- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Az ASUS gyártja majd az új Xbox kézikonzolt?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Szerintem itt kérdezz utána, de előbb olvasd el az összefoglalót is a linken.
-
Raga
senior tag
Én teljesen megzavarodtam!
Nos leegyszerüsiteném a kérdésemet.
Milyen monitort vegyek a PS5-höz?Merthogy én monitoron szeretek játszani.
Minimum 24 colos legyen és lehetőleg 100k alatt.
Segitsen valami szaki kérem -
válasz
#16820480 #67 üzenetére
Félreértesz. A krumpli vágyik 60 Hz-re, nem a reszponzív erős paprika vagy a délceg, fallikus szimbólumként is értelmezhető banán.
Ebből következőleg szóban forgó burgonyánk CSAK a 8 294 400 képpontban kiteljesülő grafikát nézi, mert nem jók a szemei, hogy kevesebb pixellel is elboldoguljon, a többi meg az úgyis mindegy kategóriában van, nem?
-
-
hunluki
senior tag
válasz
Synthwave #63 üzenetére
Azért low és high között elég szembetűnő különbségek vannak, szembesülök vele hogy szépen lassan marad le a gépem
De pl ha egy medium/high beállítást kellene összevetnem mondjuk egy szürreálisan erős GPU-t kérő ultrával akkor lehet már bajban lennék.
Nyilván sasszeműek kiszúrják, de szerintem már átlendültünk pár éve azon a ponton hogy a medium/high vegyes környéke már bőven átüti a "jól néz ki" küszöböt. -
-
BiP
nagyúr
válasz
Synthwave #59 üzenetére
A burkolt minősítéstől eltekintve maradjunk inkább csak annyiban, hogy van, akinek fontosabb, van, aki meg kevésbé érzékeny az input lagra. (vagy nincs igénye rá, vagy nincs érzéke rá, vagy olyannal játszik, ahol kevésbé szempont, mindegy mi miatt).
És/vagy nincs igénye/lehetősége magas fps-re, ellenben a nagyobb felbontás neki több előnyt hoz.
Különbözőek vagyunk, különböző igényekkel. -
Tény, hogy nem mindenkinek fontos, hogy ne olyan legyen az egér input, mintha a patkány oldalgombig el lenne süppedve valami zselében, és a reszponzivitást masszívan hajlamos a képpontszám alá rendelni a fontossági ranglétrán.
tl;dr: Ne felejtsük el, hogy 4K/60 Hz-nél nem csak a töredék fps-ről van szó, hanem a durva input lagról is.
-
BiP
nagyúr
Olyan ugye régóta van, hogy adott kijelző fel van rá készítve, hogy a natívnál nagyobb felbontású jelet megegye.
Itt inkább az a trükk - de ezek szerint erre is van már korábbi példa - hogy 4K képes kijelzőnek mutassa magát a PS5 felé, és így megjelenjen a játékban a 4K render, mint állítható opció. Különben inaktív. -
BiP
nagyúr
válasz
Hopkins95 #14 üzenetére
"PC gamingre meg épeszű ember nem vett 4K-s monitort, mert 1. hogy a legtöbb elérhető árú 4K 60 Hz-es volt 2. Inkább kötött egy kis kompromisszumot felbontásban és inkább vett 2K-sat inkább 144 Hz-eset. "
Ezt azért gondold át. Valakinek a felbontás a fontos, valakinek az fps. Nem lesz ettől valaki kevésbé épeszű. (wiki 2K . Te az 1440p-re vagy WQHD-ra gondolsz.) -
válasz
drotsztyuart #53 üzenetére
A Full HD TV Full HD jelet fog kapni, illetve monitor =/= TV, és jelen esetben nem az utóbbiakról van szó.
Az értelme az, hogy upscale helyett downscale fog történni, szóval végeredményében élesebb lesz a kép.
-
drotsztyuart
tag
Most nem azert, de ennek mi a turo ertelme van?
Az lenne a legyeg ne kelljen feleslegesen 4k-t matekolni vagy 1080p-rol felscalezni ha 1440-ben hajtja a user. (Mondjuk 2-3 ev mulva amikor majd butitani kell a grafikat a 4k miatt jol jonne ez a kraft ami 1440-es felbontas hozhat pluszban).
Egy rakas fhd tv megeszi a 4k jelet is.
Szal ennek azonkivul, hogy el lehet adni sok techsakalnak dragan amugy van lenyege is?
Autos hasonlat. 600 loeros sportkocsi max masodikkal mehet de uveghangon.
Sokat eszik feleslegesen porog hangos de legalabb nem megy 80-nal jobban.
Az emberek agya az amit megtamad a covid.... -
-
the_mad
aktív tag
válasz
#72042496 #46 üzenetére
Fogadhatja a jelet... Egy PS4 pro-t használok egy LG 27gl850 monitoron. A konzol automata 4k jelet tol ki, amit a monitor gond nélkül megjelenít 1440p-ben, teszem hozzá nagyon korrekt minőségben. Ennyi.
Annyi a csavar ebben az egészben, hogy a HDMI 2.0 ugyan feltétele ennek a megoldásnak, de sok ilyen csatlakozóval szerelt monitor mégsem tudja ezt. Jelen példa a cikkben emlegetett MSI, aki utólagos barkáccsal teszi a monitorjait alkalmassá erre a trükkre. Úgyhogy aki 1440p-ben tervez, annak sincs minden veszve.
-
törölt tag
válasz
hombre[EU] #47 üzenetére
Sose próbáltam, de szerintem vagy handshake alapján skáláz a lejátszó, vagy no signal.
-
törölt tag
válasz
hombre[EU] #45 üzenetére
Nem fogadnak a panel felbontásán túli jelet, ezért csak a legalább 4K UHD monitoroknál alap. Emellé a HDMI egy másodlagos bemenet a gaming monitorokon. Utóbbi az érkező HDMI 2.1-es monitorokkal talán változik majd.
-
hombre[EU]
veterán
most ez tényleg ilyen speckó dolog monitor fronton,hogy hdmi2.0-án fogadja a 4k jelet? a gaming monitoroknál ez nem alap?
-
Így is ekéggé össza van már mosva a határ pc és konzol között, legyen már egy kis egyediség is.
Igazad is van, nem kell variabilis refresh rate sem konzolra, elég a 30 FPS továbbra is a legtöbb játékban, mert „az emberi szem úgysem lát többet”, FOV állítás is felesleges. A gyors betöltés is hogy minek...hisz attól konzol a konzol, hogy sokat tölt általában, nem igaz? Ne töltsön már gyorsan, ne legyen már PC! -
válasz
#98320896 #40 üzenetére
Látom, a poszt lényegi részén azért sikerült átsiklani.
Ja. 10-ből 7-szer pont lesz@rom a grafikát, szóval a bumpmaplensflare hegyek önmagukban nem tudnak megvenni. A 4K-t meg kétszer olyan magasról. Majd amikor 80-100k lesz egy 4K@144 Hz-es monitor, akkor talán ránézek, mert akkor már milliós hardver sem kell az élvezhető (három számjegyű fps) programfutáshoz.
Ha valaha is lesz PS5-öm, az kizárólag az olyan exkluzívok miatt lesz, amik valamiért nagyon megmozgatnak. Mondjuk új The Last of Us, speckó Final Fantasyk/egyéb JRPG-k és SRPG-k, beat 'em upok, amik más platformon nem jelennek majd meg.
Mondjuk az is igaz, hogy mostanában leginkább GZDoom meg Apex Legends pörög, amikor éppen pörög; a PS4-et megvettem lassan egy éve, még 500 GB-os SSD-t is szerváltam bele, ott a polcon hozzá 8 játék, és kétszer volt bekapcsolva... Hogy a PS3-on utoljára mikor pislákolt petyhüdten a power pilács™, nem is emlékszem, csak azt tudom, hogy még ott is van 6 olyan game a szekrényen, ami nem látott optikai meghajtót, és egyik sem a 20 óra alatt kényelmesen végignyomom kategória (mindkét SONY-n főleg Atelier/Tales of/FF cuccok).
Persze PC-re is vannak beszerzett, de még nem játszott címek (de mennyi...), szóval így, hogy nem kevés dolog hever parlagon, nem sok rációt látok a mostanában történő konzolvásárlásra, de ettől még láthatom, hogy miért díjazhatják jónéhányan az 1440p-s PS5-kerülőutat, amíg nincs új firmware.
-
hunluki
senior tag
válasz
#98320896 #37 üzenetére
Mert 5$ minden eladott konzol plusz költség, szóval igen, sóherség. Ellenben biztos van nekik piackutatásuk meg statisztikájuk hogy hány % használta ki. Ha úgy számoltak hogy kevesebb a veszteség a fanyalgók miatti reputációvesztésen mint amennyit a konyhára hoz a lehagyás akkor azt fogják választani.
-
válasz
#98320896 #32 üzenetére
Nem; tudva lévő, hogy támogat 1080p-t is, és nem vettem PS5-öt (de szerintem nagyon sok ember, aki vett, már birtokában volt egy valamilyen kijelzőnek, ami nagyon nem feltétlenül 4K-s és nem vásárolt még azt is az amúgy nem olcsó konzolhoz; igen szűk csövön keresztül tekintesz a világra). Szerintem még vagy 5 évig nem is fogok, főleg, hogy a 3-mal és 4-gyel még egy rakat olyan cím van, amit végig kéne játszani, asztalon meg ott az 1080 Ti, ami szintén elég még egy ideig.
-
Bishop1
tag
válasz
#16820480 #21 üzenetére
Már miért is lenne visszalépés? Én spec 100x szívesebben játszok az Omen X35 előtt mint kanapén szenvedve, "messzi" a TVtől. Ég és föld az ultraszéles hajlított felület, normális székből... Abba már bele se megyek, ha egyszer megszoktad, olyan a 16:9 mintha egy dobozból néznék ki.
Szívesen rádugtam volna a Series Xet is. -
törölt tag
válasz
#98320896 #31 üzenetére
Szerintem továbbra is csak találgatsz
Ennyi erővel mondhatnám, hogy hányan használnak a konzolhoz monitort, 0,1%? Vagy legyen a tízszerese, akkor 1%, még mindig nem éri meg velük foglalkozni.
Nekem is ezt a hármat támogatja a DAC-om, de HDMI-n megy a digitális hang tévébe, onnan passthrough optikain ki a DAC-ba. Látod, nem nagy dolog, csak a monitorod nem tudja. De amúgy meg kb 20-25$ egy HDMI splitter, ha máshogy nem megy, és lesz Toslink meg koax kimeneted is.
Azt amúgy ne keverd össze, hogy valaki véd valamit, vagy csak egyszerűen nem tartja relevánsnak a dolog meglétét. Jelen esetben például nem tartom egy konzolnál lényegesnek ezeket, és nem zavar különösebben, hogy nem szánnak rá semennyi erőforrást.
-
NKing
tag
Az ára még csak-csak lemenne idővel a korai újítók lecsengése után - ha amúgy lenne rá igény. De nagyobb kérdés, hogy mi a péket nézne bárki egy ultrawide TV-n? A TV adás, a mozifilmek/blurayek mind black boxban jelennének meg, az meg nem buli. Vagy akkor kialakulna egy új képarány szabvány, amivel panoráma filmeket lehetne nézni? Nagyon marginális igény az, amit kiszolgálna jelenleg egy ilyen "TV"...
-
-
janos68
aktív tag
válasz
Hopkins95 #27 üzenetére
A PS5 egy konzol, nem pc, ahol a játékosok 95, vagy még több, százaléka TV-n használja. Ezért nincs bill+egér sem, mert van saját irányítója. Lehet hogy később lesznek támogatva, de ez szerintem a Sony-nak a huszadik a fontossági listáján.
Akinek ezek mégis fontosak, azoknak ott van a számítógép, ott gond nélkül tudják ezekez élvezni.
Így is ekéggé össza van már mosva a határ pc és konzol között, legyen már egy kis egyediség is. -
the_mad
aktív tag
Azért a cikket annyival ki lehetne egészíteni, hogy nem az MSI talalta fel a csőben a lyukat. Több gyártónál már évek óta vannak ilyen "trükkök".
-
törölt tag
válasz
#98320896 #22 üzenetére
Nem tudom mennyi erőfeszítés (gondolom, hogy te sem, csak tippelgetsz), de gyanítom, hogy nem feltétlen annyira kevés. Ahogy a bill.+egér támogatás is a játékfejlesztőkön múlik (boxon legalábbis, úgy tudom). Hangkimenettel nem tudom miért rossz a HDMI, mit kellene helyette? Ezeket szerintem nem arra tervezik, hogy a 15 éves házimozi erősítőt közvetlen rádugjad, hanem hogy a manapság terjedő/elterjedt csatlakozókat támogassa, ez pedig az ARC/eARC.
Gyanítom amúgy, ha elkezdenének belepakolni újabb felbontásokat meg elengednék a fix fps-re való törekvést, akkor elindulna a konzol is a PC irányba, ahol egyre kevésbé lehet a hardverhez optimalizálni a dolgokat.
-
1000es sugarú ívelt monitor az nagyon goromba, ennyire nincs szükség.
-
törölt tag
-
hunluki
senior tag
Még csak komoly PC se kell hozzá. Tegnap voltam havernál hogy meglessem első kézből mit tud a series x. Forza 4 volt a tesztalany, főként a töltési idő érdekelt hogy egy PC-s SATA3 SSD-hez képest mit tud a nextgen élmény.
Na most az van hogy a töltési idő kb ugyanannyi mint az én sokéves PC-men, a grafika pedig szebb, de csak azért mert én középkat VGA-val tolom, de egy izmosabb kártyával az sem megugorhatatlan.Árban szerintem nagyon jók a konzolok PC-hez képest, főleg manapság amikor egy jobb VGA többe fáj mint egy komplett konzol.
-
joey04
titán
ezt nem tudja a ps5?
-
válasz
#98320896 #12 üzenetére
Te most úgy beszélsz, mintha már mindenkinek alap lenne már otthon a 4K-s TV. Tudod milyen drága egy jóféle, HDMI 2.1-es csatlakozóval ellátott 4K TV?
PC gamingre meg épeszű ember nem vett 4K-s monitort, mert 1. hogy a legtöbb elérhető árú 4K 60 Hz-es volt 2. Inkább kötött egy kis kompromisszumot felbontásban és inkább vett 2K-sat inkább 144 Hz-eset. Na most ha ezek az emberek akarnának a monitorjukra egy PS5-öt kötni, akkor mit fogsz nekik majd mondani?
-
válasz
#98320896 #12 üzenetére
"Retrospektíve ez csak azon PS5 tulajok számára lehet releváns, akiknek ott ült a gép kijelző nélkül,"
Vagy ha valamelyik MSI monitor már megvan nekik, ugye, mert a listából csupán kettő olyan, ami még csak a jövőben érkezik. Garantálom, hogy nem csak egy-két emberről van szó.
"Ha meg előretekintve szemléljük a dolgot, megintcsak miért vennél olyan kijelzőt, ami 1440p-n tudja a 4K fps-ét"
Mert nincs TV-m és 1080p-nél nagyobb felbontást tudó monitort akarok, amit nem csak a PS-sel használok, esetleg még a képfrissítési rátája is 100 Hz+, viszont nincs pénzem/szükségem az ilyen jellegű, 4K-s darabokra (mert ha mondjuk játszani is akarok vele, akkor az élvezhető natív 4K-hoz brutális vas kell, ha nem a múlt felhozatalából vagy indie címekből válogatok).
-
-
Én múltkor rákerestem mert kíváncsi voltam rá én is, hogy mi az oka annak, hogy meg sem fordult senkinek a fejében ultrawide TV. Aztán találtam róla valamit, hogy 2014 körül voltak rá próbálkozások. Meg is találtam a videót, érdekes amúgy: You NEED An ULTRAWIDE TV!
Összességében elmondható, hogy nem volt rá igény és a gyártók hamar letettek róla. Na de miért nem is lehetett rá igény egyáltalán? A kolosszális ára miatt: 100 000 illetve 120 000 Dollárba kerültek az LG és a Samsung modelljei, ami akkoriban még nagyobb összegnek számított, mint manapság. Aztán később a Philips próbálkozott még, az már „csak” 2000 Dollár körül volt, de kisebb volt a 16:9-es társainál és a dizájn is valami otromba lett, szóval mondanom sem kell, hogy ott vége is lett a dalnak.
-
Én nem várom el - tudom nagyon jól, hogy a konzolok általában a kompromisszumokról szólnak és a Sony még nagyon konzervatív az 1440p (nem) támogatásával is.
Én már összecsapnám a 2 sarkamat akkor is, ha az Acer ED347CKR monitoromat a Playstation 5 vagy Series X 4K-s vagy 1400p-s kijelzőként kezelné a konzol.
Aztán a másik amit konzolokon szeretnék, hogy legyen a játékoknál FOV csúszka - bizonyos játékoknál ez a kérésem is teljesülni látszik(Cod Cold War pl.)
Ha ezek megvannak, akkor onnantól kezdve én már megoldom és széthúzom a képet az egész monitorra. Én Youtubera használok Ultrawide bővítményt pl. és jobban scalel, mint azt sokan gondolnák.
-
GodGamer5
addikt
Az új konzolok nem támogatják a 21:9-et??? Vicc!!!
Pc után ez nekem visszafejlődés.
Ameddig ezt nem orvosolják biztos nem veszek semmit. Hátha észbe kapnak és kiadnak egy új firmware-t. -
Chalez
őstag
4K 30 fps-ért és a hú, de szép látványért sírtak. 30 mindenre is elég
-
Televan74
nagyúr
Tessék venni 4K/60Hz -es monitort! Eddig mindenki a 40k/60fps -ért sírt, most meg jó lenne az 1440p is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A tajvani multi egyes monitorjainak repertoárja konzol móddal gyarapodik.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kuponkunyeráló
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Futás, futópályák
- Mobilinternet
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ukrajnai háború
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Nagyrobogósok baráti topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest