Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Wyll

őstag

válasz [CS]Blade2 #30 üzenetére

ok, értelek, logikusnak is tűnik amit írsz. meg a cikket is újraolvastam :)
    Az látszik szerintem, hogy van egy piaci rés, amire az amd már rálelt, és most úgy tűnik az nvidia is rámozdult. Ezt hívja az amd "ultrahordozható" laptopnak, azaz 13"-14"-ba atom körüli teljesítmény és fogyasztás de jobb lapka mint a 945GS, mindez olcsón. Amd-részről ilyen (akar lenni) a Congo és Yukon platform, és most nvidia részről még egy ion is lesz.
    Naná hogy az intelnek mindez nem tetszik, és igen, ha a laptopgyártók bespájzoltak centrino-ból, akkor nekik is főhet a fejük miatta. Ami sajnálatosabb, ahogy te is írod, hogy kvázi még lobbizhatnak is ez ellen a - felhasználók szempontjából igen kívánatos - újítás ellen. (Bár azért már létezik egy hp pavilion dv2.)
    Úgyhogy sok kitartást kívánok az nvidiának meg az amd-nek is, mert ha sikerül, akkor ahogy írod, az intel is kénytelen lenne beszállni, és nekünk csak egyre jobb lenne :)
    Az talán túlzás, hogy az intel kidobhatná a netbook projectet, mert biztos van arra is igény. Igaz ami igaz, biztos csökkenne rá a kereslet. De mindez arra épít, hogy valóban árban is versenyképes lesz az ultrahordozható téma a netbookkal, amire én sajnos nem vennék mérget, de úgy legyen!

• Wyll

őstag

válasz [CS]Blade2 #24 üzenetére

Azok akik beraktároztak belőle, nyilván nem akarnak konkurenciát. (De persze idővel majd nekik is kelleni fog, ha tényleg olyan jó lesz.)
    Viszont akik még esetleg nem, vagy elég bátrak és ügyesek, azoknak csillog a szemük a lehetőség láttán, és persze hogy kapnak utána.
    Amúgy a hír az intelt említi az új kategória "nemszeretője"-ként, nem gyártócégeket.
    Ráadásul ahogy írtam, szerintem elég kuszán lett leírva ez a rész, hogy ki kitől mit (nem) szeretne.

Amúgy a videókártyáknál most ugyanez van, az nvidia sem készült fel jól/eléggé az amd-re, így most erősen szívják a fogukat, és nagyon igyekeznek. Végeredményben mindez nekünk kedvez.

• Wyll

őstag

"Az AMD szerint semmi alapja az aggodalmaknak, hiszen a mobil számítógépek piacának jót tesz majd, ha végre megmozdul az állóvíz."

Ezt nem értem, mit magyarázkodik az AMD? Ezt hívják piaci versenynek, nemde? Ha valaki valami frankót dobbant, akkor a többiek szarban lesznek - ez már csak ilyen dolog. És a többiekre is érvényes, hogy ne rinyáljanak, ha valaki jobban csinálja mint ők.
    Bár rudi 2. tézisét ( :D ) figyelembe véve nyilván nem kell aggódni Intelékért, de mi ez a kislányosdi, hogy "azért probléma, mert mi erre nem készültünk fel". Még jóhogy probléma ember! Kössétek fel a gatyátokat!

Személy szerint meg nagyon várom az nVidia ill. AMD fejlesztéseit (ők amúgy hogy is kapcsolódnak egymáshoz? ez a rész eléggé össze lett keverve...), mert a 10"-os netbook szerintem rendszeres használatra (->főgépnek) túl kicsi, kényelmetlen (pl prog házit lehet nem akarnék wind-en debuggolni), a 15,4" viszont meg már kicsit feleslegesen nagy nekem. Szóval nagyon várom a 13-14"-os kategória fejleményeit!

Új hozzászólás Aktív témák