Hirdetés
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- ASUS notebook topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szkutyi
addikt
Mit tudnátok javasolni? LG c3, támogatja az összes hangot, de nagyon rossz amikor üvölt az akció és suttogas a beszéd :/
-
szkutyi
addikt
-
thorex
tag
Hali!
Végre kipróbáltam, még legalább 50 filmet és azoknál rendben volt minden. Hogyan tudtam pont azt a 10 .mkv-s filmet pont kiválasztani, amit nem olvasott be... Így lenne 5-öm a lottón
A lényeg, hogy működik minden más akár az .mkv is. Már egy másik pc-ről is töltöttem be filmeket és működött. -
-
YxVs
senior tag
Van egy film: MaXXXine
Hogyan tudom rávenni, hogy a Filminfó magyarul jelenjen meg?
Próbáltam a keresési ügynökkel variálni, a filmnél a metaadatot magyarra állítottam, de filmleírás (összefoglaló) továbbra is angolul jelenik meg.
Oké, manuálisan tudom szerkeszteni, de automatikusan nem lehet valahogy rávenni? -
stickermajom
addikt
válasz
Biga123 #16977 üzenetére
"Többe van a leves mint a hús."
Ezt cáfolnám. Igazából 1-2 órát kell maximum rászánni és utána minden automatikusan történik. Onnantól akár Trakt alapján is történhet a média beszerzése.
Más kérdés, hogy én ennél azért lényegesen több energiát fektettem bele és több mint 40 darab docker konténer fut.
Az alapot viszont tényleg 1-2 óra alatt le lehet tenni.
-
Biga123
addikt
válasz
mgTerminator #16981 üzenetére
De lehet ha legacy agentel használod akkor működik.
Legalábbis mikor én próbáltam még működött.
A library nél kell kiválasztani.Ha a klienssel kerestetsz feliratot akkor se? Mert automatán nem fog leszedni semmit persze.
-
mgTerminator
veterán
válasz
Biga123 #16980 üzenetére
De a Plexen már nem lehet használni a régi ügynököt, konkrétan lehetetlen kiválasztani.
Akkor azt írták a Plex oldalán hogy na ezek voltak a népszerű pluginok amiket annyira szerettek a felhasználók, de most kivégeztük őket?
Mondjuk ezzel nem is lenne gond ha lenne beépített feliratletöltő, mert ami van, az nekem soha semmihez nem talált még semmit, de szó szerint! -
Biga123
addikt
válasz
Biga123 #16979 üzenetére
viszont találtam egy érdekes megoldást:
https://www.reddit.com/r/PleX/comments/127pvfi/plex_and_bazarr_subtitles_question/"Only problem is, that it requires the old Plex agent in order to work - which really sucks. So i created a mirrored library with the old agent for that plugin to work. I don't use or share that library. The plugin downloads subtitles for newly added movies then, which the "real" library can also use"
-
Biga123
addikt
válasz
mgTerminator #16978 üzenetére
Githubra visz a link ott meg ez van:
THIS PLUGIN IS DEPRECATED, PLEASE USE BAZARR! -
Biga123
addikt
válasz
mgTerminator #16976 üzenetére
Bazarr-hoz kell egy beállított radar/sonar, ez egy kis ökoszisztéma.
Csak külön nem fog működni szerintem, én is nekiálltam anno de elengedtem.
Többe van a leves mint a hús. Marad az on demand felirat letöltés, amúgy mélységesen idegesít h nem képes ezt lekezelni a plex, régen ugye a subzero ezt megoldotta. de az már csak a legacy agent el működik.
Közbe meg:
Ott virít a plex oldalán
https://www.plex.tv/plex-labs/ -
mgTerminator
veterán
Valaki tud segíteni automatikus felirat letöltésben? Elkezdtem beállítani a Bazarrt de igazából nem értem hogy fog nekem ez 1 mappát figyelni.
-
schferenc77
aktív tag
válasz
enginev3.0 #16973 üzenetére
köszönöm, ezt kerestem!
-
ACE-
addikt
válasz
schferenc77 #16972 üzenetére
Vagy az "nndr-"-t törlöd az elejéről a file-nak
-
enginev3.0
félisten
válasz
schferenc77 #16972 üzenetére
3 pont és szétválasztás
-
schferenc77
aktív tag
Sziasztok!
Gyerekeknek rakom össze a filmeket, és belefutottam egy problémába.
Adott a Shrek első és harmadik része, két külön mappában, filenvek is különbözőek, a Plex mégis megpróbálja egy filmként, két fileban felismerni:Ha rámegyek a Fix matchra, és megadom a harmadik részt, megtalálja, de az első rész állományát is beteszi, ha az első részt próbálom fixálni, akkor meg a harmadik rész file-ját is belerakja. Végeredményként vagy csak az első rész látszik felismerve (és benne a két állomány), vagy csak a harmadik (és benne a két állomány). Hogyan tudom leválasztani, és megadni neki, hogy a shrek.1080p.uhd-devil.mkv az az első rész ás a shrek.the.third.2007.1080p....mkv pedig a harmadik?
Ha a fenti képen rányomok a törlés gomdbra, akkor azt az adott állományt teljesen törlni a lemezről, tehát nem az a megoldás.
Próbáltam, hogy másik könytvárba mozgatom, akkor is bevadászta a másik részt és összefűzte... -
ACE-
addikt
válasz
UberMutant #16970 üzenetére
Akkor ez valami beállítás lehet... de nem mondom meg hogy mi, szerintem nekem kezdetektől ilyen...
-
-
ACE-
addikt
válasz
UberMutant #16968 üzenetére
Nekem van egy Test video könyvtáram, mindent megtalál benne... a file nevét írja ki olyankor.
-
-
ACE-
addikt
válasz
UberMutant #16966 üzenetére
Szerintem attól még látszania kéne, max. nem tudja beazonosítani...
-
-
blakey
titán
válasz
thorex #16961 üzenetére
Nem megfelelő a beállítás, minden formátumot beolvas. Pontosabban egyet nem, az ISO-kat nem kezeli. PMS beállítások, stb. Semmit sem kell átalakítani.
-
thorex
tag
Nem a tv nem játssza le, hanem amikor a mappát kiválasztom, az abban lévő filmeket nem tölti be, mintha ott sem lennének. Persze a mappa kiválasztásakor mutatja, de nem olvassa be a filmeket.
Az elején csak ilyen filmek voltak benne, és teljesen üres volt a plex felületén a lista. Azután raktam bele pár .mp4 meg .wmv videót és azt egyből látta. -
thorex
tag
Hali!
Még július elején érdeklődtem a plex működéséről teljesen amatőrként...
Most jutottam el addig (a költözés és miegymás mellett), hogy megvettem az új tv-t (LG oled G3), beállítottam és a plex-et is elkezdtem. Felraktam a médiaszervet a pc-re, a tv-re az alkalmazást, a kettőt össze is lőttem (bár nem volt igazán egyértelmű...) és végül működésre bírtam.
Csak egy baj van, a filmjeim 90%-a .mkv-s, amiből egyet sem töltött be. Utána olvasva az .mkv-t nem akarja lejátszani, csak ha átalakítom más formátumra (.mp4, wmv stb.)
Ezzel mit lehet kezdeni, vagy milyen alternatíva van a konvertáláson kívül? -
YxVs
senior tag
Androidos teló kliensen kb. fél perc után leáll a lejátszás helyi hálózaton, és távolról is.
Minden más kliens hibátlanul megy ugyanezen a hálózaton, tehát nem gondolom, hogy szerveroldali probléma lenne. Mi lehet a gond? -
konigjanos
senior tag
válasz
masvilagx3 #16918 üzenetére
nekem jól ment rajta
-
ugyes
senior tag
A nyilvános béta augusztus vége (plex pass kell hozzá), a végleges 1.41.xxxx szeptember 3. hete körül, ha nincs nagyobb gubanc. => szeptember vége.
Ebben benne lesz a feliratkezelés javítása is az intel hdr tone mapping on windows megoldáson kívül.
Cserébe kiveszik a 3rd party plugin-ek kezelését az Nvidia Shield pro Plex szerveréből. -
Biga123
addikt
Tudom h a logika azt diktálja amit mondasz.
De én is belefutottam ebbe CC-n ahogy írtam is, valamiért ha nem autóra teszem akkor elkezdi égetni a feliratot , ami transcode-al jár.
Nálam az már csak hab a tortán h a régi LG tévéim, ha felirat van (bármilyen), akkor azt égeti. Bármit is állítok be. Szal ez nagyon sok esetben kliens függő. -
ACE-
addikt
Na, néztem 20 percet a REMUX Furiosa-val Forced felirattal és nem akadt, pedig ez is 60Mbit-es stream, bár nyilván otthoni hálózaton. Viszont azt sem tudom hogy a "Soha"-nál akadt-e, mert mostanában csak úgy néztem ilyen filmeket hogy mindig kiszedtem és mellé raktam a feliratot... majd kipróbálom úgy is hogy visszakapcsolom a Soha-t. Lehet amúgy is kalapáltak rajta valamit mert a public windows szerver van fent nem a megosztott beta.
-
-
-
ugyes
senior tag
Úgy tűnik hamarabb, a Windows-Intel tone mapping funkcióval érkezik a felirat kezelésének javítása. Első beszámolók 7-10-szeres sebességnövekedésről szólnak. Ha valaki ki akarja próbálni, itt a link beta verziókhoz.
-
glocker
tag
válasz
enginev3.0 #16933 üzenetére
tudsz valami free progit javasolni?!
(a movavi video converter nem települt a win10-es gépemre...)
Addig megpróbálkozom egy Plex Optimalizálással... hátha...
-
blakey
titán
válasz
enginev3.0 #16930 üzenetére
Inkább az a gond, hogy a gép nem bírja az átalakítást. Nálam C2-n nincs probléma a DTS-sel sem HW átalakítás (PP) mellett.
-
glocker
tag
válasz
enginev3.0 #16930 üzenetére
-
ACE-
addikt
válasz
Multibit #16927 üzenetére
"client:
LG OLED55C22LB""A TV és a miniPC-is LAN-on kapcsolódik a helyi (Gbit-es) hálózathoz."
-
glocker
tag
Sziasztok!
Előre is bocs, elég tapasztalatlan vagyok a területen, tipikus user... eddig a legtöbb dolog "magától" ment, nem foglalkoztam vele , nem ástam a mélyére...
Valamit el-állíthattam(?!) mert mostanában némely tartalom elég sokat bufferel, és nem értem, hogy miért...
Eszközök:
server:
HW: Celeron N100-as mini PC (16GB RAM, 512GB SSD)
torrent miatt van benne egy 1TB-os HDD-is...
SW: Ubuntu Server 22.04 LTS / plexmediaserver (1.40.4.8679-424562606)client:
LG OLED55C22LBA TV és a miniPC-is LAN-on kapcsolódik a helyi (Gbit-es) hálózathoz.
A legtöbb dolgot simán viszi a fenti konfig... akár 1080, akár 2160-ban is...
(legalábbis nem nagyon tapasztalok problémát az alábbin kívül...)a probléma:
van egy Peter Gabriel koncert amely letöltve megvan 720-ban és 1080-ban is, de lejátszásnál meg-megáll bufferel, majd vagy folytatja, vagy kiírka, hogy hiba történt a lejátszásnál...szeretném megérteni és megoldani a problémát...
lécci mondjátok, hogy mit nézzek meg, milyen infót infókat adjak meg, hogy hatékonyan tudjatok segíteni...
Nem tűnik úgy, hogy a mini PC agyon lenne dolgoztatva...Van 5letetek?!
Előre is kösz!
-
masvilagx3
tag
válasz
enginev3.0 #16922 üzenetére
Köszönöm.
-
YxVs
senior tag
Köszi srácok, így már szerintem menni fog.
-
ugyes
senior tag
Az előttem szólók által javasolt programok pl. Ha ragaszkodsz a Windows gyárihoz, akkor itt egy leírás erről.
Nálam a szívás az volt, hogy nem akart csatlakozni mindenféle hibára hivatkozva. A megoldás az, hogy a felhasználó neve egy tagú és kisbetűvel kezdődő legyen az Ubuntun, amivel csatlakozni akarsz. Például Kiss Tamás nem OK, helyette kisstamas. Lehet az elmúlt 2 évben változtattak ezen, de nem próbáltam.
Én Nvidia VGA kártyával kerültem ki a linux telepítést: ezzel Windows alatt is megy a tone mapping. A felhasználásunkhoz elég a T400-as is (max. 2-3 stream átkódolás párhuzamosan), amit használtan 25eFt-ért szereztem meg. Hátránya, hogy AV1-et nem tud, de ha elérhető lesz a Plex kiegészítés, akkor átállítom automatikus kártyakiválasztásra a Plex-et. Remélem ő is tudja majd, hogy AV1 esetén az Intel iGPU-t válassza... (vagy befürdök). -
enginev3.0
félisten
válasz
masvilagx3 #16918 üzenetére
Én használtam, de volt amikor úgy befagyott a tv hogy kikapcsolni sem lehetett, csak kihúzni a 220-ból
Bár szerintem az én tv-m alapból hibás.... szóval lehet másnak semmi baja nincs vele
-
-
masvilagx3
tag
Sziasztok.
Van valaki köztünk aki Hisense tv-n használ plexet?
Mennyire működik jól?
Köszönöm
Szép napot -
ugyes
senior tag
Nem tudom.
Talán kb. szeptember, ha jól kódolom az eddigi sorszámozást.
Az Ubuntu telepítés könnyű, én többször megcsináltam. Windows remote desktop-pal kicsit szívás volt összehozni + működtetni (ez korlát volt, nem használhattam más programot).
Ha képernyőre kötött a géped, akkor tedd fel nyugodtan, legfeljebb újra visszateszed a windows-t. -
stickermajom
addikt
válasz
mgTerminator #16914 üzenetére
Ingyenes.
-
mgTerminator
veterán
válasz
stickermajom #16913 üzenetére
Köszi, ki fogom próbálni. Még annyit hogy ingyenes vagy fizetős? Nekem csak néha kell majd pár felirat.
-
stickermajom
addikt
válasz
mgTerminator #16907 üzenetére
Sorozatcímek alapján választható, hogy mihez töltsön feliratot a Bazarr.
Itt látszik, hogy melyik monitorozott és melyik nem.
-
Compika
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy hogyan tudom a dln-án megjelenített mappák számát lecsökkenteni? -
ugyes
senior tag
válasz
schferenc77 #16908 üzenetére
Nem. Ez azt jelenti, hogy az említett funkció már Windows-on is megy majd, nemcsak Linuxon.
-
kis.zsolt
aktív tag
válasz
schferenc77 #16908 üzenetére
Szerintem - lehet, h tévedek - a hw transcoding mindig fizetős lesz, akár tudja alapból a proci, akár nem. Ebből (is) van bevételük, ezt nem igazán fogják elengedni.
De ne legyen igazam. -
schferenc77
aktív tag
arról van valakinek tapasztalata, hogy ha backupolni akarom a PMS-t (Windows-on), akkor nem baj, ha fut a PMS backup alatt? Beállítottam a mentő sw-ben, hogy mentse a teljes PMS mappát (kivéve a leírás szerinti Cache, Log és Update mappákat), menti is szépen, de nem állítom le mentés előtt a PMS-t (mert nem tudom CLI-ből kilőni és mentés után elindítani a PMS-t). Ja a PMS nem service-ként fut, simán autologin az adott lokális usernek és megy a PMS.
Jó lesz így a mentés futó PMS mellett?
Esetleg valaki egy PMS-t leállító parancsot? (PID alapján nem jó, mert restart után más lehet a PID. Név alapján meg hibát dob a parancs...) -
schferenc77
aktív tag
-
mgTerminator
veterán
válasz
stickermajom #16904 üzenetére
És be lehet állítani hogy csak feliratokat töltsön le egy adott mappában lévő sorozatokhoz? Mert nem sok feliratos cuccot tartok
-
Djuree
félisten
üdv,
segítsetek légyszi, tökönszurom magam lassan.
vannak itt nekem sorozat részek, elvileg 24 percesek de csak kb. 1 percet játszik le a plex a tv-n, és utána indítja a kövit, az is kb. 1 perces rész pedig az is 24 percesnek van írva. de nem is azt játssza, mintha valami más lenne, a sorozat stimmel de mintha csak valami trailer lenne. mi lehet ez? -
ugyes
senior tag
Elkészült és az 1.41.xxxx szerver verziótól bekerül a normál Plex csomagba az Intel iGPU-k a HDR tone mapping támogatása Windows környezetben. A funkció csak 11th gen (Tiger Lake) Intel processzoroktól (+ ARC kártyák) működik majd. A korábbi Intel iGPU verziókhoz az Intel nem készített megfelelő drivereket.
Ha minden igaz, akkor N100-ra is megoldották (ott voltak technikai problémák).
Ha valamiért mégsem megy a HDR tone mapping, attól még kódolás/dekódolás továbbra az is iGPU-n megy majd, csak a tone mapping kerül át a processzorra.
Már csak a feliratkezelést kellene megoldaniuk, talán ősszel az is befut majd. -
stickermajom
addikt
válasz
mgTerminator #16902 üzenetére
Gyakorlatilag egy film manager szoftver, amivel automatizálható a fájlok beszerzése. Beszélget a virágbolttal illetve a klienseddel, rendszerez, metadatát szerez be, stb.
-
kenand
veterán
Nem működő Plex gazdásítás/calaim problémán ez segít!
https://github.com/ChuckPa/UserCredentialReset
-
mgTerminator
veterán
válasz
stickermajom #16900 üzenetére
Mi ez? Hogy működik?
-
Biga123
addikt
válasz
stickermajom #16900 üzenetére
Egyszer próbálkoztam radarral sonarral, de belefulladtam, és igazából a nincs is rá szükségem. De gondolom a Bazarr ezek nélkül nem működik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- ASUS notebook topic
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Vezetékes FEJhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Építő/felújító topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 1 év Garanciával
- Samsung ViewFinity S6 34 (S34C650TAU) ívelt monitor - 13 hó garanciával
- Thinkpad T14s Gen3 14" FHD+ IPS i7-1260P 16GB 500GB NVMe IR kam gar
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 11 GB-os RTX 2080 TI - HP OEM - garanciával
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest