- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ASUS ROG Ally
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
KisDre
senior tag
Akkor van esélye a dolognak, ha mint egy "második Nintendo" jelenik meg a piacon és nem csak a retro gamek jönnek hanem újak is. Ebbe persze van bukkanó is, mint hogy nincsenek olyan címek mint a Mario vagy a Zelda.
A fix hardver mint már említve lett szintén előny lehet de messze nem akkora. Már mint, a fix hardver optimalizáltság szempontjából jó, ami a régi hardver miatt nem jön rosszul. Csak hogy itt egy újabb bökkenő, ki tesz majd külsősként játékot erre a konzolra? Esetleg a háttérben már paktáltak le valakivel? Ha nem akkor ez megint halottnak a csók.
Esetleg ha GoG-al összeállna és egy "retro mindenes" lenne a cél még látnék benne fantáziát, de itt szigorúan JÓ ár/érték aránnyal.
Ha ezek közül egyik sincs meg, akkor kb megveszi majd 10-100 nosztalgiázó és kifújt. Egyébként a design nekem nagyon bejön de sajnos ez önmagában nem ad el egy konzolt, pedig örülnék ha összejönne, ahogy a SteamMachine-ek is örültem volna... :\
-
Plague666
tag
Én elvagyok egynehány atari játékkal, vannak jópofák. Kell ilyen pontszámhajhász játék is, nem csak sztoris, hiszen néha csak fél órája van az embernek ökörködni, arra egy pong teljesen jó sztem. Nyilván nem mérhetőek olyan cuccokhoz, amik 8-10 évvel idősebbek náluk. Mindenesetre szerintem két sör árát megérték steamen, de retrokonzolt nem vennék miattuk én sem. Pláne ilyet nem, ami több akar lenni a riválisoknál, de képes az amd felemelkedése idején ilyen ősi hardvert belerakni.
-
nemlehet
őstag
válasz
Plague666 #10 üzenetére
Plusz azért azt ne felejtsük el, hogy az atari játékok közel sincsenek egy nintendo szintjén. Atari 2600 címei kb egy mai kezdő programozó 2-3. projektjének szintjén vannak.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy annak idején nem volt nagy szám, de azért a végtelen pontgyüjtögetésre építő fapados játékmenet nem tudom hány embert vonz vissza. Bár én NES Classic-ot is lehúzásnak tartom, de ott azért vannak olyan címek amik hosszúak és játékmechanikailag is megállják a helyüket a mai napig. (pl Super Mario Bros, vagy Castlevania akármelyik címe, de még az első zelda is teljesen élvezhető a mai napig)
-
Solten
őstag
Probaljak megmagyarazni hogy miert voltak olyan hulyek hogy nem Ryzent hasznaltak
-
GodGamer5
addikt
Ez a gép nagy bukta lesz. Ezekhez a játékokhoz egy sima emulátor is sok. Az ára meg egy vicc.
-
Plague666
tag
Valahol olvastam pont erről az offline dologról. Azt írták, hogy az összes feature használatához nyilván kell a net, de a saját classic játékokat offlineba is engedi tolni.
Egyébként én sem gondolom, hogy ez valami keresett cucc lesz. Aki szerette ezeket a játékokat, az már be tudta szerezni, atari vault a steamen, atari flashback volume akárhány ps-re, filléres csomagok ezek egy 200 dolcsis konzolhoz képest ami exkluzívat tudtommal nem nyújt, nincs olyan game ami csak erre jelenne meg. Aki minigépet akar, az inkább raven ridge-ben gondolkodik már szerintem, nem ilyen elavult szarban. Szóval maradnak a vérbeli fanatikusok akik atari kasztniban akarják látni a játékaikat. De ők meg már nem fiatal korosztály, hogy sikítva rohanjanak sátrazni a bolt elé megjelenés napján.
-
andrevv
csendes tag
Akkor nagyon fiatal lehetsz
Nagyon bírtam azt az elpusztíthatatlan érzést, ahogy a kazettákat becsaptad és máris ment a móka. A mai napig sokan játszanak ezekkel. Soha nem mennek tönkre, a kazetták sem, meg volt csinálva rendesen. Ha a mostani konzolokat nézed, fogyóanyagnak tűnnek a nagyon rövid élettartamukkal.
Sajnos az az érzésem, hogy ez az új generációs Atari nagyon nem fog tetszeni a vérbeli rajongóknak. Egyáltalán offline lehet majd játszani velük? De még sok más kérdés felvetődik bennem...Jut eszembe, a joystick tönkrement volt a nagyon kemény bánásmód miatt, de házilag meg lehetett csinálni, fémből készített alkatrésszel cseréltem le a műanyag darabot ami benne eltört, utána már kibírt bármit.
-
Duck663
őstag
Azért nem egészen. Itt megvan az esély a sikerre. A Steam Machine mögött ugyanis valójában nem volt senki, illetve mindenki ott volt, de mégsem volt igazán senki. Össze-vissza kalapált hardverek, félkész, hiányosságokban dúskáló OS, komolyabb támogatás hiánya, minőség hiánya (A megjelenő produktumok a Windowsos verziókkal összehasonlítva minősíthetetlenek voltak ugyanolyan hardveren). Itt fix a hardver, nincs tákolás, van mögötte egy Atari, amely az OS-t és a játékokat (egy részét) biztosítja, közben pedig mások számára is ott a megjelenési lehetőség. Igaz, hogy Linux ez is, de ha normálisan összerakják az OS-t (nem akarnak világot megváltani, mint a Valve) és legalább a saját játékaik flottul működnek majd és még egy kis igényességet is visznek a dologba, tuti siker! (Maga a hardver külseje alapján az igényesség megvan.)
A Nintendo részéről egy hasonló koncepciót sokkal inkább értékeltem volna, mint a NES és SNES Minit. Egyszerű, olcsó, de már a kornak megfelelő, kor igényeit kiszolgáló hardver, és jöhetnek a klasszikusaik, amiket külön meg tudsz vásárolni, sőt akár jöhetnek újak is. Jó kétségtelen, hogy több munka lett volna vele, és többe is kerül, de több lehetőséget is teremt. (Ezt a lehetőséget vette észre az Atari.)
-
mepet
addikt
Esélyt kapunk megismerni a márkát, mert én pl. még sosem láttam múzeumon kívül atari terméket.
-
paperboy
senior tag
Így könnyebb lesz a jövőben kijönni egy Atari VCS 2-vel...
-
Z_A_P
addikt
Kar erte, jo ugynok volt
Ryzen kozelit a 2. evehez, erre ez... -
Petykemano
veterán
Azt lehet tudni, hogy a beépített lapkák már évek óta legyártott a polcon porosodó darabok, vagy esetleg újabb gyártásúak?
A GF 22FDX nodeja azt ígérte, hogy 28nm-ről portolni könnyű, miközben fogyasztási adatok tekintetében megközelíti a 14LPP hatékonyságát. -
Crytek
nagyúr
Valaki egyszer majdcsak elmondja hogy kb dosos játékokhoz minek ilyen "erős" cucc...
+ az is érdekelne vajon kik vesznek majd ilyet....?Trilliárd $-os kérdések ezek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Erősebb SoC APU és több memória kerül majd a végleges rendszerbe.
- Politikai mémek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Óvodások homokozója
- Friss előzetest és fejlesztői videót kapott a Mafia: The Old Country
- Hobby rádiós topik
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ASUS ROG Ally
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel Core i7-13700K Processzor
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest