Új hozzászólás Aktív témák

• Sapika65

csendes tag

válasz Mercutio_ #62 üzenetére

Hello, Mercutio_

Elnézést, ha butaságot kérdek: "dinamikaátfogás" alatt azt kell-e érteni, hogy egyazon képen mekkora különbség lehet a legsötétebb és a legvilágosabb pontok között? Ha igen, akkor ez vajon az alsó ábra itt:
    http://www.focus-numerique.com/test-1192/compact-olympus-xz-1-exposition-raw-13.html

Most az a kérdésem, hogy a saját képeimen hogyan veszem ezt észre? Voltam többször Kínában, először Canon G6 kompakttal, azután kitobjektíves EOS 450D-vel, és végül Panasonic LX3-al (ami pl. a triciklis riksákkal való közlekedéshez a legkényelmesebb a 3 gép közül). Fotóztam természetet, városokat, vendéglőket, múzeumi tárgyakat. De nem értek a fotózáshoz, így nem tudom, hol kellene látnom az EOS 450D nagyobb dinamikus átfogását akkor, amikor van elég fény. (Azt természetesen látom, hogy a 450D szebb képeket csinált akkor, amikor kevés volt a fény).

Írtad még: "Kevés fényben viszont életszerű helyzetben kellene tesztelni az XZ-1-et, hogy kijelenthessük van értelme akár csak ISO200 fölé is menni ..." Nos, megrendeltem az XZ-1-et, és amint megjön megírom.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák