Hirdetés

Philips 65PFL9708S: UHD csúcsmodell Ambilighttal

Philips 65PFL9708S

Mint az talán köztudott, a hongkongi TP Vision megvásárolta a holland Philipstől a televíziós üzletágat. Az összes technológiát, szabadalmat és a névhasználati jogot is átvették, aminek köszönhetően megvolt rá az esély, hogy zökkenőmentes lesz az átmenet, és a két cég mindent meg is tett annak érdekében, hogy ebből az egészből a külvilág, a fogyasztók ne érzékeljenek túl sok mindent.

A fejlesztés és a gyártás ennek megfelelően nem is állt le, azonban a dolgok sosem mennek teljesen simán. Mivel a 2014 elején véglegesen lezárult felvásárlás a hazai képviselet működésére is hatással volt, így az elmúlt egy évben nemigen volt lehetőségünk kipróbálni új Philips tévéket. A közelmúltban viszont fordult a szél, és kölcsönkaptuk egy rövid időre a vállalat egyik büszkeségét, az UItra High Definition tartalmak megjelenítését támogató, 3D-kompatibilis, különleges távirányítóval és háromoldalas Ambilighttal támogatott, LED háttérvilágítású LCD televíziót.

Hirdetés

Elegáns külső

A Philipstől nem idegenek a figyelemfelkeltő, urambocsá! csiricsáré dizájnelemek, de ennél a televíziónál a tervezők és a döntéshozók a visszafogott formavilág mellett tették le voksukat. Ez egyáltalán nem baj, sőt. A matt sötétszürke, szálcsiszolt, másfél centiméteres káván a szennyeződés, por nem látszik meg. A keret mentes mindenféle díszítőelemtől, egyedül a frontfelület alsó részére építettek egy eltérő színű íves elemet, ahova a kontroll-lámpát helyezték el. A régebbi Philips tévékről ismerős lehet már ez a megoldás, viszont azoktól eltérően itt már nem építették ide az érintésérzékeny vezérlőpanelt, amely ugyan jól mutat, viszont nem használható olyan kényelmesen, mint a hagyományos gombok. Ezt figyelembe véve visszahozták az "ósdi megoldást", de mivel a képbe nem illik, ezért a gombok a hátlapon kaptak helyet.

A különleges talpak mostanában egyre inkább tért hódítanak, és ez alól sajnos e cég sem vonta ki magát. Az itt alkalmazott, vékony drótot idéző, csillogó feketére fényezett állvány egyáltalán nem passzol a tévéhez, jobb lett volna, ha valami hagyományos megoldás mellett döntenek inkább.

A tévé vastagsága 4,5 centiméter, amely a slim versenyben nem rúghat nagyon labdába, de ennek igazából semmi jelentősége nincs. Annak viszont már inkább, hogy súlya talppal együtt közel 40 kilogramm, azaz egy kevésbé strapabíró polcot, szekrényt, asztalkát simán kifektethet. Az 5 darab HDMI 1.4 mellett került a hátlapra három USB 2.0 port, illetve egy-egy komponens, SCART, Ethernet, analóg és digitális audiocsatlakozó, valamint egy fejhallgató-kimenet, és a fizetős digitális adások dekódolásához szükséges kártyák fogadására képes CI+ slot sem hiányzik róla.

Főbb paraméterek
Philips 65PFL9708S
Panel IPS LCD panel
Háttérvilágítás Edge-LED
Képernyőméret 65 hüvelyk (165 cm)
Maximális felbontás Ultra High Definition (3840x2160)
Maximális kontrasztarány n. a.
Válaszidő n. a.
Maximális fényerő 450 cd/m²
24p lejátszás Támogatott
Képbeállítások Élénk, Energiatakarékos, Fénykép, Film, Szabványos, Természetes, Felhasználói
Hangbeállítások Eredeti, Film, Hírek, Játék, Zene, Felhasználói
Hangrendszer 2 x 6 + 15 watt
Beépített digitális tunerek DVB-T/DVB-C/DVB-S2
Interfész 5 db 1.4 HDMI, 3 db USB 2.0, komponens, kompozit, SCART, digitális audió, analóg audió, CI slot, 3,5 mm jack, Ethernet
Extrák digitális zajcsökkentés, rögzítés külső USB adattárolóra, EPG, médialejátszó, internetes tartalmak elérése, böngésző, klaviatúrával ellátott távirányító, mozgásérzékeny távirányító, Dual Play, Skype támogatás, Skype kamera, Ambilight, 2D->3D konverzió, 3D, kislexikon, Dual Play, képvarázsló
Teljesítményfelvétel 133 watt, készenléti üzemmódban: 0,2 watt
Méret 1467 x 855 x 45,5 (281 talppal) mm
Tömeg 37,5 kg (talppal 39,5 kg)
Gyártó honlapja www.philips.hu
Termék honlapja Philips 65PFL9708S
Fogyasztói ár kb. 1 300 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés