Hirdetés

Hozzászólok Téma mentése Aktív témák

 • Abu85

  HÁZIGAZDA

  Egyrészt az van a procin, hogy up to. Ebben a hsz-ben pedig leírtam, hogy mi az amit nem értek. [link] - sőt, nem is az, hogy nem értem, mert a user azt hiszi el, amit lát, amiről pedig nem kap adatot, azt úgy értelmezi, hogy nem is létezik. De most konkrétan az történt, hogy az AMD dobott nekik egy morzsát, és boldogok. A gyakorlatban, valós programfuttatásban jobb lett? Nem, semmivel! Csak most azt az órajelet látják, amit akarnak. És? Ezt nem nehéz megcsinálni, az a Ryzennek a legnagyobb előnye, hogy nagyon gyorsan vált órajelet. Egy nanoszekundumig felküldik a maxra, és rögtön a maximális órajelet jelzi a Ryzen Master. És senki sem gondol bele, hogy a mintavételi ciklus nagy részében nem is a kijelzett órajelen működött a processzor. Ne haragudj, de ebben én csak a boldog tudatlanságot látom, és nem megsérteni akarom ezzel a felhasználókat.

  És most úgy gondoljátok, hogy húztatok egy határt nekik? Nagyon nem. :)

  (#23) Dr V: Ez nem ilyen egyszerű. Az a szűrő, amit beépítettek, igazából egy korábban tervezett elem volt. Persze a hatása lehet annyi, hogy amikor kell, akkor pár nanoszekundumig nagyobb órajelre tud ugrani a proci, de nem több. Sokkal inkább az a célja, hogy vannak bizonyos OS folyamatok, amelyek úgymond "mérgezték" a működést. Értsd ezalatt, hogy amikor elindultak, akkor a processzor egy pillanatra megemelte a feszültséget és az órajelet, hogy felkészüljön a terhelésre, de eközben maga a folyamat rendkívül enyhe terhelésű volt, tehát nem kellett volna ezt megtenni. Ez a rendszer ezeket az eseteket szűri ki, és ettől marad alacsonyabb a feszültség, mert van olyan folyamat, aminek igazából nem kell boost, csak ez akkor derül ki, amikor a proci már beállította. Az új AGESA-val viszont még a beállítás előtt kiderül. De ennek a valós hatása tényleg nüansznyi.

  [ Szerkesztve ]

  A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

Hozzászólok Téma mentése Aktív témák