Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- Léghűtés topik
- Bluetooth hangszórók
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Fujifilm X
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Azonnali fotós kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sugarforce
addikt
válasz
enginev3.0 #4096 üzenetére
linux-linux, szal alapvetően max az elérési út változik.
-
Vodike
tag
válasz
sugarforce #4091 üzenetére
Na ez jó kérdés, otthon megnézem. Köszi! Amúgy, ha ez nem alapbeállítás, akkor tuti, hogy nincs beállítva, mert nem nyúltam hozzá a klienshez. WebOS-es kliensnél sem kellett, minden működött egyből p&p és ebből indultam ki a Kodisnál is. Persze szerver oldalon rá kellett vennem, hogy vegye észre a külső feliratot amennyiben nincs beletéve a .hu tag.
-
Delfi
tag
válasz
sugarforce #4095 üzenetére
Mivel a neveket nem én adom, így ezzel nem tudok mit kezdeni.
Ugyanakkor nem látok semmi különbséget mondjuk a
3.Days.to.Kill.2014.EXTENDED.BDRip.x264.HuN-No1/3stkextended.x264-no1.mkv
és
Formula1.2018.08.26.Spa.Race.HDTV.720p.x264.Hun-BLG/Formula1.2018.08.26.Spa.Race.HDTV.720p.x264.Hun-BLG.mkv
között, de az utóbbi nem jelenik meg. -
enginev3.0
félisten
válasz
sugarforce #4094 üzenetére
És esetleg ha valami nas rendszert teszek fel? Xpenology pl
-
sugarforce
addikt
Ha a kritérimuoknak nem felel meg, akkor nem csoda, hogy nem ismeri fel.
Nálam általában a virágboltból leszedett vérpistike releasek szoktak ilyenek lenni, ami nem tartalmaz angol címet, meg évszámot, felbontást, ilyesmit. -
sugarforce
addikt
válasz
enginev3.0 #4092 üzenetére
Megoldható. windows alatt a
%LOCALAPPDATA%\Plex Media Server
alatt van.
Linuxra telepítés után elindul frissen, üdén a plex, majd linux alatt leállítod a szolgáltatást és bemásolod a linux alá a windows alól mentett, kellő mappákat (Media, Metadata, Plug-in Support, Plugins), ezután elindítod a plex szolgáltatást, majd a média könyvtárakhoz tartozó path-t átírod, amitől újraszkenneli az egész könytárat és ezután ugyanúgy kéne működjön, mint előtte. -
Delfi
tag
Sziasztok!
Nem igazán értem a Plex működését, mert egy csomó alkalommal nem hajlandó beolvasni 1-1 filmet, pedig ott van, teljesen szokványos mkv, de egyszerűen nem jelenik meg.
Nem igazán jöttem rá, miképpen lehetne kitallózni, csak a filmek/összes van, de nem hajlandó látni néhány mappát.
Az, hogy időnként gyűjteménybe szervez 1 filmet(pl. a függetlenség napját) azt még elviselem, de arra sem jöttem rá, hogy ezt mi alapján csinálja vagy például én hogyan tudnék ilyet létrehozni. -
enginev3.0
félisten
Ha most windowsom van, és át akarok állni linuxra, valahogy át tudom menteni az összes adatot plexből?
-
-
Vodike
tag
Létezik, hogy a Kodiban futtatott Plex kliens nem tudja megjeleníteni a külső feliratokat transzkódolás nélkül? Van két LG TV-m amin transzkódolás nélkül mennek a filmek egy NAS-ról WebOS-re telepített Plex klienssel, de a harmadik TV régebbi, ezért egy Libreeleccel felszerelt X96-ról megy a filmezés. Annyira berendezkedtem a Plexbe (főleg a sorozatok miatt ott látom melyik részt láttam már avagy onnan folytatja ahol abbahagytam), hogy a Kodis kütyün is azt szeretném használni. De transzkódolás nélkül.
Másik kérdés: a TV-n csak 100-as LAN van, amúgy az egész házban gigabit. És 100-as LAN-on bufferelnek a filmek folyamatosan, 5Ghz-s wifin pedig minden szép és jó. Kicsit LAN fetisiszta vagyok, de jól értem, hogy a TV-n inkább az AC-s wifit használjam és felejtő a LAN? Elég fura..
-
Wesder
titán
Sziasztok. Van egy Huawei HG8247H Digi-s modemem és azt szeretném elérni hogy külső hálózatról elérjem a filmeket. Hogy lehetne összehozni? Nincs double-nat.
-
fulton
addikt
válasz
sugarforce #4087 üzenetére
Igen, semmi akadás. Érdekes...
Csak a laptop és a tv volt rajta. Na a kábel akkor hátha segít majd.
Köszönöm szépen a segítséget! egyelőre jónak látszik, épp filmet nézek és semmi töltés nincs. -
fulton
addikt
válasz
sugarforce #4085 üzenetére
.eslőnek azt próbáltam ki hogy átmentem a tv-n 2.4 Ghz wifire és nem akad. Hm érdekes. Tökéletesen megy azóta. Ez miert lehet? Pedig az 5 ghz lenne a filmekre.
-
fulton
addikt
válasz
#56573440 #4076 üzenetére
SZia
Rendben, azért berendeltem egy kábelt nem lesz az rossz hogy kábelről megy a tv.
Rámértem film közben a pingre- a nas-al. Nincs összefüggés, van hogy nagy a ping mint látható..és közben épp töltött is. De még megismételtem párszor (ez nincs a képen) és mikor tölt a plex akkor is jó volt, olyan volt mint a képen az első mérés. TÖbbször néztem.
Hm...akkor ez alapján a nas-terhelődik le? vagy a wifi a hibás? Elvileg a ping ugye a router és a nas között mér, tehát a nas-al lehet gond, beállítás probléma, netán leterheli a Survillance station és a rajta lévő 8mp kamera? (mozgásnál rögzit) pedig nem kéne neki hogy behaljon.Még annyit ha a laptopról a plex szervert megnyitva játszom le a laptopon a filmet nincs gond. Nem tölt.
-
Keksz
senior tag
A mobil app-ban IOS-en most vettem észre hogy lehet feliratra keresni, opensubtitles-t használja. Ez is vmi új dolog, nem?
-
törölt tag
válasz
sugarforce #4080 üzenetére
Jaja, de ahogy hozzaerek, egyből jön az üzenet, hogy menjek mobil nezetbe, mert ez nem jó ide...
Mindegy, hétfőn a fórumra azért írok egy kedveset, aztán megoldom... Ez így konkrétan használhatatlan számomra...
-
sugarforce
addikt
válasz
sugarforce #4079 üzenetére
Esetleg layoutban tudsz mobile helyett tv-t valasztani, de az szerintem nem lesz jo, mert touchscreenre nincs optimalizalva.
Azert ah nezem nem olyan eldugott valami, plusz 2-3 tapogatas kulon a gyujtemenyig eljutni, mert a decket eroltetik a gyujtemeny helyett. Persze megertem, hogy zavaro. -
törölt tag
Skacok most látom mi lett a plex appal, ez mióta ilyen droidon? Eddig az összes mappa megvolt a bal felső sarokban a menüben, most meg az van rendezve minden, és sokadik almenü almenuje lett amire látom a gyujtemenyem...
Valahol van skin váltás, vagy szedjem le a legális, megvett appot és toljak fel egy régi apkt? Mert ez így konkrétan használhatatlan...
-
Keksz
senior tag
-
törölt tag
Írtam neked választ, már az első alkalommal is.
Kapkodsz. Ne tedd, mert úgy nekünk is nehezebb számon tartani, hogy hol tartunk, hogy mit próbáltál meg, és hogy mi az ami még hátravan. Próbáld meg összeszedni ahova eljutottunk, csináld meg amit írtunk, és egy kommentbe leírni hogy mit látsz. Akár ha lekötöd a 4k-s kamerát úgy is. Ha nem jött be amit mondtam, meg amit a többieké se, akkor szaggatás közben a nason nézz rá a programok között a resource monitorra vagy ahogy nálad magyarul hívják, és hagyd futni szaggatva a filmet egy jó 10 percig. Majd csinálj egy printscreent és tedd ide be pls. Abból kiderül hogy a nas maga bírja e a strapát, nem e a lemez akad ki vagy nincsenek e indokolatlan tüskék, droppok a hálózatban...
Simán lehet ezer meg egy dolog. Ha egy vinyóra megy a torrent ami a nyélen kifér, megy a seed vagy a letöltés mindegy, és a 4k kamera is arra megy, simán lehet hogy a vinyó feje nem bírja a történetet... Ezt is meg tudod nézni ha valóban ez van, hogy torrent stopp kamera stopp. Film még mindig szaggat, akkor megyünk tovább.
De tényleg pls ezeket szedd össze egy kommentbe, hogy hol tartunk, mert bár én olvasom és próbálom követni, nagyon nem látom hogy mi volt meg és mi nem
-
fulton
addikt
válasz
sugarforce #4071 üzenetére
Az hogy vissza állt e 100 mbitre/hogy mennyi a ping hol lehet megnézni?
Közben megnéztem, 5% és 26% a ram.
Úgy hogy megy a S station a 8Mp es kamerával mozgásra rögzítéssel, és bekapcsoltam a filmet és gondolkodik sokat, az a forgó sárga akármi a film közepén a kép pedig áll. Ilyet nem csinált régen nekem.
Olyan 1-2 Mb/sec a fel, és 1 mb/s a letöltés a nas-omon eközben. -
sugarforce
addikt
válasz
MasterMark #4069 üzenetére
Max kenyszermegoldasnak jok. -
sugarforce
addikt
Sok olyan kis aprosagra, ami befolyassal lehet a sebessegre. Milyen hdd van a nasban, a nas tolt -e le fel mikozben filmezel, a kamera rogzit -e mindekozben stb. A kabelekre, hogy minden eszkoz gigabittel csatlakozik e a routerhez, vagy visszaallt 100mbitre, akkor hogy mi az a release ami szaggat,
A hdd olvasasi irasi sebessege filmnezes elott es kozben is a nas cpu es ram hasznaltsaga a halozati csatolo allapota stb. Akkor a wifi allapotokra a kirnyezetedben, stb. Enelkul nem tudjuk megmondani h mi lehet a baj, a routerednek ezt alapvetoen birni kene, nalam ennel sokkal nagyobb kihasznaltsaggal es sebesseggel sincs semmi gondja. -
Biga123
addikt
válasz
MasterMark #4069 üzenetére
-
MasterMark
titán
válasz
Biga123 #4068 üzenetére
Így van. Viszont a DTS-HD tartalmazza a DTS magot (Core), amit ki lehet küldeni SPDIF-en, illetve ARC-n is. DD-nél is ott van a DD Embedded, de az külön hangsávként jelenik meg, és virágbolti kiadásokból ki szokták szedni.
Ettől függetlenül a TV-k lejátszója alkalmatlan normális lejátszónak...
-
Biga123
addikt
válasz
MasterMark #4067 üzenetére
Tehát összegezve: csak és kizárólag akkor lesz HD hang ha a mediaplayer HDMI-vel van összekötve az erősítővel és az erősítőből megy tovább a kép a TVbe.. Se ARC, se optika, ergo a tv s plex kliensek felejtősek.
Mer akkor már tiszta mért nem volt hangja a "Ragyogásnak" pár hete.
-
Biga123
addikt
válasz
MasterMark #4065 üzenetére
"Optikai az SPDIF szabvány aminek a teteje ugyanúgy sima DD vagy DTS. Ilyen szempontból ez egyezik az ARC-vel"
HDMI n nem SPDIF megy ? Vagy az visz mindent mint a piros 7 es? Persze ha nem ARC ról beszélünk.
Csak szeretnék képbe kerülni . -
fravik
tag
Sziasztok!
Ti milyen gyakran frissítitek a PMS-t? Nekem egy távoli szerveren, Ubuntu-val fut a PMS, de leragadtam az 1.9.4... verziónál és ez viszonylag régóta stabilan fut. (azóta 1.13... körül tart a PMS)
Viszont így elesek az amúgy lehet, hogy tök szuper újdonságoktól + performancia javításoktól. (de ahogy látom, jó sok gyerekbetegségtől is, amit a friss verziók tudnak okozni esetenként)
Nem tudom mit tegyek, bevállaljam-e a frissítést és majd max visszatérek, vagy hagyjam így, hamár egyszer stabilan megy hiba nélkül?!Kíváncsi vagyok, ki hogy áll ehhez a kérdéshez
-
z1RoX
tag
válasz
MasterMark #4060 üzenetére
Akkor egy s905w box kell neki ? Plex vagy kodi connectel?
-
fulton
addikt
válasz
sugarforce #4046 üzenetére
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat nem tudom milyen infó ra gondolsz pontosan semmit nem állítottam a routeren annyi hogy rákerült 1 db kamera(4k s) meg a NAS lett lecserélve 218j ről 418play re. Ennyi változott és a HD film töltöget plexről.
-
MasterMark
titán
válasz
Biga123 #4057 üzenetére
Optikai az SPDIF szabvány aminek a teteje ugyanúgy sima DD vagy DTS. Ilyen szempontból ez egyezik az ARC-vel.
z1RoX: HD hangot nem is tudsz hol passthrough-olni a tévről, most beszéltük meg.
Kicsit össze-vissza beszéltek srácok. Alapesetben a TV-n keresztül nem küldjük a hangot, pláne ha van házimozierősítő a képben.
-
Biga123
addikt
Ott a pont.
Tvn a hangbeállítások
Digitális TV hangbeállítás : Automatikus
Gondolom így van beállítva, de valóban a HD hang nincs felsorolva.
Viszont megnéztem az s905x es openpht ban, ott is belehet állítani a truehd, dts hd passtrought -ot..De sajnos akkor tényleg a tv a szűk keresztmetszet.
-
Biga123
addikt
válasz
MasterMark #4053 üzenetére
Optika?
Most látom htr 4069 , neken htr 4068 on simán szól az 5.1 tvs pex kliensel , optikán átvezetve.
-
sugarforce
addikt
válasz
MasterMark #4055 üzenetére
Jo tudni. Koszi.
-
MasterMark
titán
válasz
sugarforce #4054 üzenetére
Maximum sima DD vagy DTS passthrough mehet visszafelé ARC-n.
szerk.: Majd a 2.1-es eARC fog tudni HD és magasabb formátumokat.
-
sugarforce
addikt
válasz
MasterMark #4053 üzenetére
Hdmi arc? (Ha tud hd passthroughot)
-
MasterMark
titán
válasz
sugarforce #4052 üzenetére
TV-s plex kliens hiába is adná ki magából, azt a TV-n sehol nem tudod kivezetni. (Hacsak nem lenne rajta egy HDMI kimenet, de olyat még nem láttam.)
-
sugarforce
addikt
Hogx vt osszekotve a rendszer? Himedia->erosito->tv?
Igy a hd hangoknak mennie kellene.
Ha esetleg himedia->tv->erosito, akkor a tvd nem tamogatja a hd hangok passthroughjat.Ha a tvs plex kliens sem adja ki magabol, akkor ez veszett ugy. Esetleg probald meg pendriverol a beepitett lejatszojaval, hogy az mit kezd vele.
Ui.: kerlek hasznald a valasz gombot, mert egy ido utan, plane tobb valaszoloval kovethetetlen lesz kinek mire mit valaszolsz.
-
z1RoX
tag
válasz
sugarforce #4049 üzenetére
5.1
-
z1RoX
tag
Yamaha htr 4069
-
z1RoX
tag
Ezt melyik media box tudja? Himedia q5 pro n provaltam de nem adta ki a hd hangokat hiaba raktam autora a passhtroughot. Vagy ti mivel hasznaljatok?
-
sugarforce
addikt
hány kameráról van szó? Csak egy? Mert alapvetően nem kéne gondot okozzon, nekem is ilyen routerem van, elég sok aktív kapcsolattal, 0-24es virágboltozás, le/feltöltéssel, telefonok, gépek wifin, kamerák kábelen, konzolok, tv stb stb és a 40-50mbites remuxokkal sem szokott gond lenni, nem pufferelget, nem töltöget, gyors az egész. Esetleg a router beállításokat érdemes lenne átnézni, a wifi sokat ronthat a szitun, pláne ha sok a zavaró tényező, a távolság a router és a kliens között, sok zavaró másik wifi, rossz csatornabeállítás, rossz csatorna szélesség, esetleg a tv részéről kevésbé támogatott wifi titkosítási algoritmus, stb. , vagy a nas állt át pl 100mbites módra és keveselli a sávot, sok minden lehet, ehhez elég kevés sajnos az infónk.
-
z1RoX
tag
Nasrol jatszom a 4k mediakat. Lg tv n plex app, xplay. Plexen bufferol 4k nal xplayen minden faja. A kerdes az hogy a dolby true hd dts hd hangokat tv ugye nem tudja de nincs valami passhtrough addon vagy mokolas? Androidos appoknal van azt tudom. Koszi!
-
fulton
addikt
Még van egy hely a routeren ahova kábellel rá tudom majd csatlakoztatni a tv-t.
A nas kábelen, a tv wifin, a laptop wifin, kamera kábelen, asztali pc kábelen csatlakozik a routerhez.
Sima HD filmről van szó, nem szoktam nagyobb felbontásban leszedni. És ez produkálta. korábban semmi gondom nem volt. Hozzáteszem a kamera 4K ban 10.240 bitrátán forog, de h265+ kódolás mellett, így kevés a sávszélesség amit fog. Szuóval nem értem miért akadozik a plex a tv-n. -
jegesib
aktív tag
Sziasztok,
Raspberry-re tennék lejátszót. Mi a különbség az embedded player és a rasplex között és melyik a stabilabb, gyorsabb, jobb? Egyetlen kritérium, h tudjak vele VPN mögött lévő plexre csatlakozni, tehet legyen benne OpenVPN vagy L2TP vpn kliens.
-
törölt tag
A nas is wifin ül? Ha nem, akkor én első körben vennék egy switchet, és a router mögé betenném. Azon keresztül kábellel mehet a tv és a nas is, egy kábel a router-nas közé és hello.
Egyébként milyen filmek? Sd fhd 4k is akad vagy csak valami magasabb bitráta és felbontás.
Ha a router haldoklik, azt pl megnézheted úgy is, hogy amikor megy a film és szenved, laptoprol pl startmenuben cmd parancs, majd ping nasip -t aztán figyeled hogy valaszolgat, ha van elvesztett csomag az para.
-
fulton
addikt
válasz
sugarforce #4038 üzenetére
Közvetlen lejátszás, ennyit. Akad mint az atom..az egész. Tölt..és karikázik. Sokat.
Nem igazán értem. -
-
fulton
addikt
válasz
sugarforce #4036 üzenetére
mire gondolsz hogy mit ír?
sebesség vagy mitNem értem...lehet a kamera terheli le a routert (hiába kábelen van)?
Nincs szerver oldali transcod belőve. -
-
fulton
addikt
válasz
sugarforce #4034 üzenetére
A tv wifin van 5 Ghz, laptop szintén 5 Ghz en megy és a kamera is ekkor arról megy 4K-n. Egyébként a kamera maga utp kábellel van kötve a routerre.
Most azon gondolkodom hogy van még egy szabad port a routeren, rákötöm a tv-t kábelen. Sima UTP kábel elég hozzá? cat6 vagy routert kéne cserélnem? -
fulton
addikt
Sziasztok
Van egy Synology DS418play nas-om. Egy Asus RT56U routerem, nem fiatal már. És egy wifi képes tv-m, sima wifi úton kapcsolódnak egymáshoz. AZonban be be lassul és a film a tv-n sárga körkörös várakozás szimbólum mellett megál.
Nem értem, döglődne az 5 Ghz-em? csaeréljek routert? -
eastsider
nagyúr
válasz
MasterMark #4030 üzenetére
na megnézem akkor újra, nem emlékszem mi volt vele a baj anno...
meg közben megnézem az open PHT-t is -
eastsider
nagyúr
válasz
MasterMark #4028 üzenetére
próbáltam anno, de nem jött be, rasplex volt a jó, csak szükségem volt a raspi egyéb funkcionalitásaira is, ezért maradt OSMC az official kodi addonnal
-
eastsider
nagyúr
válasz
sugarforce #4026 üzenetére
ő az ugye? [link]
kipróbálom rpi-n.
kodin használok plex plugint, ami zavar, hogy az index képeket nem kesseli, és hiába van SSD a szerverben, annyira azért nem gyors
-
eastsider
nagyúr
válasz
sugarforce #4020 üzenetére
ez az open PHT ez egy plugin a kodi alá, vagy egy speckó kodi "build", mint a rasplex?
-
Biga123
addikt
Youtube plugint használ valaki plexen?
-
sokomst
tag
válasz
sugarforce #4016 üzenetére
Összejött végül. A kedves és "okos" telekomos Sagemcom-on, ha a port forward tcp-udp akkor nem megy át. Viszont, ha csak tcp akkor igen.
Az ntp adatokat továbbra is sajnos csak kb minden második újra indításra szedi fel a router de ez nem lényeges, sűrűn nem indítom újra. Talán nem DD-WRT a legjobb választás erre a script futtatásra, open-wrt vagy tomato jobb lett volna. (Csak az én routeremhez pont nincs visszaállító fájl)
-
Henrico
tag
Sziasztok! Segítséget kérnék, eddig egy Raspberry futkosott RasPlex-el. Nagyon szerettem, de jó lenne valami 4K-s lejátszót találni. Létezik olyan 30e körül, ami kifejezetten csak plex-re tudnék használni? Tehát ne kelljen ide oda kattintgatni az elindításához? Köszi!
-
Biga123
addikt
Kicsit háborogtam a plexnél, h használhatatlan a hw trancode, meg a droidos plexkliens is transcodeoltat feliratnál , és h adják vissza a pénzem.
Visszaadták
(ezt nem gondoltam volna) -
sugarforce
addikt
válasz
MasterMark #4013 üzenetére
Az sok esetben sajnos semmit sem er.
-
Blackmate
őstag
Be tudom valahol állítani azt, hogy az 1 óránál rövidebb mozgóképek ne kerüljenek a Plex libraryba? (A fájlok külön könyvtárba való mozgatása nékül.)
-
Biga123
addikt
válasz
MasterMark #4013 üzenetére
Bevan.
-
Biga123
addikt
Hát gyerekek , nekem a droidos plex kliens is transcodeoltat külső feliratnál.
-
sokomst
tag
válasz
UberMutant #4010 üzenetére
Igen sejtettem, viszont a routeren az NTP cliens engedélyezve van, meg van adva az időzóna és a szerver és a routeren is ugye valami státusz lapon meglehet nézni egy csomó adatot és ott a routeren mindig jól jár az idő. Csak a script nem tudja össze szedni azt... lehet inkább a date változóval van a baj. Mindegy is
-
-
sokomst
tag
válasz
sugarforce #4005 üzenetére
Na sikerült összehozni, persze több problémába is ütköztem azóta.
Találtam egy frissebb DD-WRT frimware-t a routeremhez először is.
Sikerült nagyjából életre kelteni a scriptet, viszont a logban valamiért nem a router dátumát hozza, hanem 1970 januárját. Sajnos azóta se jöttem rá, néhány újraindításnál összeszedi magát így minden 2. vagy 3. próbálkozásra a logban is a jó dátum szerepel és akkor működik is az ébresztés úgy, hogy megnyitok egy Plex klienst.
Valószínűleg nem a dátum miatt nem megy, de csak ezen látom én hogy most működni fog vagy se.Az első és legnagyobb probléma, hogy ez a script a külső kéréseket figyeli, tehát nem a belső hálózatról hanem ha a Plex szervert engedélyezem távolról. (Ez ugye így sokszor minőség romlást jelent, mert csak belső hálózaton szereti eredeti minőségben lejátszani.)
Na mármost van egy gigabites optikás Sagemcom F@st 5655v2 Gateway a házban. És mikor elkönyveltem, hogy működik az ébresztés szépen állítottam be a többi dolgot, újra legyen rendesen wifi és IP tv...
- Ha a Sagemcom Gateway a DHCP és kezeli az IP tv-t stb a wifi meg a plexes rész a DD-WRT router akkor a port továbbítások nem működnek és nem elérhető kívülről a PLEX Server így nem ébred fel.- Ha mindent a DD-WRT intéz akkor pedig működne a cucc
ugye a 2-3 próba után mikor a log eltalálja a dátumot,de a DD-WRT-re meg az IP tv-k kezelését nem sikerül az istenért se rá idomítani.Most a hetes szabadságomból 4 napot erre áldoztam eléggé unom már a kilátástalanságot és a kábelrengeteget.
-
enginev3.0
félisten
válasz
sugarforce #4007 üzenetére
Sorozatoknál több percig kerestek a találatokat, de aztán megtalálta
-
sugarforce
addikt
válasz
enginev3.0 #4006 üzenetére
Igen
Viccet felreteve nalam megy most rendesen. -
enginev3.0
félisten
Csak nálam nem megy a metaadatok frisstése?
-
Keksz
senior tag
válasz
sokomst #4000 üzenetére
Ezeket a PLEX fórumban már gondolom mind végigolvastad?
https://forums.plex.tv/t/wakeonlan-with-a-dd-wrt-router/73305/20
szerk.: látom igen :-D
bár én inkább github-os megoldásokkal próbálkoznék, azokat többet és többen frissítik:
pl.:
https://github.com/ngodber/Plex-Wake-On-Lan -
sokomst
tag
válasz
sugarforce #4002 üzenetére
Itt a script, sokféle van de nagyjából mind ugyanaz. A félkövérrel szedett részt kell tudtommal a saját szerverünkre szabni. Startup script-nek el is mentettem a routerben, a log-okban azt írja el is indítja miután újraindítottam.. innentől kezdve mégse csinál semmit.
32400-as porton kommunikál tudtommal belső hálózaton mindenképp a PLEX
A WOL port nálam 7, de tudom is ébreszteni mindennel a cuccot csak ezzel nem. Pedig elvileg képes rá.#!/bin/sh
#Enable JFFS2 and place script in /jffs/ then run on startup in web interface.
#You can check the log from http://192.168.1.1/user/wol.htmlINTERVAL=1
PINGTIME=1
OLD=""
PORT=32400
WOLPORT=9
TARGET=**192.168.1.12**
BROADCAST=192.168.1.255
MAC=**Your mac address**
WOL=/usr/sbin/wol
LOGFILE="/tmp/www/wol.html"echo "<meta http-equiv=\"refresh\" content=\"10\">" > $LOGFILE
echo "["`date`"] AUTO WOL Script started. <br>" >> $LOGFILEwhile sleep $INTERVAL;do
NEW=`dmesg | awk '/ACCEPT/ && /DST='"$TARGET"'/ && /DPT='"$PORT"'/ {print }' | tail -1`
SRC=`dmesg | awk -F'[=| ]' '/ACCEPT/ && /DST='"$TARGET"'/ && /DPT='"$PORT"'/ {print $7}' | tail -1`
LINE=`dmesg | awk '/ACCEPT/ && /DST='"$TARGET"'/ && /DPT='"$PORT"'/'`if [ "$NEW" != "" -a "$NEW" != "$OLD" ]; then
if ping -qw $PINGTIME $TARGET >/dev/null; then
echo "NOWAKE $TARGET was accessed by $SRC and is already alive at" `date` "<br>">> $LOGFILE
else
echo "WAKE $SRC causes wake on lan at" `date` "<br>">> $LOGFILE
$WOL -i $BROADCAST -p $WOLPORT $MAC >> $LOGFILE
echo "<br>" >> $LOGFILE
sleep 1
fi
OLD=$NEW
fi
done -
sokomst
tag
válasz
zolka95 #3999 üzenetére
Hát itt több rétű baj lehet tapasztalatom alapján. Más eszközön is akad, vagy csak TV-n?
Érdemes a TV-t is kábellel használni wifi helyett elsősorban.
Másrészt a Web OS-ben betudod zárni az appokat (ki lehet lőni mint androidon) mégpedig úgy, hogy hosszan nyomod a Home gombot majd a háttérben futó appok megjelennek felettük egy 'X' gombbal. (Lehet ezer éve oda van rohadva/cache-elve az app a TV-be)
- Ez gyorsíthat a TV-nAkkor a plex szerveren lehet a plex adatbázisát is érdemes így rendbe tenni. Ehhez a web felületen bal oldalt a könyvtárak felirat mellett megjelenő 3 pont-ra kattints és menj végig szépen a 3 lehetőségen.
-Adatbázis optimalizálás
-Csomagok tisztítása
-Hulladék ürítéseNálam is néha varázsol a rendszer olyanokat, hogy azt se tudom mit indítsak újra... de természetesen ezt csak akkor teszi, ha vendégek vannak
Új hozzászólás Aktív témák
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest