- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- 1000 milliárd dolláros AI-központot akar az USA-ban a SoftBank
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- Relatíve kompakt, "platinás" tápszörnyekkel gyarapodott az ASUS kínálata
- Valós időben generálhatja a jövőben a GPU a fákat
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen házat vegyek?
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- OLED TV topic
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#38075904 #211 üzenetére
Az X470 chipset tavaly PCI-E 3.0 támogatást adott. Milyen alapon kéred most számon a 4.0 támogatását? De ha már lúd, akkor legyen kövér! Miért nem PCI-E 5.0, vagy legyen 6.0? Az X470 Aorus támogatási listája alapján egyetlen eddig megjelent Zen processzor sem hiányzik. Erről a termék weblapján meg lehet győződni!
[link] -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
#38075904 #211 üzenetére
PCIe gen4. Már megbeszéltük miért nem. Azért mert a lapok egy részében nem lenne stabil mert nem volt elvárás a specifikacioinak a betartása, egy másik részében csak az első x16 slothoz lenne működőképes egy harmadik részében működne az M.2 slotig. Egy nagy katyvasz lenne és aki nem figyelne rá problémákba ütközne...és a végén persze az AMD lenne a hibás miért adta áldását rá holott az alaplapgyartogyártó bólintott hogy jovanazugy.
BIOS chip mérete. Tudom hogy vettek ki támogatást rohadt régi procikbol, az emberek 99.99%-at nem érinti és ha kell akkor visszamehet a korábbi... másrészt pedig a csicsás uefi feluletbol kellene visszavenni. Egyébként le van írva és aki a legújabb proci miatt frissít pont nem fogja ezeket használni...
Nem értem hogy jön ez ide ebbe a topikba, az hogy az Intel gyk. minden procigenhez külön foglalatot csinál mondvacsinált indokokkal, köztudott tény. Fordult már elő amikor apró átalakítás után simán ment ott az új ahol szerintük semmifelekeppensenem volt működőképes....
-
válasz
#38075904 #207 üzenetére
Ott sántít a dolog, hogy a 775/771 vonal párhuzamosan futott, ugyan azt megkaphattad desktopba. Ott senki nem kényszerített új alaplap vásárlásra generáció váltás címszóval.
771-775 átalakításnál pedig nem összekötünk, hanem felcserélünk.Így is mondhatták volna, hogy működik, bizonyos lapokon meg nem, mert spóroltak 10 centet rajtad, ezért ebből a körből kimaradsz.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
#38075904 #209 üzenetére
Ha valaki nyomon követi, hogy mi a helyzet olyankor amikor ugyanaz a foglalat van X ideig, jönnek a problémák.
Mikrokódok nem férnek, feature-ök fele nem megy, de olyankor aztmondják azokra a feature-ökre hogy hát amugy is hülyeség stb.Félre beszélsz, chewbakka védelem.
-
-
törölt tag
válasz
#38075904 #204 üzenetére
6/7 es széria. nem tudtam módosítani.
Ha valaki nyomon követi, hogy mi a helyzet olyankor amikor ugyanaz a foglalat van X ideig, jönnek a problémák.
Mikrokódok nem férnek, feature-ök fele nem megy, de olyankor aztmondják azokra a feature-ökre hogy hát amugy is hülyeség stb. -
AAAgold
senior tag
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
#38075904 #196 üzenetére
Jó látni ahogy lehetőséged van haterkedni és a feszültséget kelteni folyamatosan csak nem értem miért csinálod. Kis szerencsével hamarosan nem lesz rá módod...
BTW egy normálisan megcsinált 4+1 VRM is lehet jó de ne zavarjon. Melegedés és hoatadas összefüggését a teljesítmény figyelembevételével pedig látom nem sikerült még felfognod.
-
válasz
#38075904 #198 üzenetére
Ez igen, szépen kibújt a stílus belőled.
Jelenleg is elérhető a régebbi AGESA pl az X470-i lapokhoz amilyen nekem is van, ami engedélyezi a PCIE4.0-t. Ha valakinek fáj ez a nagy veszteség, vissza tudja tenni a régebbit és élvezkedhet.
Filléreskedés ha 100+ ezres lapot nem 8-9 hónapra veszem? Szerintem nem. Nem tudom, Te hogy vagy vele, de én kifejezetten utálom, ha átbasznak.
Nem lettek plusz táp lábak, ez baromság. A processzoron össze kell kötni két érintkezőt, utánna bios patch és megy. Van pár lap ahol le kell takarni egy sort, mert alternatív bekötést használt a lap gyártó, jellemzően Asrock csinált ilyet.
2gen/foglalat? Én még emlékszem a
1150-re(csak paszta csere volt), a nemrég említett 775-re, a gyászosan ócska 478-ra és a szívemnek mindig kedves S370-re. Meg persze a 1156-ra is. De ha átnézünk az AMD-hez, akkor az AM2/3(+) is megér egy említést illetve az AM4/TR. -
válasz
#38075904 #194 üzenetére
Én azért fel említeném itt az Intel 100/200 csipkészleteit, amikre azt mondták, nem jók Coffee Lake alá, aztán mégis. Még a szaros DDR3 vezérlőt sem vették Broadwell óta.
Élnék ismét a Maximus IX Apex (Z270) példájával, ami kis módosítással kezeli a 6-7-8-9 gen Intel processzorokat. Stabilan, megbízhatóan, teljes funkcionalitással.Ehhez képest, a PCIE4.0 kezelésének letiltása (régebbi AGES-val megy sok lapnál
) szerintem nem akkora galádság, bármi is van mögötte. Ráadásul nem olyasmit vettek el vagy inkább nem adtak oda, ami teljesen kizárná a hardver használatát.
-
wwenigma
Jómunkásember
-
-
Kansas
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Gyúrósok ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Alkoholista nevelde
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged