Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• zsolt200

tag

válasz neilszab #189 üzenetére

Ez igen, megnéztem már egy csomó videót(ajánlom PewDiePie oculus videóit youtubon) de erről a mozis dologról még nem hallottam egészen idáig! Köszi az újabb okot a megvételére! :D

• neilszab

őstag

válasz neilszab #189 üzenetére

Ja igen, éppen ezért nem látom problémának a 3PS, vagy akár a felülről nézős játékokat (és egyéb alkalmazásokat) sem, mert hát miért ne lebeghetnél "szellemként" az események körül? Természetesen változik maga a játékstílus és az élmény, de egyszerűen csak tudomásul kell venni, hogy az adott karakter nem te vagy, hanem csak irányítod a dolgokat... mint amikor egy RC autóval szórakozol! ;)

Én úgy látom a fotórealisztikus grafika sem feltétlenül alap elvárás, hanem csak 1 út a sok közül... mert hát miért nem csöppenhetnél bele egy mesevilágba, vagy akár egy álomba? Ez rengeteg új lehetőséget nyit meg előttünk, a különböző élőlények sem egyforma képet látnak a szemükkel, azt hogy mi mit tartunk valóságnak az egy dolog, de agy marha hamar képes átállni egy másik, alternatív valóságra.

(csak egy példa: én úgy tudom (de javítson ki valaki, ha tévednék), hogy a szemünk eleve fejtetőn érzékeli világot és az agyunk fordítja meg a képet. Ha egy speciális szemüveggel megfordítjuk a képet, akkor az agy idővel megszokj és kikorrigálja, utána akár már biciklizni is tudunk)

Azt a részét én pedig külön jó dolognak tartom (és remélem eljutunk oda, hogy nem csak a fejünket, hanem az egész testünket) megmozgatja a játék, nehogy már ez legyen a probléma. Aki napi 10 órát CS-ézik, az legalább erősödik közben. :D

Ami valóban létező probléma jelenleg az a felbontás, de ehhez csak ki kell várni azt az 1-2 évet, amíg megfizethető lesz a megfelelő képpontsűrűségű kijelzőtechnológia, a másik pedig az irányítás és a játékmenet hozzáillesztése az új technológiához, de emiatt sem hiszem, hogy túl sokáig kell majd aggódnunk, a mostani tech-demókban is vannak már igen ötletes megoldások.

(FPS, távcsöves puska kérdés: Khmm...hogy is néz ki ez most a valóságban? Benézed a célpontot, az arcodhoz emeled a puskád, becsukod az egyik szemed, a másikkal a távcsőbe nézel és nagyított képet látsz. Ez pontosan így tud működni itt is. ;) )

Új hozzászólás Aktív témák