Hirdetés
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Androidos tablet topic
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- IFA 2024: Erős, bár drága NAS-ok a Ugreentől
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
sutyesz96
őstag
Még versenyezni is lehet, hogy ki ivott többet, vagy "jobban".
Future drinking games ftw.
-
dabadab
titán
válasz
Cannabis7 #170 üzenetére
"nehéz ezt úgy elmagyrázni, hogy ne bullshitnek tűnjön, ilyenkor szokták leoltani az embert, de amíg nem próbáltál ilyesmit nem kell leszólni."
A kifejezés amit keresel: kontrollcsoportos klinikai vizsgálat.
Anélkül sokat nem lehet mondani. Az, hogy egy nyáron sok teát ittál meg hogy azon a nyáron jól érezted magad, az két esemény, mivel ez egyszeri eset volt, még csak korrelációt se lehet felállítani, nem hogy okozati összefüggést.
-
Cannabis7
senior tag
válasz
Hieronymus #163 üzenetére
saját tapasztalat alapján, volt egy nyár, elkezdtem teázni, minden féle teát iszogattam, mate, zöld, lapacho, oolong, ízesítések nélkül, ezekből lement 4 liter, meg még 4-5 liter víz, egy egész nyáron keresztül. sokkal-sokkal jobb volt a közérzetem, energikusabb voltam, kitisztult a bőröm, az emésztésem fényévekkel jobb volt, semmi puffadás, teltségérzet hasonló nem volt (ami egyébként jellemző rám)
nehéz ezt úgy elmagyrázni, hogy ne bullshitnek tűnjön, ilyenkor szokták leoltani az embert, de amíg nem próbáltál ilyesmit nem kell leszólni.Éreztem, hogy erre szüksége van a szervezetemnek, innentől engem semmilyen tqanulmány nem érdekel (pedig egyébként vnan erre vonatkozóan), mert azok se mindig teljesen igazak.
Tény, hogy már a mindennapokban nekem sincs annyira időm erre figyleni, de fél literes pohárból iszok direkt azért mert úgy több lecsúszik, igyekszem minél töbet inni, de tény hogy 2-3 liternél többet én se iszom már, viszont tudom hogy jó lenne, csak sajnos munka meg egyebek mellett nem olyan egyszerű ezzel foglalkozni
a sör meg egyébként még jobb is mint a víz (ha már írta valaki), már ha valaki megteheti, hogy alkoholt fogyasszon.
Az alkohol is egy nagyon jó dolog normális mennyiségben. -
Egy darabig szomszédja voltam Béla bácsinak, a Mecseken.
Volt neki egy viszonylag nagy szőlős kertje. Hetven évesen még a kettesével vitte le az 5 kilós cukrokat, szüret idején. A korosztálya járókerettel közlekedett és nem cukorral.Bor tőle sem került ki. Legfeljebb gyomorban. Nem a mája vitte el. Fiatal korában nyomot egy kört az urán bányában, egy daganatos megbetegedés győzte le..
-
MK VII
veterán
Figyi... A szomszédunk a Pista bácsi 85 éves korában halt meg... Gyerek koromról azt jegyeztem meg, hogy ő a reggelihez amit a kertben fogyasztott el megivott 1 liter bort.. Aztán nekiállt metszegetni a szőlőjét meg kapálgatta a kertet egész nap amihez még leküddött' a torkán 3 litert...
Sosem fújta az orrát. Nem volt beteg... Mindig azt mondta, hogy Zolikám Én ami bort megiszok azt meg is termelem.. Több hektó bora volt.. Mind megitta a kövi termésig.
Ja és a pipa mindig ott lógott a szájába..Mondjuk az igaz, hogy régen legalább mozogtak az emberek.. Egész nap tettek vettek és valószínűleg az sokkal hozzájárult ahhoz, hogy ekkora mennyiségű szesz elfogyasztása mellet hosszú ideig éljenek.
-
MK VII
veterán
Most látom, hogy ez a cikk nem említi, hogy a bácsinak borászata volt.. 60 hektó bor volt az éves termésük ami kinőtte magát több százezerre már... Ebből évente 30 hektót ő ivott meg..
Édesapjával iszogattak.. Apja is hasonló életkort élt meg.. Máshol olvastam a komplett cikket ahol pontosabban le van írva az öregről minden. Most nem találom csak ezt a női oldalas nyúlfarknyi cikket.. -
MK VII
veterán
válasz
Hieronymus #163 üzenetére
Naneszebumm..
Sok vizet ő sem ivott.. Szerintem fogmosás után is borral öblögetett.. -
válasz
Cannabis7 #158 üzenetére
"..a kevés folyadékbeviltel közvetetten sok betegség kialakulásáért felelhet,..
Konkrét és tudományosan alátámasztott lista érdekel illetve szeretnék kapni..
Mert a -het, ami az idézet végén van, megfosztja a tárgyilagosságtól a kijelentést.
Felelhet, de pillanatnyilag egyet ismerünk. Vagy ismerünk néhányat, de akkor az nem sok.
Ami bizonyosan létezik, az a "napszórás". Szóval a többi érdekelne, konkrétan.Nem a középkori ivókúrák és vércsapolások szintjén.
-
Sotho
őstag
válasz
Cannabis7 #158 üzenetére
Ez egyre jobb!
Tapasztalatom szerint már kis mértékű fizikai aktivitás is segít helyrebillenteni a szomjúságérzetet, biztos mindenki volt már úgy hogy odébb kellett pakolni pár bútort vagy talicskázni egy kis betont
és mindjárt lecsúszott gyorsan fél -egy lityi víz mert kvára megszomjazott.
-
törölt tag
Az hagyjan en okos sapkat lattam legutobb. Es nem a neten hanem a mm-ban a polcon. Nem latom nem hiszem el. Egy gombsor volt a halantekan amivel bt-n keresztul a telo medialejatszojat lehet vezerelni. Ehhez ugye akksi es toltesi lehetoseg is kell. Plusz meg valamennyire hajlekony es vizallo is. Franko lehet ahogy az utcan a fejedet nyomkodod mert epp zenet keresel...
-
dkekesi
tag
válasz
kromatika #148 üzenetére
Nem én találtam ki ezeket, itt a fórumban írták. Az ár pedig kifejezetten normális, vélhetően többért is lenne rá piac. Egy márkás 0,5-ös acél kulacs kb. 9300 Ft, már ha épp lehet kapni és ez semmit nem mutat/figyelmeztet. A világ fejlettebb felében nem okoz gondot kiadni ennyit kulacsra, különben a kampánycél se lenne 28-sorosan túlteljesítve. Ha lenne 0,75-ös, vagy 1,0-es, akkor valószínűleg még kelendőbb lenne.
Nem azt mondom, hogy ez a legfantasztikusabb innováció, ami majd megmenti az emberiséget a szomjúságtól és elhozza a világbékét, de mindenképpen több haszna van, mint számos más terméknek. -
MK VII
veterán
válasz
Hieronymus #154 üzenetére
" annak nem kulacs, hanem orvos kell. Talán nem is belgyógyász, inkább pszichiáter."
Szerintem leírtad a lényeget ... -
válasz
Sebaj Fóbiás #117 üzenetére
"..nem voltam fogalmaztam elég körültekintően, van egy csomó féle sárga. "
Nincs. A vizelet színét az elhalt vörösvértestek határozzák meg, egészséges ember esetében.
Az árnyaltot adja, a koncentráció mértéke. A fogyasztott víz mennyiségével nem egyenesen arányos a szín.A témához is kapcsolódva.
Akinek félliter víz elfogyasztásához okos kulacsra van szüksége, annak nem kulacs, hanem orvos kell. Talán nem is belgyógyász, inkább pszichiáter. -
Én attól tartanék, hogy ezt is meghekkeli a dzsihád, meg a nagy tesó oszt lesz majd tömeges szomjanhalál.
-
gyulank
addikt
Ma még nem ittunk semmit.
NEM MEHET EZ ÍGY TOVÁBB !
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
kromatika #148 üzenetére
"idős hozzátartozónak"
Igen, tudományosan bizonyított tény, hogy idős emberek kevésbé érzik ha szomjasak (beleértve azt is, hogy nem érzik, és azt is hogy kevésbé sürgetőnek érzik)"terhes anyukának"
Nők alapból kevésbé érzik a szomjúságot, illetve lásd fentebb."ivási ingereket elnyomó könyvelőnek"
Nálad még sose volt olyan hogy belemerültél valamibe, és miután "kijöttél" belőle vetted észre, hogy mennyire éhes / szomjas vagy (vagy egyéb testi szükségleteket mennyire el kéne már végezned)?Szóval feleslegesnek nem felesleges. Az ár mondjuk tényleg sok.
-
kromatika
veterán
"idős hozzátartozónak, terhes anyukának, ivási ingereket elnyomó könyvelőnek, stb. tudná javasolni ezt a termoszt," Miért is?Ők nem érzik ha szomjasak?Ja és főleg 15 000Ft-ért?ne vicceljünk már.Ez a termék egy szokásos paraszt vakítás.Teljesen fölösleges,és még ráadásul nem is olcsó.
-
Reggie0
félisten
Mar alig varom az okosbugyit ami figyelmeztet, hogy ne felejts el sz@rni meg dugni.
-
Psychopeti
senior tag
Ha szomjas vagyok akkor iszok. Nem kell hozzá milyen kütyü
-
gyulank
addikt
És/vagy felhúzós kéne, és akkor csörögne is, időzítve is lenne, le se merülne. Minden alkalommal fel kell húzni.
-
Eclips21
őstag
a sznob konditermekben majd lesz kulon toltoallomas az sulyzok helyen?
-
dkekesi
tag
Azoknak, akik lehúzzák a terméket: ha megnézitek a kommenteket, legalább 4 olyan hozzászólás volt, ahol valaki idős hozzátartozónak, terhes anyukának, ivási ingereket elnyomó könyvelőnek, stb. tudná javasolni ezt a termoszt, mert nekik hasznos lenne. Ha azt nézzük, hogy kb 50-en kommenteltünk a cikkhez, akkor az a hozzászólók 8%-áról beszélünk! Tudom, hogy a föld népességére nem lehet lineárisan kivetíteni egy fórum hozzászólóiból számolt arányt, de 8%-nál sokkal kevesebbre is lehet piacot építeni (akár 1%-ra is). És akkor még csak azokról beszéltünk, akiknek a termosz hasznos lehet. Azokról nem, akik csak a trendiség miatt veszik, vagy mert akkora geek-ek, hogy inkább gyalog mennek 10 emeletet, ha a liftben nincs processzor.
-
lexandro
tag
Vege a bizonytalansag eveinek! Vegre tudom mikor igyak! Remelm sorrel is muxik
-
kromatika
veterán
Kíváncsi lennék azok emberek gondolkodására,akik ezt képesek meg venni.
-
Ezt az egetverő felesleges baromságot!!!!
-
rii
nagyúr
a kollega lehet arra célzott, hogy amint meglátsz egy legyet a szaron, egyből az a kép ugrik be, hogy a szenvicsedre is leszállt tegnap egy .... vajon annak is szaros volt a lába? biztossss ..... na ehhez az érzéshez tényleg hasonlatos ami bennem is fakadt mikor megláttam ezt a fantasssztikusss találmánnnnyt .....
szóval engem kva-ra zavarnak a legyek a szaron, mert aztán meg mindehoval beszállnak .... hogy a kérdésre legyen válasz ...
-
gyulank
addikt
válasz
Cathfaern #128 üzenetére
Én az utolsó mondatra írtam. Már, ha nem elmúlt a szomjúságérzetem, az nem véletlen, akkor pótoltam annyit, amennyi kell. Az se véletlen, hogy annyit ittam, mert nem azt néztem mennyit iszok, hanem, hogy meddig vagyok szomjas. Gondolom, valami oka volt, hogy annyit ittam. Nem mondom, hogy megmartadt bennem, hisz ha így lenne elég lenne egyszer inni az életben.
De írtam utána, hogy több értelme volt, mint hideget inni. Szóval azért szerintem másfél liternél se mindegy, hogy hány fokos. Az olyan magammal hordott normál flakonba töltött vizek voltak. Na meg régen ízes vizem volt, ami sokkal jobban esett.
De végeredményben, ha nem múlt volna el a szomjúságérzetem, de amit megittam, az hasznosult volna, akkor úgy éreztem volna, hogy nem hasznosult. -
gyulank
addikt
Az már megvan, hogy drága.1 fontos funkciója, az időnkénti jelzés. Időnként egy jelzés előállítása pedig nem nehéz. És az egész beleférne egy fél centis szemölcsbe, és még időt is mutathatna, és lehetne LCD, és bírná addig, mint egy karóra, sőt, lehetne, hogy csak akkor jelzi az időt, ha megnyomják. De ez már túl jó lenne.
-
Cathfaern
nagyúr
Szomjúság érzetnek sajnos meglepően kevés köze van a kiszáradáshoz. Szomjúságot pl. nagyon befolyásolja a szájszárazság, ami lehet a kiszáradás egyik jele is, de lehet semmi köze hozzá. És a szájszárazságot 1,5 liter víz elég jól eltünteti, ráadásul el is telíti a gyomrot, így "teli" érzeted lesz, ami után inni se akarsz többet. Tehát konstatálod, hogy nem száraz a szád, és a gyomrod nem kíván több folyadékot, tehát mindent jól tettél. Csak ez nem jelenti azt, hogy az a 1,5 liter ténylegesen hasznosult is, illetve hogy pótoltad is az elvesztett folyadékot (felteszem sportolás után voltál ennyire szomjas).
Ha a túlivásos részre írtad, azt nyilván sok minden befolyásolja. Igazán ott (se) a sok folyadék a probléma, hanem hogy ha sok folyadékot viszel be, viszont ásványi anyagot nem pótolsz (szóval az arány borul fel). Ha sportolás közben / után ettél (főleg sós dolgot), vagy ittál valamilyen izotóniás italt, akkor nincs belőle probléma. Ettől függetlenül létező probléma, de azt inkább csak a teljesség kedvéért írtam be, nagyon tenni kell azért hogy valaki össze tudja hozni -
Bogyó bá'
nagyúr
Sörös üvegben szeretnék ilyesmit.
-
Kasya
nagyúr
Egy nagyon nagy negativuma van ennek, amitol draga lesz... hogy evente uj aksit kell rendelni bele a gyartotol.
-
Anfänger
őstag
Hiányzott mint légy a szarra!
-
-Skylake-
addikt
Mar nem azert de nem ertem a negativ hangvetelu mirejoez hszeket. Kb 20ezerszer ertelmesebb ez mint mondjuk egy hudeokos ora. Ez legalabb kicsit segit az egeszseges eletmod megtartasaban , bevezeteseben. Elenneben azt , hogy anyam ir facsen , hogy ha hazaerek szarassam meg a kutyat , azt telefonon is el lehet olvasni. Kb ez az okosora funkcionalitasa. Szazor inkabb koltenek penzt erre a kulacsra...
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Teréz Atya #105 üzenetére
A cikk két dolgot állít tényszerűen:
1. A "Napi 8 pohár víz mindenképp szükséges az egészséges élethez" állítás nem igaz
2. Az abszolút minimum ami kell a szervezet működéséhez az napi 1 literNézzük meg, hogy annak ellenére, hogy mind két pont igaz, miért nem hülyeség mégis, hogy meg kéne inni nagyjából 2,5 liter folyadékot egy nap.
Ugye mire alapozza, hogy a "nem igaz a 8 pohár víz a minimum" nem igaz: egyrészt mivel ez ökölszabály, és fizikai aktivitástól, éghajlattól (izzadástól), és tömegtől is függ. Ez mind igaz. Amikor nem hatásvadász cikkeket olvas az ember, hanem kicsit komolyabb írásokat, akkor már nem is 8 poharat emlegetnek, hanem 10 kg-onként 3,33 dl-t (vagy kg-onként 0,33-at ha úgy jobban tetszik). Meglepő módon ha ezt felszorozzuk 75kg-al, pont megkapjuk a 2,5 litert. Szóval így már kicsit pontosabb a helyzet
(nyilván a fenti számítás felnőtt emberekre vonatkozik). Fizikai aktivitás inkább ront a helyzeten (értsd: azt számolják bele az átlagba, hogy nem nagyon mozogsz, tehát ha bármit sportolsz, akkor ennél csak több folyadékot kéne meginni), éghajlat terén meg meglehetősen átlagos égövben lakunk, szóval sokat nem befolyásol (mondjuk az tény, hogy télen kevesebbet is elég inni, mint nyáron, de itt megint inkább az jön ki, hogy nyáron drasztikusan keveset iszunk és nem azt hogy télen drasztikusan sokat). Aztán mit hoz fel ellenérvként még: a táplálkozást, azaz hogy táplálékkal is relatív sok vizet bevisz az ember. Ez megint csak tény. De itt érdemes megnézni, hogy milyen táplálékben van sok folyadék: nyers dolgokban. Mind a sütés, mind a főzés során folyadékot vesztenek a táplálékok. Nagyjából elmondható, hogy minél jobban feldolgozott egy élelmiszer, annál kevesebb folyadékot tartalmaz. Ha megnézzük, hogy az emberek jó része mennyi nyers zöldséget / gyümölcsöt eszik, és mennyi műkaját (helló fehér kenyér, meg helló chips, meg agyonsütött hamburgerhús, meg helló stb.), akkor megint oda lyukadunk ki, hogy a kutatók által kiszámított "ideális táplálkozás esetén bevitt folyadékmennyiség" erős túlzás ahhoz képest amit egy átlagember bevisz egy nap (megjegyzem magyarok annyiból jó helyzetben vannak, hogy a leves elterjedt étel, ami értelemszerűen sok folyadékot tartalmaz. Bár egy tányér hígabb leves is 2,5dl környékén van csak, és minél sűrűbb, ez úgy csökken).
A 2. ponttal kapcsolatban pedig az abszolút minimumra törekedni sose célszerű. Főleg olyan esetben ahol a túlfogyasztás semmilyen problémát nem okoz (na jó, pontosítsünk: ha fél órán belül több mint 1-1,5 liter tiszta vizet megiszol, úgy hogy közben erősen fizikai aktivitást végzel, akkor előfordulhat, hogy a vérben túlzottan lecsökken az ásványi anyagok mennyisége ami rosszulléthez és szélsőséges esetben halálhoz is vezethet. De lássuk be ez az átlagembert nem nagyon fenyegeti), ellenben az alulfogyasztás sok gondot okozhat. Szerintem nagyjából mindenkinek van olyan női ismerőse aki "a hideg kőre leülés gondolatától is felfázik". A felfázást olyan baktériumok okozzák, amik folyamatosan jelen vannak a szervezetben, főleg nagymennyiségben a húgyhólyagban. Ezek alapesetben nem okoznak gondot, csak ha túlzottan elszaporodnak. Mikor tudnak elszaporodni? Ha nekik megfelelő környezet (ez esetben értsd: vizelet) sokáig állandó (pang). Ellenben ha ez rendszeresen ürül, akkor nem tudnak elszaporodni. Mi a jó módszer arra hogy ez rendszeresen ürüljön? Bizony az ha iszunk eleget
Nőkre amúgy is igaz, hogy kevésbé szomjasak (mint ahogy a kor növekedésével is egyre kevésbé érzi a szomjúságot az ember).
Szóval muszáj meginni napi 2,5 liter vizet? Nem. Célszerű a "modern" életvitelt és táplálkozást figyelembe véve? Igen.
Kicsit hasonló téma ez, mint amikor valaki a sport ellen ágál, és felhozza érvként hogy a dédapáink nem jártak sose futni meg edzőterembe. Persze, csak napi 8 óra fizikai munkát végeztek, ha nem többet. És még a tipikus ülőmunkák is drasztikusan több mozgással járták, mint manapság, mert nem volt előttük egy gép ami mindent tartalmazott ami a napi 8 órás munkájukhoz szükség volt. Arról nem is beszélve, hogy sokkal kevesebben éltek lakásokba, és akinek meg kertje volt, az valamilyen szinten biztos megművelte. Ami ugye megint csak fizikai munka.
Ami ugyancsak tény, ahogy írták is lentebb, hogy ez a folyadék célszerű ha víz lenne. Mindenfajta mesterséges üdítők igaz hogy folyadék szempontból ugyanúgy számítanak, de az iszonyatos cukortartalmuk miatt többet árt belőlük 2,5 liter, mint amennyit használ (édesítőszer meg a vesét terheli).
Amit mondjuk a legtöbb írás elfelejt megemlíteni, hogy az emésztőrendszer óránként kb. 1 liter folyadékot tud felvenni (sportolás közben pedig csak 0,5 liter). Minden többletet gyakorlatilag csak átenged magán. Magyarul nem sok értelme van annak, hogy ha egész nap nem ivott az ember, akkor azt este 7 után próbálja bepótolni, mert csak túlterheli a veséjét (ja említettem már, hogy a kevés folyadékbevitel a vesekőnek is melegágya?), meg esélyesen rohangálhat éjszaka a WC-re. Mint ahogy ugyancsak nincs értelme annak, ha az ember egyben lehúz 1 liter vizet. -
apatyas
Korrektor
Már csak ezt kell beletenni, és minden rendben lesz:
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Oké, nem voltam fogalmaztam elég körültekintően, van egy csomó féle sárga. Nyilván nem arra gondoltam, hogy a fehér, vagy zöld vizelet a jó.
Ha már szaki fórumon vagyunk, akkor valahogy az áttetszőséggel kellene definiálni (vagy nem tom hogy fordítják magyarra a Photoshopban az opacity-t
).
-
XtremLor
őstag
válasz
WestCoast92 #98 üzenetére
1-2 evet irnak elettartamnak, szoval lehet survebben kellene bejarni orara!
-
copass
veterán
válasz
Sebaj Fóbiás #112 üzenetére
sárga a normális, a világos sárga vagy fehér a túlsok víz miatt van, a sötét sárga a túl kevés. pirosas akkor doki azonnal.
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Oké, hogy én is csak bemondtam, de bővebben kifejtenéd?
szerk.: áltudományos cikknek megteszi
hipochonder.blog.hu/.../a_dehidratacio_ugyanolyan_karos_mint_a_reszegseg
"A sötét vizelet azt jelzi, hogy az koncentrált, azaz nem iszunk eleget." -
Sotho
őstag
válasz
Sebaj Fóbiás #112 üzenetére
Ha sárga a pisi, keveset ittál. - Tévedni méltóztatsz kedves Fóbiás.
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz
Hieronymus #106 üzenetére
Én csak egy nem tudományosat tudok: Ha sárga a pisi, keveset ittál.
Arról viszont tudományos cikket olvastam nem tom már hol, hogy a felnőttek körében oly gyakori fejfájás - amire előszeretettel kapkodnak be agyonreklámozott szarokat - leggyakoribb oka az elégtelen folyadékbevitel.
-
sad_Vamp
őstag
Az biztos, hogy a normális emberek számára hülyeség. De sajnos a nekem is van a környezetemben olyan1-2 ember aki egyszerűen elfelejt inni (meg olyan, aki enni is). Csicsereg is nekik az ivós app az okos telón. Ez kb annyiból jobb, hogy "ellenőrzi" valóban megittad-e vagy csak az OK gombot nyomtad meg (bár itt is lehet h csk kiöntöd a vizet.... de azt ugye miért is tenné bárki).
-
Bogyó bá'
nagyúr
Hiába, no: megérett az emberiség a pusztulásra!
-
Mr.Csizmás
titán
Még versenyezni is lehet, hogy ki ivott többet, vagy "jobban".
ez egy hasznos feature a pálinka hazájában
-
exedoc
senior tag
Tény, hogy néha én is elfeledkezem kellő folyadékot bevinni. Na nem azért amiért jónéhány 2 bites kolléga, hogy 1 bit felel a légzésért, 1 bit pedig a facebook görgetéséért. Egyszerűen van olyan kapkodós sűrű nap, hogy kimarad. Azért okos palackot venni nem fogok. Az már bagatel.
-
válasz
CyberPunk666 #100 üzenetére
"A károgók egy része is lehet, hogy simán nem iszik eleget, csak nem tud róla."
Ez nagyot üt.
Kérnék valami hitelesnek tűnő linket, egy felnőtt személy napi vízszükségletéről.
Illetve milyen tudományosan alátámasztott módszer van egy adott személy vízszükségletének meghatározásához?!Látom a szomszédon, hogy tolják nagyapába a folyadékot, kegyetlen mennyiségben. Tea, gyümölcslé, ízesített víz, üdítő. Nem hiszem, hogy ezeknek a cukrozott és mesterséges ízesítőkkel telenyomott vackoknak jó hatása lenne. Inkább kevesebb folyadék, de az tiszta víz legyen. Szerintem.
-
Teréz Atya
senior tag
Akkor kifejtem. A snopes.com egy elegge hires es elismert legendavadasz oldal. A linkelt cikk azt fejtegeti, hogy ez a napi 8 pohar / 2,5 liter vizszugseglet egy egeszseges felnott embernek egy varosi legenda, ami valahonnan elindult, es mostmar sokan azt hiszik, hogy ez egy alapigazsag.
Nem tisztem senkit sem meggyozni, csak arra hivom fel a figyelmet, hogy ez a termek valoszinuleg egy megoldas egy nem letezo problemara.
Persze amennyiben valaki olyan betegsegben szenved, hogy nem erzi a szomjusgot azt mondom OK. De itt a marketing valahogy nem a dehidratalt mamokakat celozza, hanem a yuppikat. -
rii
nagyúr
válasz
Teréz Atya #103 üzenetére
a te dolgod annyi volt, hogy bedobtál egy angol nyelvű cikket?
-
Teréz Atya
senior tag
Myth Busted. Mindenki mehet a maga dolgara.
-
rii
nagyúr
jogos ...
" .... a sav nem játék, este 6 után nem árt ha nem eszel, mert a sav visszafolyik és kimarja a nyelőcsövet. feltéve ha nincs refluxpárnád. .... "
tehát akkor jobb este 6 után már kerülni a kajolást?
ui.: én se vagyok szomjas sose ... de akkor ezentúl erőszakot veszek magamon .... csakhát amennyire tisztelem és szeretem a vizet, annyira semmi kedvem ahhoz az íztelen mivoltához .... gyógyteából meg csak egy csésze lehet per nap ... sio-hoesce leveket, meg palackozott vackokat nem iszok.... asöraborapálinka munkahelyen nem jáccik, ja'meg nem is illik ide .... maradt még a kávé, vacak az is, csoffadt nescafe .... csak túl finom ... meg vízhajtó ....fannntassssztikusssss .-))))))
-
Sennalacy
aktív tag
Legalább tettétek volna idézőjelbe a "zseniknek" részt a címben!
-
CyberPunk666
senior tag
Sokan itt viccelődnek, hogy mennyire hülye, aki nem iszik, hát nem szomjas?
Képzeljétek el, hogy rengeteg ember van, aki túl kevés folyadékot fogyaszt. Nem úgy kell ezt elképzelni, hogy nem iszik eleget és úgy kiszárad mindig, hogy rosszul lesz. Csak simán elfelejt inni munka közben egész nap, kicsit dehidratált lesz, meg lehet kicsit gyakrabban lesz beteg, lehet néha fáj a feje, akkor iszik mondjuk.
Simán rosszullétek nélkül eltölt pár évtizedet, majd 50 éves korára tönkremegy a veséje, a katasztrófa meg majd akkor üt be, amikor valami olyan gyógyszert vesz be, ami mellé fontos lenne a sok víz.
Amikor azt mondom, hogy rengeteg ember, akkor úgy értem, hogy közületek sokan, és a körülöttetek lévő emberek közül sokan élnek így, csak nem látjátok, esetleg ők maguk sem veszik észre, mert amikor szomjasak, akkor isznak. Csak nem szomjasak elég gyakran, mert elfoglalják magukat és elfelejtik.
Rengeteg modern probléma létezik. Manapság sokkal tovább élnek az emberek. Ha valaki csak 50 éves koráig él, mint mondjuk régen nagyon sokan, akkor őt a lassú vesekárosodás nem érinti, mert meghal még előtte. De manapság, amikor a 70-80 év már nem is olyan kuriózum, 60 alatt meg egyenesen korainak titulált a halál, most már egészen más hosszútávú hatások is érvényesülnek.
A károgók egy része is lehet, hogy simán nem iszik eleget, csak nem tud róla.
Csak úgy a nagyságrend kedvéért: egy felmérés alapján a magyar gyerekek 20%-a (egyes korcsoportokban 40%-a) nem iszik eleget.
-
WestCoast92
tag
Azért az mekkora már hogy mondjuk haverral mennétek túrázni, te meg,
-ááá nem jó nincs feltöltve a kulacsom... akksija
Bocsánat a késésért tanárnő, de reggel fel kellett raknom a kulacsomat a töltőre. -
gyulank
addikt
válasz
Sebaj Fóbiás #96 üzenetére
Vagy csiklandozni.
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Az alap gondolat szerintem sem rossz. A gyerekek pl a suliban olyan "rosszul" isznak, hogy délutánra elkezdenek kiszáradni. De inkább egy olyan karóra kéne amit nem tud levenni/tönkretenni, és ha csipogás után 60 másodpercen belül nem iszik, akkor lazán elkezdi sokkolni.
-
rii
nagyúr
az azt mondják, nagyon fontos: reggel ezonnal egy pohár víz éhgyomorra
meg amit még most mondtak: délig be kell vinni 1 L vizet .... 0.o (köszi szépen ... este 6-ra talán megy)
meg este már csak gyümülcsöt, mert savat csinál reggelre, ..... reggel ezért lehet enni de nadon dulván akálmi-bálmit ... meg hogy éhgyomorra kávé ne, nagyon-nagyon-ne-jajjuramatyám, vizhajtó hatása miatt kávé-feketea még még több víz .... meg a kisf.szomat .... nem vagyok tőle boldog, .... de hát én pont rosszul csinálom .... akinek már szólni kell, hogy igyon - régen rossz - mekeghetne nekem az a csipogó ... megy a jofogasra ... az árából meg vennék valami értelmes dolgot
-
Armahun
addikt
Hideg vizet inni eleve netto baromság, főleg nyáron vagy sportolás közben.
-
Kasya
nagyúr
Maga a cucc kozel se olyan nagy baromsag, szvsz. Rengeteg azsiai hurcol magaval suliba/meloba/turara kis fel literes. szurcsolos "zsebpalack" vizet. Ha ez hidegen tartja, kulon orom. A kinai fiatalsagot pedig lehet hogy meg lazba is hozza a kozossegi platform.
Na, nem nekunk lett ez tervezve
-
copass
veterán
jaja timert én is leszedtem a picsába, mertfesztleokéztam!
én azt csinálom hogy reggel megiszom egy pohár vizet. feltöltöm azonnal, majd odateszem az asztalra hogy lássam. mindíg oda nézek hogy minek raktam oda, jah hogy meg kéne inni, megiszom, teletöltöm és kezdődik elölről!ez vált be eddig.
-
rii
nagyúr
rosszik vagyok már az "okos" dolgoktól
" ..... A masina képes arra, hogy figyelmeztessen ha már régen ittunk, ....... "
napi 10-12 órákat ülök gép előtt
a reggel, az asztalea kirakott literes víz esre 7-kor még félig telre szokott lenni sajnos, szó suerint elfeljt inni az ember, akkora a hajtás, kaja gép mellett, 1-es meg 2-es program futtatás hagyom csak el a szobát ....tettem fel timer programot, hogy 30 percenként szóljon h igyak
pár napig még működött
aztán már csak lookéztam, majd 2 hónap múlva le is állítottammás kollegámnál se működött
"...... ezáltal komoly segítséget nyújt a kiszáradás, és a szomjhalál elkerülésében. ..... "
azért a szomjhalált már észtreveszi az ember ..... szabadba kiszáradás ellen inkább 4-5 liter folyadék kell .... nem egy fél literes lcd-paneles biszbasz ....
-
Peat;)
veterán
Azt hittem valami minőségteszt van benne, pl arzénos víz, vagy bacilusos valami teszt, ami skálázza mennyire iható a dolog. Számomra ez lett volna értelmes és meglepő ha megoldják egy kis kulacsban ennek kezelését, pláne hogy felelősséggel is járna az értékesítése. Ez inkább olyan mint a zenélő wc ülőke, valakinek van rá igénye.
-
stratova
veterán
Ehhez még csak idősnek sem kell lenni, tényleg van aki egyszerűen nem iszik eleget. Nekem várandóssága alatt diktálnom kellett páromba a megfelelő mennyiségű folyadékot, Most szoptatás alatt legalább nőtt az igénye, de még így is kevesebbet iszik magától, mint amennyit mások általában ilyen állapotban. Etetés előtt és után 1-1 pohár víz, akkor kb rendben vagyunk. De ha napközben dolgozom nincs "felügyelet", sebaj majd rászoktatjuk az ivásra.
A másik problémát bár nem Te vetetted fel:
0,5 l kényelmes méret hordozáshoz. Szintén saját példa, hogy ha év eljutok odáig hogy vennem kell valamilyen innivalót, biztosan minimum 1,5 l-eset veszek, de egy nőnek ez nem feltétlenül praktikus méret/mennyiség. Így néha rövidebb vita tárgya, hogy 0,5 vagy 1,5-ös üdítő/víz legyen (amit azzal zárok rövidre, hogy úgyis én viszem 1,5-öt veszünk
).
-
ripla
addikt
úristen, feltalálták a termoszt!?
-
gyulank
addikt
Jóvanmá, amúgy azzal is felhívhatná, és ugyanott lenne, ha férfi lenne. Vagy annyival több férfi van, aki ettől kulacsot venne, mint nő? Sőt, ha feltételezzük, hogy nem egyenlő a nemek aránya, és ha nem csak heterókat nézünk, vagy feltételezzük, hogy nem azért irigylik a testét, mert nem az övék, hanem mert jobb az övéknél, akkor nem biztos, hogy sokat számít. Szerintem egy szumósnak kellett volna sprintelnie.
-
copass
veterán
fél litert cígölni futásnál rohadtúl zavaró. ritka nagy baromság amúgy. éjjen a kikstárter, mondjuk ezek legalább nem kúrvázták el!
-
dabadab
titán
"Miért, Te inkább néznél egy 75 feletti mamókát, aki a kórházi ágyon a szomjhalál közelében elgyengülten kapkod az okos kulacsáért?"
Pedig az lényegesen reálisabb helyzet lenne, ugyanis az valós probléma, hogy idős korban tompul a szomjúságérzet, ami akár kiszáradáshoz is vezethet - ellenben a fiatal csajsziban még ez teljesen jól működik és ha folyadékra van szüksége a szervezetének, akkor szomjas lesz.
-
somogyib
őstag
-
-
MK VII
veterán
"agyhalál, értelmetlen, drága, kurva anyád, stb."
Mert nem? Mi jó az ilyen dolgokban most őszintén? Tudsz inni sima palackból? Tudsz.. Akkor ez minek?
Ja hogy még több pénzt ki tudjanak szedni a szerencsétlen agymosott birkák zsebéből.. Tudom tudom.. Kell annak a bizonyos 2%-nak még több...
Innováció? Mi lenne, ha innováció helyett az emberközpontúságot és a tiszteletet hirdetnék plakátokon? Ja, hogy az nem jó üzlet? Akkor értem.. -
Jhonny06
veterán
Valaki kijön egy innovatív termékkel -> agyhalál, értelmetlen, drága, kurva anyád, stb.
-
shiftac
aktív tag
Csak nehogy valaki pálinkával töltse meg, aztán haverokkal versenyezzen, hogy ki ivott többet
Annyira nincs technikai fejlődés, hogy a PH! főoldalán ilyen fölösleges "találmányokról" kelljen olvasni?
-
gyulank
addikt
Nem hülyeség, mert elvileg nem akkor kéne inni, mikor szomjas vagy, hanem annyit kéne inni, hogy elkerüld, hogy szomjas legyél, mert az már a dehidratáltság tünete. Az átlag ember meg még szerintem akkor se iszik, ha szomjas. De nem is eszik, úgyhogy nem ártana okos tálca, és okos tányér sem. De akár hülye pózban is lehet sokáig, és tartogathat kisebb nagyobb dolgokat magában, így érdemes volna időnként felkiálltania valaminek, hogy voltál-e már szarni?!
De hőmérő minek? Én pont annak nem látom semmi értelmét. Ha felmelegedett/kihűlt akkor mi van? Azon nem változtat, hogy látom, hány fokos.
-
Shifty01
aktív tag
A kommentek jobbak mint maga a cikk
-
Peter13
senior tag
Jajj...ez az okoskulacs kicsit lehervasztott. És megy alatta a kőkomoly kommentár hogy ez milyen jó, mintha tényleg valami korszalkotó dolgot ecsetelne. Először (na jó, másodszor is) azt hittem ez valami paródia, vártam a csattanót a videó végén...de sajnos komolyan gondolják.
Egyébként csak nekem tűnik úgy, hogy a videón kizárólag 20 év alatti nyeszlett alakok látszanak? Őöö, gondolom az alkotóknak még nem tűnt fent hogy van élet 25-ön túl is...vagy csak azt gondolják hogy a magukat nagyon trendinek és beérkezettnek gondoló korosztály (hiszen 20-ig ők már MINDENT láttak és tudnak)) majd ezt is benyalja (közben persze enyhe megvetéssel nézve a magamfajta együgyű őslényekre, akik ezt úgysem érthetik)
Ami viszont ennél is jobban megdöbbent, hogy összeadtak arre a csodára ennyi pénzt. Ezek szerint van rá kereslet...az agyamat eldobom (lassan szó szerint is, hiszen ennyi sok hasznos okosdolog mellett úgysem lesz rá szükségem)...
-
Hege1234
addikt
én csak a kommentek miatt jöttem....
megérte -
Ágógreen
senior tag
amikor a droid appja belaggol és nem engedi nyitni a kupakot... ott halsz szomjan vaze nyomban
-
JSaN
addikt
Hianyzott nagyon egy ujabb okos cucc.
Komolyan kovetkezo mi lesz? Okos WC? felho alapu analizissel, es lehet majd versenyezni haverral kicsinalt nagyobbat? -
cinemazealot
addikt
Elnézve a videót, egyáltalán nem csodálkozom, hogy túlteljesítették a megirányzott büdzsét. Ki ne nyelne hatalmasakat és lenne pillanatokon belül szomjas, amikor egy harmatos bőrű, sztreccs rucis csajszit lát kocogni, akinek még a hajáról is hullik a vízpermet (lassítva!), majd kocogás közben megpihenve behajol... néhány pillanattal később meg pucsításból homorít egy hatalmasat? Jézusom...
Marketingből jeles. A termék viszont kutyagumit sem ér, ha a kulacs nem ismeri a használója alkati adatait (testtömeg, pulzus, időegységnyi folyadékveszteség...). Vagy ha mégis, mert a delikvens magával viszi az izzasztó edzésre a nem feltétlenül vízálló okostelefonját, okoskarkötőjét, okosóráját, okosfejhallgatóját stb. akkor meg nemsokára fel kell találni az okos-Faraday-kalitkát (fémszövésű kezeslábas), annyi elektromos kütyüt akasztunk magunkra, aminek a sugárzása már a mikrosütőével vetekszik. Szerintem ez így már rohadtul nem egészséges.
-
AusWolf
őstag
Most már okos kulacs kell ahhoz, hogy tudjam, hogy mikor vagyok szomjas?
A hőmérséklet kijelzés jó ötlet, de ennyiért nem adnék 15 ezret. Biztos megoldható lenne olcsóbban is egy egyszerű beépített hőmérővel.
-
-
Armahun
addikt
Nem láttam a leírásban, hogy ez kezeli e a programozott vizet?
-
JoeYi
őstag
hogy lehet tisztítani egy ilyen palackot? Pont emiatt a kérdés miatt nem használok kulacsot se. Nem vagyok tisztaság mániás, de csuda dolgok jutnak vissza az ember szájából az üvegbe
-
R9DEON
senior tag
Még egy kis idő és rákötnek a pöcsünkre is valami érzékelőt ami megmondja hogy mikor kell pisálni.
-
mrhitoshi
veterán
Kapitalizmus. Köszi!
-
Habugi
addikt
Hűűű..
-
twollah1976
őstag
Mennyi folyadék kell egy normális felnőtt szervezetnek naponta?
Átlag 2-3 liter.
Hány literes a csodakulacs?
Max 500 ml.Nem lenne egyszerűbb egy ballonos tartály?
Egy jobb minőségű termosz ugyan ezt tudja (hidegen, melegen tart) max rázni kell, esetleg belenézni, hogy mennyi itóka van még benne.
Kiváncsi vagyok mikor adják ki melle a Wee alkalmazást, ami arra figyelmeztet, hogy az ember ne csak igyon, hanem a sárgát is szétdobja.
Már alig várom, hogy kirukkoljon valaki az okos uzsonnadobozzal ami figyelmeztet arra, hogy enni kéne, melegen, hidegen tartja az ételt.
Meglátásom szerint ettől a sok okoskütyütől csak egyre jobban elkorcsosul az emberiség.
Aki felnőtt korára nem tanulta meg, hogy nem csak akkor kell inni amikor szomjasak vagyunk, vagy már fáj a fejünk (nekem fáj ha iszok elég folyadékot) az szimplán tajgetosz-pozitív. -
MK VII
veterán
"Várom az appot telefonra, ami majd 5 másodpercenként jelez, hogy vegyek levegőt."
Ne fesd az ördögöt a falra.. Szerintem amúgy simán eljut az emberiség oda, hogy létfontosságú ösztönös dolgokat is a telefonunknak kell jeleznie, hogy ne dögöljünk meg..
Egy kis hackelés és már ki is lehet nyírni majd bárkit..Annyira lecsökkennek a dolgok amiket az embernek meg kell tennie a fennmaradásáért, hogy gyakorlatilag elfelejtünk majd élni.
"Hé Gazsi... Neked jelzett a telefonod, hogy egyél valamit?"
"Áhh már 5 napja nem ettem, mert ez a hülye telefon lemerült..." -
dabadab
titán
Nekem a kiemelt feature-ök közül az a kedvencem, hogy ez a kulacs - tadamm! - vízálló!
-
YM
senior tag
Lekvár főzi a nagymamát esete.
-
Silεncε
őstag
Mikor már azt hiszem, hogy újabb hülyeséget nem tudnak kitalálni, előállnak ezzel...
-
törölt tag
Szóval van mindenféle "okos" kütyü. Már csak okos emberekre lenne szükség. Bár ahogy nézem arra egyre kevésbé van igény.
-
törölt tag
Szerintem jó alkoholizálási segédeszköz lenne
Először be lehetne táplálni a benne lévő tömény alkoholtartalmát, aztán a testsúlyt és hasonlókat, és a max véralkohol szintet amit az este alatt el akarsz érni. Utána csipogással jelezné mikor ihatsz még egy felest
A hozzá tartozó okostelefonos applikáción a vonatkozó grafikonokat is meg lehetne nézni, legalábbis amíg még elég józan vagy h megtaláld -
-
Meridian
senior tag
eszközök "okosodnak" az emberek hülyülnek...
-
menpee
aktív tag
Trendi, drága, értelmetlen. Az eddigi tapasztalatok alapján vinni fogják mint a cukrot.
-
Ágógreen
senior tag
akkor lenne értelme ha mérné a hidratáltsági fokomat és az időarányban kiizzadt foly mennyiséget és kinyitáskor csak az optimális mennyiséget engedné ki magából húzóra. se többet se kevesebbet. persze ugyanezt egy követő okos drónnal kombinálva még érdekesebb élmény lenne. szerintem senkinek sincs kedves fél literrel futni a kezében.
-
MK VII
veterán
Okos zokni esetleg?
Mikor kezd büdösödni a lábad akkor aktiválja a Coccolino receptorokat és meg van oldva a lábbüdösség.
Na, de nem adom itt a jobbnál jobb ötleteket, mert lehet, hogy én is beszállok az okosbiznyicbe.. Amint látom ma már mindenki az emberek lustaságából akar megélni és sajnos meg is tud... -
gerii
addikt
Most olvasom Musk könyvét, amikor Vágási Ferihez hasonlóan beszállt az internetbe. Úgy látszik újra itt van az őrület, minden gagyit el lehet adni, én is kitalálok valamit.
-
gergejly
aktív tag
Tényleg jó 5let a megosztás, meg versenyezzünk, ki ivott többet, de csak ha tömény van benne.
Vajon a jégert mennyi ideig tudná -20 fokon tartani? -
Gusztáv
addikt
Persze meg lehet ezt oldani okosba, de azt kell látni, hogy ez az "okos" technológia pár éven belül szinte mindenbe beköltözik, mert annyira olcsó lesz. Pl van már olyan okos kupak is gyógyszeres dobozra, ami szól, ha be kell venni a napi adagot, meg azt is meg lehet nézni, hogy elfelejtetted-e. Szerintem ez tök hasznos dolog. Nekem tetszik az innováció is, az meg hogy valaki ad érte 50$, nem az én bajom, én biztos nem vennék. Megjegyezném, hogy itthon is lehet kapni, márkás fitness brand ivókulacsát, 20e Ft-ért, ami egy egyszerű pet kulacs
. Az ilyen közösségi finanszírozási projectekben az a szép, hogy egyértelműen jelzik, hogy van e valamire piaci igény.
-
-
R9DEON
senior tag
Ez valóban pálinka tarolására lett kifejlesztve, abból elég fél liter és a vége felé már figyelmeztetni is kelhet a gazdát hogy rég ivott esetleg edzettebb felhasználót hogy meg kellene tölteni újra.
-
törölt tag
Tényleg van olyan ember aki egyszerűen elfelejt inni, és egyezer csak rosszul lesz.
Egy bizonyos: amíg van áram, addig nem halunk szomjan, és áram mindig lesz... -
rudi
nagyúr
Azt a menyi pénz kérdést egy lépéssel távolabbrl kell szemlélned. Káliforniában a 200 dolláros cipő még 200 dolláros futófelszerelés (természetesen több szett is kell, hogy csinik legyünk), szintén közel 200 dolláros menő fitnessz/jógastúdió (havi) bérlet mellett ez az 50 dolcsi aprópénz. Nagy biznisz ez, és nem az a bolond, aki hülyeségnek érzi, hanem az, aki nem szakítja ki belőle a maga részét! És még egy, guglizz rá, mennyibe kerülnek a divatmárkás, de "ioncserélős", "alacsony szénhidrogén lenyomatos", "bios", "vegán", "tantrikus" stb. buta palackok - garantáltan sírni fogsz az árak láttán
-
MK VII
veterán
Azt a leborult szivarvégit...
Fél liter? Ha szomjas vagyok lehúzok két félliteres korsó szódás málnaszörpöt egymás után...
Ez ilyen egy szál belű anorexiás ludmilláknak van kitalálva. Ráadásul még okos is és jobban tudja mire van szükségem..
Nálam egy ilyen ketyere szerintem a kibontás pillanatáig lenne érdekes aztán tenném a szekrénybe a poharak mellé dísznek.."Azaz nem kell óriási fáradtsággal lecsavarni, és belenézni, esetleg megrázogatni, hogy lötyög-e még!"
Amúgy ezzel a dologgal mi a baj? Ezt a kib@szott lustaságot... Már mindent okossá tesznek nehogy valamit a saját érzékszerveinkkel kelljen szemügyre venni. Én úgy gondolom mostantól kezdődik az emberiség vég nélküli pusztulása csak igazán..(#7) XtremLor
Ezt az egy felhasználási területet tudnám elképzelni a környezetemben egy ilyen palack társaságában. -
pulutodurumo
őstag
Ez nem _akkora_ hülyeség mint elsőre tűnik. Tény hogy akkor is tanácsos inni amikor nem vagy szomjas. Aztán hogy ehhez kell-e okos kulacs, mert ennyit sem tud észben tartani a gazdája az már más kérdés.
-
rudi
nagyúr
Igen, nekem is ez jutott eszembe elsőre. Mert megoldhatod az idős embereknek sima termosszal és időzítővel, ami szól óránként, hogy igyál egy kicsit, de a megivott mennyiséget nem tudod ellenőrizni, ez a cucc meg tudná. Másodikra meg az jutott eszembe, hogy az idős ember megivás helyett úgyis rá fogja önteni a vizet a virágra, mert öreg ugyan, de nem hülye
-
Meglivorn
aktív tag
A fél liter tényleg kevés. Literes vagy másfeles viszont nem lenne rossz, anyám pl. simán nem hajlandó inni (magától kimenni, és engedni a csapból vagy tölteni a hűtőből). Elfelejti, közli hogy "nem kérek, akkor csak pisilni kell", stb. Viszont ha leteszek elé egy üveget amiben hideg marad a víz, és beadom neki hogy amikor csipog akkor inni kell, az megoldaná a gondot.
(Volt belőle rosszullét hogy a nyári 40 fokban is délután derült i hogy a reggelihez ivott pohár víz óta semmit nem ivott. Én meg nem ülhetek mellette stopperrel és cseszegethetem folyton.)
-
törölt tag
Ha valakinél ilyet látnék, kinevetném.
-
Watchdog
aktív tag
Fél literes... aztán nehogy valaki egy húzásra kiigya!!!
-
föccer
nagyúr
Omfg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A közösségi kampányban óriási sikert aratott Seed figyelmeztet, hogy inni kell, nehogy szomjan haljon valaki!
- Androidos tablet topic
- PlayStation 5
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Házimozi belépő szinten
- Ingatlanos topic!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Intel i3-9100 - 24GB RAM - Samsung 980 500GB - be quite! Pure Base 500 + 1000W Táp - MSi Z390-A PRO
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest