Hirdetés

Panasonic Lumix DMC-GX8 – emeli a tétet

Hirdetés

Bevezető

A kamerapiacon a 70-es, 80-as évek stílusa reneszánszát éli, ami elsősorban a tükör nélküli rendszerkompaktokra van jelentős hatással. A Panasonic ezt a divathullámot rendesen meg is lovagolja, hiszen a GM és a GX család is ezt az irányvonalat követi, így a GX8 sem kivétel. A profi videós GH sorozat mellett a GX képviseli a csúcsot a kínálatban, és efelől nem hagy kétséget tesztünk alanya sem.


[+]

A GX8 a bő két éve megjelent GX7-et váltja , mely az első szenzorstabilizált Lumix volt a Panasonic kínálatában. A gyártó a GX sorozatot olyan lelkes és igényes fotósoknak szánja, akik a lehető legkevesebb kompromisszumot szeretnék a kompaktabb méretben, amit már a GX1-gyel elkezdtek. A gép nem csak ebben, de kialakításában is követi az elődök által kitaposott ösvényt, bár a méretnövekedés nemcsak az őshöz, de a GX7-hez mérve is jelentős.


[+]

A táblázatból jól látszik, hogy számos változáson esett át a GX8 elődjéhez képest. Megnőtt az érzékelő felbontása. A hátsó kijelzőé ugyanakkor nem változott, cserébe most már nem csak dönthető, de forgatható is. A továbbiakban megtudhatjuk, mit is nyújt az első, 4K-képes GX.

Terméknév GX7 GX8
Érzékelő felbontása 16,1 MP 20,3 MP
Jelfeldolgozó Venus Engine
Képstabilizátor 3 tengelyes 4+2 tengelyes Dual IS (a szenzorstabilizátor és az objektívben lévő OIS együtt működik)
Elektronikus zár van
Képsorozat 9 kép/mp 10 kép/mp
Kijelző dönthető, LCD kihajtható és forgatható, OLED
Kereső 100%-os lefedettség, 2,76 millió pont, 1,39x-es nagyítás, LCD 100%-os lefedettség, 2,36 millió pont, 1,54x-es nagyítás, OLED
AF targeting pad nincs van
Beépített vaku van nincs
Videó felbontása 1080p / 60p 4k / 25p
Külső mikrofoncsatlakozás nincs van
Méretek 123 x 71 x 55 mm 133 x 78 x 63 mm
Tömeg 402 g 487 g

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés