Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• CPT.Pirk

Jómunkásember

válasz Abu85 #387 üzenetére

Miért foglalkoztok olyan véleménnyel, hogy nem elég népszerű az ashes?

Az ashes pont egy 'fejlett' játék, aminek lenne helye egy proci tesztben legalább referenciának, hogy mit is tudnak a procik egy tényleg jól megírt engine alatt.

Ellenpélda mondjuk a Civ6, ami rosszabbul fut a 4ghz-en járó 8 szálas fx8320 procimon, mint az előd 3.6ghz-es phenom2 x4-en, az 'AI' körváltási idő tesztet nézve, miközben mind a 8 mag teljesen ki van hajtva...

• Habugi

addikt

AxBattler említette pl az Arma3-at, nem kell 32szálig skálázódó játék segítségével átborulni helyből a ló túlsó oldalára. :N

Marha sokán játszák és az a jelenség miszerint a játékok ~90%-ának a mai napig max 2-4erős szál kell (& órajel, jellemzően ugye FHD felbontáson és alatta) úgy kiütközik rajta mint tán semmi máson.
    Egy Ryzen tesztbe pont ideális lenne, elég jól befogták az Intelt egyszálon a Visherák után, továbbá tekintve hogy nagy átlagban ~4Ghz körül kopp van, egy CPU órajelre igencsak érzékeny játékban rámutatna az új architektúra korlátaira is, így arra is mire számíthat ilyen játékokban a tisztelt vásárló, mégcsak nem is kizárólag a Ryzenek/AMD CPU esetleges vásárlása alkalmával hanem Intelek esetében is.

Arról nem beszélve ugye, milyen szépen/beszédesen slákázódna az eredmény alap/OC mérések alkalmával/között. Annyi további elemzés/okfejtési síknak adhatna teret mind a cikkben mind pl itt alatta.
    Vitázhatnának pl arról az emberek itt a cikk alatt, hogy egyes játékok mellé mennyire érheti meg _általánosságban_ az OC, random felbontáson egy adott VGA szint felett és alatt, ahelyett pl hogy azon megy a vita, mit trollkodik itt az aki tisztán jószándékból cukormáz nélkül leírja nektek ami a szívét nyomja, s mások szemében ez trollkodásként kerül elkönyvelésre. :U

Mindegy nem ragozom, nincs mit, a visszajelzés mibenlététől függetlenül teljesen biztos vagyok benne hogy értitek már mi itt/a tesztel kapcsolatban sokak "problémája", Daywalker is teljesen korrektül s nyitottan nyilatkozott meg.

Azért bátorkodtam csak x+1edikként szóbahozni a TR-es mérést, mert az összesítő táblázat átdolgozásának apropóján hajlandóságot véltem felfedezni és hamár 4/2 játék "feláldozható" volt, gondoltam nem pont a harmadik fog fájni (ami persze más tekintetben mint a másik kettő de aszolút semmit nem tesz hozzá a teszt lényegéhez, sőt, feleslegesen torzít rajta), plusz gondoltam átnyújtok egy olajágat miként lehetne "előnyt" kovácsolni abból, hogy Crysis3 only..

• Yany

addikt

Abu, kritika mindig fog érni titeket a felhozatallal szemben, én amiatt nem is érzek semmi problémát, hiszen ahány játék, annyi eredmény. Nekem inkább a módszertani lyukak szúrnak szemet és az alaposság, hitelesség és relevancia hiánya. Milyen már egy teszt, amire előre kell közölni, hogy az eredmények nem összevethetőek egymással? Nem a tesztet kell átdolgozni, hanem a ph-ban kell rendet tenni. És gagyinak hathat itt az egyik fórumtársunk (sry, nem emlékszem, ki tanácsolta) megoldása, de komolyan: vegyétek meg (igen: drága), adjátok el, vagy sorsoljátok ki (igen: veszteség) a tesztelt cuccokat és maradjatok hitelesek. Ezt hívják haszonáldozati költségnek. Ha nem gondoljátok komolyan ezt a balhét, akkor ki kell szállni. Hiszen nem gondoljátok komolyan. Iconnal szemben semmi ellenérzésem nincs (komolyan nincs), de a PH komolyan gondolta, hogy egy elsőtesztes embernek ad ki egy ekkora feladatot és ráadásul ilyen hibákkal dobjátok ki élesbe? Azt a tesztet, amilyenre már jó ideje vár a ph olvasótábora? Mintha szándékosan akarnátok leírni magatokat mert valamelyikőtök (valami fejes, aki asszem már nem oda való) csak a kiadásokat látja a könyvelőnél, de a szerzet hasznot nem, ezért semmiféle anyagi és/vagy szevezési áldozatra nem hajlandó. Ha pedig a fejes nem szól ebbe, akkor rátok férne egy kolléga, aki nem a szakmával, hanem a közösségi arcotokkal és a hiteletekkel foglalkozik.

A cikk kiadása nem csak tesztelői, újságírói, de cégpolitikai és menedzsment baki is egyben. Én olvasni foglak titeket továbbra is, nekem sokat jelent a PH, éppen ezért is vagyok veletek őszinte.

szerk.: Mo 1. számú hardverportálja csak meg tudja oldani valahogy a tesztelendő cuccok beszerzését és költségént leírását/eladását/sorsolását úgy, hogy anyagilag sem lesz végtelennek tűnő összeg az eredő és még a hiteleteket sem rontjátok le + marketingben is segít. Nem vagytok olyan picik, hogy ezt valaki ne lenne képes kifundálni rendesen a stábban.

Új hozzászólás Aktív témák