- Milyen processzort vegyek?
- Mini-ITX
- Az új Radeonok is a hagyományos tápcsatlakozóra szavaznak
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen széket vegyek?
- 4K-s okosmonitort dobott piacra az ASUS
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
oraihunter
aktív tag
Elfogadnám monitornak!
oraihunter felhasználónak 391 pozitív és 0 negatív értékelése van a fórumon! Ha sürgős, akkor az adatlapon a telószám (06-30-293-42-53), de számkijelzés nélküli hívást már 21-éve nem fogadunk!
-
subset
senior tag
Cooool
Használj Te is szabad szoftvert !
-
Dexar007
veterán
Persze,hogy nem a fenyero miatt meg veletlenul sem. Amikor haverom ledeselcedejen fifazunk 2 meterrol 37"-on,nekem 1 ora utan mar kieg a szemem(es6100),es pihiznem kell egy par percet,ellenben otthon mikor beulok 2.5 meterre akar egesz nap tudom nezni.
Give me your cum,bull!
-
kokobe
őstag
Ez tény ezt nem is mondtam , hogy nem ! Az uccsó mondtatodra értem! Az lcd/led nekem nagyon szétkúrta a szemem anno pedig jócskán visszavettem mindent ezzel ellentétben az 50"-os plazmám is nézem olyan közelről mégis sokkal szemkímélőbb.Ha tehetném én még mindig 65vt60-at vennék nem 4k-s fostaliga lcd-t ha lesz 4k oledbe akkor már más lesz a helyzet mondjuk van 4k-s plazma is csak ugye hatalmas méretben és gondolom csak pár darabot csináltak...
[ Szerkesztve ]
<---AMD___ATi--->
-
dezz
nagyúr
Ezt meg honnan veszed? Általában éppen eléggé le lehet venni a háttérvilágítást, de ha az nem elég, akkor még ott van a kontraszt és végső reszortként a "fényerő" [az utóbbi kettő tévéknél digitális effekt, a "fényerő" valójában a feketeszintet állítja, szóval, tévéknél ilyen sorrendben érdemes visszavenni a világosságot: háttérvilágítás->kontraszt->fényerő].
-
orbano
félisten
youtubeon raadasul a normalis fhd videok is agyon vannak tomoritve, undorito. barmelyik masik videomegszto fenyevekkel jobb, ordit a kulonbseg ugyanazzal az anyaggal. a bayer filteres, eppenhogy fhd felbontasu videokamerakat nem is ertem hogy van pofajuk fhd-nak nevezni... :/ az ilyen cuccok utan nem csoda ha nem ertik az emberek mire kell a 4k, hiszen igazi fhd-vel is ritka talalkoznak.
egyebkent pont azert orulok a 8k-s tesztadasoknak is, mert igy talan gyorsabban terjednek a kelloen nagy felbontasu erzekelos felvevok, es a 4K magasabb szinvonalrol indul majd mint a fhd.A vér nem válik VAZZE!™
-
dezz
nagyúr
Fel kellene fogni, hogy totál filmfüggő, mennyi a különbség az 1080p és az abból készült 720p között. Egy tompább képü film nagyon nem használja ki az 1080p-t (mint korábban írtam, eleve 1/4 az effektív felbontása, és akkor még a legélesebb, ami filmes kép lehet), ilyenkor tényleg alig van különbség a kettő között. 4K-ban nyilván nem így adják ki, vagy ha eleve tompa a felvétel, akkor nincs is értelme 4K-ban kiadni.
A 4K valószínűleg nem is a mozifilmeknél fog a leginkább számítani, hanem tévéközvetítéseknél, ahol a lehető legnagyobb élességre fognak törekedni.
Az MKV rip és az eredeti BD között nem élességben van különbség (hacsak nem túlzottan is alacsony az MKV bitrátája, amik a net szemétdombján fellelhetők), hanem tömörítési hibából van kevesebb. Ezt nem mindenki látja, jó szemmel sem.
(#113) lenox: Moziprojektornál is valamiféle dinamikis fényszabályzásnak köszönhető, hogy pl. sötét csillagos égnél nem világít a fekete?
(#123): Itt az élő példa a #106-osban.
(#114) Dexar007: Nincs ebben semmi csoda. Már elhangzott, miért van.
[ Szerkesztve ]
-
lenox
veterán
Hat pedig egy uhd hd-re scalelve jobban nez ki, mint egy hd. Ott kezdodik, hogy minden consumer video 420-s, tehat szininformacio csak 2x2 pixelenkent van, az uhd-t pedig ha hd-re scaleled maris minden pixelnek kulon van szine... Es akkor a tomorites pixel szintu artifaktjairol, ami az uhd scaleles eseteben kisebb nem is beszeltunk.
-
-
lenox
veterán
Amugy nem tudom, hogy miert nem merul fel, hogy nem eleg a tv-nel 1080p-nek lenni, az eredeti anyag is jo, ha nem elmosodott szar, nem art, ha a tomorites is megtart valamit a felbontasbol, es a legvegen jon csak a tv. Ha valaki 720p es 1080p kozott sem lat mar kulonbseget, akkor kb. a kijelzo lehet az utolso, ahol a hibat erdemes keresni.
-
lenox
veterán
1500-2000, de meg bejatszik, hogy attol fuggoen, hogy pontosan hova mit raknak a feny utjaba van egy csomo szort feny, igy a valos joval kisebb is lehet. 1000-nel mar anyazni szoktak, hogy ez szar.
#109: Mitsubishi lasert nem lattam. Lattam viszont 4000 cd/m2-es prototype displayt. Meg persze a szokasos 400-600 cd-okat, pl. a Dolbyt. Nem tudom, miert kerdezed, ugy ertem meg nincs ra csak demo anyag. Nagy erovel dolgozunk pl. mi is, hogy tudjanak konnyen hdr anyagokat csinalni. Mondjuk az kerdes, hogy es aztan mi lesz, mert gondolom a szokasos 8 bit hdmi az nem lesz eleg egy rendes hdr anyaghoz, szoval lejatszo is kell olyan, meg 10 bites hevc stb.
-
Integra
titán
-
Dexar007
veterán
KoTsogok ezek a szemeszek latod.. Na de majd a 4x elesebb kepet biztos észreveszitek.
SD adas pedig egy ilyen tv-nel mar egyaltalan nem szempont,vagy legalabbis nem kene annak lennie.(Ugyanugy mint ahogy a scart is tok foloslegesen van mar rajta)
[ Szerkesztve ]
Give me your cum,bull!
-
kkf
aktív tag
év végéig még biztos elmegy belőle vagy 3db idehaza
oké, én rövidlátó vagyok, szemüveget hordok.
amikor hazahoztam a 42"-es Pana plazmámat, napokig tesztelgettem, 1080p-s mkv-val, és az eredeti B50-es forrással, és semmi különbséget nem láttam, de még a 720p-ssel sem, de félig meggyőztem magam, hogy igenis van. addig hátráltam, amíg a TV képe pont ki nem töltötte a látómezőm. roppantul idegesített, hogy nem látom a különbséget, ezért elvittem egyik barátomhoz az anyagokat, aki épp akkoriban vette meg az 55"-os plazmáját. 6-an ültünk a szobában (mind szemüvegesek . itt már ugye nagyobbak a képpontok, de csak egyikük jelentkezett, hogy ő mintha látna különbséget a 720p és az 1080p tömörített verzió közt, az 1080p meg a BD50 közötti tesztnél meg végképp teljes kuss volt.
most vagy tényleg semmi értelme erőltetni az ultra HD felbontást, vagy ezek a kurva szemészek mind kegyetlenül alul korrigálták a szemeinketnem vagyok plazma fan, de azért a legtöbb ember még igényli, hogy néha napján SD tartalmat is nézhessen a TV-jén, ami már a mostani LED LCD-ken is csak épp elviselhető, ebből az írásból meg az derült ki, hogy ilyen méret mellett már a képjavító technológiákon is bőven kifog. jó, értem én, hogy 2-3 éven belül SD tartalom már talán egyáltalán nem lesz, de addigra ez a TV sem fog ám senkinek kelleni
én személy szerint azért 1,3 milláért elvárnám az élvezhető SD tartalmat, még ha ritkán is nézek olyat, nem mintha valaha is szándékoznék ennyi pénzt kiadni egy TV-rena, majd talán egy OLED-re én is benevezek 3-4 év múlva
[ Szerkesztve ]
"Vigyázzá, mer Vindózt rakok fel rád, aszt összeomlasz!"
-
Strezi
őstag
Én egy ideje minden filmet teljes képernyőn 16:9 re nagyítva nézek. Ami lemarad a széleken nem érdekel
Hozzáteszem, így főleg van értelme a 720p plazmának, hiszen a 1080p 21:9 filmek kinagyítva pixelpontosak rajta
Deye rendszerek felügyelete, javítása - Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
Strezi
őstag
Én szeretek a TV-hez közel ülve mozizni, onnan pedig nagy a különbség a 4K javára. A jelenlegi plazmán konkrétan érzem egy idő után, hogy tolja a meleget közelről Ez is szempont
Deye rendszerek felügyelete, javítása - Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
dezz
nagyúr
Bennem is felmerült már korábban, hogy a szabvány tévés, illetve BD-s gamma nem igazán az ilyen mély feketéhez van igazítva. Bár a szabvány feketeszint is jóval a LCD szintje alatt van.
A mozis projektoroknak mennyi lehet a natív kontrasztaránya?
16:9 vs. 21:9: majd jön a nyújtható tévé.
-
lenox
veterán
Milyen celbol varsz az oledre? Ugy ertem mire lesz addigra mar mindenki 4k-s local dimminges hdr tv-vel fog nyomulni, es bar nem lesz olyan feketeje, de lesz helyette 400-600-1000 cd-s feherje. Nalunk van egy par oled, es minden filmhez azt kerik, hogy a digitalis projektor feketejet szimulaljuk rajta, szoval jol fel kell emelni a fekete szintet. Ugy is mondhatnam, hogy moziban nincs olyan fekete, mint amit az oled tud.
#98: Szerintem 16:9-es anyag is van annyi, mint szelesvasznu mozi. Szerintem jobban szetszabna az ideg a ket oldalan a csiktol, mint alul felul, raadasul a szabvany tv-k 16:9-esek, a 21:9 az mindig egzotikum lesz, tehat ritkabb, tehat dragabb, tehat kevesbe supportalt, tehat bugosabb.
[ Szerkesztve ]
-
kokobe
őstag
Addíg még nem lesz normális technológiával legyártva 4k-s tv addig fix nem fogok venni hanyagolják már ezt a fos lcd-t röhely komolyan.Addig nézek fhd-t normális képmegjelnítéssel, brutál feketével , referencia színvisszaadással...
<---AMD___ATi--->
-
Integra
titán
neeeem
komolyan gondolkodom azon, hogy legközelebb 21:9-es tévét veszek. ez a tévé még a 16:9-et is kitudja ugye tenni, de a 16:9-es már csíkoz erősen alul és felül a 21:9-es filmnél és egyre inkább bosszant. és a legtöbb bluray meg 21:9. teljesen más élmény. és rengeteg 16:9-ben sugárzott fhd film is eredetileg 21:9.
de még nem nagyon látom át az egészet, utána kell majd olvasnom és érdeklődnöm. pár tévé biztos lesz, de csak töredéke a teljes kínálatnak....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Dexar007
veterán
Az nem a tv hibaja,hogy nincs ra tartalom. Ellenben az aruhazakban nagyon szepen tudnam am csalni,igy a leggagyibb fost is kepesek ugy beallitani ha eppen el kell adni,hogy a mellette levo 50 tv meg rosszabbul nezzen ki.Ebbol kovetkezik,hogy aruhazakban nem tesztelunk tv-t,kiveve ha hajlandoak besotetiteni,es normalis forrassal jaratni.Esetleg azt sem art,ha a kezedbe nyomjak a taviranyitot,igy kapasbol ki tudsz kapcsolni minden hokuszpokuszt,es atallithatod dinamikus tartomanybol valami emberibbre.
Give me your cum,bull!
-
Prevent
aktív tag
-
Prevent
aktív tag
Egy UHD Tv ami nem játssza le az UHD tartalmat.
Döbbenet.
Ha jól belegondolsz a "siker" szó jelentésébe, rá fogsz jönni, hogy az nem más, mint végigcsinálni, amibe belekezdtél.
-
dezz
nagyúr
Több film is elérhető hozzá 4K-ban a Sonytól. Japánban 4K/8K csatornák bevezetését is tervezgetik.
Aki mostanában ismerkedett meg az FHD-val, az bizonyára úgy gondolja, hogy elég az, egyelőre. Más meg 15 éve ismerkedett meg vele és most már továbblépne.
Attól persze nem kell félni, hogy hirtelen minden adás 4K lesz és lehet lecserélni az FHD tévéket. Ez még nagyon odébb van. De attól még meg lehet tenni az első lépéseket, különben 20 év múlva is itt fogunk tartani.
(#83) Integra: Valószínű nem Magyarország a célpiaca az ilyen milliós tévéknek. Bár néhány darab azért még itt is el fog kelni...
[ Szerkesztve ]
-
orbano
félisten
válasz Gulyopapa #84 üzenetére
Attól, hogy egy kép(kocka) az FHD-nak megfelelő pixelszámból tevődik össze, nem feltétlenül van bennük annyi információ (vö. fulldh videófelvevős telefonok fosadéka vs. canon 5d mark II fullhd videója). egy jobb 4K-s videóban viszont biztosan több van (komolyabb eszközökkel van felvéve pl.), ezért leméretezve élesebb.
A vér nem válik VAZZE!™
-
Gulyopapa
addikt
Szerintem meg ennek is lesz létjogosultsága, csak nem idén.
VHS>DVD>HD>FHD>4K ...
Amint elérhető áron lesz, veszek isAmúgy érdekes hogy a 4k-s videók szebbek FHD TV-n mint a FHD anyag.
Pedig a TV csak 1920*1080-at tud ... -
Integra
titán
ez világos, de érted, az ország harmada mélyszegénységben van. a maradék sem él azért olyan húdefaszán. egy töredék az, amelyik fhd és annak is egy mikro része amelyik már talán uhd.. és ez 5 év múlva is így lesz szerintem. ha végignézek az ismerősi körömben, akkor a legtöbbeknél azért már van fhd, de ott is a lényeg kb, hogy lapos tv meg hogy led... mer' led tv az fasza, az jól cseng, érted...
na, ez a helyzet. recsegő ropogó kávás samsung és lg tévék mindenhol.. ledbő' tehát még az a réteg is, amelyik megengedhetne magának igényes műszaki cikket, ott is csak egy töredék az, amelyik valóban ért hozzá és érdeklődik a dolgok iránt. én ezért meg sem lepődöm az ilyen 4k negatívan értékelő kommenteken. az az ő realitásuk....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
dezz
nagyúr
Ezeket most szúrtam ki a cikkben:
"A Clear LCD nagyobb feketeszint és magasabb kontrasztarány elérését teszi lehetővé elméletben, viszont a gyakorlatban bekapcsolt állapota semmi változást nem produkált."Lehet, itt valamit összekevert a marketinges a manual szerkesztésekor, nálam korábban egy 100Hz-es Philipsen ez az 50Hz/100Hz panelfrissítés között váltott. Bár ott sem sokat lehetett észrevenni belőle kikapcsolt mozgás-interpoláció mellett.
"A Dinamikus háttérvilágítás aktiválása után az elektronika a megjelenő képtartalomtól függően módosít a háttérvilágítás erején, aminek köszönhetően csökkenthető a fogyasztás. Ez szép és jó, de aki már beruház egy 65 colos, Ambilight UHD tévére, azt valószínűleg hidegen hagyja majd ez a szempont."
Hát nem is ezért érdemes használni, hanem hogy sötétben, sötétebb jelenetnél ne világítson a fekete! Ti. LCD-nél a háttérvilágítás határozza meg a min. feketeszintet. (Nem gondoltam, hogy ezt ma még külön magyarázni kell.)
"az összes 4K fájlunk lejátszását megtagadta a rendszer, ráadásul hanghibára(!) hivatkozva."
A Philipsek köztudottan nem viszik a DTS-t. (Tudomásom szerint jelenleg egyedül a Samsungok viszik ezt.) De miből állt volna leválasztani a DTS hangsávot az MKVMerge-dzsel?
(#73) tntmax: "Ennyi erővel vehetek Seiki-t is harmadáron, igaz abba nincs Ambilight (és itt kb ki is fújt a különbségek listája)."
Na hát azért ez nagyon nem így van.
- Jó minőségű IPS panel.
- Emlékeim szerint a Seiki nem 100Hz-es és főleg nem a világ legjobbjának számító (és folyamatosan továbbfejlesztett) Philips-féle Digital Natural Motionnal rendelkezik.
- A Philips az igényesebb gyártók közé tartozik, ami a saját elektronikát illeti.
- Annak médialejátszója viszi a 4K anyagokat?
- 3D (valakinek nem szempont, másnak annál inkább), 2D->3D konverzió
- Rögzítés és time-shift, Smart rendszer, Skype, Kislexikon a tévé funkcióiról, Ambilight, Miracast
- Klaviatúrás, mozgás-érzékeny távirányítóGondoltam, hogy nem veszel "miért ne?" alapon 1,3 millióért tévét. Aki ennyit tud áldozni egy tévére (ahelyett, hogy tényleg projektort venne, ennyiért már egy komolyabbat), az nem az összekuporgatott pénzéből veszi, előtte hónapokig vizsgálgatva, hogy mi lenne a legjobb vétel. Általában. Ezért írtam, hogy ez egyelőre a tehetősebbek játékszere.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Jelenleg ez a kategória sajnos nem igér sok jövöt , nagyon nincs 4k anyag és tudomásom szerint nem is nagyon terveznek kiadni,hát akkor mi értelme? Böven elég a Full HD.
duree54
-
nemlehet
őstag
Amúgy sok embert az is megtéveszt ezekkel az új 4k tévékkel, hogy csak áruházban látja, kifejezetten promo anyagokkal. Azok persze, hogy nagyon szépek és remekül látszik a 4k előnye. Csak az elérhető tartalom 99,9%-a nem ilyen, és elég csúnya lesz azon a TV-n. Néhol hajlandóak saját anyagot berakni a kiállított TV-kre, érdemes megnézni egy DVD-vel vagy BD-vel, hogy mennyire más és annak fényében ítélni. Kicsit olyan érzésem van ettől mintha családi kompaktnak akarnának eladni egy Ferrarit. Mondják, hogy tök gyors, meg stílusos, meg Monza-ban ilyen köridőt fut, csak éppen a gyereket nem lehet belerakni meg pesten szétesik az első kanyarban az utaktól.
Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
Strezi
őstag
Fejjebb linkeltem, igen komoly Sony 4K TV-t kapsz 1.3 MFt ért. Amellett ez a Phillips csak egy gyenge és drága próbálkozás
-
Gulyopapa
addikt
Philips 9705-ösöm van.
Nagyon szép képe van.
Gondolom ez sem lehet rosszabb -
tntmax
aktív tag
Lehet pontatlanul fogalmaztam. Úgy értettem, hogy ennyiért én sokkal többet várnék ettől a készüléktől _minőségben_. Ennyi erővel vehetek Seiki-t is harmadáron, igaz abba nincs Ambilight (és itt kb ki is fújt a különbségek listája).
Nem az ára a gond, hanem hogy gagyi minőséget képvisel, idegesítő hibákkal, hiányosságokkal az árcímkéjéhez képest.
Én semmit nem veszek "miért ne?" alapon, nem az a típus vagyok.
Ha 1.3M-t szánnék TV-re, valószínűleg valami komoly minőségű FullHD-t választanék, de még valószínűbb hogy inkább egy korrekt projektor + vászont szemelnék ki.[ Szerkesztve ]
-
dezz
nagyúr
Szerintem ha 1,3M HUF-ból "miért ne?" alapon vennél tévét, nem számolgatnád fillérre, hogy mennyire éri meg .
Úgy beszéltek, mintha kötelező lenne mindenkinek menni a boltba és megvenni ezt a tévét. Észre kellene venni, hogy ez nem tömegtermék, hanem a tehetősebbek játékszere, egyelőre.
-
félisten
Én nem akarok belefolynia vitátokba, meg igen csak távol áll tőlem ez a dolog ,de azt tudom hogy van Sony mintabolt a MM előtérben ahol csúcsmodellekkel van telerakva az egész kóceráj. Azonos media megy rajtuk egy időben, de azért a középen lévő 4 K tv-től leesett az állam.
Én laikusként is eszméletlennek tartottam a képét, pedig mellette is 800 ezres full Hd tv- csücsültek.Még a feleségem is rácsodálkozott hogy a képen lévő pávának tükröződik a szemében a táj . pedig aztán neki semmit nem mond az hogy full Hd vagy 4K de azt látta mennyivel élesebb a kép azon.
Jelenleg egy jó minőségű középkategóriás 42 " Philips Ambilightom van itthon ,de a plazma engem is csábított 50 " feletti méret miatt ,Sajnos az a fránya Ambilight..., annyira megszerettük hogy most már maradok a márkánál....[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
tntmax
aktív tag
Szerintem nagyon hasznos és jó teszt. Köszönöm!
Megtudtam belőle hogyha lenne ennyi felesleges pénzem, akkor sem érné meg ez a torzszülött.. pedig a Philipsek általában elég jók szoktak lenni.. persze kivétel erősíti a szabályt, és ez itt most a kitével.
-
-
dezz
nagyúr
Baromság volt leállnom vitatkozni egy plazmafanatikkal. Mentségemre, csak utólag derült ki. Mégegyszer nem esem ebbe a hibába...
Szomszédságban van egy sor plazma. De 10 percre van a legközelebbi Panasonic mintabolt is, ahol megfordultam már egy párszor. De ha lehet a szokásos LCD vs. plazma vitát spóroljuk meg!
"En pedig megyek a szemeszetre."
Majd ne felejts el beszámolni az eredményről!
-
dezz
nagyúr
Gyerekek, a kutya ugat, de a karaván halad... Pár év múlva majd ti sem vetitek meg a 4K-t. Sőt talán egy kis arcpír is megjelenik majd rajtatok, ha visszagondoltok, korábban mennyire tagadtátok az értelmét. (Hacsak nem romlik tovább a szemetek, hogy már a távirányítót sem találjátok meg, de azért sem mentek szemészhez.)
-
dezz
nagyúr
Utólag írtam bele az előzőbe, de akkor idemásolom:
Az 1080p vs. (abból készült!) 720p (ezen felül hogy melyik filmről van szó) relevanciájáról az 1080p vs. 2160p tekintetében már leírtam a véleményemet.
Irány a szemétet, utána kicsit "más szemmel" fogod látni az egész világot... De akár vaksiskodhatsz is tovább, a te dolgod, csak ne hidd már azt, hogy mindenki csak ennyit lát a világból.
Max. akkor venném hasznát egy FHD 65"-esnek, ha ezentúl nem lennék hajlandó hordani a szemüveget...
[ Szerkesztve ]
-
dezz
nagyúr
Se a tények nem érdekelnek téged, se az érvek. Pontosabban csakis a téged igazolni látszók, még ha tarthatatlanok is. A mobilos dolog idekeverése és utána már csak erről való értekezés kimeríti a trollkodás fogalmát.
Az 1080p vs. (abból készült!) 720p (ezen felül hogy melyik filmről van szó) relevanciájáról az 1080p vs. 2160p tekintetében már leírtam a véleményemet.
Irány a szemétet, utána kicsit "más szemmel" fogod látni az egész világot...
[ Szerkesztve ]
-
Dexar007
veterán
Engem eppenhogy a tenyek erdekelnek, 83 emberbol 3 latja a kulonbseget,akkor ok nyugodtan kifizethetik a felarat erte. A tobbiek pedig akkor is amuldoznanak ha egy kalap szart tennenek az orruk ele.
Te pedig nyugodtan eljohetsz hozzam 65"-on Gyuruk Urat tesztelni 720p-1080p-bd50, ha egyszer is hibazol akkor levetetjuk a szakerto cimered.Give me your cum,bull!
-
Dexar007
veterán
Latod,ha van szemuveged,akkor neked a 720p is sok.
Nem vitatkozom tovabb,80 emberbol 3 latta a mobilosnal,en nem latom,vakteszteloim nem latjak,hangyafsznyi a kulonbseg,ennek ellenere ugy adjak el mint az evszazad csodaja,amire tartalom sincs legalabb,az uj generacios konzolok nem tamogatjak,igy 1.3 millioert lesz egy tv-d ami "4x elesebb",de legalabb szar kepet ad,mert egy kozepkategorias plazma agyonveri.
Viszlat!Give me your cum,bull!
-
mirtex
csendes tag
Nagyon jó kis teszt lett.
Egy kérdésem lenne:
A változó képarányokat hogy kezeli?
Azért kérdem, mert volt jópár éve egy phillips tv-m, ami képes volt arra az egyszerű feladatra, hogy változó képarány mellett is képarány-tartóan nagyítson bele a képbe mindaddig, amíg a tv valamelyik szélét az el nem érte.
Az új okosTv-k (2012-i állást szerint) nem nagyon képesek erre. Volt egy Samsung és van egy középkategóriás LG tv-n, és egyik se tudja.És itt nem arra gondolok, hogy csak a 4:3-as képet vagy csak a 16:9-es képet jeleníti meg jól, hanem arra, hogy ha 4:3-ról váltok 16:9-re, vagy 4:3-ban sugárzott 16:9-re, akkor is képaránytartóan csinálja a képernyőkitöltést anélkül, hogy én bármit is változtatnék a képernyőkitöltési beállításokon.
P.S.:A 4K-s videolejátszást DLNA-n is lehetne tesztelni, ott nincsenek olyan korlátok, mint pl a HDMI 2.0 hiánya
Köszi!
Siemens M35 -> Siemens ST60 -> Sony Ericsson W810 -> Sony Ericsson Aino -> Sony Ericsson Arc S -> Nexus 4 -> Nexus 5x -> HTC U11+ -> Pixel 6
-
dezz
nagyúr
Megfelelő távolságból nem tudod megkülönböztetni? De hiszen akkor neked nem normál 20/20-as (másként 6/6-os) a szemed! Rövidlátó vagy! Én is az vagyok, csak van szemüvegem. Esetleg te is felkereshetnéd a szemészt! (Nem csak ilyen tekintetben látod majd hasznát.) Akkor talán nem nevezed majd a normál látással rendelkezőket sasszeműnek...
Bár nem értem, akkor ez mi volt a #28-asban: "Sikerült kivenni a mintakat" ???
Megint a 720p-vel jössz, teljesen figyelmen kívül hagyva, amit erről írtam. Ez így nem vita.
Na ja, rövidlátók számára valóban csak 65"-től van értelme. Csakhogy nem mindenki rövidlátó. Sőt, a normál látás a normális.
A korábbi grafikon ajánlásainak (vagy pl. a THX látótérkitöltés alapú ajánlásainak) távolságai NEM a mozis első soroknak felelnek meg!
Aki volt már moziban, az nem mondja az ésszerű távolságokra, hogy onnan kiégeti a megjelenítő a szemét. (Hacsak nem túl fényes a kép mégiscsak. Este más beállítás az ideális, mint nappal.)
(#36) nemlehet: Csak nyugodtan, de akkor már figyelmesen le kellene követni a beszélgetést, amihez hosszászólsz, nem?
Nem én vagyok sasszemű, hanem ő rövidlátó.
A mobilos ügyet nem keverném ide, mert egész más, hogy ki mit lát 2 méterről és hogy ki mit lát 20 centiről. Én pl. szemüveg nélkül nézem a telót és nagyon is látom a különbséget. Fényképeknél nem biztos, hogy azonnal kiszúrom, hogy FHD vagy csak 720p, de pl. weboldalaknál annál inkább. Mert hogy jól látom, hogy oda a 720p még nem elegendő. Nem beszélve a kisebbről.
(#37) orbano: Pontosan.
(#39) elefant: Nem csak kéne, hanem kell is!
A mozgás-interpoláció és a backlight szabályzás is olyan dolog szerntem, ami nem csípőből off kategória. Legalábbis, ha normálisan van megvalósítva, márpedig a Philips mérnökei igyekeznek normálisan megvalósítani a dolgokat. A mozgás-interpoláció content-függően ki vagy be, a háttérvilágításszabályzás pedig erősen ráfér az IPS-re.
(#45) Integra: Középső bekezdésre: hát igen, ez nagyon jó kérdés. Talán úgy gondolják, hogy az Android csak egy átmeneti dolog, ezért viszik tovább a saját, "régi, jól bevált", külön bejáratú vezérlőrendszerűket. A tévégyártók több éves távlatban gondolkodnak és kissé spórolósak. Néha túlzottan is.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Nagyon jó elképzelés valóban. Még soksok éve láttam egy tapis érintős távirányítót egy ismerősnél, amivel azt hiszem pont egy sony tv-t vezérelt. Biztos, hogy nem lenne gond egy vezeték nélküli megoldással összekapcsolni a tv-t a távirányítóval, ami mondjuk 4"-6"-os érintőkijelzős lenne. Az infra tényleg körülményes :S Bár egy G2-vel pl az összes eszköz vezérelhető
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Integra
titán
ezért tettem hozzá, hogy opcionálisan. 7-8 távirányítóm porosodik, vicc az egész. dlna kompatibilis eszközök kellenek, egy megírt szoftver, egy telefon/tab és már scriptelhető mindenre a teljes rendszer. ez volt profi a harmonyban is, hogy lenyomok egy gombot és bekapcsol a tv, avr, műhold etc.. csak amilyen pocsék a kivitelezés az infra miatt.. ez a múlt kéne már, hogy legyen. a saját hálózaton belüli vezérlés pedig megoldott volna már rég mindent, mivel industry standard.
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
nagyúr
-
Integra
titán
nem is azt mondom, hogy ne legyen távirányító, de rakják bele automatikusan és opcionálisan lehessen megvenni hozzá. eggyel kevesebb elektronikus hulladék lenne. ugyanezt kellene csinálni minden másnál is, telefonok, tabletek, laptopok, nyomtatók etc. kell egy tápkábel? egy usb kábel? egy töltő? vedd meg külön, de ne vedd meg ha van már 8.. és persze ésszerű árért adják hozzá. csak gyártjuk a szemetet és megfulladunk benne. és máris lehetne egy mini távirányítót venni mellé hangerő, csatornaváltó meg navigációs gombokkal és kész is vagy. mert hány gombot használsz az esetek 99%-ban egy tévén? én az on/off gombot csak. ahogy az avr-en is 5 gombot használok, ahogy a műhold beltérimen is ugyanennyit, a projektoron is etc.. na mindegy, ez még valszeg egy évtized lesz úgyis
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
LG Magic Remote tulajként egyetértek, poén meg innovatív meg minden, de kicsit körülményes a használata, nehéz megszokni a gombok elhelyezkedését, és pont olyan gombok hiányoznak róla, amik amúgy egy ilyen tv-nél fontosak (pl. source). Bár a samsungnál jobb, mikor beírni kell valamit, mert ott a gombokkal lépkedés sírva fakasztó
Mióta láttam az LG oled tevéjét, nálam az a csúcs, ez nemtudom milyen lehet, de kíváncsi lennék rá, már a 4k miatt is. Bár ekkora felbontáshoz szerintem méret kell, mert egy 32"-os tv-n 4k az... Ágyúval verébre
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
orbano
félisten
ezt a ledes dolgot és sem értem. az alsó kategóriás TV-men meg tudta a samu oldani, hogy egy halvány piros standby led ég, ami kikapcsol, ha bekapcsolom a TV-t. nem űrtechnológia, és nem két napja panaszkodik erre minden értelmes felhasználó
a szoftveres részt én sem értem. biztos valamelyik vízfej menedzser kitalálta, hogy milyen jó dolog kicseszni a felhasználókkal, mert így a saját gagyi sz*rjait erőltethetik rá a vásárlókraA vér nem válik VAZZE!™
-
Integra
titán
nem kívánok becsatlakozni a jó e a 4k panelbe, meg van e értelme, igen, van, teljesen egyértelmű, aki látott már élőben és nem kancsal, annak szerintem elég jó válasz a képe a kérdésre. pont. az, hogy valakinek nincsen rá igénye, pénze, lehetősége, nem ért hozzá vagy egyszerűen nem is érdekli, szubjektív. az nem vesz ilyet, jó a 720p, sokáig az lesz a standard. jobb esetben.
viszont ami újra és újra elgondolkodtat, hogy a tabletek és okostelefonok korszakában, hogy a túróba lehet ilyen mérhetetlenül primitív egy tévé vezérlő rendszere... eleve a tévé vezérlőszoftverének kezelőfelületét megkell írni egyszer androidra meg ios-re, oszt kész. főleg egy 1.3 milliós készüléknél. iszonyú kőkorszak az egész még mindig. ez a távirányítóval baszakodunk 2014-ben történet, egy vicc.. még talán tényleg lehetne okosnak nevezni egy tévét is és nem vakulna úgy vagy annyira a paraszt, mint a gyártók szeretnék.
viszont a tévé maga gyönyörű. innen már csak egy lépés lenne, hogy végre egyetlen világító led sem égne az ember arcába működés közben, csak egy szolíd, decens káva és kész, a gombok pedig rejtve felül vagy oldalt és kész.
[ Szerkesztve ]
-
Dexar007
veterán
Megfelelo tavolsagbol pont,hogy nem tudnam megkulonboztetni.En csak azert ulok kozel,hogy kitolse a latomezomet,ami 2.5 meterrol mar egesz szepen megvan. De ha veletlenul sunyiban elinditana valaki egy minosegi 720p-t,akkor ilyen tavolsagbol sem fogom lehanyni a kepernyot,sot lehet fel sem tunne,csak bizonyos jeleneteknel. Persze a 4K az mas,4x elesebb,es rogton kiszurnam,hogy nem annyi a pixelszam.
De biztos van ertelme,csak ezt most ugy probaljak beallitani,mintha az evszazad attorese lenne,pont ugy mint a 3D-nel.Kozben pedig 65" folotti meretekben van letjogosultsaga,ami az emberek tobbsegenek ugyis csak alom marad.Foleg,hogy alig talalni olyan tv-ket.
Nem,nem tul nagy a fenyero/kontraszt. Moziban sem tul jo erzes az elso sorban ulni.
Az utolso pedig milyen kerdes volt?Give me your cum,bull!
-
BReal
addikt
Dexar007, örülök, hogy más is hasonló véleménnyel van a különböző HD értékek és képméret tekintetében, mint én! Respekt
-
gekkoXT
senior tag
Hát igen, Philips mindig élenjáró volt a formatervezésben.
Ez is baromi szép!Emlékszem, ősidőkben első komolyabb videó ami nálunk járt egy Philips volt, gyönyörű táviránytóval, és ahogy látom a régi formai örökséget viszik tovább ezzel a soronként egybefűzött gombokkal. Nagyon szerettem.
-
elefant
őstag
válasz Napfénysüti #38 üzenetére
a távirányító az tényleg nagyon baba. a menürendszer pedig pocsék sajnos....
-
elefant
őstag
" Mi a fenét jelent az, hogy Backlight kontrasztja és külön Háttérvilágítás? " - hát erről a philipset kéne megkérdezni , mindenesetre mind a kettő paraméter változtatásával módosult a fényerő
"És miért kell minden fícsőrt csípőből kikapcsolni (DNM, stb.)?" Én ódzkodom attól, hogy az elektronika belepiszkáljon.... Tudom, hogy van amikor ez hasznos lehet, de néha meg nem.
-
Napfénysüti
nagyúr
Tetszik a távirányítója, kifejezetten ötletes ez a QWERTY-s hátoldal más gyártók is átvehetnék az ötletet.
A menürendszer viszont "érdekes" lett.Més que un club!
-
orbano
félisten
ha figyelmesebben végigolvasod amit dezz írt, tudnád, hogy ő elismerte, hogy a fórumtársunknak nincsenek ilyen igényei, csupán azzal volt baja, hogy ezt általánosítja az egész világra.
a vakteszttel egyébként csak annyi a baj, hogy jelenleg a GUI-k az alacsony DPI-re vannak optimalizálva. Nem folyamatos átmenetekkel rendelkező fotókat kell eléjük rakni (gondolom JPEG-et kaptak a delikvensek, ami eleve alacsonyabb információtartalomból van interpolálva, a képek esetleg valós vonalélességéről nem is beszélve. kíváncsi lennék mit szóltak volna igazán nagyfelbontás képek megjelenítése esetén), hanem pl. egy webodlalt, amiben szabadon és átmenet nélkül zoomolhatnak. ezen felül a magas DPI elérhetővé tesz olyan GUI elemeket (3d-s, elforgatott, de mégis olvasható tartalom pl.), amik jelenleg korlátozottan elérhetőek.
[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
nemlehet
őstag
Nem akarok belefolyni a vitába, de miért próbálsz meg neki elmagyarázni valamit amit tapasztalatból tud, hogy (nála) nem úgy van? Előfordulhat, hogy te sasszemű vagy, esetleg neked ilyen irányú igényed van, de nem véletlen nem haraptak rá az emberek a 4k-ra. Persze még drága is, de ha akkora igény lenne rá jönne olcsóbban is és sokkal jobban nyomatnák.
De ugyan ez van mobilkijelzőkkel is. Van aki váltig állítja hogy ő lát 600-700 DPI-t. Meg hogy 720 4,5"-on szemcsés a fHD-hez képest. Mi csináltunk vaktesztet az egyetemen az elektrósokkal. Telefon és alany van bőven. Elhiszed, hogy 80-ból mindössze 3 tudta megmondani a 720p és 1080p közötti különbséget?
A teszt egyébként úgy zajlott, hogy kerestünk azonos méretű különböző felbontású kijelzőket, beraktuk őket dobozokba, hogy ne látszódjon a ház, fénymérővel azonos fényerőre állítottuk és a galériában lehetett különböző képek között váltogatni rajtuk. Több távolságból és többször kellett megnézni a tesztalanynak és minden mérés után összekevertük a telefonok sorrendjét. Az eredmény az lett, hogy 5,5-6" környékén tudják már többségben megkülönböztetni a 720p-t a fHD-tól. Itt se mindenki és van aki nem is minden esetben hozta ki ugyan azokat a felbontásokat. Alatta igazából mindegy a felbontás, 3 ember volt aki eltalálta minden esetben a felbontásokat. A qHD és WVGA elég jól elkülönül, de 4 col környékén már sokan a qHD-t is HD-nak nézték.Szóval simán lehet, hogy az emberek nagy részének felesleges a 4k és ettől ők nem lesznek rosszabbak vagy hülyék.
Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
kpal
nagyúr
Ennyiért azt hittem OLED lesz legalább .
-
Strezi
őstag
Ennek nem döccen a képe, nem szűrödik be a háttérfény, "picit" jobban néz ki és még komoly hangja is van.
1 250 000Ft-ért vihető az MM-ből ...
-
udash
csendes tag
válasz kazsmerlaca #8 üzenetére
Szia!
Linket tudnál küldeni, én nem találom ezt a lehetőséget sehol.
köszi
U-dash
-
dezz
nagyúr
Most derítettük ki azzal a tesztképpel, hogy az adott képmérethez felbontás (pixelméret) alapján ajánlott távolságból jól látod az egyes pixeleket. Tehát a 4K filmes képet is teljesen jól meg tudnád különböztetni az FHD filmes képtől. Mi a kérdés akkor?
Már hogy miért lenne 4x élesebb a 4K az FHD-hoz képest? Miért is, miért is...? Megvan a számodra legmegfelelőbb válaszom: csak! Vagy talán mert 4x annyi pixel. (Ez nyilván nem minden filmre igaz, mint már írtam. De pl. egy élő 4K adásnál nyilván a lehető legjobb élességre fognak törekedni.)
Már írtam azt is, hogy teljesen téves irány az 1080p és az abból készült 720p hasonlítgatása.
Azt is írtam, hogy nem számít, mi a szokás a családodban. Nektek nem való a 4K. Sok más családnak sem. De ugye nem gondolod, hogy akkor már világ szinten sincs értelme a 4K-nak, a projektorokon kívül? Amúgy már erről is volt szó. Minek mindent újraiterálni?
Véletlenül nem azért "ég ki a szemük", mert túl nagy a fényerő/kontraszt? Vagy nekik a moziban is kiég a szemük? Jártak egyátalán moziban valaha? Hol laktok ti, ha nem haragszol?
[ Szerkesztve ]
-
Dexar007
veterán
Eloszor a sajat szememen teszteltem,miutan leoltottak a plazma topikban,kerestem meg egy par vakon tesztelot,hatha csak velem van a baj - nem vagyok egyebkent szemuveges-
Foloslegesen vitatkozunk,de azert megkerdezem,mar miert lenne 4x elesebb a kep? Esetleg papiron igen,de a szemedet ugysem tudod kijatszani,ez nem igy mukodik.A 8K pedig 8x elesebb? 80K-nal pedig mar nem csak az apro szorszalakat fogjuk latni,hanem a rajta levo kis paracseppeket is?
Vakteszten ugy erzem ugyanugy elhasalnal mint a tobbiek.Nalunk ilyen sorrendben voltak a tv-k: 40-50-60-65". Legelso 40"-ost baromsag volt megvenni,az osszes utana levo mar plazma. A nezesi tavolsag pedig ugy nez ki,hogy a legtavolabbi kanape kb 6 meterre van,azaz egermozi. Ennek ellenere senkit sem tudtam meggyozni,hogy ugyan uljon mar kozelebb,mert: ,,Nem!Jo ez innen,igy is eleg nagy". Na most 6 meterrol egy 65"-os tv ha normalis digitalis adast kap,akkor nehezen vagy szinte egyaltalan nem tudod megkulonboztetni a HD-tol.720p es 1080p kozti kulonbseg nulla,a 4k-t meg se emlitem.Akkor mirol beszelunk?
Van meg egyebkent ket "mozdithato" fotelunk,en be szoktam ulni 2.5 meter kornyekere ha filmezek vagy ha jatszok,de ezzel egyedul vagyok,mivel a tobbieknek ,,kieg a szemuk".Give me your cum,bull!
-
dezz
nagyúr
Az előbb még azt írtad, hogy a saját szemednek hiszel, de úgy tűnik, inkább hallgatsz 3 másik ember véleményére. (Mellesleg lásd még #27.)
Nem nagyon izgat, ki milyen távolságból nézi a tévéjét, főleg itthon. Ha moziélményt akar valaki, ahhoz megfelelő látótérlefedés kell, ezáltal távolság, amihez egyszerűen kevés az FHD filmes kép. (Ja, elsőre az FHD is hű meg há, de néhány év után észreveszi az ember, hogy a 4x élesebb kép mégiscsak jobb.)
Mi pl. ~160 centiről tévézünk, mert egy garzonban lakunk. Korábban egy 42"-es tévé volt itt, ami elvileg pont passzolna. A PC-s desktop jó is ilyen távolságból, de a filmes kép már nem. Azt 2-2,2m-ről akaródzott volna nézni. A 32"-esen nem érzem ezt. Ennél nagyobb már csak 4K-ban lesz itt (nyilván nem 1,3 millióért, akkor már inkább lakáscsere).
Mint láthatod, elméletben és gyakorlatban is igazolható, hogy van létjogosultsága a 4K-nak, átlagos méretek mellett is.
Ha az átlagnézőből indulunk ki, akkor még a HD is felesleges és minden csatorna, ami az első 10-20 programhely után jön... Szerencsére azért a világ nem így működik.
[ Szerkesztve ]
-
Dexar007
veterán
Sikerült kivenni a mintakat,ertem is mit akarsz mondani,csak ez a gyakorlatban kicsit maskepp nez ki.
Amikor 3 embernek egyszerre mutatom meg a 720p vs 1080p közti különbseget,es mindegyik csak tippelget,akkor milyen 4K-rol beszelünk?
Itt mindenki ugy varja mint a Messiast,sot mar lassan jon a nyolcKA' is,kozben pedig az emberek tobbsegenek 40" koruli tv-je van,amit olyan tavolsagbol nez,hogy teljesen folosleges meg az 1080p mkv letoltese is.
Ugyhogy tovabbra is azt mondom,projektoroknal van ertelme,mashol nincs.Szerk.: Arrol nem beszelve,hogy sokkal inkabb kene egy minosegi ZT/VT/GT panel,mint ez a gagyi 4K-s.
[ Szerkesztve ]
Give me your cum,bull!
-
dezz
nagyúr
Ja, az meg eléggé filmfüggő, mennyi a különbség az 1080p és a 720p változat között (melyből az utóbbi az előbbi átméretezéséből születik). Az általam említett kb. fizikai felb. 1/4 effektív felbontás a legjobb eset, ott jól látszik a különbség, ellentétben néhány kimondottan tompa képü filmmel. (Utóbbiakat persze felesleges is lenne 4K-ban kiadni. Hacsak nem az 1080p transzfert rontották el.)
-
dezz
nagyúr
És vajon milyen jó a szemed? Ha pl. nem igazán jó, akkor akár a normál látással rendelkezők is sasszeműek hozzád képest...
Az a grafikon a normál, 20/20-as látásélességű szem szögfelbontásából (ez 1 ívperc) és a megjelenítő fizikai pixelméreteinek összevetéséből született (a vastag vonalakkal jelzett távolságokból esik egybe a kettő).
Ha normál látással rendelkezel, akkor egy megfelelő méretű és felbontású megjelenítőn (natív bontásban) a grafikonnak megfelelő távolságból szemlélve az alábbi képet, ki kell tudnod még venni a mintákat:
Sikerült?
Nos, ilyen részletességű minták sosincsenek filmes képen. Mint írtam, az aliasinghatások (lépcsőzetesség, stb.) teljes (mozgás közben is) kiküszöbölése érdekében a filmes kép effektív felbontása kb. 1/4-e a logikai/fizikai pixelfelbontásnak. Így tehát filmes kép esetén éppen a 4K-hoz fog passzolni a linkelt grafikon FHD-hoz ajánlott távolság...
-
Dexar007
veterán
En a szememnek hiszek.Kiprobaltam az itthoni tv-n,es 720p vs 1080p kozott is nehezen latsz kulonbseget,ha kicsuszol abbol a bizonyos tavolsagbol.De persze itt mindenki sasszemu,ugy mint a zindex-es cikknel is mikor teszteltek az 55"os UHD tv-t 5 meterrol.
Plazmas topikban akkor is leorditottak a fejem,mikor azt mondtam,hogy nagyon minimalis a kulonbseg az 1080p mkv vs bd50 kozott. Na most itt a 4k eseteben meg kisebb diffikrol beszelunk.Give me your cum,bull!
-
dezz
nagyúr
Mi a fenét jelent az, hogy Backlight kontrasztja és külön Háttérvilágítás?
És miért kell minden fícsőrt csípőből kikapcsolni (DNM, stb.)?
(#3) elefant: Nem lehet, hogy ideje lenne kalibráltatni a kolorimétereteket? Ez már a múltkori monitortesztnél is kiderülni látszott.
(#4) Peter13: Ez csak a mozgás-interpoláció időnkénti hibája, ha túl sokminden mozog a képen mindenféle irányba.
(#6) autox3c: És arra van, hogy 1,3 millióért vegyél tévét?
(#13) Dexar007: Ez a grafikon egy nagy tévedés, de legalábbis totálisan félrevezető. Ugyanis nem a filmes képből indul ki, aminek az effektív felbontása az aliasinghatások tökéletes kiküszöbölése érdekében kb. 1/4-e a logikai képfelbontásnak. Pl. egy PC-s desktopot vagy full pixel-éles mesterséges grafikákat kellene csak ilyen közelről nézni.
-
oraihunter
aktív tag
Gratula a készüléknek. Nekem tetszik, vegyen már valaki egyet, én meg átveszem 2 év múlva 300.000 -ért.
oraihunter felhasználónak 391 pozitív és 0 negatív értékelése van a fórumon! Ha sürgős, akkor az adatlapon a telószám (06-30-293-42-53), de számkijelzés nélküli hívást már 21-éve nem fogadunk!
-
Gabir
aktív tag
Szép az Ambilight, de ha már zászlóshajó a készülék, igazán megkaphatta volna az alja is, hiszen a cégnél létezik a 4 XL, illetve egy ilyen TV-t falra raknék (talp nélkül, kábelek falba süllyesztve). Egyébként nagyjából rendben van.
[ Szerkesztve ]
-
blaca83
őstag
Szerintem is felesleges egyenlőre otthoni szórakoztatásra 4K-ban gondolkodni, de ettől függetlenül nagyon tetszik a TV.
Egy kis kedvcsináló még hozzá, külföldi videó teszt:[link]
A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
nemlehet
őstag
Szerintem nem kell leszólni a PH-t mert ilyen TV-t tesztel. A legtöbb autós műsor sem családi kompaktokat tesztel többnyire, hanem bőven olyan autót ami az emberek 80%-nak nem alternatíva. De hát ezekkel lehet nézőket szerezni, a különlegességekre mindig van vevő. Amúgy meg a zászlóshajók tesztelése azért sem rossz mert így tisztába kerül az ember azzal, hogy az általa vásárolni kívánt olcsóbb termék mennyire éri meg, mennyire van elmaradva és milyen kompromisszumokat kell megkössön. Lévén ha nem is tudod hogy létezik Ambilight (én nem tudtam) nem is hiányzik.
Amúgy ezt a 4k őrületet én sem értem. Messze túlszaladtak a marketingesek a lehetőségek és az ingerküszöb határán ezzel. Alig-alig terjedt el a 3D és még a fHD sincs többségben szerintem. Én Angliában és Skóciában voltam 1 évig, ott sok fiatallal barátkoztam, de TV-ben ott sem volt többségben a fHD. Inkább 720p vagy óriásképernyős képcsöves. Esetleg tuneres fHD monitor de az ugye elsősorban nem TV. Nyugaton sem hülyék az emberek ráadásul nyomatják a környezettudatos marketinget így nem rohannak rögtön megvenni az új TV-t, csak ha elromlott a régi vagy valamiért nagyon megéri (pl csereakció van az üzletben és 100-150 fontért kapnak egy modernebbet).
Ráadásul tartalom nélkül nem is értem mit akarnak... Blue Ray-ből sincs még elég és akkor már itt van a 4k? A konzolok 4k támogatása lehetett volna egy komoly hajtóerő, de ez ugye kimaradt és videólejátszás szintjén is csak a Sony ígérte. Szóval se film, se játék, se TV adás. Ráadásul még csak a fHD sem általános még külföldön sem, úgyhogy az SD felbontás ZÖKKENŐMENTES támogatása igen csak fontos szempont lenne. Ezek nélkül szimpla sznobizmus ez a TV és a hasonló termékek.
Ráadásul az sem tiszta, hogy mit is akarnak a marketingesek lévén mobilon most majd a QHD jön. A mobilos front már nem elhanyagolható piaci rés. Tehát akkor most arra jönnek majd a tartalmak először, majd jön a 4k? De akkor miért is vegyen most bárki 4k-t?
Amúgy valaki tud olyan TV-t ami passzív 3D-s de nem smart? Vagy igazából lehet smart is, de ez nem szempont mert felesleges drágító tényezőnek látom, ellenben a 3D-t kirpóbálnám és alkalmanként használnám is. Most készülök új TV-t venni és kezdek nézelődni, de ezen a fronton nem vagyok otthon. Olyan 150k lenne a határ.
-
Writz
tag
Lehet én vagyok ilyen kis butus, de megkérdezném, hogy egy ilyen "négyká" tévére minek SCART?
Passzívan aktív passzív forumózó vagyok...
-
kirukris
tag
Igazából ez nagyon gyengére sikeredett, nem is értem: minek véditek? Minek 4K a TV ha azt csak szaggatva tudja megjelenìteni, az SD meg zavaros, szemcsés? Az egyetlen jó dolog benne az Ambilight, viszont az igen el lett találva.
-
tDr1v3r
veterán
-
bbTamas77
aktív tag
lyenkor hibákkal szinte alig kell számolni, és az Ultra High Definition anyagok megjelenítésével is kiválóan boldogul a tévé egészen addig, amíg nem kezdenek kisméretű objektumok száguldozni a képen. De az ott produkált néhány apróbb döccenés sem vészes igazán, az ember igazán csak akkor veszi ezt észre, ha direkt vadászik a hibákra.
Aha, aki kiad egy rakás pénzt ilyen TV-re az nem ezt várja el.
-
szinpeti
csendes tag
Az ambilight™ nagyon komoly lett benne
-
Dexar007
veterán
4K tv tesztelesenel rogton ezzel a kis grafikonnal lenne erdemes kezdeni.: [link] Sot,a legjobb az lenne,ha a tv dobozan lenne rajta.
A tv egyebkent remek: 1.3 milla, aurasodik,neha-neha beszaggat,itt-ott egy kis bevilagitas,fekete nuku, de legalabb NÉGYKÁ- hatalmas tartalom-öröm es bodotta'.A kiccsalad pedig orommel fog beulni a 165 centis tv ele 1.2 meterre,hogy megnezze a felskalazott Baratok Koztot.
Give me your cum,bull!
-
orbano
félisten
rettentően hasznos teszt, köszönjük biztos sok PH! olvasó életét könnyíti majd meg ez a teszt, amikor hezitál, hogy melyik csúcskategóriás UHD tévét is válassza a sok modell közül 1.3M forintért
A vér nem válik VAZZE!™
-
addikt
Majd ha lesz 4K tartalom akkor térjünk vissza erre a 4K-s témára. Addig meg ne fárasszanak a "másfélmillás" sz@rjukkal, amivel kb semmit nem érek (még).
A nyugat a szakadék szélén, de mi egy lépéssel mindig előtte járunk.
-
autox3c
tag
Lehet bennem van a hiba, de én egyáltalán nem érzem a késztetést, hogy UHD televíziót vásároljak.
A tv szolgáltatóknál még mindig ott tartunk, hogy fizessek havi x ezer Ft-ot, hogy kapjak pluszban 5 csatornát, amin ugyanazt nézhetem, mint az alap verzión, csak HD-ben. (SD felskálázva 4K-ra nem lehet nagy élmény)
Videojátékokhoz 4K-ban kb. milliós pc-kell, az új konzolok (amikkel a tv-t használnám) nem támogatják.
Filmek nincsenek...
Ne értsetek félre, én örülnék a legjobban, ha beindulna ez az egész, de a jelenlegi formában ez a köszönöm nem kategória.Adj egy falat falat mondta a falat faló faló.
-
addikt
-
Peter13
senior tag
Én továbbra sem értem hogy mi a répáért nem képesek döccenésektől mentes képet adó készülékeket kiadni??
A nagyobb felbontás jó dolog, tetszik, de technológiai szempontból az égvilágon semmi új nincs benne...miért tűnik mégis akkora kihívásnak egy, az alapfunkciókat (mert SD adást normálisan visszaadni igenis az) hibamentesen teljesítő TV-t bemutatni? Ennél sokkal kevesebbért is habozás nélkül keresztre feszítenének bármilyen FHD példányt...lemaradtam valamiről?"No, I'm not immortal: I'm just not good at dying..."
-
addikt
Azért a pontos szín visszaadással voltak gondjai..., de legalább annyira irigylem az ambilightot, mint ahogy az apple magsafe töltő csatakozóját
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
therón
tag
Jól nézne ki a nappaliban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
- Razer Kaira wireless fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Pioneer HDJ-X5 DJ fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G733 Vezeték Nélküli LILA Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Reloop RHP-20 KNIGHT DJ fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest