Hirdetés

Philips PDL7906: különleges LCD tévé

Philips 42PDL7906

A Philipstől nem állnak távol a különleges megoldások, elég ha csak a világ első plazmatévéjére vagy a hangprojektorok kifejlesztésére gondolunk, amelyek megszületésénél szintén ott bábáskodott a vállalalat. És persze ott van az Ambilight rendszer, amelyeket exkluzív módon csak a vállalat tévéi kapnak meg. Úgyhogy azt már előre lehetett tudni, hogy a PDL7906 nem lesz egy szokványos darab, főleg úgy, hogy a termékkommunikációban különleges dizájnt, passzív képalkotási eljárásra épülő 3D-t, illetve smart tv rendszert is emlegettek a hibátlan képminőség, alacsony fogyasztás és könnyű kezelhetőség mellett. Saját szemünkkel győződtünk meg róla, hogy mindebből mi igaz.

Nem szokványos kialakítás

Hirdetés

A tévé külsejében a Philipstől megszokott formai elemek mellett más gyártók megoldásai is visszaköszönnek. A lekereketített sarkok a cég védjegyének számítanak, és a fehér szín sem áll távol a holland konszern termékeitől. Viszont a "keret nélküli", azaz borderless kialakítást az LG-től kölcsözönzték, az éleken túlnyúló üvegkeret pedig a Samsung Crystal dizájnját idézi. A külső egyébként teljesen puritán, az egyetlen Philips felirat csupán, ami megtöri a hófehér egyhangúságot. A színválasztás érthető, hiszen ez a paraméter az egyetlen igazán alkalmas arra, hogy első látásra kiemelje a terméktengerből. Viszont az is igaz, hogy a hagyományos feketével ellentétben ez a tónus nem illik mindenhova.

A különleges, nyakkal egybeépített, böhöm nehéz, körülbelül tíz kilogrammos öntöttvas talp a DesignLine széria egyik fő ismertetőjegye. Ennek következtében nem függőlegesen áll, hanem 15 fokban enyhén hátra megdöntve. Ez remekül fest, viszont kialakításából fakadóan sajnos a képernyőt nem lehet forgatni. Az Edge-LED háttérvilágítású modell 39 milliméter vastag, aminél vannak vékonyabb tévék is a piacon, súlya 28 kilogramm. A hangszórók az Ambilighthoz szükséges LED-ekkel és a csatlakozókkal karöltve a hátsó panelen kaptak helyet. Az antennabemenet mellett megtalálható egy-egy Ethernet, D-Sub, kompozit és komponens bemenet, valamint 4 db HDMI (ebből az egyik ARC-kompatibilis), illetve két USB csatlakozó. Került ide még egy optikai kimenet is a kódolt adások vételéhez szükséges CI slot, illetve egy SD kártyaolvasó társaságában.

Mindent összevetve a tv külsejére nem lehet panasz. Jó, hogy vannak még olyan gyártók, akik bevállalják a nem hagyományos megoldásokat, esetünkben a fehér színt és a különleges talpat. A végeredmény – főleg az Ambilighttal kiegészítve – egy olyan termék, amely már ránézésre is alkalmas arra, hogy státusszimbólumként is megállja a helyét.

Philips 42PDL7906
Panel LED háttérvilágítású LCD panel
Képernyőméret 42 hüvelyk (107 cm)
Maximális kontrasztarány 500 000:1
Válaszidő 2 ms
Maximális fényerő 450 cd/m²
Felbontás Full HD, 1920x1080 (16:9)
24p lejátszás Támogatott
Képbeállítások Élénk/természetes/mozi/játék/energiatakarékos/szabványos /fénykép/egyéni
Hangszórók 2 x 12 watt
Hangzásmód Hírek/film/játék/sport/színdarabok/szabványos
Beépített digitális tunerek DVB-T, DVB-C
Interfész 4 db HDMI 1.4, 2 db USB 2.0, komponens, kompozit, Scart, digitális audiokimenet, D-Sub bemenet, Mini Jack, CI slot, Ethernet csatoló, SD kártyaolvasó
Extrák 400 Hz Perfect Motion technológia, kislexikon, külső fényérzékelés, digitális zajcsökkentés, Net TV, böngésző, automatikus kikapcsolás, alvásfunkció, EPG, háttérkép, demó film, gyors beállítás, gyerekzár, virtuális térhangzás, beépített WiFi, egyedi dizájn, rögzítés külső merevlemezre, Ambilight
Teljesítményfelvétel Otthoni módban: 101 watt; készenléti állapot: 0,15 watt
Méret 1006 x 644 x 39 (állvánnyal 261) mm
Tömeg 19,9 kg (28,1 kg állvánnyal)
Gyártó honlapja www.philips.hu
Termék honlapja Philips 42PDL7906
Fogyasztói ár 270 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés