Új hozzászólás Aktív témák
-
Vincent_
aktív tag
Óriási félreértés. Nem rugóztam, hanem megállapítottam a tényt, hogy a két kártya között nincs 35% sebességbéli különbség. Leírtam, hogy a Dirt-nél talán mi lehet a gond (fele annyi memó), de lehet bármilyen driver-huncutság is (láttunk azért ilyet nemegyet az elmúlt tízenegynéhány év alatt mind zöld, mind piros oldalon) ezért is irreleváns 1:1-ben összevetni.
Viccből amúgy én is összeadtam az egyes eredményeket. Csak a full HD eredményeket néztem, mivel a tízen-pár FPS-es 4k-s teszteknél (őszintén, ki hajt amúgy is 4k-s monitort ilyen vga-val 10 FPS-sel? Naugye!) a kerek FPS-re kerekített 1-2 FPS eltérés is 10-20%-ot (!!) torzít (ezt más is írta itt már korábban). Már ez alapján is bőven 20% alá esett a különbség a bűvös 35%-tól, és itt még minden játék benne is van a tesztben azonos súlyokkal.
Az, hogy egy játékot sikerült találni, amiben valamiért kétszer annyit megy a 1050, mint a 960, és ez a tesztelő szerint "teljesen rendben van", és ugyanolyan súllyal kezelte, mint bármelyik másik tesztet, azért az eléggé meredek. Ha bármilyen statisztikai vizsgálatot nézünk, az ott kezdődik, hogy a kiugróan gyanús szélsőértékeket nem veszik figyelembe. Volt már erre példa itt a PH-oldalon is, amikor a végső összesítésbe nem vettek bele olyan eredményt, amiről sejthető, hogy az nem helyes.
Statisztikailag "helyes" a teszt (illetve a konklúzió) akkor lehetett volna, ha kellően sok címmel lett volna valóban letesztelve a kártya, és nem tudja 1-2 cím ilyen mértékben eltorzítani a végeredményt.
Mondom még egyszer, nem azzal van bajom, hogy nem tud a cikkíró 8 számot elátlagolni, mert nyilván tud. A gond az, hogy kinyilatkozik a végén, hogy hát +35% a 1050 ti előnye (ami mögött igazából az van, hogy 2 cím qrvára elrántotta a mérleget, míg maguk a szintetikus benchmarkok is egydigites különbséget mutatnak). Fent leírtam, hogy miért.
Ha ez így szerinted szakmailag rendben van, és a világ minden tesztjével ellentétben a +35% teljesen helyes eredmény, akkor én kérek elnézést.
Új hozzászólás Aktív témák
- Yutani: YRHA - Yutani Retró HAngkártyái: IBM mWave
- Linux kezdőknek
- Xbox One
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Sweet.tv - internetes TV
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Router gondok
- Építő/felújító topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest