- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kory24
őstag
Be linkelném ide is az xbox-os kérdésem, hiszen ezzel a monitorral kapcsolatos, hátha valakinek van ötlete:
-
Quadgame94
őstag
Windows alatt persze hogy fakó, mivel maga a háttér meg egyeb dolgok az nem HDR. Gépen párszor használtam netflix alatt (alkalmazás, nem a bongeszo) és nem volt rossz, de es folyton állitgatni kell. Én PS4 alatt használom játék alatt. One X-en is van Netflix és HDR szedd ott le. Van egy 4K Chromecastem én azon használom a Netflixet és szép a HDR. Windows alatt ne várj szépet. PS5-t várom és akkor nem kell chromecast sem, azon is lesz Netflix. Amúgy kalibralas nelkul ne varj sokat. Nekem munka miatt kellett a monitor es ott fontos hogy be legyen.
-
kory24
őstag
Sziasztok!
Vásároltam egy ilyen monitort.
Lenne 1-2 kérdésem:
- Netflix 4k hdr tartalmat hogyan tudok rajta nézni?
- Hogyan célszerű beállítani pl kontraszt, fényerő, hdr
- xbox-al használom játékra, pc-vel csak böngészés meg netflix, vagy letöltött film.gépházba ha bekapcsolom hdr-t akkor ilyen fakó lesz minden, gondolom az nem kell
Itt, hogyan kell beállítani?
-
8
senior tag
válasz Quadgame94 #76 üzenetére
Azt meg tudnád nézni, hogy mennyi a maximum és minimum magassága, amire állítani lehet?
Köszi52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. Raiffeisen kisvállalati ajánlókód. REVOLUT regisztrációhoz 8.500Ft! Curve regisztrációhoz 8.000Ft! Privát üzenetben küldöm
-
Quadgame94
őstag
Megvettem a monitort. A színek nagyon jók! Profi munkára kellett nekem és teljesen megfelelő. Nálam PS4 Slim-en, illetve Blu-ray lejátszón is teljesen jól megy a HDR. Windows alatt nem a legjobb, de ez nem a monitor hibája. Bevilágítás kb. 60 feletti fényerőnél észrevehető, de csakis fekete háttérnél. Volt egy anomália viszont. Fifa, vagy foci meccs közben észrevettem oldalt, hogy világosabb. Ez eléggé zavaró volt. Érdekes módon újra kalibrálás után ez megoldódott. Az én igényeimet teljesen kielégíti, mivel a színhelyesség nekem nagyon fontos a munkám miatt. Annak ajánlom, aki tényleg betudja kalibrálni (hardverrel), mert akkor 180 ezerért ez best buy.
-
Quadgame94
őstag
Uppsz most nezem hogy az a monitor lefedi a DCI-P3 95%-at. Szóval sorry :D Bár attól még a fényerő alacsony. Szóval ha leakaros cserélni ezt a Philipset tovabbra is 32UL750 ajánlom. Ha nem érdekel a HDR akkor a UK550 jó simán. UL600, 650, 850 mind gáz. Egyik sem fedi le a DCI-P3-at rendesen (85%)
-
Quadgame94
őstag
Az a monitor nem fedi le a DCI-P3 szintartományt ergo nem tudja HDR-t. A HDR nem csak magas fényerő oszt kész. A szinek a fontosak. sRGB az semmit nem ér, szóval a HDR: Legalább 500/600 nit fényerő és DCI-P3 min. 90% lefedettség (Wide-Color Gamut). Nem HDR e nélkül. Se a UL600, UL850 sem. 32UL750 az ami tudja ezt. Csak a 220.
-
Kolbi_30
őstag
LG32uk550 monitort érdemes lehet cserélni erre? Max a HDR képe lehet jobb ennek...
You want some birth control, you can smoke a cigarette.
-
félisten
-
Skynet258
veterán
válasz FoxiestFox #69 üzenetére
Hát ja, csak a történelem egy pontján a cégek rájöttek, hogy a techdemó is eladható. És azóta vannak a piacon tömegével olyan dolgok, amik ok, hogy kis számban lekerülnek a gyártósorról, de az üzletekbe már nem szabadna eljutniuk...
Amúgy lehetne valami olyan rendszer, hogy a bevallottan még nem kész és nem teljesen átgondolt termékek kapnak egy "béta" plecsnit és a vállalkozó kedvűek alacsonyabb áron megvehetik. Mindenki tudná mit vesz, senki sem érezné átverve magát, win-win. Áhh de basszus a szent bevétel mégis csak kevesebb lenne, akkor ezt hagyjuk is. -
félisten
Jó én értem, hogy minden kezdet nehéz, de évtizedek óta tud az ipar gyönyörű, minimális, szabad szemmel nem is látható bleedinggel gyártani kijelzőket.
Most miért jutott eszükbe belefűzni még pár led csíkot, hogy reflektorszerű fényerőt kapjunk, de mindezt undorító bevilágítással?Ez így vsz nem termék, csak techdemo, hogy figyu, ilyesmi lesz majd, ha kiadjuk, csak addig kijavítjuk a konstrukciós hibákat.
-
Kansas
addikt
Meg nem is gyártanak AMOLED-et ebben a méretben - csak "sima" OLED-et. Az AMOLED bazi drága lenne..
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
kchris78
veterán
válasz FoxiestFox #64 üzenetére
ez van... van az amoled annak meg a tartossaga necces főleg ilyen célra.
-
veterán
Ennyi pénzért van jobb is. Sajnos ez már nem az a Philips, kínai sajnos, valószínű , hogy a TP-Vision gyártja.
duree54
-
marquuard
veterán
BF5 és CODMW is ilyen szürke, PS4 Pro-n is (HDR-támogatott címek). Ráadásul HDR-rel a konzol felülete is fakóbb, mint HDR nélkül. Wide color gamut is kapcsolható PS-en, a helyzet ugyanez.
De az egésznek az értelmét sem látom, pont az említett bevilágítás miatt. az 50-es fényerő a sweet spot.
Amúgy ha végignézel pl. az alsó káva mentén, látszik is, hogy a széleknél szorosan illeszkedik a panelhez, míg befelé, végig a közepéig bankkártyatartónak is használható.
[ Szerkesztve ]
PSN ID: marquuard
-
félisten
Hát nem tudom, srácok... amíg ez a tech ilyen tré, nem biztos, hogy megéri pénzt adni érte... sőt..
-
Vistaboy
veterán
válasz Quadgame94 #48 üzenetére
Szia. Próbáltam játékok alatt is, a DOOM Eternal alatt működött rendesen, de a Mass Effect: Andromeda, és a Shadow of the Tomb Raider valamiért szürke lett tőle. Azért is érdekes ez, mert például ezen a videón, ahol bemutatják a készüléket, 0:55-nél látni egy jelenetet futni a Shadow of the Tomb Raider című játékból, ott pedig minden tökéletesen néz ki.
Szóval nem tudom, hogy nálam miért nem működik tökéletesen, lehet, hogy valami beállítás kell még hozzá a Windows-on belül, nem elég csak engedélyezni a HDR-t, ahogy én gondoltam. Vagy driveren belül kell mókolni valamit, esetleg a játékon belül, de ott csak a HDR intenzitását engedte változtatni, attól pedig nem lett jobb.
Szóval maradjunk annyiban, hogy ha te PS5 mellé akarsz HDR-kijelzőt, inkább vegyél egy 55"-os QLED (vagy OLED) TV-t, sokkal jobban jársz. Én például a Samsung QE55Q6FN-t 220K-ért vettem annak idején, ami nem sokkal több, mint ez a monitor. Mondjuk én PC-re kötve a HDMI miatt nem tudok rajta 60Hz-en játszani HDR alatt, csak 30Hz-ig engedi bekapcsolni, felette lila lesz a képernyő. De PS5 alatt biztos jó lesz.
Vagy vedd meg 300K körüli összegért a fentebbi hozzászólásomban említett ASUS monitort, azt kimondottan konzolokhoz tervezték.
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
Vistaboy
veterán
válasz marquuard #46 üzenetére
"Nagy fényerőn nálad is ott van a négysarki zseblámpa?"
Igen, sajnos ott van, és annyira zavaró, hogy első bekapcsolást követően meg is ijedtem rendesen, mert alapból 100%-on volt a fényerő és a kontraszt is. Már azt hittem, küldhetem is vissza, mert az valami borzalom, hogy mennyire bevilágított a négy sarka. Szerencsére utána, mikor levettem 50%-ra, sokat javult, szinte alig látni, legalábbis addig, míg be nem kapcsolja a HDR-t.
Amit nem értek, hogy ha DOOM Eternal alatt működik rendesen a HDR, akkor a többi játék alatt mitől lesz egy szürkés, elmosódott, színeket alig tartalmazó massza a kép??? Biztos, hogy valami beállítás lehet a ludas, mert amúgy DOOM Eternal alatt minden frankó, tényleg kegyetlenül szebb a játék 4K-ban, HDR-rel, mint azelőtt 1440p-n, SDR mellett. De a többinél meg bármit állítok, szürke lesz. Úgy néz ki, mint a DOOM Eternal ezen a screenshot-on:
Sajnos valamiért nem tudok HDR-es képet lőni a játékból, viszont bemutatni jó, hogy a többi játékban mit produkál a HDR. Mintha egy nem HDR-képes TV-n néznél egy HDR-es filmet. Nincsenek színek, szürke minden, még rosszabb, mintha SDR-ben játszanál.
Viszont a többi tekintetben nagyon szép a kép, Windows alatt tűélesek a betűk, könnyedén el lehet olvasni a szövegeket, és mivel ugye ez R-G-B subpixel-formátumú, nem B-G-R, így az ott tapasztalható anomáliák sincsenek jelen. 50% fényerőn használva már tényleg szépek a színek, teltek, a fekete is szép sötét, nem süti ki a szemed még közelről nézve sem. Egyedüli gond, már ha valakinek ez gond, hogy 32"-ra talán már nem árt egy íves kijelző, mert a széleken néha kicsit szürkül, ha nem pont középről nézed, de minden egyéb tekintetben tökéletes a képe. Ennyiért meg szerintem nem is lehet többet várni.
Kicsit ugyan sajnálom, hogy a többi játék nem képes legalább a DOOM Eternal szintjén működtetni a HDR-t, mert nekem az a látvány, amit ott tapasztaltam, bőven elég lenne, amire képes ez a monitor HDR alatt. Szóval ha minden klappol, akkor tud ez a monitor szép HDR-t, viszont valamiért nem sikerül beállítani DOOM-on kívül sehol máshol, ahol eddig próbáltam.
[ Szerkesztve ]
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
marquuard
veterán
Én is pont a PS5 miatt vettem, eddig FHD-s TV-vel (szintén Philips) használtam a konzolt. Majd valami tuti panellal egyszer a közeljövőben biztos meg lehet váltani a világot, addig jó lesz ez a Philips. 60Hz nekem pont elég is, a HDR meg amúgy is elég gyenge. Fényerőt ontja magából bekapcsolva, de ez nem elégséges. Monitorosban már megmondták, hogy ennyiért ez jön ki. Be is bizonyosodott élesben.
[ Szerkesztve ]
-
MeszesKPT
őstag
Sok szempontból teljesen átlagos ez a kijelző, kalibrálatlanul pedig azon aluli. Számomra a 60 Hz a legfájóbb, meg mennyivel került volna többe egy komplett Ambilight? Ebbe az árba azért beleférhetett volna.
-
marquuard
veterán
Persze, elállhatok. Először megvettem X webshopból, bevilágított (ennyire), ment vissza. Megrendeltem a sivatagos webshopból, kértem pixelgari keretében bevilágítás kiszűrést (amit kifejezetten kértek is, hogy nyugodtan említsem meg megjegyzésben). Nem történt változás, a második darab is ennyire bevilágít.
Persze mindezt a gyári értékeken, maxra tekerve a fénysűrűséget, ami a pcmonitors.info szerint 720 nit. Ugyanígy erőteljes Normal HDR-rel, ami mérések szerint ~400 nit.
Egyetlen élhető megoldás van, hogy 50/100-as fényerőn használod. A színek tényleg a helyén vannak, a monitor bőségesen fényes így is, viszont nem eszi át magát ez a hidegfehér fény az összes színen és a terjedelme is sokkal kisebb. Ezt már nem küldöm vissza, leszabályozva teljesen élhető. Hiába választanék alternatívát, az ennél kevesebbet tudna csak ennyiért.
-
-
Kansas
addikt
válasz marquuard #52 üzenetére
OK, mondjuk én TV-re(Samsung UE40MU6452) kötöttem a PS4-et, azon jó a HDR is meg bevilágítás sincs, ráadásul olcsóbb is volt ezeknél a fancy monitoroknál...
Amikkel én próbáltam:
Fifa 18-20
The Last of Us Remastered
Marvel's Spiderman
Red Dead Redemption 2
Uncharted 4
Gran Turismo Sport[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Kansas
addikt
válasz marquuard #50 üzenetére
Próbáld meg rendesen beállítani talán(pl. a színteret is), és olyan játékokban nézni, amik támogatják is... a HDR-t nem támogató játékok valóban csak kifakulnak tőle...
[ Szerkesztve ]
-
marquuard
veterán
válasz Quadgame94 #47 üzenetére
Csak PS4-en használom. Fakó az egész HDR. Illetve inkább olyan, mintha kapott volna egy szürke ködöt. Játéktól függetlenül.
Kansas: Nálam az 50-es brightness tűnik a lélektani határnak, amin még elfogadható a bevilágítás. Nekem bőven elég, HDR-rel ahogy fentebb említettem nem vagyok kibékülve, enélkül viszont nagyon szépek is a színek.
[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
válasz Quadgame94 #48 üzenetére
Én PS4-en tolom a HDR-t, teljesen rendben van, ne aggódj, a konzol jól kezeli.
Windows desktopon szar a HDR, illetve nem is a HDR, hanem a wide gamut, ami kell hozzá.
Ha HDR-t támogató játékot játszol, PC-n is tud jó lenni, a trükk az, hogy nem elég bekapcsolni, hanem a HDR bekapcsolása után még a játékon belüli fényerő és kontraszt beállításokon is át kell menni és a fehér illetve fekete pontot rendesen beállítani - akkor jó lesz.
Lehet hogy működne ez Windows desktopon is, de nekem az azóta eladott HDR-es monitorom valami miatt letiltotta a Windows kalibráló funkcióját... és egyébként igen, ha HDR-hez alkalmasra állítottam a fényerőt, az is valamelyest zseblámpázott a sarkokban, bár nem olyan durván, mint EnterR Philips-e.Mobilokon AMOLED-en nem nehéz jó HDR-t csinálni, ahogy a desktop OLED-eken vagy OLED TV-ken sem, a technológia jellege miatt - minden pixelnek saját fénye van, tehát pixel szinten van local dimming, és nincs háttérvilágítás, ami a sarkokon bevilágítást okozhatna.
[ Szerkesztve ]
-
Quadgame94
őstag
válasz marquuard #46 üzenetére
Helló! Csak windows alatt próbáltad a HDR-t? Én PS5 miatt venném, rá tennék egy PC-t is, de engem a PC gaming nem érdekel már. Ahogy keresgettem nincs is alternatíva nagyon. Még tévék is gázak ennyiért. Ahh basszus. Mennyit kell költeni hogy kapj normális HDR-t? Mobilokon annyira jól megoldják pedig.
-
marquuard
veterán
Én is ugyanezt tapasztaltam, bármely HDR beállítás kuka, annyira fakó. Kicsit visszafogva a fényerőt, már sokkal szebb az összkép, a színek is tetszenek.
Nagy fényerőn nálad is ott van a négysarki zseblámpa? Úgy néz ki a teljes modellkínálat ilyen jól összeszerelt darab.
-
Vistaboy
veterán
Én is ilyen monitort vettem márciusban (szerencsém volt, mert 170K-ért pont elcsíptem az utolsó darabot, utána már csak drágábban lehetett kapni), és azt kell mondjam, egyáltalán nem bántam meg, amiért elhoztam és nem gyűjtöttem össze majd' 300K-t egy ASUS CG32UQ-ra, mert előtte azt néztem ki magamnak.
Még annak ellenére sem bántam meg, hogy végsősoron, amiért vettem, vagyis a HDR-es játékok kipróbálása végett, gyakorlatilag arra nem tudom használni. Egyedül a DOOM Eternal alatt működik normálisan a HDR, az összes többi játékkal, amit próbáltam (Shadow of the Tomb Raider, Mass Effect: Andromeda), mindegyiknél nagyon szürke, elmosódott lett a kép, miután bekapcsoltam a HDR-t.
Úgyhogy én nem is használok vele HDR-t. Viszont a hagyományos játékoknál és programoknál - Windows alatt - eszméletlenül szép, éles a kép, a fényerőt 50%-ra véve a fekete is tényleg fekete, illetve a színek is szép teltek rajta (Ultra-Wide Color), szóval nagyon pöpec. Igaz, hogy pont szemben kell ülni vele, hogy ilyen legyen, mert oldalról már nem olyan szép a képe, de mivel én szemből használom, így tökéletes.
Mindenkinek ajánlom, akinek nincs több 100K-ja egy jó monitorra, de szép képet akar látni, viszont a HDR-hez nem ragaszkodik.
-
Piftuka
veterán
"Most épp' kié a Philips márkanevű TV-gyártás? "
Kontinestől függ. Észak-Amerikában a Funai birtokolja a nevet és a gyártást.
A világ többi részén pedig a "TP Vision". Van egy nagy gyáruk Kínában; ott készül minden alkatrész.
Az összeszerelést pedig Argentína, Brazília, Oroszország és Lengyelország területén található több üzemükben végzik.
Reálisan a Magyarországon forgalomba hozott készülékek zöme, vagy mindegyike az utóbbiból kerül ki. (És ez váltotta az általad említett korábbi, székesfehérvári üzemet.)
"Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
Nagyobb probléma alapvetően a hazai szervizhálózatukkal van. A tévés vonalon a visszajelzések szerint a "nagyok" közül a legrosszabb.
(A sorrend: LG > Samsung > Sony > Panasonic > Philips)
Én pusztán emiatt gondolnám meg háromszor is, mielőtt bármilyen Philips terméket vásárolok.
-
Piftuka
veterán
válasz Geri Bátyó #5 üzenetére
Nem a legolcsóbb, de a tudása és technikai jellemzői alapján tényleg jó vétel.
Jöhetne a konkurensektől is több ilyen! Nagyon kevés, viszonylag könnyen megfizethető 32 colos, 4K, VA paneles monitor van a piacon.
Ettől a kombinációtól valamiért a gyártók úgy félnek, mint Ördög a tömjéntől...
"(#4) X2N: Az a közel 3000:1-es valós kontraszt mióta kevés?"
Ha megnézed a teszt vonatkozó részét, akkor sajnos a gyakorlatban a kontraszt attól messze elmarad:
Profil/beállítás
FPS / Gamer 1 / Gamer 2 / LowBlue / Racing / Smart UniformityKontrasztarány
1485,2:1 / 1448,6:1 / 1509,6:1 / 2451,3:1 / 2089,2:1 / 2097,1:1A "LowBlue" már viszonylag korrekt, ám jó volna, ha mindenhol hozna legalább ennyit, de inkább 3.000:1 felett...
[ Szerkesztve ]
-
Morph76
aktív tag
válasz Geri Bátyó #14 üzenetére
Nekem a képminőséghez ez mind hozzáadódik. Ha neked az, ismétlem, "pazar" képminőséget ez a monitor adja, legyen. Akkor egy Oled képminősége milyen? (most hagyjuk a beégést). Csupán ennyi a bajom. Nem jó szavakat használnak e megjelenítő kapcsán.
[ Szerkesztve ]
-
ricsip
addikt
válasz FoxiestFox #38 üzenetére
Most épp' kié a Philips márkanevű TV-gyártás? 2012-ben adták el a kínaiaknak (TPVISION), voltam szfehérvári gyárban mikor az anyacégről leválás IT-részét csináltuk. Több rack-nyi szerver lett belapátolva a terembe. Aztán fél évvel később olvastam hwsw-n, h. bezáratták az egesz gyárat szfehérváron, ment minden melós a levesbe.
[ Szerkesztve ]
-
-
félisten
-
Kansas
addikt
válasz marquuard #36 üzenetére
"írták utólag, hogy nincsenek jól összedolgozva a rések, tipikus Philips" - no, akkor Philips monitort se veszek...
-
marquuard
veterán
Unom a körök futkosását, ennyi pénzért gyakorlatilag csak "rosszabbat" kapok. HDR nélkül, feles fényerővel mondhatni hibátlan, minimális 4-sarki bleedinggel. Nekem csak a tálalással volt a bajom, ahogy a Philips a csillagokat is leígérte az égről ezzel a modellel, pláne a HDR-rel. Akiktől vettem (sivatagosok), ők írták utólag, hogy nincsenek jól összedolgozva a rések, tipikus Philips. Leszabályoztam, már megbarátkoztam vele, marad. Csak a fránya marketing. Itt nem is az volt a kérdés, hogy képes-e 600+ nitet HDR-rel. Képes, csak óriási zseblámpákkal, ami már nem megy el hagyományos értelemben vett bleedingnek, még ha az is. Túl sokat akartam ennyiért, így marad a HDR off és feles fényerő. Így is mérföldeket léptem előrébb a korábbiról.
-
Kansas
addikt
válasz marquuard #32 üzenetére
Nem az edge-LED miatt világít be(van bőven olyan edge-LED monitor,m ami nem csinálja), bár FALD mellett valóban nem lenne ilyen.
Az ilyen backlight-bleed általában összeszerelési probléma, alighanem feszíti/nyomja a négy sarkot.Én visszaküldeném gariban a másodikat is, és ha a harmadik is ilyen, levásárolnám, az árát másik monitorra...ha lehet.Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
South Velen
addikt
A legkisebb mért fénysűrűség 29,8 cd/m²
Emiatt majdnem meg is rendeltem.
Aztán elolvastam a pcmonitors.info tesztjét, akik 75cd/m2-es minimumot mértek.
[link]Most akkor mi van? 75-től kifolyik a szemem. 30 viszont parádés lenne.
-
marquuard
veterán
válasz marquuard #32 üzenetére
Amúgy az Ambiglow szerintem kifejezetten zavaró és eltereli a figyelmet, mert lassan vált színeket és szakasosan képes rá. Van egy 2018-as TV-m is tőlük, ami Ambilight-os (gyakorlatilag ugyanaz, csak a két szélén), ott viszont hibátlan az átmenet, azonnal reagál. Érdekes.
-
marquuard
veterán
Egy hete vettem. Monitorosban már írtam, hogy kb. 300 nit felett (50%-os fénysűrűség) nincs értelme használni. Óriási a 4 szélen lévő bevilágítás, főleg VESA HDR 600 módban, amire annyira büszke a Philips. Már cseréltem is, hátha, de ugyanaz a gond. Értelmetlen HDR-t használni (Normal-t is, ami 400 nit) mert élvezhetetlen terjedelemben bevilágít az Edge LED. Ha ezt leszabályozod 50-ig, kicsit bohóckodsz a színekkel, akkor nagyon korrekt képet kapsz. Egyébként tényleg jó cucc, ha eltekintünk mindattól, amire ez a modell nagyon büszke (HDR600).
A gyári értékek itt láthatók (VESA HDR 600):
-
Kansas
addikt
Kb. az összes HDR dinamikus kontraszttal működik, magyarul a háttérvilágítás fényerejét is állítja - edge-LED esetében általában gagyi eredménnyel, sokzónás FALD esetében viszont már egész jó is tud lenni, a pixelenként világító OLED és microLED esetében a legjobb, természetesen.
Ami nagy gáz, hogy a Windows desktop nem tudja rendesen kezelni a HDR-t(vagy legalább a HDR-képes alkalmazásból kilépve automatikusan letiltani), így általában fakó az összhatás, játékokban viszont megfelelően be kell állítani a HDR-hez a képet hogy jó legyen, nem egy kapcsoló átkattintása az egész általában... ha nincs beállítva, persze hogy szar...
Linus kapcsán gondolom erre a videóra gondolsz... itt sok mindenről van szó, arról mondjuk kevésbé, hogy akár a játékban, akár a videolejátszóban rendesen beállította volna a HDR-t... abban csak reménykedni lehet, Linus hírnevére alapozva...[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
nem rossz nem rossz! De azért ettől a képminőségtől nem esek hasra hogy most jelent meg... Sorra jelennek meg az LCD TVk Philips-ben de még csak közelítő pályán sincsenek e felé a minőség felé.. Pedig azt gondolná az ember hogy a sebességek meg minden nő idővel akkor a TVk esetében a minőség is, hát az elmúlt 2-3 évben nem feltétlenül. (2-3 éve megjelent philips 65" TVm tudja ezt a minőséget amit ez: kontraszt, fénysűrűség, színtér kb.)
-
azbest
félisten
Ha már hdr képességű, kicsit hiányoltam ennek kipróbálását. Lehet ötletet meríteni Linus videóiból: Így neveld a sárkányodat hdr videó és tomb raider játék segítségével nagyon ügyesen megmutatta, hogy mi a különbség a valós hdr és az inkább dinamikus kontrasztra hajazó megoldások között. Sőt, volt olyan monitor, ahol rosszabbul nézett ki hdr módban, mert szimplán megvágta a fényességet úgy, hogy hdr-ben részletek helyett csak kiégett paca lett a világos részekből.
-
félisten
-
Skynet258
veterán
válasz FoxiestFox #25 üzenetére
Sajnos nem, az csak az expansion kit (nekem 27 colra nem kellett, nagyobb ultrawide-hoz már kell). Ez a starter kit, ez van nekem is.
-
félisten
válasz Skynet258 #10 üzenetére
Ebben a Corsair led izében ennyiért a vezérlés is benne van?
-
törölt tag
Akik ebben hisznek, azoknak ott az ULMB technológia, ugyan azt eredményezi mint a CRT-nél a scan + foszfor utánavilágítási ideje együtt, azt hogy nincs állandóan megjelenítve a kép, így sokkal élesebbnek és gyorsabbak hat rajta a tartalom, mint a valóban folyamatosan megjelenített mozgó kép lenne.
240-es panelen, - kopp OD-val, ami már elég körültekintően van megvalósítva - sample&hold technológiával, folyamatosan megjelenített képpel is kielégítően transzparens és éles képet ad ahhoz, hogy, ne kelljen minden egyes mozdulatnál sírva fakadni a ghostingtól.
Ráadásul a kép villogásának hiányában le sem tudja lakni az idegrendszered és a szemeid.Ennyit a #szarazlcdmonitor-témáról.
[ Szerkesztve ]
-
Hobbbyt
őstag
"(#4) X2N: Az a közel 3000:1-es valós kontraszt mióta kevés? "
Mióta pl. a több éves Philips BDM4065UC kalibráltan is 4500+ fölött tud egy leheletnyit engedve a kalibrált színekből pedig pikk-pakk 5000:1 fölé kerül.. ekkora natív kontraszt pedig már önmagában is kicsit olyan mintha HDR lenne.
Korosztályos -panel típus- társa, a Philips 436M6VBPAB is kalibráltan 4200:1 körül tud. Szóval, önmagához képest valóban kevés a ~3000:1
[ Szerkesztve ]
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
KaitouP
nagyúr
válasz Skynet258 #17 üzenetére
Köszönöm, meg is néztem az állványt, most elég jó áron is van, már ha az eredeti ár valós. Jót tett a szimmetria bontás, magam is hasonlóképp tervezem/rendezgetem a saját setupomat, jó helyen van jobb oldalt. Az egész összkép igényes, letisztult, mégis modern és figyelemfelkeltő, jó ránézni!
Játssz a PlayStationCommunity ünnepi nyereményjátékán értékes videojátékokért! Részletek: https://playstationcommunity.hu/hirek/komment/adventi-nyeremenyaradat-2024-vard-velunk-egyutt-a-karacsonyt
-
-
Victorio
aktív tag
Ennek a monitornak is a legnagyobb hibája a 60 Hz max frissítés.
Ugyanabban a ligában játszik mint a BenQ EW3270U meg a LG 32UK5500-BHa valaki végre kijön egy 100 Hz-es verzióval másnap megyek megvenni.
Hiába nem szereted, - mondta a Macska - itt mindenki bolond. Én is bolond vagyok. Te is bolond vagy. Honnan gondolja, hogy én bolond vagyok? - kérdezte Alice. Ha nem volnál bolond, - válaszolt a Macska - nem jöttél volna ide.
-
Skynet258
veterán
Köszi! Az állvány egy semmi extra AlzaErgo Arm AR1-es (ráadásul én még drágábban is vettem mint amennyi most...). Megtalálod sok helyen sok névvel, valami bérgyártás.
A trükk, hogy van ahol szeretem bontani a szimmetriát mert többet ad látványra, ez is pont ilyen. Az összes állvány tartó promó képen azt látod, hogy középre van betéve a cucc a monitorhoz képest... én kitoltam jobbra, és ezt gyakorlatilag bármilyen ilyen karral meg tudod tenni, mégis mennyit dob. Aki látja élőben annak is ez az első dolog ami feltűnik pedig a gép is dizájnos mellette.[ Szerkesztve ]
-
MMSZoli
tag
Szerintem ha veszel egy Philips TV-t Ambilight-al, 32", nem annyira vészes az ára.
Talán értelmes áron kapsz belőle 4K-s verziót is és még mindig lejjebb lesz az ára mint egy monitornak. Igaz ezek nem 144Hz-es darabok, az én régi TV-m csak 60Hz-es.Az enyémre 2ms válaszidőt írnak, ezt azért fenntartásokkal kezelném, viszont ha IPS a kijelző, a színek is remekül mutatnak rajta.
Igaz én inkább Heathstone-al játszom csak vele (ott nem kell az FPS), meg rajzolgatok rajta.Mivel minden TV-n van HDMI , bármelyik DVI kimenetes videókártya ráköthető, az én Geforce-om ráadásul a DVI-on még a hangot is kiadja (legnagyobb meglepetésemre), teljesen jól felismeri a Win10.
Egyébként ebben pl rendes hangrendszer van, a két csipogó mellé van mélynyomó is. 2x15W-ot írnak, de a mélynyomó külön kapcsolható rajta.
Nem egy mai darab, ez még a kínai megvásárlás előtti utolsó vagy utolsó előtti generáció.
https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/philips/32pfl9604h-p37451849/#termek-leiras
Persze nem ennyiért vettem...Ez pl egy beéő model Ambivel.
Amin meglepődtem, hogy a Cloud Gaming-et beépítve támogatja?
Mondkuk a kijelző típusáról nem mondanak semmit.
https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/philips/32pfs6402-p381418605/#termek-leirasEz meg már 4K, 3 oldalas Ambi, 2x10W hang. És persze 43", én már a 32"-vel is tekergetem a fejem néha :-)
https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/philips/43pus6704-p483590769/#termek-leirasNem annyira tiszta a konfigom mint az előző, körbe van rakva mindeféle cuccokkal, de nagyjából látszik, mire lehet számítani. Én csak filmnézés közben használom.
Elég fontos, hogy közel legyen a falhoz és lehetőleg az fehér legyen, hogy nem legyen színeltolódás (az enyém nem az, halványsárga). Egyébként csak azért használom, mert a monitorom tönkrement, ezt meg nem használtuk egy ideje, de nem panaszkodom :-).Van Ambilux is, amit direkt játékosokra fejlesztettek ki. Elég durva, nem fényeket, hanem színes textúrákat vetít a falra.
https://www.youtube.com/watch?v=nyRQTqP6UKU[ Szerkesztve ]
-
KaitouP
nagyúr
válasz Skynet258 #10 üzenetére
Nagyon szép setup! OFF kérdés, de milyen típusú pontosan a monitortartó állványod?
Játssz a PlayStationCommunity ünnepi nyereményjátékán értékes videojátékokért! Részletek: https://playstationcommunity.hu/hirek/komment/adventi-nyeremenyaradat-2024-vard-velunk-egyutt-a-karacsonyt
-
Geri Bátyó
addikt
A képminőséget kritizáltad, amihez semmi köze a betekintési szögnek (Ráadásul itt lapos szögből nézve is csak fakulás és kontrasztvesztés van, színtorzulás és inverzió nincs.) és az input lagnak meg pláne nem. Még mindig nem tudom, hogy szerinted hol vannak a képminőségbeli hiányosságok, a homogenitást leszámítva, ami viszont gyakorlatilag minden monitornál van.
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
Morph76
aktív tag
válasz Geri Bátyó #9 üzenetére
A betekintési szög is még a többit leírtam. Ja még az input lag is gyér...
-
veterán
ennyi pénzért szerintem is teljesen jó lehet.
viszont az ambiglow-ról szívesen vettem volna egy nem gyári fotót.hanyas vagy, te disznó?
-
Skynet258
veterán
Az Ambilight érdekelt engem is jó ideje, de nem találtam olyan monitort ami minden tekintetben megfelelt volna. Így vettem egy LG 27GL850-et, ahhoz pedig egy Corsair LS100-at innen az apróról. Az alábbi kép saját, mozgás közben még jobban néz ki. A hosszanti oldalon ha jól emlékszem 27 led van, a rövideken 15, és van alul/felül/két oldalon világítás, elegendő zónával.
-
Geri Bátyó
addikt
"a képrészletek között az átmenet viszonylag finom, emiatt felhősödést-foltosodást nem tapasztaltunk"
A homogenitás szinte mindenhol probléma, még sokszor a dupla ennyibe kerülő monitoroknál is. A VA panellel pedig mi a problémád? Sok IPS monitor nem tud 100% sRGB-t ,a kontrasztjuk meg ennek a fele sincs, a feketét meg ne is említsük."Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
Trebron09
őstag
Az ICC profilt miért nem lehet letölteni? Ha valakinek ilyen monitora van és nincs kalibrálva tudna tenni vele egy próbát, oké nem minden monitor egyforma de mégis.. Korábbi teszteknél is tapasztaltam hogy már nincs letölthetővé téve a fájl. Régi monitortesztekben le lehetett tölteni.
- Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót! -
-
Morph76
aktív tag
Szerintem ez is fél zsák k@ki. Mióta pazar a képminősége egy felhős inhomogén VA panelnek? No comment.
-
gabber01
addikt
Ez egy monitor, ugyan ki nézi már 150 fokos szögben?? Még TV esetében sem szokták ilyen irreális szögekből nézni. TN-hez képest így is nagyságrendekkel jobbak a betekintési szögei, a képminőség pedig aztán már egy teljesen másik liga.
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
Geri Bátyó
addikt
Ha csak nem lett elírva az ár, akkor ez a monitor nem hogy drága, de nagyon olcsó. A legolcsóbb, amit hirtelen találtam hasonló tulajdonságokkal (HDR 600, DCI-P3 stb.) az 290K körül van.
Viszont az MVA panelen meglepődtem. Ha jól tudom, ezt a VA változatot pont azért mellőzték annak idején, mert nem volt jó a betekintési szöge és emiatt fejlesztették inkább a PVA/S-PVA vonalat.
A fényes káva és a forgatás hiánya ugyan nem tetszik, de ezt leszámítva elég jó darab lett. Helyhiány miatt összedobhatnának nekem egy 24-25"-os változatot 2560x1440-es felbontással.
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
X2N
őstag
VA-hoz képest elég gyenge ez a kontraszt.
-
-
siposz
aktív tag
Azt tudja valaki, hogy ezt az ambiglow-t miért csak a philips tolja? Ráadásul ők is ritkán és tökéletlenül.
Tökre tetszene egy ilyen monitor, de szinte alig van belőle. Pedig nem hiszem, hogy pár szines led a hátlapon annyira megdobná a költségeket.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Curved 34" BHR4269GL 144Hz / 4ms / 3440x1440 Monitor
- Külső monitor új 6hó jótállás!
- Tesla 24col monitor eladó 2db
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Karácsonyi Akció!LG 34GP63AP-B Ívelt Gamer Monitor! 34"/VA/3440x1440/160hz/1ms/G-sync-Freesync
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest