Hirdetés

Philips monitor pazar képminőséggel és érdekes extrákkal

Kipróbáltuk a Philips 4K felbontású, HDR támogatású, Ambilight technológiával megspékelt kijelzőjét.

Philips Momentum

A Philips monitor üzletága 2019 nyarán jelentette be, hogy a gyártó különlegesebb, magasabb kategóriás monitorait tartalmazó Momentum széria új termékekkel bővül. Köztük a 31,5 hüvelykes 326M6VJRMB típusjelzésű eszközzel, amely a gyártótól kapott információk alapján egy meglehetősen érdekes és életképes darabnak tűnt.

Philips Momentum 326M6VJRMB
Philips Momentum 326M6VJRMB [+]

A HDR600 minősítésű, 4K felbontású készülék ugyanis megkapta a cég exkluzív, Ambiglow technológiáját, amely elméletileg képes arra, hogy dinamikusan változó fényglóriát varázsoljon a képernyő köré. A modell most végre hozzánk is eljutott egy lelkes olvasónknak köszönhetően, így kipróbálhattuk, hogy a valóságban hogyan teljesít, azaz milyen a képminőség, hogy muzsikál az integrált hangrendszer, és tényleg hozzáadott értéket jelent-e az Ambiglow.

Hirdetés

Külső

A kijelző hagyományos, sík kialakítású, nem a keret nélküli vonalba tartozik, azaz a keret nincs egy síkban a kijelzővel. A káva másfél centiméter széles, és bár ez elmarad attól, mint amit a legjobb riválisok produkálnak e téren, de azért kellemetlenül vastagnak nem neveznénk. Az alkalmazott fényes lakkfekete fényezés egy időben nagy divat volt, ám ma már nemigen találkozni ezzel a megoldással; bár jól néz ki, de az ujjlenyomatok, szennyeződések csúnyán meglátszanak rajta.


[+]

A V alakú talp vékony, de tapasztalataink szerint kellően masszív, a kijelzőt stabilan megtartja, így az nem csúszkál, nem billeg. A képernyő magasságán 11 centimétert lehet változtatni, előre 5, hátra 20 fokban dönthető, viszont forgatni nem lehet, és pivot módban sem használható. A falra is felfüggeszthető modellen a ki- és bemenetek a hátlapon kaptak helyet. A három HDMI 2.0 mellett található rajta egy DisplayPort 1.4, két jack csatlakozó, illetve négy USB 3.0 (kettő gyorstöltés funkciót is kínál) port, valamint egy USB 3.0 bemenet (uplink) is. A vezetékek trükkös elvezetéséről nem gondoskodtak, de ez azért nem annyira világrengető probléma.

[+]

Főbb paraméterek
Monitor típusa Philips Momentum 326M6VJRMB
Technológia MVA, AMD FreeSync (40-60 Hz)
Háttérvilágítás típusa LED, nem PWM-es
Kijelző mérete 31,5 hüvelyk, 16:9 képarányú, sík
Felbontás 3840x2160 (139,8 ppi)
Válaszidő 4 ms (g2g)
Input lag 18,6 ms
Kontrasztarány kb. 3000:1
Fényerő SDR: 415 cd/m²
HDR: 600 cd/m²
HDR támogatás Igen, HDR 10 szabvány
Betekintési szögek 178°/178° (névleges adat)
Megjelenített színek száma 1,07 milliárd
Színtérlefedettség 141,7% sRGB
Extrák Ambiglow, hangszóró, kékfényszűrés
Csatlakozók 3 db HDMI 2.0, DisplayPort 1.4, 3,5 mm-es analóg audió ki- és bemenet, 4 db USB 3.0, 1 db USB 3.0 (uplink)
Teljesítményfelvétel 47 watt, készenléti módban: 0,2 watt, külső tápegység
Gyártó honlapja www.philips.hu
Termék honlapja Philips Momentum 326M6VJRMB
Fogyasztói ár kb. 190 000 forint
Garancia 3 év

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés