- Milyen házat vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- PLC programozás
- Milyen videókártyát?
- Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
NandoXXL
senior tag
Mond annak nagyképűen akinek hibás a vga-ja. Mint a 380 topikban mikor BS és egyéb hibáról írtam (be kellett másolnom a driver leírást a hibákkal, AMD linkel hogy leállítsam a sok szakit a mocskolódással hogy nálunk van a hiba mert az AMD hibátlan, és ők szakértők
NV topikban is akkor fogták be szájukat amikor leírtam nekik hogy az adott driver-el, hardver és szoftver környezetben bárkivel fogadok 1 havi fizuban hogy reprodukálom a hibát, nagyon kevés felhasználót érintett a hiba, ezért úgy csinált a rajongó tábor mintha nem is létezne, pedig NV is elismerte. Itt az lenne a lényeg hogy segítséget kapjon a felhasználó és információt.
Unintelligensebb vagy az AMD topikoknál mert a gyártónak se hiszed el hibát! Ajánld fel cserére a 1070-ed, úgy is mind hibátlan és csak extra tuningot kapsz, (Dear, Hero of the Green Glass Ledek vannak a gépedben? Azt halottam nagyobb a tuning potenciál tőle
)
-
Devilstudio
tag
válasz
->Raizen<- #37 üzenetére
Miért is lenne "hibás" 1070? Mert az idióta barma rátolja a updatet a samu memosra? Hát annak csak gratulálni tudok.
Ki van írva óriás betűkkel hogy MICRON memóriás kártyákra való.
Nekem micronos, holnap legfrissitem és nem téma. Örüljünk annak hogy van update. -
kromatika
veterán
Hát ez eléggé ciki.
-
Dyingsoul
veterán
Komolyan nem értem ezt az egészet, mármint sokan elolvassák a címet és jönnek hőbörögni, hogy "nahát ez felháborító!" közben meg azt sem tudják merre vannak arccal.
Nekem 1070 Gainwardom van, memóriáját meló után megnézem de eddig semmi baja pedig a cikkben ennek a gyártónak is szerepel a neve.
Most akkor kérdezném, hol vannak azok az 1070 tulajok akiknél előjött ez a képi hiba esetleg memtuning után illetve az után már alap órajelen? Ph-n egy ilyenről sem olvastam pedig az 1070/1080 topikot szeptember 10-ig napi szinten követtem. Nyilván nem lehet kizárni, hogy vannak ilyenek de ennek ekkora feneket keríteni ha a felhasználók csak igen kis szeletét érinti... szvsz felesleges.
Elvakult mantrázó hívőknek mondom: nem ez az a hír ami alá trollkodni kellene mert csak magatokat illetve a piros oldalt teszitek vele ellenszenvesebbé. Biztosan fog még nagyobbat botlani az nvidia, várjátok ki ki szépen. Tudom, hogy nagy a türelmetlenség, mert az 1060 és fölfelé semmi alternatívát nem tud nyújtani a piros oldal, de ezt a dühöt nem egy ilyen bagatel hír alatt kellene kitölteni.
-
kenwood
veterán
válasz
Dr. Gonzο #18 üzenetére
Ez egy hiba,amit ket kulonbozo modon lehet orvosolni :
- ertesz hozza : frissited a biost
- nem ertesz hozza : visszaviszed a boltba,ahol jo esetben rajonnek maguktol,es lefrissitik,rossz esetben elkuldik a gyartonak,aki visszakuldi a frissitett biossal,es varsz 2-4 hetet -
törölt tag
válasz
#90933760 #90 üzenetére
Kérdés, hogy ez a rosszabb időzítés (=lassabb elérési idejű memória a videokártyán) fog-e a sebességre ténylegesen negatív hatást gyakorolni?
Egy biztos, ez a dolog semmiképpen sem vet jó fényt a Micron memóriás 1070-ekre.
Remélhetőleg ez az eset nem csak a jéghegy csúcsa volt az új Nvidia kártyákkal kapcsolatosan, bár attól tartok, fogja még az embereket (szokás szerint) negatív meglepetés érni...
-
sixpak
nagyúr
válasz
#90933760 #85 üzenetére
"Itt inkább az van, hogy valakiknek nem tetszik az nV és minden apróságra ugranak egyből."
Ezt te sem gondolod komolyan?
Fordított esetben gondolom az itteni sötétzöldek, részvétnyilvánító lapokat küldenének a pórul járt pirosaknak, talán még anyagi segítséget is felajánlanának, de hideg élelmet, tartós élelmiszert mindenképp, hogy valahogy át tudják vészelni a nehéz időszakot.
De mindegy is, ez a dolog ismét el lett b@szva, szimpátiától függetlenül. -
törölt tag
Túl van reagálva, ha szoftveres hiba akkor frissíteni kell oszt kész, ha nem jó utána se akkor meg gariztatni. De lehet egyből gariztatni így is akinek nem tetszik, visszakapja hetekkel később ugyanazt a kártyát amin nem csináltak valószínű semmit csak biost frissítettek ugyanúgy, amit otthon is meg tud csinálni.
Itt inkább az van, hogy valakiknek nem tetszik az nV és minden apróságra ugranak egyből. -
sixpak
nagyúr
LOL...úgy tűnik a 70-re végződő zöld kártyákra rájár a rúd.
-
-
Gyuri27
félisten
válasz
zovifapp111 #81 üzenetére
Már ha a micron a hibás. Mert arról mélyen kuss van.
Én inkább a ződeket vélem felfedezni felelősnek. Persze bennem van egy nagy adag előítélet és utálat fent nevezett cég iránt. -
zovifapp111
senior tag
Azt a fránya mindenit a Micronnak.
-
Ilyen a világon nincs
-
Lacok
őstag
Ez nem túl jó reklám a Micronnak.
-
Peak
addikt
az amd egy géppisztoly, nem is értem mit keres egy informatikai oldal fórumán
-
juhasz22
aktív tag
Nincs itt baj sem az NVIDIA val sem azzal aaa hogy is hívják AMD vel
-
Praston
tag
Ejha. Hazaérek, meglátom a cikket, na mondom bekészítek egy kis kaját és olvasom a netharcosokat, de semmi.
Fáradtak az emberek?
-
Erdei88
veterán
válasz
Szeszkazán #73 üzenetére
Köszönjük!
-
Szeszkazán
senior tag
Zöld lobogó alatt még a bug is feature. Azért fel lehetne vállalni kicsit jobban. De a lényeg, AMD maga a sátán, erről is az AMD tehet hogy rossz a Micron RAM biosa, mert rossz a driver.
-
Xbean
tag
válasz
Acélfarkas #49 üzenetére
Giga 1070 G1 kártyám van, most néztem gpu-z-vel és micron memo van rajta. Eddig semmilyen problémám sincs vele, igaz nem tuningoltam. Mindenesetre, ha lesz új bios hozzá valószínűleg frissítem.
-
törölt tag
Érdekes, nekem például soha nem volt driver gondom az AMD kártyákkal.
Fölváltva használtam Geforce-okat és Radeon-okat is, egyik se jobb a másiknál. (Jelenleg is van RX 470-em is, meg GTX 1070-em is.) A Micron-os problémában szerencsére nem vagyok érintett, mert Samsung RAM-ok vannak a 1070-esemen, de ettől függetlenül is egy kb 150-160ezres videokártyán egy ilyen baki a pofátlanság csúcsa.
Javítás ide vagy oda, valahogy meg fogom majd tudni érteni azokat a vásárlókat, akik ezután kizárólag a Samsung memóriás változatokat fogják keresni, és kerülni fogják a Micron-osokat. -
Raymond
titán
Itt talan inkabb arrol va szo amit lejebb is irt valaki hogy a vezerles lett a BIOS-ban elturva es nem az hogy hibas a RAM. A javitas ezt teszi helyre. Ez attol is valoszinu hogy egy bizonyos RAM gyartorol es termekrol van szo amit fuggetlenul a kartya gyartoja, PCB tipusa es formaja, hutes, stb. a BIOS-ban javitva van.
-
Elmör
őstag
Nem lett volna egyszerűbb egy kártya visszahívás? Ez világszinten annyi, de annyi embert meg fog sz*patni, hogy csak na így. Nem fogják azok nézni, hogy milyen memória van rajta, bár megmondom őszintén ha ilyen jelenségek lennének gyári órajelen, már küldtem is volna garira, még ezt a hírt sem élte volna meg.
-
D.Orion
veterán
Én ezt nem értem. Ha alapórajeleken hibázik egy vga, akkor viszem is vissza garanciális cserére. Mégis miért kéne nekem bios-t frissítgetnem!?! Cseréljék ki azt kész!
-
nullpoint
őstag
Marha jó. Szarok a ramok, akkor növeljük a késleltetést, talán úgy nem hibázik...... Meg az elvárt teljesítményt sem adja le, dehát mit számít, megvette a paraszt, a pénzét úgyse adjuk vissza, szenvedjen..........
-
Erdei88
veterán
Írtam a topikban is, 1070 FTW-em van Micron rammal
A bios update óta még jobban mennek a ramok. Eddig +300Mhz-nél megállt, most már +400-nál járok.Ennek most nagyobb lehet a füstje mint a lángja
EVGA forumon is többem "panaszkodtak" , hogy jobban megy a mem OC. Nekem eddig se volt semmi problémám, kopp-kopp, ez az update csak még nagyobb mem OC-t eredményezett -
Locutus
veterán
Zotac FE-men is samsung van.
Amúgy az addig ok, hogy micronok mindig is antituningos hírben voltak, de olyat azért én nem nagyon olvastam sehol, hogy valakinek alapórajelen se lett volna jó... ezek a userek hol vannak?
-
kolopele
nagyúr
válasz
->Raizen<- #37 üzenetére
Szerintem azért ennyiért még ne keress ilyen kártyát az aprón se.............
-
fanti
addikt
Teljesen egyetértek!
Jön a sok 50 giga körüli ISO-s fostenger, ami sem nem köt le, sem nem is szép.
Könyörgöm! Ki fog programozni? Vagy már ez a szakma is eltűnt?Az API-k gyorsabban cserélődnek, mint tíz éve a játékok.....hol marad így a kódoptimalizálás? Persze sehol.
És akkor jön egy új játék, ami már FullHD-ban is kifut a 4GB VRAM-ból, megnézem és azon csodálkozom, hogy ezen a grafikán meg mi a büdös franc eszik ennyit...?
Uninstall..... -
Ciccuka
veterán
Elég nagy bakinak tűnik, főleg, hogy több gyártó is érintett.
-
törölt tag
És a 650, 550 valamelyik verziói is szenvedtek ebben, csak akkor nem volt annyira érdekes, meg azok nem felsőkategóriás kártyák voltak. De mondjuk nem is értem miért nem lehet a memóriát a vezérlőhöz szimmetrikusan illeszteni, akkor nincs gond. Érdekes a 200, 400 szériánál meg tudták csinálni, igaz az így született 768, 1280, 1536MB-os kártyák elég érdekesen hatottak, de legalább nem volt memórialassulás gondjuk.
Így a 970 az 3 vagy 6 GB kellett volna a legyen, a 6 sok volt, a 3-mal meg lefikázták volna, hát bevállalták a 4-et. Meg is lett az eredménye, vagyis nem mert így is rengeteget eladtak.
De látod ott az 1060 kétféle verzióban (ami nem újkeletű az AMD is csinálta ,de ott az egyik mindig OEM) vagy az új TitanX másodjára is ugyanazzal a névvel. Azért tud alkotni az nV... -
scdlsc
senior tag
-
trufa12
addikt
Én nem igen tudok ilyenről, olyan van hogy melyik játék megy cf- sli-ben meg hogy hogyan, de ilyet még nem is kerestem mert mindig meg nézegettem magam meg beállítgattam a játékokat .
Egyébként meg programozás lényege, ha akarják betudják még szorítani pár évig a 4gb ramba (csak nem akarják )
az nem hozna pénzt. De akkor is lejebb vesz az ember pár eget megváltó feature-t aztán máris csak 1 gb-ot fogyaszt a játék ( aztán semmivel sem rondább )
Nem is olyan régen még 1-2 gb vgakkal szaladgáltunk aztán ha vissza nézem azokat a játékokat alig csúnyábbak ... Mind mind a marketing bullshit (pénz csinálásról szól )
de pl 3-4 év múlva már úgyse lesz elég mert már most a 16gb vga-k jönnek jövőre... így tornázzák fel, adják el az új dolgokat . Ez van ezt el kell fogadnunk .
-
Departed
őstag
Ez mondjuk igaz lehet
De hátha a jövőben olyan is jön ahol nem parasztvakítás a max beállítás és a hozzá tartozó 4GB-nál nagyobb vram használat (Rise of Tomb Raider közel áll ehhez).
Egyébként nincs egy honlap ahol a különböző játékok beállításait lehetne megnézni hogy melyiknél értelmes a max beállítás, és melyiknél csak sok fps-t veszít az ember, plusz látványt nem igazán nyer?
-
trufa12
addikt
Ezt én sem értem, mindig volt driver gondom az amd-oldalon .
biztos user error.
nah jó a hd4xxx széria alatt minden csuda volt .Meg még az 5xxxre is úgy emlékszem, sőt a 6ra is . De utána ....
Kényszerültem már át a zöld oldalra, mikor lett elég zsé. De előtte azok a csuda 8xxx zöld kártyák -
Tyrel
őstag
Tkp. miért is kéne csalódottnak lennem "AMD tulaj"-ként?
Közel 1 éve vettem Black Friday-en egy R9 390-et 90 gurigáért, durván azt a sebességet tudja ami most az új kártyák ugyan ebben az árkategóriában, csak én már előtte egy évet "élvezkedtem" vele, nem vártam a csodát low grafon játszva.
Pl. Battlefield 1 is tök szépen megy 1440p-ben, driver gondom se volt vele soha... Sosem értettem ezt a "zöld táborból" érkező dobálózást, hogy szar a Radeon meg rossz a drivere meg a csalódott tulajok itt sírnak meg köpködnek meg így meg úgy... mi van? miért?? Nem.
-
trufa12
addikt
válasz
Retekegér #40 üzenetére
Az olyan kártyák amik nem futtatják a mafia 3-at fhd-ban 60 fps-el minden max beállításon.. azok nem jók semmire (hiszem a mafia 3 remekül van optimalizálva, és év játéka esélyes )
Egyébként meg hülyeség hogy a 4gb nem elég fhd-ra max ha úgy van a játék beállítva (paraszt vakításképpen )
Magyarán ami xar nem kell maxra húzogatni meg nem is kell vele játszani . -
Departed
őstag
válasz
Retekegér #40 üzenetére
Csak a 8GB-os verziók játszanak, mert már több játék kér 4-nél többet FullHD max-on.
Egy ideje megvan már a 1060-asom és akkor 84k volt (nemtom mostanában mi a helyzet), míg ellenfelei a kicsit lassabb 480 8GB-osok 95-100 vagy még többe kerültek sokkal magasabb fogyasztás és hőtermelés mellett.De ez már ebben a topicban nagyon off ugyhogy befejeztem.
-
DNReNTi
őstag
Fú, micsoda troll topik lesz ez gyerekik.
-
Sanyi19
őstag
válasz
->Raizen<- #21 üzenetére
Legalább lesznek olcsó elflashelt 1070-esek hardveraprón!
-
fanti
addikt
Ez mind a rohanás miatt van. De minek siet az nVidia ennyire? Hiszen úgy is ők a gyorsabbak és a támogatottabbak. Mondom mindezt 380X tulajként.
Pedig az nVidia tényleg nagyot alkotott a legújabb generációval, kár ezért a hibáért, ami beárnyékolja az amúgy méltán elismert gyártó termékeit.
Mindegy. Lényeg, hogy javítható! -
Habugi
addikt
Benéztem hátha torokra mentetek már de semmi extra.., már a jelen sem a régi de lehet csak ~38 post volt hozzá kevés, btw a poénok jók voltak..!
-
scdlsc
senior tag
-
Televan74
nagyúr
No para,jön a javítás!
Esetleg antituningos Micronos GTX1070 100.000 Ft alatt megveszem!
-
Departed
őstag
Minek van egyáltalán ellentábor? Amikor váltani akar valaki azt kell venni ami megfelelő teljesítményt ad megfelelő áron.
Jelenleg újonnan legújabb gyártástechnológiával érdemes vga-t venni.
Tehát 1060-1070-1080 kell a 1080p - 1440p - kvázi 4K felbontáson maxra tolt játékhoz, ezeknél párosul a megfelelő teljesítményhez megfelelő fogyasztás és hőtermelés.Amint lesz ezekre válasza a másik gyártónak akkor meg azok is megfelelők lehetnek. Ilyen egyszerű. Mint annak idején amikor a HD4850 volt messze a legjobb vétel 35k-ért. Egyszer fent egyszer lent. Egyszer egyik cégtől érdemes venni, egyszer másiktól.
A szükséges BIOS frissítés viszont örülök hogy elkerül (nyilván mivel nem 1070-em van), aminek örülök mert nem vágyom ilyen izgalmakra.
-
Gamer21
tag
Akkor mondhatjuk hogy eddig mázlid volt !
Ja hát igen , de majd kiderül hogy engedi e vagy sem !
Havernak Micron memória van a 1070 , de még nem.panaszkodott , jó bár neki alap órajelen megy a kártya semmi OC !
Majd lehet gyengéden oda sugom neki hogy nem akarod meg nézni mit bír a kártyaNem amúgy isten ments hogy valami baj legyen vele , nem rossz kártya az 1070
Akinek Micronos mem van az óvatosan figyeljen a dolgokra , ellen tábor ide vagy oda , jelenleg ez a legfontosabb !
-
válasz
Interceptor #30 üzenetére
Hogy éppen mi van nekik raktáron inkább.
-
-FLY->
őstag
válasz
Interceptor #30 üzenetére
Szerintem csak annyi, hogy ki, kitől tudta beszerezni, amennyiért gondolta.
-
Interceptor
addikt
Mitől függ, hogy micron vagy samsung memória kerül egy 1070-esre? Az első változatok kaptak micront?
-
trufa12
addikt
de gondolkodtam és nem akarok cf-et .
Mert csak a gond lenne vele. A monitor meg várhat majd lesz gsync. Vagy az új amd kártya amit javasoltatok ott a topicban .
Én szeretem az amd-t is . Csak szarokat ad ki bánatomra . Örülnék pedig az árversenynek is .Pedig ha nem lenne mindig gond a 2 kártyás rendszerekkel (driverre várni, játék profilra,meg amihez nem tudják megoldani játszhatatlan ) meg a melegedés víz nélkül, akkor jó lett volna a freesyncel a 2x 480-is .
-
trufa12
addikt
Undorító amit az nvidia művel (jah várj , mégse) elvagyok a 980ti-al büszkén vállalom
-
kolopele
nagyúr
A jelenlegi konfigom előtt volt 1070 - em is, meg megfordult néhány még nálam, ahogyan 1060 is, de mindben Samsung memória dolgozott, még Micron nem. Mindenesetre minden 1070 tulaj nézzen rá azzal a kicsike ingyenes programmal, hogy milyen memória van a kártyáján, mielőtt rányomna a frissítésre, már ha egyáltalán engedni fogják a Samsung memóriák a frissítést.
-
kolopele
nagyúr
Végre megint lehet köpködni az nvidiát a csalódott amd tulajoknak
-
Gamer21
tag
Persze hogy Neeem !
Az NVIDIA egy tisztességes cég , időben közöl minden e jellegű hibát
! (Igaz az óta ebből is aladtak már jó néhány darabot ,mire kiderült mi van de szarni bele )
Aaahhhh de hiányzott már egy ilyen hír , mint egy falat kenyér !
Semmi rasszizmus csak .. tudjátok hogy megy az ilyen !
Radeon szurkálódások után jó egy kicsit vissza vágni
Szeri van amúgy ! Semmi harag ! Kezelje mindenki poénként !
-
sTERNI
senior tag
"Viszont a képi hibák
atel fognak tűnni" -
kikikirly
senior tag
Gigabyte G1 Gamig 1070 van 3 hónapja és nincs semmilyen anomália(nem tudom hogy melyik gyártó mem chipje van rajta).
-
törölt tag
A drivernek édes mindegy milyen a memória, a BIOS időzítésekkel/feszültséggel lehet valami elrontva még azt is kinézem, hogy fogták és áthozták 1:1-be a Samsungét
Ugyanez volt az R7/9 200-as sorozatnál amikor néhány gyártó elkezdte keverni az elpida, hynix ramokat - meg az időzítéseket is és főleg alacsony órajelen hibáztak... -
buherton
őstag
Arról nincs adat, hogy ez a VBIOS min fog változtatni, az eddigi információk szerint a memória késleltetése módosul, de azt nem tudni, hogy mire. Viszont a képi hibákat el fognak tűnni, ha azokat a Micron memóriák instabilitása okozta.
Min fog változtatni? Mondjuk normálisan fogják a memóriát inicializálni? Ide a rozsdásbökőt, hogy nem a memória instabil, hanem a boot code rosszul inicializál, de még az is lehet, hogy a drivernek van rosszul megírva a memória elérése. Tipikusan egy flag-t nem set/resetelnek. Vagy a maskot nem bitenkénti vagyolják, hanem összeadják (láttam erre példát
).
MOD: Mivel az új VBIOS csak a Micron memóriákat használó kártyákra vonatkozik a Samsung memóriával dolgozó opciókra nem szabad frissíteni.
Ez most komoly? Mert viccnek nagyon-nagyon durva lenne. Milyen már az a system-es, aki nem készül fel az emberi hülyeségre? Most komolyan olyan nehéz lenne betenni egy if-t? Mondjuk, ha nincs hely rá a NOR flashben vagy EEPROM-ban, akkor érthetőbb, de akkor miért nem tesznek nagyobbat?
-
Dr. Gonzο
senior tag
Mennyi Samsung memóriás fogja majd a BIOS-t frissíteni, amivel lehet csak a bajt okozza magának...
-
Shade45
senior tag
Apa kezdődik...
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest