- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ijk
nagyúr
Nem úgy működik hogy valaki idejön és akkor azt mondjuk vegyen plazmát. Bemegy szépen az LCD-s és/vagy a plazma topikba és szépen végigzongorázzuk, hogy mire akarja használni, mennyiért stb.
Legelső szempont a rászánt összeg és a nézési távolság. Ez utóbbit szokták leginkább figyelmen kívül hagyni. Teljesen felesleges megvenni egy közép vagy felsőkategóriás 42"-os készüléket, ha 3m-ről vagy messzebbről nézik. Ez a készülék sem ér sokat, hogy ha valaki 4m-ről akarja nézni. -
zsigus
őstag
Figyelj, ha elolvasod a hozzászólásomat akkor meglátod, hogy én nem fikáztam az LCD-ket, csak a kolléga hsz.-ére reagáltam, aki olyan dolgokat mondott a plazmákra ami nem igaz.
Szóval nekem nem kell bizonygatnod semmit, nekem a plazma felelt meg, ezért azt vettem, tiszteletben tartom más véleményét, de valótlan dolgokat állított, ezért kijavítottam. Úgyhogy az első mondatod rám sztem nem igaz.
-
Ijk
nagyúr
Nem, egyáltalán nem kiemelkedőek a philipsek, a legtöbb megbízható tesztoldalon még ajánlásokat sem kapnak, ahogy az itteni tesztben is csak "tetszett" plecsnit kapott. Elhiszem hogy jó képe van, de egyszerűen nem éri meg az árát, 40"-os készülékért majd 300k-t nem éri meg kiadni.
Képminőséget tekintve általában a plazmáknak jobb az ár-érték arányuk, de lcd-k közül a philipsek abszolút nem a legjobb kategória. És vehetitek trollkodásnak, teszek rá magasról, mert ti ugyanúgy generáljátok ezt a vitát, ugyanakkor nem tudom miért ne lehetne egy tv tesztben ilyenekről vitatkozni.
Ha megnézed pl. a hdtvtest tesztjeit, idén 9 készülék kapta a legmagasabb ajánlást, ebből 8 plazma. Ebből le lehet vonni a következtetéseket.
A tv-t pedig szerintem nem szövegszerkesztésre meg böngészésre szokás használni, egy többszázezres készülék egy komolyabb házimozi lánc része kell hogy legyen, és nem az az elsődleges prioritása hogy kereskedelmi csatornákat nézzenek verőfényes napsütésben.Szerintem egyszer sem szaroztam le az lcd technológiát, egyszerűen az a véleményem hogy még jelenleg is a plazma a jobb ár/érték arányú megoldás egy házimozi láncba, ha nincs pénz projektorra. Az hogy valaki elsődlegesen magyar kábeltv-hez vesz 300k-s készüléket, szerintem szimplán sznobizmus.
Ami tény hogy mindkét technológia a határait feszegeti, láthatóan kőkemény árverseny folyik, évről-évre olcsóbbak a készülékek, és egyre inkább zsúfolnak olyan funkciókat beléjük, amelyek semmi másra nem jók mint parasztvakításra. -
Gabor970
addikt
Tény, hogy az általad vázolt nappaliban sötétítés nélkül az én 50"-es plazmám nappal egyáltalán nem lenne nézhető.
A plazma előtt egy 29"-es CRT volt, no azt mérete miatt egyáltalán nem néztem. Mióta megvan ez az 50"-es, rászoktam a filmnézésre. Tv műsor nem igazán érdekel, bár néha a Discovery HD Showcase, vagy a History HD ad jó műsort.
-
Gabor970
addikt
szerintem az alap problémára nem tudsz érdemi választ adni. Adott áron, adott méretben minden esetben a Plazmának lesz jobb a képminősége, és ez szerintem minden tesztből kiderül. ha Neked 40 négyzetméter egy nappali, abban vajmi kevés létjogosultsága van egy 50" alatti készüléknek. Inkább egy 60" körüli lenne oda való. Nos szeretném, ha belinkelnéd azt az LCD-t, ami ezen méret mellett és 400,000Ft áron jöbb képet produkál, mint a samsung PS59D550. De ezer másik példát hozhatnék méret-ár kategóriákban. Ha egy adott igényre adott áron keresek TV-t, mindig a plazma fog győztesen kijönni képminőség terén.
Nem mondta szerintem senki, hogy pl ez a Philips LCD egy rossz darab. Azt mondjuk, hogy sokkal többet ér ezen az áron, a panasonic 50"-es G30-as plazmája. Ha valaki 50"-en word és excel táblázatokat akar gyártani, akkor persze csakis az LCD jöhet szóba. Ez mégis mennyire tipikus????
Nálunk az Asszonyom szokott este olvasni, nincs azzal semmi gond, minden esetben helyi világítást használ, sosem úszik fényárban a nappali. Filmet nézni hogy lehetne napsütésben, vakító fényben??? Nem azért csinálunk lehetőség szerint félhomályt, vagy teljes sötétséget, mert a plazma ezt igényli, hanem mert így lehet élvezni egy filmet igazán. Ugyanezért kapcsolom be az erősítőt is, mert a hang is sokkal hozzájárul az élvezethez.
Részemről az is igaz, hogy gyakorlatilag nem azért megy a TV, hogy valami szóljon, hanem mert valamit meg akarunk nézni. Sorozatot, filmet. Véletlen sem valóvilágot, meg retekklubos híradót a vacsora mellé. -
Khelben
nagyúr
Ez akciósan 170, én 150ért szerettem volna alternatívát látni. Vagy mondhattam volna akciósan 135öt, mert annyiért is lehet kapni S30-at. Az a helyzet, hogy ha valaki elindul 100-150ezer forinttal a zsebében tv-t venni, akkor nincs alternatívája a plazmának. Márpedig szerintem az átlag ennyiért vesz tv-t és nem 270ért.
tudnál nekem mondani olyan dolgot a hétköznapi életben amiben a plazma jobb mint az LCD és te azt látod szabad szemmel és ki is tudod aknázni?
Színek és mozgásmegjelenítés.
-
Ijk
nagyúr
"de túl kellene már esni azon hogy a műszereknek és a méréseknek higgyenek, amik olyan dolgokra hivatkoznak amit az emberi szem szinte már nem is érzékel."
Ha végigolvasnál egyetlen tesztet is arról az oldalról, akkor tudnád, hogy nem csak műszeres mérésekből áll. Az pedig hogy hagyjuk figyelmen kívül ezeket a méréseket, finoman szólva is vicc kategória. Ennyi erővel Pistike szebbnek látja a boltban kiállított agyonhúzott kontrasztú, agyonszaturált LCD-t, tehát az a legjobb.
A panasonic és a samsung belépő plazmái már elég jó kontraszttal, színmegjelenítéssel és feketével rendelkeznek, míg az ugyanilyen árú LCD-k mind gyengébben, egyes esetekben sokkal gyengébben produkálnak. Persze lehet kapni jóminőségű, nagyképernyős (50") LCD-t, de az már a 400.000Ft feletti kategória. Egy 42"-os készülékért pedig biztosan nem adok 300.000-et.
Adott összegből, plazmából mindig jobb képminőségű készüléket fogsz kapni, sokszor még nagyobbat is. Nyilvánvalóan LCD-nek is van létjogosultsága, világos szobába ha fejre állok sem mondhatom, hogy jobb a plazma. Ha valakit zavar a villogás, nem mondhatom hogy szokja meg. Ha monitorként is akarja használni nem mondhatom hogy arra nem való. De ilyen igények esetén mindig kompromisszumot kell kötni képminőség terén. Világos szobában házimozizni már önmagában hatalmas kompromisszum a képminőségre nézve. -
Gabor970
addikt
én sajna még nem láttam olyan LCD-t amin jól mutatott volna az SD TV adás. A HD filmek is csak a nyomában kullogtak még a legolcsóbb mostani plazma TV-k képminőségének. Igaz, nem is nagyon néztem olyan TV-t, aminek 3-al kezdődne az árcédulája. A méretről nem is beszélve. 50"-es méretnél vagy feljebb hol találok 1xx.xxx Ft kategóriában LCD készüléket? Pedig plazmából már jókat is lehet kapni annyiért. A környezetemben (elég nagy munkahelyen dolgozom) már kb 4-5 ember vett LCD helyett plazmát, mert felnyitottam a szemüket, és mind nagyon elégedett. Legutóbb épp egy pana 42S30-ast vásárolt egy barátom, mondja, hogy azok akik jártak nála, mind vakarták a fejüket, hogy a 140e Ft-os masina képe lemossa bármelyik 200e Ft alatti azonos méretű LCD-jét. Hozzám is akik bejöttek, direkt nem mondom milyen a TV, csak feltűnik nekik, ejj, mekkora (50") kép lóg nálad a falon!, kapcsold be! bekapcsolom, jön a következő: ennek nagyon szép a képe, miféle TV? ---- csak a legolcsóbb HD Ready samsung.
a 42-es Full HD plazmák 140W körül fogyasztanak, a HD Ready-k inkább 100W. 50"-nél a full HD 180W körül, HD Ready 130-150W Ezek az átlagos használat közbeni fogyasztási adatok. Ami a hátuljára van írva, az jellemzően a max fogyasztás. Plazma ha full fehér képet raksz ki rá, meg másfélszerezi a fenti értéket, de ettől nem az az átlagos fogyasztása.
-
Ijk
nagyúr
Nyilván te meg láttál plazmákat összehasonlításként
hdtvtest.co.uk az egyik legmegbízhatóbb külföldi tesztoldal, az eddigi idei modell tesztek közül 9 kapott highly recommended-et, amiből 8 plazmaNyilván ez teljesen mellékes.
Én elhiszem hogy szép képe van ennek a philipsnek, meg valakinek jó az ambilight, de egyszerűen nem jó vétel semmilyen tekintetben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Milyen okostelefont vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen GPS-t vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Diablo IV
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nagyrobogósok baráti topikja
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest