- Androidos tablet topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AI a játékokban és azon túl
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill CSO-DIMM DDR5 memóriája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
pomorski
őstag
Szerintem ez igen hasznos cucc.
-
Sirus86
tag
Sokan nem ertik, miert nem jo a sok pci csatlakozo 2020-ban. Ket konkret pelda:
Beleptetorendszerek vezerloi, illetve kamera rogzito (amolyan DVR csak okosabba) sokszor meg mindig pci alapon mukodnek. Par eve meg en is raktam ossze 20 kameras rendszert, PCI alapon. APU meg boven eleg erre. Sok ceg most nagyon orulhet ennekÉs mondá az Úr: És legyen immáron a kocka, tetraéder!
-
-
törölt tag
Aki Win 10-el használja, akármilyen régi PCI vagy FireWire felületű hangkártyáját, készüljön arra, hogy teljesen elvágják a régi eszközök támogatását.
Pl.: Az Emu-1212m pci kártyám szoftvere, piros felkiáltójeles DSP Error-al, a kártya fizikai meghibásodását vissza jelezve indul el a 1909-es buil-en. Előző buil-el persze tökéletesen megy.Pci-ex->PCI átalakító abban az esetben járható út, ha a hangkártya analóg részének biztosítja a -12V-os feszültséget.
[ Szerkesztve ]
-
thedioda
tag
válasz kriszpontaz #10 üzenetére
Az dicséretes, nem gondoltam, hogy még van amit máig támogatnak.
Gyuszo81:
Azért akad még jopár lap amin van, pci-e t meg nem csak vga nak lehet használni. Lehet hogy nem tömegigény a plusz hálokártya, raidvezérlő esetleg 1 nél több nvme ssd, de szerintem azért gyakoribb mint a pci os eszközök amit még lehet/érdemes használni. Mellékesen nekem is volt crossfire be kártyám. Amúgy teljesen megértem a hejzetedet erer amit írt átalakító müködő cuc, megoldja a problémadat csak becsavarozni nem fogod tudni.
És ne agodj nem realteket használok asus xonar u7 + logitech z906"A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait."
-
Gyuszo81
csendes tag
válasz cskamacska #20 üzenetére
Kössz...Intel lapok nem játszanak a következő években, hangkártya cserén gondolkodom, de nem akarok hangkártyát, alaplapot, processort, memóriát cserélni...és ha ezek mennek, akkor az Onkyo erősítőnek is mennie kellene valószínűleg, szóval máris fél milliós nagyságrendnél járunk, ekkora befektetést meg nem akarok, mert igazából az esetek többségében csak filmet nézek a számítógépen házimozi rendszerbe kötve. Szóval szerintem marad az i3, esetleg ez a Biostar lap a régi cuccokkal. Régóta keresek PCI-os lapot, biztosan velem van a baj, mert ezek kiestek a képből, csak MSI, ASUS, és Gigabyte-ot néztem.
-
cskamacska
addikt
Belemegy az, csak kevésbe.
ASUS PRIME X370-A most is kapható, csak korona óta felment az ára a másfélszeresére.
Legjobb Ryzen lap a Biostar X470GTA volt, amíg volt, de úgy néz ki megszűnt mindenhol a forgalmazása.
Szvsz érdemes lehet cserélni, már csak azért is mert nem egy HT Omega Claro Halo, vagy Asus Essence ST a kérdéses PCI-on ragadt kártya, szegény Elite Pro legkésőbb az Asus Xonar D2 érkezésekor le lett lépve(és ha már ott volt a D1 által is ), de az Auzentek Prelude gyakorlatilag saját pályáján előzte a Creative kártyáját már kiadás után pár hónappal is.
PCIe kártyák közül Asus D2X, Xense, Essence STX/II, Creative Titanium HD, ZXR, AE-5/7/9 mind előrelépés lenne szépen sorrendben (főleg a Creative mert Asus utóbb elkezdett pocsék támogatást adni, ami anno pont a Creative rezortja volt ), de melegen ajánlom egy külső DAC beszerzését, mert a hardveres DSP támogatás kihalt Vista óta, játékok béna middleware-jeinek tökéletesen mindegy mit tud a hangkártya sima sztereó PCM megszólaltatásán túl. Win10 pedig nem könnyíti meg a hangkártya tulajok életét, pláne ha a gyártó nem ad ki pár havonta frissítést.Fejhallgató erősítő és DAC topikban biztos ajánlanak valami jót, szerencsés esetben nem az elkölthető keret ötszöröséért.
[ Szerkesztve ]
"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
Dr. Romano
veterán
Asus Prime Z270-K lapomon is van PCI, ami tök jó mert a random kallódó 4 portos USB 2.0 kártyát bele tudtam rakni, így nem pazaroltam el az USB 3 portokat webcamerára, gamepadra, nyomtatóra és egyéb kis forgalmú cuccra
Remélem nem kapok ezért a kommentért szabadságvesztést. Ha igen, akkor találkozunk a böriben. Majd látogassatok meg légyszi.
-
Gyuszo81
csendes tag
Kössz, ennek majd utána nézek, de kissé kókányolós megoldásnak tűnik, de ha nincs más ez is több, mint a semmi. Szívem szerint eladnám az X-Fi Elite Pro-t, és vennék egy modern PCI-E x1-es hangkártyát, de senki sem akarja megvenni a kártyám. Megértem, a józan ész ellene szól, én viszont nem akarok gombokért, esetleg ingyen megválni tőle. Megszerettem az elmúlt sok évben....anyám....most, hogy számolok már 13 éve megvan (Tényleg ideje lenne lecserélni!)
-
erer1000
őstag
ha minden kötél szakad, 3-4k körül ebayon már vannak PCI-e x1 -> PCI átalakítók. nem a legszerencsésebb megoldás, nem tudom mennyire jól működik, de létezik
M5A99X-EVO R2.0 , 1050Ti, 4x8GB 1960MHz , FX 8350@4,4GHz, 1x3TB+2x1TB HDD, 120GB+480GB+1TB SSD || HP Pavilion 15-CX0000NH
-
senior tag
"Én csak azt sajnálom, hogy az ECS EliteGroup az egyetlen alternatíva, mert szívesebben vennék MSI, vagy ASUS-t."
A hőskorban ez pont fordítva volt; ergo az ECS tudott nagyon jó, sőt jobb lapokat csinálni, mint a nevezett kettő. Ma már szinte csak OEM-ként van jelen."... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
snecy20
nagyúr
Mehet bele a jó kis PCI Voodoo II retrózni?!
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
Gyuszo81
csendes tag
Dettó. Nekem egy 320 EUR Sound Blaster X-Fi Elite Pro kártyám van, mert nem csak a grafika érdekel ellentétben az emberek 95%-val, hanem a hang minősége is. Én kifejezetten örülök, hogy van végre egy olyan B450-es lap, amin van PCI, és nem csak 4 videokártyát lehet bele dugni teljesen feleslegesen. Olyat sem ismerek, aki kettőt használna, de azokból a lapokból van bőven, miért ne lehetne egy ilyen is végre? Én csak azt sajnálom, hogy az ECS EliteGroup az egyetlen alternatíva, mert szívesebben vennék MSI, vagy ASUS-t.
A fentebb fikázódók meg állítom valami retek Realtek ALCt használnak boldogan, én meg nem tudok az i3-6100-ról váltani, mert nem megy bele a hangkártyám egyik modern lapba se.[ Szerkesztve ]
-
erer1000
őstag
PCI rész üdvözítő hogy van, elvégre sokak használnak mai napig PCI eszközt (lásd hangkártya is). de a lap többi része, nagyon fapados "korcs" :/
M5A99X-EVO R2.0 , 1050Ti, 4x8GB 1960MHz , FX 8350@4,4GHz, 1x3TB+2x1TB HDD, 120GB+480GB+1TB SSD || HP Pavilion 15-CX0000NH
-
-
thedioda
tag
Mert igy 2020 ban egy plusz 1 pci-e nek vagy egy m.2 slotnak ami elférne ennek a helyén több hasznát látja valaki. Jelen állás szerint mire használnál sima pci-t? Talán hangkártyát láttam volna még reálisnak, de ami olyan régi h még pci ba megy biztosan találsz hozá drivert is win10 re. Persze ha tudsz rá reális felhasználási módot akkor írd le, komolyan érdekelne.
"A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait."
-
forgonati
őstag
ISA slotot a népnek, meg MFM drájvot. Én azt mondom
Keelah Se'lai!
-
Most miért fáj egyeseknek, hogy van egy lap, amin van PCI? Nem kell, nem veszed meg, választasz a maradék 1000000 PCI express only lap közül
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
thedioda
tag
Nem hogy raktak volna hejete még egy pcie-t... Ilyesmire pazarolni a helyet.
[ Szerkesztve ]
"A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait."
-
leviske
veterán
És akkor már IDE csatoló miért nincs?
-
Trailblazer
veterán
Amennyiben most váltanék Ryzen platformra (de mindez lezajlott háromnegyed éve), felhajtanék egy ilyen deszkát.
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
Új hozzászólás Aktív témák
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Milyen okostelefont vegyek?
- nVidia tulajok OFF topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Path of Exile 2
- Interactive Brokers társalgó
- Androidos tablet topic
- Kuponkunyeráló
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra