- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mindhárom Tab S9 vízálló lett
Új hozzászólás Aktív témák
-
djbahool
senior tag
Akkor eddig ha jól értem, nov. közepéig nem lesz N8 a magyarországi szolgáltatóknál?
-
Lirion
addikt
Ez a megállapítás ugye még a régi iphone-ra vonatkozott, ahol nem volt valódi multitask, tehát tényleg nem tudtál egyszerre mosni és mosogatni. Szóval ez még egy plusz pont az n8-nak a lakásos példán keresztül.
A repedő vakolat szintén az iphone-ra jellemző, hisz rendszeresek a hírek a burkolatát érintő hibákról.. -
Misály
addikt
válasz
Lompos48 #1088 üzenetére
Regi lakasokban, de felujitasoknal, a keramialapos tuzhely-mikro-huto miatt kulon fazist kapnak, ujepitesueknel is kulon kapjak ( mar ha nem egy troger csinalja ). Kedvencem az volt amikor az elszenesedett aluvezeteket huztad ki a konyhabol mert a hulyeje nem ertette miert nem megy az uj electrolux sutoje, mikozben olvassza a csirket a mikroban.
MEKKORAT OFFOLTUNK!
-
Lompos48
nagyúr
...Pláne hogy a konyha mindig külön fázison van a fürdővel...
Hát inkább külön áramkörön, külön biztosítékkal legtöbbször. Kevés lakás van 3 fázissal bekötve az ecetre.
Szuteren=sub terrain, nem majdnem, hanem tulajdonképpen alagsor (csövesek ok), csak az ablakai vannak a járda szintje fölött.
-
Misály
addikt
Pláne hogy a konyha mindig külön fázison van a fürdővel, ergó a példa szar
Inkább ha bekapcsolod a mikrót lever a konyha jobb példa lett volna. ( Mindamellett hogy még így is erős és valótlan példa jelen esetben ) És nem tudom milyen lakásokba költözöl hogy miszitkusan eltűnik a térerő, szuterén-e vagy?
-
-
Lirion
addikt
válasz
manchester85 #1066 üzenetére
Rossz a példa.
Egyik lakás kényelmes, letisztult, modern stílussal, viszont semmit nem módosíthatsz a berendezésen és hiányzik belőle sok apróság, ami megkönnyíthetnéd az életedet, pl. nincs mikro, nincs tv, wc papír, zuhanyrózsa.
A másik lakás nem annyira kényelmes és szép, de úgy rendezed be, ahogy te akarod és kapsz még hozzá mikrót is, tv-t is, wc papírt és zuhanyrózsát is, sőt, extraként még mosogatógépet és távkapcsolót a tv-hez, valamint megerősített, biztonsági záras ajtót. -
Anulu79
addikt
ÓÓóóóóó..., hogy az a.....
Pedig már azt hittem, hogy szerencsém lesz.
Amúgy nem tudsz róla semmit? A fényképező hasonló benne leszámítva a pixelszámot? Vagy esetleges, hivatalos magyarországi megjelenést nem tudsz véletlenül? Lehet, hogy jövőhéten már meg lesz a lóvám a telefonra és ezért érdekelne. Mert ha a nagyon közeli jövőben akkor kicsit próbálok még várni.
-
Anulu79
addikt
Jól emlékszem, hogy valaki amikor bejött az N8 megtapizott itt a fórumon egy C7-et is?
-
Ezt a százalékot nem úgy kell érteni, hogy ha valami 100%, az a tökéletes kép, a 85%-os meg 15%-kal kevesebb pixelt tartalmaz (mint egy tisztítószerreklám majdnem). A JPEG tömörítésnek van egy paramétere, amit a számításokban használ az algoritmus, ezt lehet buzerálni a CenRep egyik értékének a változtatásával.
Jobb lesz a végeredmény (illetve többet is foglal), de nem egyenes arányban.
manchester85: Kb, de még a telefoncserénél is sokkal jobban utálom.
-
B1T3
addikt
Nem értek ehhez, tehát laikusként írom: azért az néha elgondolkodtat, hogy manuálisan miért nem megoldható az állítgatása a képtömörítésnek. Ugyebár az N8 a potenciális lehetőséghez képest 85%-os képet csinál. Így a hack sem lenne szükséges, bár az ember nem csak pont ezért hackel. (Na meg az is igaz, hogy a tömörítés nem csak ebben az esetben létezik, hanem más készülékeknél is.)
A videó is 25 fps 30 helyett.„Az N8 kamkordere 1280x720 pixeles felbontás esetén stabilan hozza a 25 fps-t, de egy kis hackeléssel akár 30 fps-re is rávehető. Pletykák szerint egyébként a készülék érkezőben lévő új szoftvere ezen a területen is változásokat fog hozni, no, majd meglátjuk.” (forrás) Reméljük.
-
pabadam
aktív tag
válasz
manchester85 #1066 üzenetére
Te laknál olyan lakásban, amiben néha nem tudnál telefonálni, mert nincs térerő?
-
manchester85
veterán
És? Ezt mind tudtuk. Ha választanom kell egy korszerűtlen, ócska lakás, és egy jól berendezett, kényelmes, de fixen bebútorozott kéró között, akkor attól még az utóbbit választanám, hogy tegyük fel az előbbiben odahúzhatok, tolhatok, rendezhetek, ahova és amit csak akarok. Te telefonáltál már ezzel a készülékkel? Szerintem nem. Nekem nincs panaszom az iPhone-nal.
-
Lirion
addikt
válasz
manchester85 #1040 üzenetére
Az UI-val nem nehéz megbarátkozni, bár van egy-két gyenge pontja. Viszont sok mindent testreszabhatsz benne, sokkal több mindent, mint az agyon istenített OS-ekben. Funkcionalitásban szintén elég jól áll az N8, sokaknak ez fontosabb, mint a csilivili UI.
Különben a legalapvetőbb feladat a telefonálás, és abban pl a nokia köröket ver a csodálatos iphone-ra.
-
gti16v
őstag
ők szerintem 3 "összetevőkből" állnak.
- akik csak azért veszik,mert hallotta,hogy milyen menő (kb 3-4 hétig használja) de fogalma sincs mit vett.
- akik megtehetik,de fogalma sincs mi ez,mi az a symbian de azért használja 1-2 évig.
- a symbian/nokia fan aki megteheti és türelmetlen.én az utóbbi vagyok,csak jelenleg nem tehetem meg :-)
-
jacis
nagyúr
Ha valakinek van már ilyen telefonja leírhatná a tapasztalatait.
-
Arthuro_Adam
őstag
Elméletben olyan lesz ez, mint amit az Android is tervez (vagy már megvalósított?), hogy részenként is frissíthető a telefon.
Amit terveznek S^4-re, azok amint készen leszenk, fel lehet rakni S^3-as telefonra is.
Karma: A hivatalos Nokia blogon szerintem ezt megígérték: [link]
-
jacis
nagyúr
válasz
Arthuro_Adam #1057 üzenetére
Akkor ez azt jelenti, hogy nem lesz 4-es Sym hanem a 3-ast fogják úgy feljavítani, hogy az egy év múlva mondjuk nem is fog hasonlítani a jelen állapotára?
Ha ez esetleg így lenne akkor egy nagyon jó választásnak tűnik az N8! -
Arthuro_Adam
őstag
-
emre33
addikt
Akinek már van N8 készüléke, és magyarul is tud, az elárulná nekem a készülék Produkt códját? (Termék kód) *#0000# írja ki.
Kösz -
manchester85
veterán
Mivel ez a készülék még most jött ki, így szó sincs fikázásról. Fikázás az, mikor meglévő tulajok telefonjait mások rosszindulatúan lehurrogják. Itt viszont egy patinás gyártó zászlóshajójáról van szó, ami nem méltó sem az árhoz, sem a konkurenciához. Én egyszerűen azért mertem lehurrogni, mert apámnak 5800-ja van, ami nagyon hajaz erre, annak ellenére, hogy harmadennyibe kerül, és bár specifikáció terén jelentősen elmarad, a végfelhasználói élmény eléggé hasonló. Neked pedig akkor ment el az iPhone-tól a kedved, mikor upgrade-eltél 4-es szoftra 3G-vel, és használhatatlan lett a telód.
Tudom, mert én is ebben a cipőben jártam, de downgrade-eltem, és azóta minden happy. Úgyhogy ha nincs a szoftveres botrány (ami nálam is kiverte a biztosítékot, de lehiggadtam, és gondolkoztam egy kicsit) akkor te most az iPhone 4 megvásárlását terveznéd.
-
jacis
nagyúr
válasz
Nekem iPhone-m van már több mint 1,5 éve, de nem ennek ellenére sem értek egyett a folytogatos/rugdalozós vélemyényeddel! Szerintem azt nem neked kell eldöntened, hogy kinek milyen daráló funkció a fontos. Nekem az iPhone-on van legalább 15 játék amik nagyon szépek élvezhetők stb..., de nekem nem ez kell. Nekem sokkal jobban fog jönni az N8 által felsorakoztatott tudás. Az, hogy másnak ezek a funkciók nem kellenek/tetszenek az fullra nem érdekelnek. Kicsit kezd bosszantóvá válni, hogy mióta megjelent ez a teló és szeretnék róla olvasni/hozzászólni akkor mindig a fikázásokat kell olvasnom.
Furcsák vagytok Ti! Én soha nem megyek be a SE X2-es topikba sz.rni a telefont.
Ha nem érdekel valami ill. nem tartom jó telónak akkor nem is érdekel, hogy mit irnak a saját topikjában a hívei.
Nincs szükségünk az N8 fikázásásra! Köszi. -
jacis
nagyúr
válasz
manchester85 #1036 üzenetére
Szivemből szóltál.
-
manchester85
veterán
válasz
Gabor113 #1046 üzenetére
Sorry, nem akartam személyeskedően fogalmazni.
De gondolom azt megérted, hogy ha valaki napi szinten használ két rendszert, akkor van némi rálátása a dolgokra. Tudod, elméletben eldönteni, hogy "nekem mi a jó", közel sem olyan egyszerű. Ez a nokia N8 egyszerűen nem ebbe a kategóriába (130-170k) való. Nagyon jó, hogy egy házi robotgép tudásával vetekszik, csak épp nem szerethető eszköz. Persze, minden szubjektív, bár én inkább relatívnak mondanám. Aki világéletében (csak) symbiant használt, annak tetszeni fog. Amúgy nemtom, milyen számokkal nem vagyok tisztában, de mind1.
-
Ricardo
titán
válasz
"csak épp a legalapvetőbb feladatokkal nem bánik úgy, mint bármely riválisa."
Mint például a híváseldobás
Bocs ez nagas labda volt.
-
Gabor113
tag
válasz
A számokat tekintve pedig nagyon nagyon nem vagy tisztában még az alapokkal sem, javaslom olvass a témában, pl üzleti híreketaz nagyjából helyreteszi majd a képzeteidet.
-
Gabor113
tag
válasz
Klasszikus idézve: te már csak tudod. Bocs hogy el meren dönteni mi jó nekem. Még mindig nem ment át a szubjektív szó jelentése úgy tűnik de nem is kell erőltetni. De biztos jól esett egyet fikázni.
szép napot
-
gyoref1
aktív tag
válasz
manchester85 #1042 üzenetére
Én már annak is örülnék ha kikapcsolva is ébresztene
(nagyon UI lennék
)
-
tariattila
veterán
válasz
azt az élmezőnytől leszakadást lassan kezdheted átértelmezni...
a belerúgás viszont rendben van! -
Anulu79
addikt
válasz
manchester85 #1042 üzenetére
-
Anulu79
addikt
válasz
Mi az az UI?
Tudatlan vagyok tudom. -
manchester85
veterán
válasz
Gabor113 #1038 üzenetére
Te már csak tudod... Én viszont apám 5800-ját nap mint nap használom, és a hideg futkos a hátamon, mikor egy 150 ezres mobil UI-ja, webböngészője és sebessége is teljesen arra hajaz. Persze, van itt 12 mp-es fényképező, turmixgép meg kávédaráló, csak épp a legalapvetőbb feladatokkal nem bánik úgy, mint bármely riválisa. Az apple és a microsoft egy mokkáskanálnyi vízben fogja megfojtani az N8-at.
Az android meg az élmezőnytől leszakadva, de erős harmadikként még belerúg azért egyet.
-
Gabor113
tag
válasz
Többivel pedig abszolút egyet értek.
-
Gabor113
tag
válasz
Há' mer' hülye lenne még vagy 60 ezret rákölteni csak hogy eyefónja legyen.
fölösleges. Ha meg lejjebb megy az ár még jobban megéri ebben a kategóriában.
-
gyoref1
aktív tag
válasz
ÖÖÖ talán mert több mint 10 éve azt használ és szereti ??
-
manchester85
veterán
Nem tudom, miért akarsz morális kérdést csinálni ebből. Egy komolyabb dohányos az N8 árának másfélszeresét költi cigire évente. Amúgy meg honnan tudod, hogy aki épp azért nyavalyog, hogy mikor veheti már meg az N8-at, az:
1. mióta spórol rá
2.mikor vett utoljára mobilt
3. dolgozik-e esetleg tanulás mellett, míg más a kocsmában ül
4. nem sörözik, nem fesztiválozik, mert arra meg sajnálja a pénzt
Egy mobilfórum lényege, hogy a mobilokkal, ne pedig privát kérdésekkel foglalkozzunk, ugyanis ezek a felületes infók csak félrevezető következtetésekre vezethetnek.
Bennem csak egy kérdés vetődik fel: akinek ennyi pénze van, miért nokiára költi?
Amúgy Joey tömören leírta a lényeget, csatlakozom.
-
Misály
addikt
Nem erted, szerintem is jo ha ez a legnagyobb baja hogy megis milyen 120k+ telefont vegyen meg mert nem tud donteni. De ezt ne ugy tegye ha 25+ eves es az anyjanal el pl, vagy anyagi gondokkal kuszkodik. Szerintem aki ilyen hatterrel vesz draga telefont az hulye. Csak erre akartam ravilagitani.
-
joey04
titán
válasz
rudymester #1028 üzenetére
azért mert nem teregetik a szennyest az emberek egy fórumon, attól még a legtöbbjének van nagyobb baja is. de arról minek értekezni egy mobilos fórumon?
-
rudymester
senior tag
Nagyon OFF:
Bocsánat emberek, de hihetetlen, hogy miért kell idegeskedni, hogy 1 hónap késéssel kapunk egy telefont, ami ráadásul 150-160k és nincs az embereknek türelmük kivárni. Soha ne legyen nagyobb problémája az életben ezeknek a vásárlóknak és örülök, hogy ők megtehetik.
Nagyon OFF END
-
jacis
nagyúr
Ez egy egész jó pont az N8-nak:
http://www.mobilport.hu/mobiltelefon_tesztek/20101020/nokia_n8_kamera_teszt_non_plus_ultra/ -
válasz
Arthuro_Adam #1020 üzenetére
Ananászt.
A "Cuccaim" részt gyakran szoktam frissíteni. -
Atombalu
senior tag
Nos, eldőlt. iPhone tulaj leszek.
Azért leírom mi alapján döntöttem
3 hete édeasnyám feladott nekem 2 csomagot. Érdekes volt, hogy nem jött meg 2 hét alatt, ezért megkértem, hogy kérdezzen rá mégis hol lehet. A postán azt a választ kapta, hogy a csomagok eltuntek a központi postaba szallitas soran,,,,,,nem tudnak mit kezdeni a történtekkel.
Így inkább nem kérem meg, hogy küldjön N8-atSebaj, celluxom van. A többit is kiokoskodjuk,,,
-
Tepok
csendes tag
Megnéztem a HTC-t nem tetszik, Samsung se, Iphone tetszik de mégse, a többi gyártó nem érdekel, ez az N8 nagyon tetszik
Kártyafüggetlenül az Iphone kb200e ft az N8 kb 130-140e ft, miért olcsóbb a T-nél kb 80e-rel az iphone? akkor kerülhetne az N8 is kb 50-be, nem? és ha kártyafüggetlenül nézzük a két telót miért érné meg + kb 60e ft-al drágábban az Iphone mint az N8?Szerk.: Bocs nem válaszolni akartam, félrenyomtam
-
Mindenképpen ígérete ez a teló,igaz nem a legolcsóbb de Nokia.
-
gyoref1
aktív tag
válasz
Arthuro_Adam #1013 üzenetére
Most őszintén , kit érdekel bármelyik cég profitja ??
Vagy részvényesek vagytok ?
Csináljanak jó telókat azt kész. -
hgab
csendes tag
tegnap nyomogattam egy kicsit az N8at. szerintem simán egy vállalható telefon. nagyon jól össze van rakva, az h tetszik e vkinek az egyéni, de tényelg minőségi cuccnak néz ki. a kijelző rendben van. elsőre hiba nélkül tudtam gépelni, elég gyorsan. a menü egyszerű, aki nem vágyik arra, h egy jegyzet törlésekor egy összagyűrt papírdarabot lásson a kukába hullani, csak simán törölni akarja, az szeretni fogja. plusz van ingyé' navi, rendes szótár, meg egy csomó hasznos dolog. amúgy sajnálom, h az egyik legnépszerűbb hazai oldal képtelen elfogulatlan tesztet írni
már nem először.
-
user01
aktív tag
Nokia N8 kamerateszt: [link]
-
drzsoo1
aktív tag
Másik topicban elmondtam hogy miért. Szept 20 körül a Nokia bejelentette, hogy késik az N8 piaci bevezetése 2 héttel, az ok pedig a felhasználói élmény teljesebbé tétele. [link]Ott leírtam hogy kizárt dolog, hogy a forgalmazás megkezdése előtt 3 héttel ne állnának a telefonok sokszázezrével a raktárakban, ismerve a rekordmennyiségű előrendelést. Itt már csak a logisztikai dolgokon kellene matekozni, nem user experienc fejlesztésről hazudozni. Vsz gyártókapacitás gondjaik vannak vagy nincs elég samoled stb, és nem akarják bevallani.
Ennek fényében teljesen érthető a magyarországi forgalmazás csúszása.
Teljesen érthető a felháborodás, mert hát nem erről volt szó.
Valaki megjegyezte itt hogy a Nokia a legnagyobb mobiltelefon gyártó. Miben legnagyobb? Az eladott darabszámban lehet, de a focit is gólra játszák, nem az nyer aki többet birtokolja l labdát, a profit tekintetében az apple már megette a nokiát.( több min 10-szerese a profitja a nokiához képest)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Megjött végre a várva várt Nokia zászlóshajó, de vajon a megújult Symbian fel tudja-e venni a versenyt az egyre erősödő konkurenciával?
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 16 Pro 256GB Független Karcmentes/2028.04.28.gar./Akku 100%/p4248
- IPhone 8 Plus 64GB gyári független megkímélt új akku
- iPhone XS Max 64GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4245
- iPhone X 64GB Megkímélt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4244
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest