- Továbbfejlesztette az SP szériás, kompakt tápegységeit a Lian Li
- Itt van az ASUS legfrissebb, AMD platformra épülő mini PC-je
- Jegeli pénznyelő projektjét az Apple, az okosszemüvegben látják a jövőt
- Olcsónak ígérkező, madzagos egér jelent meg az ASUS ROG-os portfóliójában
- Kriptobányászatra használta az AI-ra vásárolt hardvereket a Northern Data?
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
válasz
#16820480 #25 üzenetére
Én elég aktívan telézek és eldöntendő kérdés, hogy melyik jobb: APS-c 4/70-200-al vagy m43 2.8/40-150-el. (csak canon 4/70-200 volt a listában, ha visszatérek dslr-re, nikont vennék) Ha nem túl nagy DSLR-t vesz az ember, a két rendszer súlya, mérete majdnem azonos, a lencsefelület/fénygyűjtőképesség azonos, a szenzorfelület viszont kb 65%-kal nagyobb.
Alighanem a többi képesség fogja eldönteni a dolgot, tükörhöz túl sok kedvem nincs visszamenni a front/backfocus szerencsétlenkedés miatt (fixekkel nem gond, zoomokkal annál inkább). APS-c MILC kategóriában ott van még a sony és a fuji, csak az előbbiben (a6000) nincs komoly vázstabi - ami több FÉ előny pl az Olympusnak, utóbbi pedig elég húzós árat kér az extra teljesítményért. Az új x-pro2 kb 1FÉ előnnyel indul a m43-hoz képest, viszont alsóhangon másfélX annyiba fáj, mint egy GX8 vagy e-m1/5ii.
-
t72killer
titán
válasz
#16820480 #23 üzenetére
Pár kört futottam a téma körül, és arra jutottam, hogyha létezik egyenértékű obi, akkor nincs óriási súlykülönbség. Ha már a nagyobb súlyú komponenseknél tartunk, telének m43-ra ott az oly 2.8/40-150 -ez APSc-n egyenértékű a 4/70-200-as nikkorral vagy sonyval és lám, a 3 obi közül épp a m43-os a legnehezebb, igaz, +-5% különbségről beszélünk.
#22: illetve egész más típusú + több munkát igényel egy összehasonlítósdi elven működő tesztrendszer. Kb a DPR-t kell koppintani - aminek sztem nincs értelme, aki ilyet akar, az szépen elmegy a dpreview-ra.
Ahol kíváncsi lennék egy összehasonlításra, ott sajnos nem sokat mondanak a képek: pl kinél mennyire jó a C-AF illetve a stabi. Stabinál felveszi-e a versenyt az állványról készített képpel, vagy "csak dísznek van". -
jjeahh
nagyúr
Anno a symbianos taccskijelzős nokiáknál láttam ilyen ilyen durva magyar rövidítéseket, már ott is frászt kaptam tőle... Mondjuk szerencsére én is az angol menüt szeretem, szal engem sem zavar, de ha valaki magyarul akarja használni annak sok "kellemes" percet fog okozni
...
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Torrent meghívó kunyeráló
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen monitort vegyek?
- Vicces képek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Sony A7 III Fullframe kamera, Smallrig, Portrémarkolat, 20eexpo
- Alacsony expós, nagyon szép állapotú D7200 + fix35 objektív és kit obi eladó táskával,tartozékokkal!
- GoPro HERO 11 Black akciókamera - 3 akku + tartozékok
- Sony HDR-CX190E eladó
- Eladó Nikon D5300 ajándék FIX 50-es obival (Autofokusz nemműködik)
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Honor X7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3499
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest