Hirdetés

2019. május 22., szerda

Hozzászólások

(#1) [Newman]


[Newman]
(kvázi-tag)

Nálam is van egy ilyen kiépítés, plusz még egy Smart Cube és pár "vízérzékelő". Rettenetesen idegesítő amúgy, hogy csak Mainland China-ra állítva, hajlandó egyáltalán működni. Különben az app-ban nem lehet a Hub-ot felvenni. Banner reklámok vannak a Xiaomi Mi Home alkalmazásban, ami egy vicc.

Amúgy jól működik, offline semmiféle módon nem képes üzemelni, mármint sehogy sem lehet megkerülni az ő szerverüket, ezért teljesen elzárt VLAN-ba nem lehet tenni a Hub-ot, neki net kell.

VCIX-DCV, VCIX-NV, vExpert https://newman.cloud

(#2) Viktor0610 válasza [Newman] (#1) üzenetére


Viktor0610
(Jómunkásember)

Nálam kínai és magyar beszerzésű cuccok egyaránt láthatóak az Other régión.
Esetleg tegyél egy próbát.

Aláírás (nem kötelező megadni) - "Egy csúcsteló és a Zs kategóriás gyártótól származó rizskályhád között van még néhány átmenet." :-DDD

(#3) bteebi


bteebi
(PH! addikt)

Hát nem nagyon nyűgözött le, de legalább nem drága. Mondjuk ilyen ajtónyitás-figyelőt majd be fogok szerezni párat, valószínűleg más gyártótól, mert az spec. tetszik.

Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.

(#4) h-yle válasza Viktor0610 (#2) üzenetére


h-yle
(PH! addikt)

Egy hete vettem meg ezt a szettet, gondoltam Home Assistant-ba integrálom kapcsolgatom vele a Yeelightot, meg a HUE-t és élek mint marci hevesen.

A jóistennek nem tudom beállítani iOS alatt a LAN control-t és kiszedni a password-öt. EU régión nincs rá opció, Otheren se, Mainland China meg time out. Neked EU van? Esetleg HA/Domotiz...stb integráció működik?

Még szopok vele majd a héten, megnézem android alól is, hátha én nézek be valamit, de egyelőre nagyon felemás a szájízem, mert a HW jó lenne, csak ha nem integrálható más rendszerrel, (mit más, a SAJÁT yeelight cuccaikkal sem) akkor nem ér az egész semmit.

Szóval óvatosan vásároljon aki komplexebb rendszerben gondolkodik.

Talent is over rated, get back to practice. - Jeremy Piven

(#5) RedCat válasza h-yle (#4) üzenetére


RedCat
(senior tag)

Openhab rendszerbe tökéletesen beilleszthető, én is így használom.

(#6) Forchalad válasza h-yle (#4) üzenetére


Forchalad
(tag)

Facebookon van magyar HA csoport + Xiaomi is. Érdemes lenne oda írni ha még nem tetted. Elég sokat tudnak segíteni :)

"Az első pohár után olyannak látod a dolgokat,amilyenek. A második pohár után olyannak látod őket, amilyennek szeretnéd őket. A harmadik pohár után olyannak látod őket, amilyenek valójában." Oscar Wilde

(#7) Forchalad


Forchalad
(tag)

Tavaly amíg házban laktunk, ott nekem ilyen rendszer működött. Mindent lecseréltem kb. az összes égőt + kapcsolót és mindenhova tettem érzékelőket. A rendszerbe lehet még kötni számtalan dolgot.

Gearbesten vagy alin érdemes megnézni. Van levegőtisztítón át a robotporszívóig minden amit bele lehet kötni.

Ráadásul a Xiaomi és az IKEA megálapodott így az IKEA dolgok is beköthetőek lesznek hamarosan a rendszerbe. Már a menüben bent is van 1-2 égő...

Nagyon jó kis rendszer, de HA-val az igazi.

"Az első pohár után olyannak látod a dolgokat,amilyenek. A második pohár után olyannak látod őket, amilyennek szeretnéd őket. A harmadik pohár után olyannak látod őket, amilyenek valójában." Oscar Wilde

(#8) Geller72 válasza Viktor0610 (#2) üzenetére


Geller72
(PH! kedvence)

Nekem is csak kínai régión "adta be" mint lehetőséget a wifi átjátszókra. Ha nem az volt a régió, ki sem lehetett választani.
Nekem ez még nagyon "gyerekcipőnek" tűnik, a rendszer instabil. Az említett wifi átjátszók sokszor minden ok nélkül diszkonnektálnak és utána csak akkor lehet őket újra a rendszerbe csatlakoztatni, ha kihúzom az áramforrásból, törlöm a konfigból, majd újra hozzáadom és beállítom. Ez mondanom sem kell, mennyire cumi, ha én - mint éppen most is - 1500km-re vagyok az egésztől. Azt sem értem, miért nem lehetett az egészet egy elemre összerakni, mondjuk a kommersz 2032-re építeni. Az egyik "palántás" okos eszközt nem is lehetett hozzá kalibrálni. Miután megreklamáltam - írták meg, hogy sry, ez nem az én régiómra van, nem is fog soha működni, így jártam. (De arra soha nem kaptam választ, hogy egy ilyen ugyan milyen kapcsolatban áll ezzel a problémával? :D) Szerencsére, a paypal szerint meg nem. :D.

Sokszor (nem a Xiaomi hibájából) fel sem tüntetik a régiót, azaz például simán elküldenek egy Redmi 5 pro-t úgy, hogy már csak itthon derül ki, hogy nem global rom volt rajta és kezdhetsz neki a bűvészkedésnek, hogy egyáltalán használhasd. Meg kell nézni, hogy honnan veszed, mert a copy-paste sok webshopnál létezik, miközben a különbségeket már nem tüntetik fel. (Ez ugye, megint nem a Xiaomi hibája) A drónjaik ugyan ez, mindig ott van a majdnem jó, de mégis mindig van valami, ami miatt nagyon nem az. A Mi 4K lehetett volna egy valóban Phantom-gyilkos is, főleg az ára miatt, mégsem lett az. A Fimi sorozat dettó. Az A3-ból egy rakással kiküldtek úgy, hogy soha nem kapcsoltak be. Az X8 SE meg majd kiderül. Valami gond lehet vele, mert februárra írták a preordert, most meg március van és még semmi.

Eachine Micro Skyhunter PNP, Gemfan Hulkie 2040-3, Gemfan 3035BN prop szettek eladóak. Érd: PM

(#9) Sebibalu


Sebibalu
(senior tag)

Mi home alkalmazás magyarul :)

[link] :R

A kínai szerveren nagyon sok eszközt lehet be állítani ez kezeli a legtöbbet.

Az európai szerver folyamatosan bővül. Viszont kínai piacra szánt eszközök nem biztos hogy működni fognak EU szerveren.

[ Szerkesztve ]

Mórickát megkérdezi a tanárnő informatika órán: - Móricka, szerinted a modern technológia felváltja majd a papírt? - Nem tudom tanárnő, de az biztos, hogy furcsa érzés lenne egy iPhonnal kitörölni...

(#10) gekkoXT


gekkoXT
(senior tag)

Ha ráfeküdnének a szoftveres oldalra és a régió támogatásokra, akkor szerintem akármennyit eladhatnának ezekből. Jó a design, a célnak és szintnek megfelelő a hardver,...
Az a baj, hogy egyelőre csak kínában győzik igazán a tempót a vásárló piacukkal.
Fel kéne venniük pár európai fejlesztőt (lehet, hogy már megtették persze), és akkor nyugati fejjel és értelmezhető rendszer lehetne a teljes xiaomi termékspalettából.

(#11) xedos


xedos
(PH! kedvence)

Már lassan 2éve használom egy csomó cuccukat. Az érzékelők tényleg elmennek több mint 1évet. Én használok konnektorokat is, amelyek mérik a fogyasztást is. Növényekhez is van figyelő. Kinti-benti hő és páratartalom mérő. Néztem pár másik rendszert, de ilyen sok elemű és olcsó nincs mégegy. Kiakadok, amikor egy jónevű nyitás érzékelőt reklámoznak akciósan 16.000Ft-ért!!!! én meg kb 10$-ért vettem...
A legjobb, hogy interaktívak: ha kinyitom az erkély ajtót, akkor lekapcsolja a légtisztítót. Ha kint 0fok alatt van, akkor bekapcsolja a kisegitő elektromos padlófűtést stb...
Nekem még venti és co vagy co2 mérő hiányzik - automatata szellőzéshez.
és igen... a Mainland China macerás! Főleg, ha valamit időzítenék! Néhány helyen még vannak kínai szövegek is benne. De ennyi pénzért ilyen jót nem találsz!

4 tabla Tibi csokiért vihető OSX kompatibilis DLINK USB WIFI (DWA-140)

(#12) szabieable


szabieable
(fanatikus tag)

A 4.13as Mi Home app pont egy hulladék update lett, a xiaomi philips okosizzót képtelen regisztrálni az appba se eu se china szerverre.
A facebookos csoportot elnézve azért bőven akadnak anomáliák a rendszerben, offlinera váltó kütyük, eldobott kapcsolatok stb. Mázlitok volt a teszt alatt ezek szerint

(#13) maxsoft


maxsoft
(kvázi-tag)

Hát én bizony be nem szerelnék egy olyan rendszert a házamba ami nem tud offline is működni.
Ezeknél ha pl. a szolgáltató miatt elszáll a net akkor összeomlik a rendszer vagy mi ?
És egyébként minek a szerver kapcsolat ??? IP cím alapján miért is nem lehet vezérelni a rendszert vagy netán VPN ? Ahhh... Értem én hogy olcsó meg smart meg minden, de biztonsági szempontból kissé aggályos.

(#14) LouiS22 válasza maxsoft (#13) üzenetére


LouiS22
(PH! addikt)

Szerencsére ezek zigbee alapú szenzorok, egy sima zigbee dongle, megfelelő HA szoftver és problem solved, vígan megy offline is és nincs privacy concern :D

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#15) Dello79


Dello79
(tag)

Magyarra fordítva. Ha kitalálja az EU hogy gáz Kína .. és blokkolja a kimenő forgalmat .. akkor az összes eszköz kuka. Milyen biztonsági rendszer az ami 1. Kínán keresztül megy 2. nem tud offline mukodni :) pont ezért drágák a komoly okos otthon eszközök mert ezeket fizeted meg. Otthonra bohockodni jó .. én se vennék mást. Ha bármi olyat vedenek vele ami tényleg számít tuti nem vennék ilyet. Otthonra játszani mondom tökéletes .. :) és itt most ne gyertek azzal mit hogy kell hackelni :) mert ilyen alapon minden jó .. nem rossz az a lada csak ki kell belőle szedni a motort aztán tenni bele egy Tesla elekrot szoftverrel aztán rendben van az :))

[ Szerkesztve ]

(#16) Gusztáv válasza maxsoft (#13) üzenetére


Gusztáv
(PH! addikt)

Az eszközök egymással Zigbeen beszélgetnek, a net csak ahhoz kell, hogy a telefonon lévő appal kommunikáljon a rendszer. Egy átlag felhasználónak nincs fix ip címe, plusz egy vpn-t sem fog tudni beállítani. Ahány rendszert eddig láttam, mind központi szerveres megoldást használja.

Laci

(#17) Gusztáv válasza Dello79 (#15) üzenetére


Gusztáv
(PH! addikt)

Nem csak kínai szerver van, hanem még vagy 8-10 országban van szerverük. Viszont a rendszerre kapcsolható okos eszközök 80% csak Kínában van hivatalosan forgalmazva (az égőtől kezdve a konyhai nagygépekig mindenük van, plusz vízmelegítők, légkondik, több mint 100 eszköz), ezért csak a kínai szervert választva jelennek meg a Mi Home alkalmazásban. Eddig a hub-ból sem volt nemzetközi verzió. Hivatalosan csak most kezdenek el nyitni a nyugati piacra, arról nem tehetnek hogy a különböző webshopok (Ali, Gearbest, stb) árulják a kínai régiós cuccokat (jó kis felárral). És még így is töredékébe kerül, mint pl egy Philips Hue, miközben ugyanabban a gyárban készül.

Laci

(#18) Blaise válasza Forchalad (#6) üzenetére


Blaise
(PH! kedvence)

Tunád linkelni ezt a csoportot?

(#19) pappy91 válasza RedCat (#5) üzenetére


pappy91
(újonc)

Ez biztos? Az EU verzió is? Mert most arról van szó :)

(#20) pappy91 válasza pappy91 (#19) üzenetére


pappy91
(újonc)

Szerintem erre a kettőre gondolt :)
Home Assistant Hungary
Xiaomi Smart Home

(#21) LámaZ


LámaZ
(PH! addikt)

Akkor Moszkvát ezzel sem lehetne bevenni

Legyen minden jó!

(#22) Garfield.37


Garfield.37
(lelkes újonc)

Nem jó ez semmire....

Üdv : Garfield.37

(#23) Viktor0610 válasza Garfield.37 (#22) üzenetére


Viktor0610
(Jómunkásember)

Most aztán beközölted a tutit. ;]

Megtudhatjuk, hogy miért nem? :P

Aláírás (nem kötelező megadni) - "Egy csúcsteló és a Zs kategóriás gyártótól származó rizskályhád között van még néhány átmenet." :-DDD

(#24) MaCS_70 válasza Viktor0610 (#23) üzenetére


MaCS_70
(PH! nagyúr)

Csak megnyilvánulási késztetése volt, aztán ideböfögte a jól megalapozott szakmai véleményét... :W

Egyébként van működő Xiaomi okosotthon topic, nagyrészt erről a semmire sem jó rendszerről.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#25) fornettisuti válasza Viktor0610 (#23) üzenetére


fornettisuti
(PH! addikt)

Valahol el kell kezdenie a hsz. gyűjtést.

Samsung S7 - LG Gpad 8.3 - Xiaomi MiBand2

(#26) kenand válasza MaCS_70 (#24) üzenetére


kenand
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azt nem mondanám hogy semmire sem jó. LAN kapcsolatot aktiválva lehet Domoticzba Home Assistantba és OpenHAB-ba is integrálni a Zigbee-s (és a BLE-s) Xiaomi eszközöket, akkor már nem a Mihome app kezeli őket. De akár ZigbeeMQTT gatewayt is lehet gyártani, akkor a Xiaomi gateway sem kell.

(#27) Williamgrant válasza Garfield.37 (#22) üzenetére


Williamgrant
(PH! kedvence)

Szépen egyengeted a szakmai elismerésed. Eddig 0%-ra sikerült feltornázni, néhány év gondolkodás nélkül fel sem tűnik, igaz?

https://hardverapro.hu/apro/hp_powerup_hatizsak_ph_egeralatet_ph_golyostoll_eg/hsz_1-50.html

(#28) MaCS_70 válasza kenand (#26) üzenetére


MaCS_70
(PH! nagyúr)

Pontosan!

Én mondjuk komoly reményeket fűzök a Xiaomi gateway fejlesztői módban történő eltérítéséhez is.

De ezt miért nekem írtad?

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#29) Sanya


Sanya
(PH! nagyúr)

Azt néztétek, hogy hány és hány weboldalra próbálja feltolni az adataitokat? Nem? Kellene...

A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!

(#30) G.I.JOE válasza Sanya (#29) üzenetére


G.I.JOE
(senior tag)

Ha csináltam egy quest network-öt és arra raktam az ilyen eszközöket, az garantál valami biztonságot az adataimnak? Jó, pl. egy kamera képének nem, de pl. a gépen lévő adatoknak?

(#31) kenand válasza MaCS_70 (#28) üzenetére


kenand
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

" nagyrészt erről a semmire sem jó rendszerről."
Csak erre referáltam, hogy lehet azért használni, csak nem kell a Mihome appnál megállni, játszogatna azzal is lehet. Komoly biztonsági rendszernek nem jó nem kérdés...

(#32) Sanya válasza G.I.JOE (#30) üzenetére


Sanya
(PH! nagyúr)

Valamit garantál, de én elkezdtem blokkolni a saját hálózatomon a xiaomi telemetriás szarjait.

0.0.0.0 account.xiaomi.com
0.0.0.0 api.sec.miui.com
0.0.0.0 app.chat.xiaomi.net
0.0.0.0 auth.be.sec.miui.com
0.0.0.0 contactapi.micloud.xiaomi.net
0.0.0.0 data.mistat.xiaomi.com
0.0.0.0 micloud.xiaomi.net
0.0.0.0 pdc.micloud.xiaomi.net
0.0.0.0 resolver.msg.xiaomi.net
0.0.0.0 sdkconfig.ad.intl.xiaomi.com
0.0.0.0 wifiapi.micloud.xiaomi.net
0.0.0.0 xiaomi.com
0.0.0.0 xiaomi.net

pl

A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!

(#33) INGJOKE


INGJOKE
(őstag)

Szeretem nagyon a xiaomi termékeket, de mivel otthon van már riasztó a házba(10 mozgásérzékelő és az ajtón is van nyitásérzékelő), így ennek a készletnek a fel kiesett. Az okos gomb nem kell. Volt még benne más? :D

Biztos jó termék ez is, de ez sajna nem az én csomagom lesz.

Sebaj biztos találok még olyan xiaomi terméket ami nincs és tudnám használni...:D

Troll! Feed them!!! Mi mix 2s 6/128(EU dev)+Amazfit pace+Mi Notebook pro I7 16 gb 256 gb ssd+Logitech g903

(#34) kenand válasza INGJOKE (#33) üzenetére


kenand
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Meg lehet venni csak a gatewayt és olyan eszközt hozzá amit akarsz: okos izzók, szenzorok (hőmérséklet, páratartalom, légnyomás, füst, beázás stb)
Füst szenzor pl nekem üzen ha tűz lenne Emailen, pushoveren keresztül. Vagy a beázás szenzor ha megint özönvíz eső lesz és újra beázna a melléképület....de miflora növénymonitort is integráltam és jött az e-mail, hogy locsoljam meg a banánt, mivel 30% alá esett a földjének nedvességtartalma...egyébként annyit megtanultam a növénymonitortól, hogy a benti növényeket jóval ritkábban kell locsolni,hiába száraz felül a föld, belül még nedves, nem kell locsolni...

(#35) Baskiria válasza kenand (#34) üzenetére


Baskiria
(őstag)

Az a szívás amikor tűz van és az email spambe megy. :D

(#36) Gusztáv válasza INGJOKE (#33) üzenetére


Gusztáv
(PH! addikt)

Riasztó helyett biztos nem vennék ilyet, ez nem arra való. De pl a gateway-el elég sok dolgot meg lehet oldani.

- okos lámpák vezérlése a felragasztható kapcsolókkal, így nem kell a hozzá adott bt-s távirányítót használni, vagy telefonról be-kikapcsolni. A kapcsolókon külön lehet funkciót adni a 1x, 2x vagy hosszan nyomásnak
- lámpa vezérlés a nyitás érzékelővel (pl nálam a bejárati ajtó kinyitáskor automatikusan felkapcsolja a lámpát 5 percre, de csak 18-24 között)
- lámpa vezérlés a mozgásérzékelővel
- filléres hőmérséklet szenzorok csatlakoztatása (páratartalom, légnyomás mérés is van)
- hőmérséklet szenzor + mi univerzális táviránytó - klíma vagy ventilátor vezérlés, + nyitás érzékelő - klíma kikapcsolás nyitott ablaknál
- kapacsolható konnektorok
- motoros függöny mozgató
- van füst meg CO érzékelő, mindkettőt a Honeywell-el közösen fejlesztették, szóval az is elég minőségi darab

Szóval elég sok mindenre használható a rendszer már most is, Kínában meg tényleg kb minden kapható: mosógép, hűtő, sütő, elektromos fűtőtest, bojler stb.

[ Szerkesztve ]

Laci

(#37) kenand válasza Baskiria (#35) üzenetére


kenand
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Visít is, de ha nem vagyok otthon....küld e-mail.
De véletlenül volt egy "éles" teszt: kihamuztam a melléképületben korán és nem vettem észre, hogy még van kis parázs, műanyag vödörbe mertem a hamut, egy óra múlva visított és jött email. Hátramentem, műanyag füst szag volt és a vödör picit megolvadt. Azóta jobban vigyázok és vettem egy fém vödröt.

(#36) Gusztáv
CO érzékelő sajnos nincs, csak füst és gáz, de CO-t nem tud

[ Szerkesztve ]

(#38) INGJOKE válasza Gusztáv (#36) üzenetére


INGJOKE
(őstag)

A lámpák esetleg lehet, hogy szóba jöhetnek, de inkább az égők. Páratartalom mérés az érdekes lehetne még... kapcsolható konnektor az sima táviránytóban van, de a redőny csatlakozójával azonos márka (régen nem ilyen volt csak behalt) és ha egyszerre felhúzom az összeset akkor felkapcsolja a tv konnektorát is. :D

Klíma még nincs.Mivel mindenhol redőny van így nincs sötétítő függöny a simát meg minek húzkodjam?
CO érzékelőnk nekünk is Honeywell nagyon jó, hogy a xiaomi is ilyen prémium cégekkel dolgozik. :D

De köszi az ötleteket majd megnézem még. Wifis konnektor jó lenne, arra majd beruházok a távirányítós helyet. :)

Troll! Feed them!!! Mi mix 2s 6/128(EU dev)+Amazfit pace+Mi Notebook pro I7 16 gb 256 gb ssd+Logitech g903

(#39) Gusztáv válasza INGJOKE (#38) üzenetére


Gusztáv
(PH! addikt)

Nekem nagyon bejön a lámpáik minimalista designja. Meg tetszik, hogy adnak hozzá egy szép BT-s távirányítót is (csak vigyázni kell vásárláskor, mert van olyan verzió, ami nem támogatja a BT kapcsolatot). Plusz a lámpák már működnek BT gateway-ként is, így a csak BT-s eszközök rajtuk keresztül elérhetők a Mi Home appban.

Múltkor néztem Osram led lámpákat, kinézetre azok is rendben vannak, de minden modellhez más típusú, szörnyen gagyi távirányítót van.
Ami még tetszik, az a Philips Hue, de annak az ára nálam már túl van az ingerküszöbön. Viszont ott van fali kapcsoló, amivel lehet fényerőt állítani, meg színhőmérsékletet állítani, ez nagyon tetszett, de szerencsére most a Xiaomi is megcsinálta, rendeltem is egyből.
A wifis konnektorból sajnos én még nem láttam EU csatlakozóst, de remélem nemsokára az is jön.

Laci

(#40) kenand válasza Gusztáv (#39) üzenetére


kenand
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Van már EU kezdőcsomag EU-s konnektorral, de az EU-s gateway-hez alig lehet dolgokat hozzákötni
Sajna a Xiaomi lámpák BLE gatewaye nem sokat ér, kicsi a hatótávolság és sajnos a BLE gateway funkciót nem lehet használni Domoticz/Homassistant integrációban, azaz az ahhoz kapcsolódó BTLE eszközük adatai nem mennek sem a Home Assistantba sem a Domoticzba, maga a lámpa vezérelhető.

Én a Xiaomi BTLE eszközöket (Miflora növénymonitor és LCD-s Mijia Thermometer) vagy közvetlenül kezelem -ha kb 5-10m-en belül vannak- az okos otthon sw-t futtató programmal, vagy ha messze vannak egy pi zero W-n futtatok egy BTMQTT gateway nevű programot azzal mint egy átjáróval távol lévő BT szenzorok adatait tudom küldeni a központba.

(#41) xedos válasza Gusztáv (#39) üzenetére


xedos
(PH! kedvence)

Wifis konnektorokat használok az elektromos padlófűtés vezérléséhez. Igazából rendeltem kínai dugaljat - probléma megoldva...

kenand
A növényeshez másik progi használatáról mesélhetnél? Akár PC-s win-es megoldás is érdekelne.

[ Szerkesztve ]

4 tabla Tibi csokiért vihető OSX kompatibilis DLINK USB WIFI (DWA-140)

(#42) nexplo


nexplo
(fanatikus tag)

Az ára nagyon baráti. Egyszer megnéznék egy ilyet élőben. Ahol lehet nyomkodni és próbálni is :K
Nincs valahol fullos bemutató terem? :F

Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)

(#43) kenand válasza xedos (#41) üzenetére


kenand
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Kell egy Domoticz vagy home assistant. Megy Windows alatt is, de érdemesebb valami máson (Linux alapon futtatni) Lehat akár Synology (Xplenology) NAS is, már azon küzdelmesebb.
Kipróbáltam pi Zero w-n , Amlogic TV boxon ARMBiant futtatva.
Legtöbb leírás Pi-re van azon a legegyszerűbb.

(#44) Williamgrant válasza kenand (#43) üzenetére


Williamgrant
(PH! kedvence)

OMV/Docker/PI is megy.

https://hardverapro.hu/apro/hp_powerup_hatizsak_ph_egeralatet_ph_golyostoll_eg/hsz_1-50.html

(#45) Gusztáv válasza xedos (#41) üzenetére


Gusztáv
(PH! addikt)

És azokat hogy rögzítetted az itthon használt fali dobozokba, mert ha jól tudom, kinn a 86x86mm-es szögletes dobozokat használják? Én is gondolkodom rajta, hogy ha belefogok a lakás elektromos rendszerének felújításába, akkor pár helyre rakok ilyen dobozt, mert az Aquara okos kapcsolói nagyon tetszenek.

Nem fogyaszt sokat az elektromos padlófűtés (nálam is opcióban van tartva)?

@kenand: Nálam is a Mija LCD-s hőmérő csatlakozik a lámpán keresztül, de én elvagyok a Mi home appal.

Laci

(#46) kenand válasza Gusztáv (#45) üzenetére


kenand
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én jobban szeretem összefogni Home Assistant és Domoticz alatt. Ott egyéb dolgokat is be tudok integrálni nem csak a Xiaomi eszközöket. Synologyn nagyon nem volt könnyű a bluetooth szenzorok kezelése, főleg Domoticz esetén, mivel a Synology Linuxa elég korlátozott és a Bluetooth kezeléséhez Bluezt kellett fordítani meg számos python csomagot telepíteni. Raspberry alatt minden könnyebb.(de inkább érdemes III-mal nekiállni és nem Pi Zero W-vel)

(#44) Williamgrant
OMV alatt nem próbáltam, megtetszett az Xplenology ( hogy vért fogok izzadni a Xiaomi BT szenzorok miatt akkor még nem tudtam) Mivel 2 IP kamerát is szépen kezel az Xplenology nem akartam váltani.
Ha VM-ben futtatnék egy Ubuntut SYnologyn akkor is kevesebb a kötöttség (kipróbáltam)

[ Szerkesztve ]

(#47) xedos válasza Gusztáv (#45) üzenetére


xedos
(PH! kedvence)

Hát...rosszul fogalmaztam, mert nem konnektorom van, hanem konnektorba dugható wifis. Ebbe ment a knai dugalj. Ugyanakkor használok Livolo érintős kapcsolókat (korábban azokat rendeltem), elvileg azokhoz is a kocka doboz kellene, de belement a normálba.
Utána néztem. Tényleg a Xiaomi totál négyzet, hát lehet az nem megy bele a normálba...

4 tabla Tibi csokiért vihető OSX kompatibilis DLINK USB WIFI (DWA-140)

(#48) kenand válasza xedos (#47) üzenetére


kenand
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Xiaomi az 86x86-os, Livoloból, Sonoffból van eu szabvány ami bemegy a 65mm-es kerek dobozba, csak 2 gond van: nincs karmantyú, tehát új csavaros dobozba lehet csak szerelni, valamint ha nem csak RF-es hanem Wifis is a kapcsoló, akkor 0-is kell, sajna a kapcsolóhoz általában nem visznek 0-at csak fázist (az van megszakítva)

[ Szerkesztve ]

(#49) MaCS_70 válasza kenand (#48) üzenetére


MaCS_70
(PH! nagyúr)

Nem kötekedésképpen: biztos, hogy karmantyút akartál írni? A karmantyú a csövek illesztésénél kiképzett egymásba csúszó rész, illetve a csőre rácsúszó tömítés.

Konnektornál, villanykapcsolónál nem tudom, hogy hívják a két belülről befeszülő karmot, fület. :(

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#50) kenand válasza MaCS_70 (#49) üzenetére


kenand
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akkor lehet hogy feszítő fül, vagy akármi, lényegtelen, tény viszont, hogy nincs, és nem lehet utólag sem rászerelni, csak csavarral lehet rögzíteni az okos kapcsolót, olyan dobozba amin van csavar fogadó rész. Csak az utóbbi években kaphatók csavaros fali dobozok..... 15-21 éves házakban/lakásokban még nem olyanok vannak.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.