- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Home server / házi szerver építése
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
Ne vicceljetek már, tényleg 2 havonta fel kell tenni ezeket a kérdéseket?
Az USA egyetlen nagy piac, EU viszont országonként külön disztributorokat jelent, nyilván a mennyiségi árkedvezmény és a vásárlóerő miatti engedmények is másként alakulnak.
USA árakra ha rászámolod a szállítást+VÁM+ÁFA költséget sokszor már nem is lesz olyan előnyös a vétel, persze lehet ügyeskedni, meg ismerőssel hozatni, de azt ne hasonlítsuk a hivatalos kereskedelmi forgalomhoz
Az, hogy a hazai áérképzés milyen meg....szerinted a B&H mekkora árréssel dolgozik, ugye nem gondolod, hogy ők nem haszonnal adják el a cuccaikat
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
-Shadow-
aktív tag
válasz SpongyaBob #93 üzenetére
-
leleszi
csendes tag
Az Olympus magyarországi árképzése botrányos. Összemértem az amazon és magyar (edigtal) árakat. Megnéztem, hogy a magyar kisker árak milyen USD árfolyamnak felelnek meg az amazonos árakhoz képest.
Eredmények: NIKON D3100 235.60, Nikon d7000 193.20, Canon EOS 550D: 205,70. OLYMPUS E-PL2 345,30
A NIKON D3100 "árfolyamával" számolva 129 500 Ft lenne a reális(ÁFA-s) ár, a másik 3 átlagával számolva pedig 116 300 Ft.
Az E-PL2 egy árban van a Canon EOS XS (1000D) + 18-55 kittel (550 USD), ami alapján itthoni árának 115 000 Ft körül kellene lennie.
Jelenlegi ára 189 900 Ft!!!
Azt kérdezném, hogy a gép tudását és ár/érték arányát hogyan értékelnék a szakemberek (és mi felhasználók) 120-130 e Ft-os bruttó kisker ár esetén?
Még jó, hogy az pimania-nál és az expansys-nél 150 e Ft körül megvehető.
-
|AP|
veterán
Az új kitobi hogy szűrőzhető? Polárszűrőt lehet rajta használni?
(a régi kitobinál azt olvastam valahol, hogy a felépítése miatt nem nagyon lehetett) -
FEDman
addikt
A PEN-ekben eddig se volt valós iso100, csak szoftvere visszahúzás. Hogy ez miért nincs meg a pixinfós srácoknak azt nem tudom.
Mindenesetre pont emiatt nem akkora érvágás az iso100 elhagyása. Bár szerintem a legkorrektebb megoldás valahol félúton lett volna, azaz meghagyják az iso100-at csak kiterjesztésbe teszik, hogy csak akkor legyen elérhető ha azt menüben külön engedélyezi az ember. -
|AP|
veterán
A Pixinfos tesztben negatívumként hozzák fel az ISO 200-ról történő indulást. Szerintem ez egyáltalán nem gáz, a zaj minimális és inkább a képminőség előnyére szolgál.
Engem jobban aggaszt az itteni tesztben szereplő fenyőfás mintakép. Ott a zajszűrés magasra volt állítva, vagy miért ilyen mosott a kép? -
hegyimorc
senior tag
Kicsit fel van ez a probléma nagyítva. A userek nagy részét nem érinti, akinek pedig fontos lenne az hamar rájön, hogy ezzel sincs kisegítve :-)
A parallaxishibát nem lehet annyival megúszni, hogy az optikai tengely alá kerül az állványmenet. Onnan még messze a nodális pont.
Ha már kínosan precíz panorámáról beszélünk akkor nehéz elkerülni a normális panorámafejet. Ha viszont van ilyen akkor nem sok vizet zavar, hogy hova tették az állványmenetet.
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
Shim
őstag
válasz Darkness1 #83 üzenetére
Ez igaz lehet, bár még sosem próbáltam közeli panorámát készíteni. Tájképről készült panorámáimon nem tűnt fel nekem a kis kompaktomon lévő 2 centis távolság, de most már tesztelnem "kell" Egy ilyen árkategóriájú gépnél nekem azért meglepő, hogy erre nem figyeltek.
Religion – causing genocides over differing imaginary friends
-
Shim
őstag
"A váz alján látható, hogy a fémből készült állványmenet nem az optikai középvonal alatt található."
Ez miért fontos? Abszolút nem értek a fotózáshoz, de ez mindig érdekelt, hogy miért szerepel minden tesztben
Religion – causing genocides over differing imaginary friends
-
urdongo
tag
Sziasztok!
Nekem E-PL1 van és nem bántam meg. Igaz előtte csak kis-kompaktokat használtam, tehát nincs sok viszonyítási alapom.
Nem tudja valaki, hogy mikor kerülnek forgalomba a konverterek a PEN-ekhez? Konkrétan a makróra, és a halszemre gondolok. -
madgie
titán
Majdnem, VCL-HG0758. Elsőre jónak tűnt, most a képeket nézve ennek a sarkai is elég tré rajzzal bírnak. Pedig videós cimbim épp GH1-en agyal és ezt az előtétet megtartotta volna. Mondjuk 720p-n (a 60p miatt főleg azt nyomná) talán kevésbé feltűnő a rajzi hiba a széleken. Tényleg, nem tudja valaki, hogy a GH1 HDMI-n kitolja-e a keresőképet? A G1 sajnos nem, csak a visszajátszáskor látható a kép, de a GH1-nél volna értelme.
-
PRO-peller
senior tag
Én kíváncsian fogadnám néhány további nagy gyártó m43-as termékét. Valahogy ódzkodnak ebben a kategóriában feltűnni. Csak a Pana és Oly virított. Különben nekem bejön az elv, csak az áruk nem.
-
Mercutio_
félisten
Az Oly-ban is el lehet állítgatni úgy a paramétereket, hogy ilyen szétszaturált képek potyogjanak ki belőle, ha ezt szeretnéd elérni, és nincs időd a PC-n szüttyögni, de a cikk írójának vélhetően nem ennek bemutatása volt a célja.
A másik amire itt lentebb utaltak, hogy - vélhetően - pixelszinten hasonlítgatod a képeket, miközben úgy van értelme hasonlítani, ha azonos méretű a két kép evidens, hogy 1,5-2X akkora méretű kép (oly) esetén pixelszinten maszatosabb lesz a kép, de ugyanezt prezentálni tudnád más hasonló méretű képek vs. S5600/D60 képeiddel is. Ha leméretezik a kipottyant képet akkorára amekkorát te felraktál az oly is hozza azt, vagy még jobbat is.
A harmadik ami mókás volt, hogy több éves gépek árát hasonlítod frissen megjelent, ráadásul a divat miatt extra felárral induló masinákhoz, és emellett azt kéred számon, hogy miért nem fejlődtek a régi vázakhoz képest.
Nos, az S5600 már ISO200-tól összefossa magát kevés fényben, sok fényben pedig a dinamika átfogása siralmas, a keresőképe szintén, a videója egérmozi, a D60 pedig nagyobb és nehezebb, nem tud videót, nincs LV, manuális obival kész szenvedés makrózni a kis kereső miatt, csak 3 fókuszpontja van, nem tud MLU-t.
Mielőtt túlreagálnád: Mind az S5600-zal, mind a D60-al lehet jó képeket csinálni és a felsorolt "hiányosságok" sok felhasználó számára lényegtelenek, vagy együtt tud velük élni! Nem is ezért írtam le, csak mert te azt mondtad, hogy semmiben nincs fejlődés, ami nem igaz.Egyébként, hogy mennyire szar az m4/3, arról ajánlom figyelmedbe miklósrabi szösszenetét, aki FF-ről váltott m4/3-ra, és talán az ő képeinek minősége neked is megfelel
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
FEDman
addikt
A dpreview fórumon épp egy csalódott Oly-s arról panaszkodik, hogy az új 9-18-as obija nagylátó végén csúnyán torzítja a kép szélére komponált embereket.
No nem mintha ezzel bármi párhuzamot szeretnék vonni az itt kibontakozó magasröptű vitával.
-
MLaca
őstag
khm, én leszoktam mindig írni az őszinte véleményemet. még a chipnél dolgoztam, amikor az egyik gyártó hazai képviselete be akart perelni, mert Karácsony előtt azt mertem írni a gépeikről, hogy csapnivaló képet csinál. bevallom, azóta kissé diplomatikusabban fogalmazok, de ugyanúgy leírom, ami tetszik és ami nem. persze, nem arra törekszem, hogy mindenkivel össze vesszek, de ezt én úgy intézem, hogy ami nagyon gáz, azt inkább vissza adom (hoztam már el gépet nem egyszer, amit vissza is vittem és nem lett belőle cikk).
http://mlzphoto.hu/
-
ROBOTER
addikt
stol:
Semmi baj nincs azzal, hogy megmondod a véleményed.
A 4/3 szenzor kisebb mint az APS-C. Ebből pedig az következik, hogy ha a mélységélesség követelményed megengedi az azonos rekeszt és így az azonos záridőt és ISO-t, akkor enyhén elmarad a képminőség.
De ez a különbség a töredéke annak, mint amit te most itt érzékelsz. Az Oly a színekben, tónusokban mindig nagyon jó volt JPG esetén, a részletesség viszont nem következetes náluk. Más gyártóknál meg fordítva van esetleg.
Az Olympusokban van egy Gradation nevezetű paraméter, ami JPG esetén kiemeli a kevésbé világos területeket, ezért ez brutális zajként jelentkezik. Ez az AUTO üzemmód. Ha visszaveszed normálra, akkor visszaáll a klasszikus kontraszt és zaj.
[ Szerkesztve ]
-
stol
addikt
JPEG-be fotóztam, nem tologattam kontrasztot. Egyszerűen, sok esetben szándékos manuális túlexponálás, és vagy max a gép szűrőjének alkalmazása.
Ha pl. a rovar részleteire "koncentrálok", nálam még belefér az, hogy a háttér kissé túlexponált és vagy túlszaturált. Ez is egy kompozíciós mód.... Kinek a pap, kinek a pap lánya. -
stol
addikt
-
Ijk
nagyúr
Áhh, úristen nem tudom minek vitatkozom veled.
Megláttam a neonződ agyonszaturált leveles képed, na mondom jó feltolom neked ezt PS-be, erre te nem utófeldolgozol. Biztosan a d60 jpeg motorja köpött ki ilyen szaturált végeredményt.
RAW állományt pedig eleve utófeldologozod, amikor megnyitod és elkezded húzni a kontraszt csúszkát./人◕ ‿‿ ◕人\
-
stol
addikt
Vettem a lapot
Persze, nem mondhatjuk netes tesztben direktben, hogy szar, mer' akkor éhenhal a site, mert 2-3 lehúzás után semmit se adnának tesztre a disztrik.
Tudom, ez van. Amikor az Enermax Kükit teszteltem és zsírosan megmondtam a véleményem, még a forgalmazó fenyegetett perrel, hogy meg mertem mondani a leendő vásárlóknak, hogy mire számíthatnak. Jah bocs... Demokrácia van vagy nem?
Gyártónak/forgalmazónak demokrácia, tesztelőknek kuss.[ Szerkesztve ]
-
stol
addikt
De én nem utófeldolgozom és nem méretezem le, max corpolok, ha "kevés" lenne a nagyítás.
Ha már kiadok 200k-t egy valamire, ne kelljen már a PS előtt gürcölni, hogy értékelhető valamit kapjak egy pl. RAW állományból.
Annak a kompozíciónak akkor ott kell megszületnie az optika végén a CCD/CMOS szenzoron.
Utómunka nálam kimerül egy ACD See Corpolásban, max egyébb, nem albumos és vagy webes felületre történő feltöltéskor leméretezésben.
Ha annyira közel tudtam menni a témához, hogy nem kell kivagdalni az eredetiből, akkor felmegy albumba, ahogy az ég "adta". -
ROBOTER
addikt
Semmit sem fejlődött vissza, csak van egy gyufásdoboznyi kitobi, egy tesztgép amire még nincs komoly RAW konverter, a tesztelő pedig most fogta életében először a kezébe pár órára.
Ha az én kezemben lenne, én sem tudnám kihasználni az első órákban, ez már tapasztalat.
+99%-ra veszem hogy a gradation AUTO-ra volt állítva,
Szóval nekem nincs szükségem szünetre.
-
ROBOTER
addikt
Ezek meg ennek a szenzornak a 3 évvel régebbi változatával készültek:
http://nagykrisztian.com/store/ex2009/
A páros képek az páratlanokból kivágott 100% cropok.
Mindegyik >=ISO400, utolsó kép 1000mm eq. (250mm fizikai + 2x telekonverter, ISO640)
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
Lehet össze kéne zárni egy kis beszélgetésre Roboterrel?
Nekem csak ennyire használhatatlan képet ad ez a piszok szutyok m4/3 szenzor egy párezres manuális obival.MLaca: majd megkeresem a gépemen, most az asszony apró netbookján szenvedek
[ Szerkesztve ]
-
stol
addikt
Három makró képet látok.
És nem a bemozdulás a legnagyobb gondja a képeknek.
Halkan, félve mondom, de nekem, mintha túl kicsinek tűnne a dinamika tartománya. Igaz ez nagyban függ az alkalmazott obi fényviszonyától is.Ennek 8ezredes zárral jobbnak kéne lennie. Sajnos gyanítom, még 0,015s-es zárral se szólna sokkal nagyobbat.
Az első vízcseppes linkelt képem telesen mást "mond". ~azonosan borús napon készült.
[ Szerkesztve ]
-
stol
addikt
Ezt én értem.
DE adott egy tükrösnél drágább, nem sokkal kisebb, én de nem túl sokkal praktikusabb váz, ami képminőségileg VISSZALÉPÉS egy 5évvel ezelőtti technikához képest.
Nem látok valós feljődést a MPénisz méret növelésen kívül.
Érzékelő mérete sem kisebb, sőt nagyobb sem.
És ezt max az látja át, aki filmesben "nőtt fel" és elnyűtt már 5-6 kompakt, bridge és tükrös gépet.
Ez egy marketinggel jól támogatott gép, biztosan sok fogy majd belőle. De attól még nem jó.[ Szerkesztve ]
-
adamka16
őstag
nagyon szép és ügyes vagy, de ez nem egy TÜKRÖS gép.
ennek a lényege, hogy tükör nélküli kisebb érzékelővel ellátott kompaktabb gépek készüljenek. csak az ár egyenlőre nem ezt mutatja amit el akarnak érni vele.
meg azért az obik is teljesen mások... sose volt egy súlycsoportban a két technológia
mellesleg attól még egy fényképező 5 éves nem kell megváltozni a képek minőségének.. sztem[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
-
FEDman
addikt
Akkor összegezném.
Az abaj ezzel a géppel, hogy nem elég kicsi, a markolata nem elég nagy, az ára csillagászati és ráadásul még fotózni se lehet vele. -
stol
addikt
Ennyi pénzért igen jó már belépú feletti tükröset kapni.
....ami fényképezni is tud -
hemaka
nagyúr
ilyen van az egyik szaktársnőmnek($700-ért vette), de valahogy nem tudtam a fogásával kibékülni... Mintha egy tégla lenne a kezemben egy csővel az elején
De egyébként képminőségileg nincs vele probléma, ha a méretét nézzükcrazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
arn
félisten
-
FEDman
addikt
"Viszont ezek a beépített témamódok nekem nagyon tetszenek, annak ellenére hogy raw buzi vagyok."
Pont Raw + Jpeg-ben a legjobb móka, mert így gátlástalanul lehet a legdurvább szűrőket is használni, mert ha kell még mindig ott lesz mellette full nyers Raw file is.
Ami az árát illeti, pont ennyiről indított anno az E-PL1 is azt nézd meg most mennyibe kerül.
[ Szerkesztve ]
-
adm
őstag
nekem pl velencében - pont egy dupla obis e410kitet használva - vált nyilvánvalóvá, hogy nem akarom a múzeumok-épületbelsők-sikátorok-terek közt cserélgetni az obikat. nem a fotózásért, mint időtöltésért megyek, hanem a látnivalókért és pluszban előny ha valamiról marad pár jó kép. tehát a mostani állás szerint epl1/2+14-140 vagy d3100+20-200
@MLaca
nem tervezed esetleg a 14-140-nel is megnézni?[ Szerkesztve ]
16core - 32thread - 64gb
-
MZperX75
addikt
Nem szerettem volna az önérzetedet bántani! Ezért elnézést kérek!
A cikk egyébként profi.....de a képekkel többet foglalkoztam volna 1000fotóbol azért sikerülhetett volna több is!
A fotó téma,az nem csak tájképből áll!(mondjuk nekem nem kell ahhoz jó gép ,hogy jó képkivágást készítsek) egy jó masina az csak elöny a minőséghez,de mint kép ahhoz kell az egyén is!
190.000.- es gép te atya ég egyszer kapnék ilyet a kezembe..... -
adamka16
őstag
válasz Mercutio_ #13 üzenetére
Igen nézegettem a NEX sorozatot is, tesztet is olvastam és az is nagyon bejönne. Viszont jobban hajlok a tipikus ultrazoom kinézetre, masszívabb tartás meg minden... De pl egy ilyen gépet is nem tudnék biztosan fogni, pláne egy nagyobb optikával az elején.
Ha pl. a pana mostani 166e-200e Ft közötti kategória lemenne 100e környékére, akkor erősen elgondolkodnék egy megvételén.
4/3-ra milyen minőségű/árú optikákat lehet találni? mekkora ezekből a kínálat? -
veterán
Nagyszerü gép lett,talán ha olcsóbb lenne,remélem lesz is,akkor biztosan sikeres termék válik belöle
duree54
-
MLaca
őstag
bocsánat, magam is tisztában vagyok az olyanamilyen képmintákkal, de télen, itt a fővárosban sok fotóznivaló nincs, ráadásul amikor itt volt a gép, még hó sem volt, hogy legalább felmenjek vele a Jánoshegyre pár tájképet csinálni.. templomba, virágboltba meg nem szívesen mennék fotózni..
-
Ijk
nagyúr
Drága, 40k-val több mint a d3100 a kitért olyan 140k-t látok inkább elfogadhatónak, reálisnak még kevesebbet. Továbbá sajnálatos, hogy még mindig nincsenek ott AF sebességben. Ha lennének olcsó fixek bizony beneveznék egy ilyenre, de amíg a pana két palacsintája egyenként 120k, addig el lehet felejteni.
Viszont ezek a beépített témamódok nekem nagyon tetszenek, annak ellenére hogy raw buzi vagyok./人◕ ‿‿ ◕人\
-
arn
félisten
válasz Mercutio_ #13 üzenetére
es reszemre? xz-1rol epp nemreg kerult fel a review - szimpik a tesztkepek. s95nel sok helyen beegett a kep.
neztem egy ilyen nagyatfogasu obit - hat benga nagy igy hiaba kicsi a gep. ha meg kisebb atfogasu obit veszek, es a csucskopaktok kepminosege eleg, akkor ugyanott vagyok.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
MZperX75
addikt
Nekem annyira nem gyerebe! Annyira nem meggyőző,legalább is a képek minősége!
A torony vagy mi az,üvegablakos háztető ,tökre zajos,a képek nagytöbségébe életlenek.
(vagy a probléma a kezelővel van,miért nem lehet egy egy normális képet készíteni,ezt magyarázza el nekem valaki,elnézést a teszt készítőjétől,)
Van aki ért hozzá technikailag,csak az is egy más lapra tartozik,hogy tud -é vele képet készíteni)
Mert így nem meggyőző
Egyébként a gép valószínő nem olyan rossz,de 190.000.-
nekem nem kellene!
Mondjuk én canon buzi vagyok.....
inkább valami eos ennyiért... -
Mercutio_
félisten
Nem a mi országunk az elsődleges célközönség de, hogy van rá igény azt a statisztikák szépen mutatják, a piac tetemes %-át letarolták az EVIL gépek.
Egyébként, hogy kik veszik:
profik szaladgálós másodgépnek egy pancake obival
amatőrök szaladgálós másodgépnek egy pancake obival
amatőrök, akik megunták a DSLR-t cipelni és/vagy már tudják mit fotóznak és azt ezzel is meg tudják csinálni
amatőrök, akik DSLR-t is csak 18-200/18-250-es túristazoommal használtak
Kompaktról váltó túristák (14-150-es vagy 14-42-es obival)adamka16: Ha kijön a Pentax egy általam lentebb leírt EVIL vázzal a most beszerzett GF1-em feleslegessé válik és ha nem lenne olyan pocsék képe a Sony NEX 16-os palacsintájának a NEX3 is egy lehetséges megoldás lenne számodra.
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
en ezt a kategoriat meg mindig nem ertem gyakorlati oldalrol megkozelitve. ha valaki profi celra vesz gepet, az nem ilyet fog. en harom eve egy dragabb kompakt gepet szerettem volna alacsony pixelsuruseggel, de akkor a legjobb csucskompaktok kepe is katasztrofa volt mar kozepes isonal is - ezert vettem hasonlo arban egy e410et, ket kitobival. ugy alltam hozza, hogy egysegkent kezeltem az egeszet - ez egy olcso gep olcso obikkal. tud, amit tud, nem cserelek a "keszletben" semmit. utazashoz hasznalom elsosorban.
kepminosegre biztosan jobban jartam, mint akarmelyik kompakt masina hasonlo arban.
meretben viszont... tukros gephez kepest kicsi, de osszessegeben megis csak egy nagy cuccrol beszelek. a masik idegesito dolog, hogy a teljes atfogashoz obit kell cserelni.miben lennek egy ilyennel elobbre?
kepminoseg? nem igazan... ill persze jobbak, de az inkabb a kor elorehaladtaval jott (kompaktok kepe is jobb).
meret? a vaz kisebb vmivel, de objektivekkel azert hasonlo kiterjedes
obicsere? nem ismerem a felhozatalt, de olcson kicsi az eselye, hogy meguszom vmi normalisan hasznalhato nagy atfogasuval.
ar? ha kell hozza objektiv, akkor messze felette vagyok.
a kereso azert hianyoznamindenkepp kompromisszumot kell hoznom, de abban az esetben inkabb egy s95 fele mozdulnek el. igy foleg a nagyobb atfogast bukom el, de osszehasonlitatlanul kisebb meretben, obicserelgetes nelkul.
aki jol atlatja a temat, es a piacot - tudna vmit ajanlani? nyaron gepet cserelnek... az idealis szamomra egy kicsi, nagy erzekelos, nagy atfogasu gep lenne.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
adamka16
őstag
ott van mellett iso 400-as kép, de az is szép tűéles. szóval az ember odaképzeli az iso 200-ast még tűélesebben
nekem nagyon bejönnek ezek a 4/3-os gépek, de az árat még lejjebb kellene szorítaniuk az olcsóbb tükrösök alá és máris többen vennék...
például ott a panasonic 4/3-os gépei. 2-300e Ft-ért... azért már egy komoly közép kategóriájú tükrös gépet kapni egy közepes optikával és ugye az zajban még jobb is mint ezek. örülnék mondjuk, ha lecserélhetném legalább egy ilyenre a mostani "zajgyáros" Pana FZ8-amat -
Mercutio_
félisten
Eigen, de tartok tőle, hogy az méretben, de főleg árban nem ez a kategória lesz
Basszus pedig olyan szívesen leváltottam volna a GF1-et erre, mert megvan benne minden amit a GF1-ből hiányolok (szenzorstabi, jó kereső, jó jpg motor), de az AF pontatlansággal nem bírnék együttélniPersze, ha Q2-ben tényleg kijön a Pentax az EVIL vázával és - akár adapterrel - kompatibilisek lesznek rajta a pancake obik megoldódik a gondom
[ Szerkesztve ]
-
MLaca
őstag
igen. akkor derült ki, mikor már vissza vittem. amúgy nem értem, hogy mozdult be, mert minden tesztkép igen masszív állvánnyal készül egy nagy és erős gömbfejről, önkioldással és ha van tükörfelcsapással. sorry, földrengés lehetett. de szerencsére csak ISO 200-at érintette és azon az egy képen, ezért remélem, nem nagyon befolyásolja a teszt ezen részét.
-
oxox
addikt
bar nem vagyok oda az olympus-ert mint marka, de ez tetszik
Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838
-
adamka16
őstag
Srácok!
Ennél a képnél [link]mint ha kicsit bemozdult volna a gép iso 200-on. nem de?[ Szerkesztve ]
-
eclipse006
őstag
Nem lett rossz a gép, nekem tetszik, főleg az utolsó képen.
https://www.instagram.com/sz.sandor90/?hl=hu
-
Mercutio_
félisten
Az új kitoptikának is köszönhető, hogy elődjénél gyorsabban fókuszál a masina. Sajnos még mindig nem kapjuk meg a Panasonic G, GH gépeinek élességállítási sebességét, és gyengébb fényben sem mindig áll rá egyből témánkra az élességállító rendszer, de a tapasztaltak alapján fejlődik.
Obi VanMLaca pedig ez volt az utolsó reményünk basszus, nem igaz, hogy 2 év alatt nem bírták utolérni a G1-et AF pontosság és sebesség terénEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Warships
- PlayStation 4
- Banggood
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Milyen videókártyát?
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest