Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
TomiFiu
tag
Hú de rég nézem ide.
Habár jó régi a hozzászólásod azért hozzászólnék.
Az én Epson 7400-am ~20eHUF volt. Ebbe a pénzikébe mi fér bele a te listádból és mi nem?
Mert szerintem anyagáron túl kifizetek ezen összegből mást is.
Ami meg a listát illeti, szerintem elég sok készüléket adnak el ahhoz, hogy abból össze jöjjön a prototípus kifejlesztésére fordított összeg.Vagy talán egy ilyen mulit gépnek 200-300 ezerbe kellene kerülni?
Amellett meg ha én aktívan nyomtatok akkor lehet 10x vagy 100x annyit tejelek a nyomigyártónak mint aki csak szolidan nyomtatgat. Tehát nem éppen korrekt, hogy a kellékanyagból Ő dőzsöl én általam.
-
zezoka
őstag
Sziasztok!
Sokáig használtam fősulis koromban egy Brother dcp-115 multit. Csak épp öcsémé volt aki visszakérte!
Üveges tintákat töltötem bele a gyári ürülése után, és kifogástalan volt (hozzáteszem tesóm azóta is azt használja sok év óta, ugyanazokkal a patronokkal). És akkor, mint bevétel nélküli fősulis örültem ennek a lehetőségnek (ezt a patronvitára írtam csak), hogy 1000Ft-ért veszek 1 csomagban 3 üveg (1-1-1) színt, meg még 1000Ft-ért egy csoamgban 3 üveg feketét. Egy üveggel kétszer tudtam feltölteni a gyári tartályt. Ki lehet számolni.
Minőséggel sem volt baj, és azóta is azzal van használva, és kimondom: teszkós tintacsomagok.
De ami a kérdésem: Mi a különbség a Brother DCP-J125 és a Brother DCP-195C között, azon kívül, hogy az elsőnek rendesebb kijelzője van?
-
hehehun
csendes tag
Hali Srácok,
vkinek tapasztalat Brother MFC-490CW nyomtatóval? Tudnék egyet akciósan venni, és kíváncsi vagyok, szerintetek érdemes-e beruházni rá. Jelenleg egy HP c4580-as nyomim van.
Érdemes lenne cserélni? -
epzon
őstag
amikkel nem kell számoni egy utángyártónak:
- készülék fejlesztés (mérnökök, tesztidőszak, piackutatás, stb.)
- készülék eladás (marketing tevékenység, értékesítési csatorna, sales emberek, logisztika stb)
- értékesítési partnerek felkutatása
- szponzoráció
- veszteséggel árulni a nyomtatót.Ezt mind elvégzik helyette a gyártók. Tehát amit egyik oldalon megspórol, addig ugyanaz a másik oldalon készen várja (tehát nem költ rá), azaz 2szeresen nyert a bulin.
Jelenleg a HP2050-est árulják mindenhol 9990 Ft-ért, sőt láttam már olcsóbban is... szerinted lehet ennyiért nyomtatót gyártani, értékesíteni haszonnal? Kétlem, azért bukik rajta a HP, hogy majd a patronon visszakeresi.
De ugyanez igaz Canonra vagy Epsonra, mikor ennyiért árul nyomtatót.Nyilván senki sem szereti, de ameddig az emberek többsége úgy vásárol, hogy melyik a legolcsóbb, addig mindig lesznek ilyenek.
Persze emellett elindult azoknak a nyomtatóknak a forgalmazása is amelyikkel 1-2ft-ért tudsz otthon nyomtatni, és már a nyomtató sem megfizethetetlen.valamint az árak európában egységesek: egy 10€-os patron szerinted mennyire hatja meg egy francia/német/holland stb. felhasználót? ahol a havi fizetés 2000€. a patron nálunk is 10€, csak a fizetés 200€.... na ez a fő gond.....
-
epzon
őstag
Ott a HP 8500-as ami 2ft-ért nyomtat, meg az Epson B-510Dn ami kevesebb mint bruttó 2ft-ért nyomtat, de mégsem ezekből fogy a legtöbb....
ráadásul a nyamvat mátrixokba is képesek az emberek utángyártott szalagot használni, amiből az eredeti is nevettséges összegbe kerül....
igaz, hogy a for use szalag nem keni a fejet úgy ahogy kellene, na ekkor jön a szar ez a nyomtató....szóval ez egy örökös macska-egér játék
-
TomiFiu
tag
-
TomiFiu
tag
Nos lehet, hogy vannak ilyen emberek is, de azt tudom mondani, hogy én személy szerint 20eHuF helyett ki adtam volna a nyomtatóért 40eHuF-ot is de akkor a gyári patron legyen az utángyártottak szintjén valahol. Ezzel szemben egy gyári 4-es pakk 9.900-12.000HuF míg az utángyártott amit teljesen jó minőség 1.900HuF (fotó albumok vannak tele 2-3 évesek).
Én úgy tekintek az Epson patronokra, hogy azok a kötelező terméktámogatást biztosítják, de nem vagy köteles azt használni.
Egy érdekesség, hogy a melóhelyemen egy HP plotter van (kb tintasugaras nyomtató A1-es méretben) és 1-2 éve a HP úgy döntött, hogy bármi legyen a baja a plotternek, ők azt 180eHuF-ért javítják. Volt egy fejhiba amit a maszek 9eHuF+munkáért javított és most tökéletes. Nos ez is egy példa a terméktámogatásra. Nem mindig a gyári a legjobb.
-
Hofeher
aktív tag
Nekem Canon iP3000 volt azt váltottam (több mint 6 év útán fej probléma véget) le Brother DCP-150 re nekem nem jött be annyira a papírtovábbítása nálam nagyon szar volt én sokat nyomtatok mind2 oldalra általában papírbegyűrődés lett a vége tény hogy olcsó volt hozzá a patron. Majd 4 évig nyúztam ennek is meghalt a feje kuka ez is.
Visszaváltottam Canonra (MP550) az legalább a papír gondoktól mentes nyomtató és lehet olcsó patront is kapni hozzá. Ha meg full olcsón akarsz üzemeltetni nyomtatót akkor a Canonoknak nincs párja mert ezek dolgoznak a legkisebb cseppmérettel de sokan szidják mert megveszik a belép szintet ami nem a gazdaságosságról szól 1ik márkánál sem itt a különálló tintás modellektől felfelé jók a nyomtatók szerintem. -
QwErTy42
addikt
Szia!
Szerintem a lényeget nem érted.
A fizetni senki sem akar semmiért nevű dolgot. Lehet két orcára rágni a ...
de akkor legalább ismerjük el, h azt tesszük!
Az, hogy honnan jöttem, meg ne legyen kérdés számodra, mert csak megválaszolatlanul maradna!
Tudom, hogy az lenne a tökéletes, ha ingyen nyomtatna a nyomtató, ha a benzinért, a villanyért és a péknek a kenyérért sem kellene fizetni, viszont akkor Téged sem fizetnének meg a munkádért.
Lehet, hogy egy kicsit nehéz a hasonlat számodra de ezzel nem tudok mit kezdeni.
Grat!
-
TomiFiu
tag
Hát apám te nem vagy semmi!
Gondolom a felső tízezerből való vagy, hogy nálad gáz kategória az ha nem rántják le rólad a gatyát.
Szerintem teljesen normális viselkedés, hogy az ember keresi az olcsót és a jót.Ami a Brother mukifunkciósokat illeti én karácsonyra fogom magam meglepni egy 395CN-nel.
Ez már 25.000HuF-ért is meg lehet kapni és nagyon jó.
Most egy Epson DX7400 -t használok és bár jó a ketyere (mert amikor megvettem marha drága volt az utángyártott patron bele és aztán felhagytam az otthoni nyomtatással és majdnem 2 év után vettem elő egy Cannon iP1900 megvásárlása után, amit meg bántam és a ma már olcsón megvehető utángyártottal kis tisztítás után immáron jó 1 éve használva is tökéletes.) viszont olykor hónom alá szoktam kapni a nyomit és ilyenkor ugye papír ki, zacsiba be... Na itt ugye a papír a kazettába van. Emellett a zoom funkció másolásnál és az egyebek is megnyerő! És olcsó ebbe is az utángyártott patron!Szóval szerintem szuper kis multifunkciós ez!
-
QwErTy42
addikt
Szerintem már rég gáz, hogy az alapján ítéltek meg egy márkát, hogy mennyire olcsón és jól nyomtat utángyártott/ töltött szutykokkal... :S
Ingyen nyomtató, ingyen nyomtató... ez ami az embernek kell, mert ugye fizetni mostanában semmiért sem akarunk de cserébe elvárunk megbízhatóságot és minőséget. Szerintem szánalom a köbönön.
-
Gabesz1019
senior tag
Én már több mint 1 éve Brother DCP-165C gépet használok és nagyon elégedett vagyok vele.
Az utángyártott patronok olcsóak, szépen nyomtat és a scanner része is nagyon jó. Előtte volt HP és Lexmark gépem is de azokba egy vagyon volt a patron.Hetente többször is nyomtatok vele szöveget, de nyomtattam már fényképet is fotópapírra és nagyon jó lett a minősége. Nagyon elégedett vagyok a Brother márkával.
-
törölt tag
Helló!
Lehet hogy félreértetted a cikket és az írásomat.
Én nem agyon dícsérni akarom, de azt gondolom, hogy otthoni célokra egy diáknak tökéletesen megfelel. Otthonra ennél nem nagyon kell több, és -->otthonra<-- tökéletes.
Még egy kisebb irodába is el tudom képzelni.
Azt is elhiszem hogy mások már 1 pikoliternél tartanak, de azért tértem ki erre is mert én egy 2 pikoliterrel dolgozót cseréltem le erre a 1,5-es re. -
QwErTy42
addikt
válasz
Dr. Romano #12 üzenetére
Csak egy felvetésemre válaszoltatok... az innovatív újításokra meg nem igazán.
Másrészt utántöltéssel nem minden esetben lehet garantálni a minőséget, a legtöbb esetben nem nyomtathatunk velük annyit, mint az eredetivel, rosszabb esetben pedig behal tőle a fej.
Brother sem rossz.. csak nem kellene egekig magasztalni az újításai miatt, amik csak számára jelentenek fejlődést.
-
shithappens
csendes tag
Nekem is Brother nyomtatóm van! DCP-135C típusú modellt birtoklom! Rendkívül kedvező áron adják, az utángyártott patronok valóban olcsóak és sokáig bírják a nagy kapacitásuknak köszönhetően! Immár 2 éve folyamatosan majdnem minden nap használom és semmi baja!
És ami az egyik legfontosabb a cég széleskörű terméktámogatást biztosít a MAGYAR nyelvű honlapján! Azért emelem ki mert a legtöbb gyártónál csak addig vagyunk fontosak ameddig meg nem vesszük a terméket, utána le vagyunk ...!
-
QwErTy42
addikt
Hali!
Nem tudom, hogy a Brother típusa miért számít profinak... a másfél picoliteres cseppméret már több mint öt éves történet HP-nál a belépű fapados nyomtatóknál is, míg a Canon már egy picoval dolgozik egy jó ideje a 30 ezres kategóriában.
Ügyes nyomtató, hogy tudja a pendrivera és a memokártyára történő mentést de ezt is már megokosította a HP egy ideje.A profi szerintem nem itt kezdődik, hanem egy felsőketegóriás Canonnál vagy HP-nél.
Azok a nyomtatók már kétszer ekkora felbontásban csinálnak szó szerint mindent és az összes létező vezetéknélküli technológiát vágják az elterjettebbek közül.Plusz egy adalék. Az újabb HP-k már bármiről és bármikor nyomtatnak a saját mail-címüknek köszönhetően.
A brotherem egészen addig jó volt, míg be nem száradt 3 hét után.
Utántöltéssel már nyírtam ki az Epsonomat is anno és hiába volt "elvileg" garis az utántöltés, körbe röhögött a patronos, hogy most mi a jó francot csináljon a nyomtatómmal.
-
Pixelmaster
tag
válasz
Dr. Romano #8 üzenetére
köszi
akkor rosszul emlékeztem
-
Dr. Romano
veterán
válasz
Pixelmaster #7 üzenetére
-
Pixelmaster
tag
ez nem magyar gyártó? de lehet rosszul emlékszem...
-
Dr. Romano
veterán
Na akkor és is.
Nekem DCP 130C-m van. Nagyon jó gép. Szépen nyomtat és az utángy. patronok nagyon olcsók hozzá. -
törölt tag
Csepy: Nekem DCP-145C-m van nagyon meg vagyok vele elégedve.
talpalavalo: Én Canon PIXMA MP150-et cseréltem. Nagyon drága volt bele a patron és már régi is volt. Ezen a Brother-en sokkal több beállítási lehetőség van.
Például a Cannon-onnem volt olyan hogy fénymásolásnál lehessen nagytani, kicsinyíteni, esetleg több oldalt egy lapra másolni. Poszter nyomtatásánál is több lehetőség van.
Lehet pendrive-ra szkennelni, és arról nyomtatni szg nálkül. A nyomtatóba dugott pendriveon a számítógépen is lehet böngészni. Tetszik a tálcás lapadagoló. A réginél volt hogy rajszszög esett bele és nem vette be a lapot. Ez kisebb cseppmérettel dolgozik tehát aprólékosabb, szeb a nyomat...Nem sorolom tovább
lujó55: otthoni nyomtatókon kívül gyárt még nyomdagépeket, varrógépeket, feliratozó gépeket. Szerintem nagyon jó és megbízható márka. Szomszédom vett még előttem és ő is nagyon meg van vele elégedve, ezért is választottam ezt a márkát.
Volt egy Epson ami még versenyzett vele nállam, de az nem tisztítja magát automatikusan=könnyebben beszárad a rendszer, aminek nem túl nagy használat mellett nagy a veszélye, mivel a nyomtatófej fix, és nem patronba épített. Az a lényeg hogy legyen áram alatt a gép, mert akkor megadott időközönként elkezdi tisztítani magát, lehet hogy nap közben, az is lehet hogy éjfélkor.Másik tudnivaló a tintapatronról(legalábbis az enyémről) hogy nem lehet utántölteni, mert valami duplafalú megoldás van ami miatt nem lehet. De amíg kapni 5-800 forintért utángyártott patront (amit persze nem veszünk mert a gyártó nem szereti, ezért a vele adott gyári patrongarnitúrát kifogyás után el kell tenni, és ha tönkremegy a nyomtató akkor azt belenyomod és utánna viszed szervízbe ezt jó ha tudod
) addig nem is érdeme utántöltéssel vacakolni.
És színenként vannak a patronok tehát négy különálló patronod van. Egy szín az enyémnél 13 ml ami sokáig elég. (Canonnál színenként 4 ml volt! ) -
lujó55
addikt
Nekem van egy régi HP1100-asom. Csak FF, de nagyon strapabíró (szerencsére a toner ingyér van bele), a másik egy multi Samu. Az meg olcsó és amire nekem kell tökéletes. Viszon erről a márkáról még nem is hallottam, meglepett, hogy már vannak akik úgy nyilatkoznak, hogy jó régen használják és elégedettek.
-
törölt tag
Én is Brother nyomtatót használok. Cannon-t cseréltem le.
Kitűnően működik, rengetek beállítási lehetőség. Olcsó üzemeltetés.
Nagyon meg vagyok vele elégedve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az új DCP-J125-ös modell még ebben a hónapban megjelenik.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SörcsaPH!
- További aktív témák...
- Kyocera FS-4200DN illetve Ecosys P3055dn laser nyomtató kiárusítása!!!AkciÓÓ!
- HP OfficeJet Pro 8725 All-in-One nyomtató szép állapotban eladó
- Fujitsu Fi-7160 (PA03670-B051) szkenner
- HP DeskJet 1050 nyomtató és szkenner ELADÓ
- Adatgyűjtők, vonalkódolvasók akciós árakon! 500.000 Ft egyben az egész 18 mill. helyett
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest