Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Kihúzhatja a gyufát a PC-s gyártóknál az érkező új Xbox
- OLED monitor topic
- Kinéztél egy RTX 5060 Ti-t? Lehet jobb, ha lecsapsz rá!
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Melyik a legerősebb Low Profile VGA kártya?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
priti
addikt
válasz
zsolt200
üzenetére
háhht ez tényleg nem kerek. Ha egymásra van ültetve és egy polarizált szemcsi dobja szét az oké, mert akkor mindkét kép a teljes panelen van a panel képarányával megegyező képarányban. Ha egymás mellett van a két kép, akkor mindkét kép a panel arányától eltérő képarányú lesz és hogy ebből hogy lesz a végén más képarány az nekem nem kerek.
Ennyi erővel a 16:9-es 3D képet se 16:9-nek látom szemüvegben akkor, nemtom ebbe még sosem gondoltam bele, de attól még nem értem hogy jön ez ide...Mindegy hagyjuk csába. Szép lesz, jó lesz, isteni lesz, imádni fogjuk. Ennyi.
-
priti
addikt
válasz
zsolt200
üzenetére
Ezt értem hogy nem egy polarizált szemüveg választja szét a két képet, ami egymásra van ültetve, hanem az egyik szemeddel egyszerűen nem látod a másiknak szánt képet.
Ezt a szemléltetést, amit most te linkeltél tényleg nem értem, hogy itt most a vertikális vonal mit akar jelenteni.
-
priti
addikt
válasz
zsolt200
üzenetére
Nem oltári nagy hülyeség, mert a felbontás növelésével nő az oszlopok száma azonos sor mellett, tehát változik a képarány, ezért torzításmentesen nő a FOV. Te a képarány megtartására gondolsz, de azzal nem tudsz operálni, mert egy 16:9-es panelt vágsz kvázi ketté és neked a felén kell tudni megélni. Én nem az optikán rugózom ami nyilván zseniális ötlet, hanem azon, hogy maga a panel x db pixelt tartalmaz a vonatkozó területen, ahol a képet meg kell jeleníteni.
Ezen az x db pixelen a megszokott képminőség mellett kisebb látóteret érhetsz el. Ha 4:3-as arányra mész rá, akkor a panel egy szemre jutó felbontásának megint egy részét eldobod mert egy akkora képet fogsz széthúzni a panel felén, amekkora 4:3-as arányú felbontás elfér ott a panel natívjának keretei között és attól nem lesz nagyobb felbontás, hogy a vonatkozó 4:3 arányú felbontást széthúzod a panel felére és a panel 50%-án jeleníted meg, ami egyébként natívban nem 4:3 arányú felbontás lenne. Ha lencsével, vagy bármilyen optikával korrigálsz, hogy azt a júzer ne lássa széthúzottnak a nem 4:3-as területen megjelenített 4:3-as képet attól a felbontás nagyobb nem lesz. Ha belenyúlsz a szoftveres FOV-ba attól a panelen több pixel nem lesz. Szóval rohadtúl kéne egy magas felbontású panel és az emlegetett FullHD panel egyáltalán nem olyan hű de jó ide, inkább a fejlesztői példányban lévő a nagyon gyenge és a FullHD lehetne a belépő szint, ami alatt foglalkozni se kéne az egésszel.(#269) rudi
Jó ez a cucc, csak necces még. Nagyon necces. Szerintem.
-
neilszab
őstag
válasz
zsolt200
üzenetére
Van hozzá olyan program, ami egy 3D-és mozit emulál köréd, vagyis a teljes mozi termet (választhatsz hol ülsz
) és hozzá a vásznat a 3D-és képpel együtt. Tehát gyakorlatilag egy 3D a 3D-ben hatást kapsz és meglepően jól működik.Persze vannak hozzá normál lejátszók is, például bepattanhatsz egy F1-es autó T kamerájába és amerre forgatod a fejed arra nézel, mindezt menet közben persze és a látvány tényleg olyan, mint ha te magad lennél ott.
A lényeg valóban az, hogy megfelelő felvétel esetén, nem 3D-ben látod a képet, hanem egyszerűen "ott vagy".
Tehát nem az a mesterségesen erőltetett 3D kép, amit a moziban látsz, hanem annál jóval természetesebb, mint ahogyan elve látod szabad szemmel a dolgokat magad körül.
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- BestBuy topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vírusirtó topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Robotporszívók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Kihúzhatja a gyufát a PC-s gyártóknál az érkező új Xbox
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra Green 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, 200 MP kamera, beépített S Pen - 512GB
- Fehér prémium gamer PC Ryzen 7 7800X3D + RTX 5070 AERO OC + 32 GB DDR5 - ÚJ!!!
- Samsung Galaxy S23 Ultra Green 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, 200 MP kamera, beépített S Pen
- Ryzen 7 5800x + Radeon 7800XT + 32 GB DDR4, 1 TB NVME - GAMER PC
- Thrustmaster officer pack airbus edition
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2247
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3074, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3127, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) és hozzá a vásznat a 3D-és képpel együtt. Tehát gyakorlatilag egy 3D a 3D-ben hatást kapsz és meglepően jól működik.