- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Panasonic LCD és LED TV-k
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- 3D nyomtatás
- Modding és elektronikai kérdések
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- Milyen egeret válasszak?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
RudiSZT3
csendes tag
válasz
RudiSZT3 #209 üzenetére
Visszaállítottam az eddig tuti stabil +75 core +300 mem órajeleket, és most is stabil.
Szóval az én tapasztalatom az, hogy az én videókártyámat nem tette tuningolhatóbbá a bios frissítés, de legalább rosszabb se lett. Meg ugye végülis a gyári értékekért vállal felelősséget a gyártó, afölött nem, szóval nincs okom panaszra. -
RudiSZT3
csendes tag
válasz
gubacsino #208 üzenetére
Furmarkot felejtsd el!
Sokan fikázzák, és én is azt tapasztalom, hogy nem sok mindenre jó. Tény, hogy folyamatosan 100%-on tartja a vga-t, de ezt más benchmarkkal is el lehet érni, vagy még inkább játékkal, megfelelő beállítások használatával. Viszont a Furmark pl. hiába hajtja 100%-on, mégsem hozza ki olyan hamar az instabilitási problémákat. Cserébe viszont mindennél jobban fűti a kártyát. Szóval valami olyasmi, mintha a sportteljesítményedet finn szaunában akarnád megnézni: nem fogja megmutatni, hogy meddig bírod valós körülmények között, viszont szívrohamot kapsz a melegtől. Konkrétan olyan hírek is terjengenek, hogy volt rá példa, hogy a Furmark kinyírt vga-kat. (Nézd meg az általad linkelt oldal legalját, ott is van egy kép róla.)
Maradj inkább a játékoknál (Witcher 3, Crysis 3, Deus Ex Mankind Divided, GTA V), ezekkel rendesen meg lehet küldeni a vga-t. Witcherben pl. ha az Aard jel alternatív módját használod, az az effekt rövid időre mindig rápakol +néhány % terhelést a vga-ra. Az előző kártáymat (Msi 970) elég szépen meg tudtam húzni, de Witchernél, amikor az alternatív Aardot nyomogattam egymás után, bizonyos részeknél kidobott a játékból.
Monitorozni úgy tudod legjobban a dolgokat, hogy az MSI Afterburner telepítésekor a RivaTuner nevű programot is feldobja, mint telepítési lehetőséget. Azt is tedd fel, kapcsold be rajta az OnScreenDisplayt, és állítgasd be, hogy milyen adatokat szeretnél látni játék/benchmark közben (azt viszont már az Afterburner beállításaiban fogod megtalálni.)Amúgy úgy tűnik, hogy sokat nem jelentett OC-t illetően az új bios. Tegnap este próbálgattam úgy, hogy a memóriát már +400-ra tettem, a gpu maradt +75. A Star Wars Battlefrontból (1080p ultra + 160% resolution scale) pár perc után kidobott. Aztán visszatettem +300-ra, úgy végigment a meccs (aztán lefeküdtem aludni
). Remélem, hogy csak amiatt dobott ki a játékból, hogy nem bírta az OC-t, és nincsenek egyéb problémái a bios-nak ami instabilitást okozna.
-
gubacsino
aktív tag
válasz
RudiSZT3 #207 üzenetére
Kösz. Az azért egész jó hír, hogy az "első lépcső" OC-t bírja az új VGA BIOS is.
Én nagyon amatőr vagyok húzást illetően... mint látszottnem igazán tudok/használok olyan programot ami folyamatosan tekeri a VGA-t, de rövid keresés után ezt
találtam.
De hogy ne menjünk ilyen messzire létezik egy gyári stressz tesztelő is, az MSI KombustorMint ahogy írtad, a legjobb a játék közbeni teszt
A Witcher 3 hasonló beállításokkal, nálam is 95-100% kihasználtság, már amennyire tudom figyelni
-
RudiSZT3
csendes tag
válasz
gubacsino #206 üzenetére
OFF: Eddig nem jutott sok időm a tesztelésre (mivel közben cseréltem alaplapot-procit-memóriát, így teljes rendszer újratelepítés is kellett), de
ON: annyi már kiderült, hogy az első lépcsőt (+350 MHz mem) sikeresen megugrotta. Ez még nem sokat számít, de természetesen nézem tovább, hogy mit bír.Egyébként azt találtam ki, hogy benchmarkokat nem futtatok, mert volt rá példa, hogy adott benchmarkot tudta stabilan futtatni a vga, de pl. a Deus Ex Mankind Divided-ból kidobott, összeomlott.
Úgyhogy most három játékkal tesztelem az adott beállítást: Crysis 3 (full max, 4xMSAA), Witcher 3 (full max, Hairworks on+4xAA), Star Wars Battlefront (full max, 160% resolution scale). Ezekkel a beállításokkal folyamatosan közel 100% a terhelés.Vagy tudtok olyan benchmarkot mondani, ami hamar kihozza az instabilitást?
-
RudiSZT3
csendes tag
-
gubacsino
aktív tag
válasz
NandoXXL #202 üzenetére
OMG Akkor az én művem vagy a gyári tuning? De mindegy is
Mekkora láma vagyok! És egy "ilyennek" van ez a kártyája
valahol sejtettem... hiába soha nem használtam, a GPU-Z-t
Tehát akkor attól hogy gyárilag visszavesznek a tempóból nem kell félni? Bár ezek után nekem mindegy is....
Megyek és átgondolom az életem -
-
gubacsino
aktív tag
Bocs mindenkitől a dupláért, kicsit rápörögtem a témára
Az új MSI BIOS csomagban mellékelt PDF-böl ollózott GPU-Z kép:
A GPU-Z a következőket mutatja nálam:
A bekarikázott értékek alacsonyabbak lesznek a frissítés után? Hozzáértőket kérdeznék. Ezzel éri el az új BIOS a stabilitást? Vagy valamit nagyon benézek, és ezek a számok érdemben nem jelentenek semmit? ( Most látom, a "Bandwidth" is alacsonyabb lesz/lenne, nem jelöltem be)
Jól látom azt, hogy "default"-ra visszaállítja az új BIOS az órajeleket?
Ha ezek számítanak, akkor köszönöm, de nem kérem a frissítést. -
gubacsino
aktív tag
Köszönöm.
Megnéztem. A pdf telepítési útmutatót is. Ami erősen ajánlott mindenkinek! Mert nekem pont a példában szereplő S/N számom van (persze nem a ....0001-es)
Ugyanakkor alapon, és minimális húzásnál (120/300) nincsenek problémáim. Hallgatni kéne öreg mesterem szavaira, miszerint "ami nincs elromolva, azt nem kell megjavítani" Persze kíváncsi lennék, mi az a "plusz" amit add ez a frissítés. Azt hiszem várok még pár napot. (remélem kibíromAki hasonló cipőben jár, és bátrabb nálam ne tartsa magában az infot. Előre is köszönöm.
-
danny73
csendes tag
Nagyszerű megjött az új bios frissítés (2016.11.13) a gigabyte 1070 g1 gaming karikhoz is, az augusztusi béta után!
Ez már teljes f11 a micron ramos gigabyte-os karikhoz...
Inkább visszaraktam a bétát még ha +300 Mhz et is sikerült kisajtolni stabilan a béta driverrel.
Vélemény:
Inkább a béta +300 mhz memclockkal mint ez az összevisza ingadozó sz@R!!
Még jó hogy lementettem a bétát, mert ugyanis az már nem elérhető a support-on, sem az előző vezrzió F10!
Tömören ennyi!
Hajrá Gigabyte, lassan leírod magad! -
duvi
nagyúr
MSI GeForce GTX 1070 GAMING X 8G új BIOS (mai dátummal): LINK
A csomag tartalmaz egy telepítési útmutatót is. -
Erdei88
veterán
válasz
NandoXXL #194 üzenetére
Azt hiszem már a legelején félreértettél.
A hiba valós és köztudott. Csak leírtam a saját tapasztalatom, hogy én a szerencsésebbek közé tartozom és nálam hibátlanul működik, sőtt most már jobb a memória OC
A cikk írt arról is, hogy van akinek gyári órajelen is vannak problémái, na erre lettem volna kíváncsi
Az újabb EVGA problémára reagálva, én egyedi ventivezérlést használok, eddig ez a legtöbb amit tehetek. Thermalpadokat megrendeltem, várom, hogy megérkezzenek
-
NandoXXL
senior tag
Nem én írtam hogy mutass egy hibás vga-t
Konkrétan a gyártói bejelentést kérdőjelezted meg.
Burkoltan céloztok hogy valótlant állít a sok szerencsétlen a híreknél (driver egyéb topikban), mondván user error, vagy nincs is ilyen hiba, oda téve hogy nálatok minden szuper és még jobb az OC, a Red Bull pedig szárnyakat ad. Amikor pedig szóvá teszi valaki nektek hogy alaptalanul kérdőjeleztek meg valós hibát, nektek áll feljebb. Ha hiba van, el kell ismerni és segíteni a megoldásban, nem pedig megkérdőjelezni, elmismásolni. Nagyon rossz irányba ment el a fórum, és egyre frusztrálóbb, nekem sincs türelmem, át is léptem egy határt veled szemben, pardon.
Esetleg folytassuk itt
https://prohardver.hu/hir/bios_jon_evga_melegedo_vga.html -
R3plica70
aktív tag
válasz
Dancs Ákos #189 üzenetére
Köszi az infót.
Nekem Micron RAM-ok vannak a sima GW Phoenixen, de a gyári BIOS-sal semmi gond nem volt, igaz nem is tuningoltam.
Az előző Techpowerupról letöltött GLH-s BIOS-sal kockásodott a kép a gyári RAM tuning miatt, ezért kénytelen voltam GS BIOS-sal használni eddig.
Ma délután felraktam az új GLH-s verziót, és eddig tökéletesen működik -
Dancs Ákos
csendes tag
Jack@l:
Legjobb tudomásom szerint az előző BIOS frissítés azért került le a Gainward,Palit oldaláról,mert több felhasználó jelezte,hogy a telepítő lefagy 99%nál.
A Palit supporttól kaptam egy emailt.A support szerint a következők lettek javítva a Bios frissítésben:
Dear customer
Sorry for the late reply.
We have updated the “BIOS update utility” earlier today.
http://www.palit.com/palit/download.php?pc_cate=vga&pc=282&id=2629&lang=enThe new BIOS doing below things for GTX 1070 Super Jetstream:
1. Update BIOS to the latest 50 version.
2. Improve Micron memory on GTX 1070.
3. Change fan curve to avoid fan repeat turn on and off at low fan percentage
4. Enlarge TGP from 170W to 195WPlease kindly download and perform it to update your graphic card BIOS.
Thanks.
Best regardsPalit Support
Palit Microsystem Ltd. -
Jack@l
veterán
válasz
Dancs Ákos #189 üzenetére
Köszi. Még várok pár napot nehogy megint leszedjék
-
Dancs Ákos
csendes tag
Megkérkezett a BIOS frissítés a Gainward illetve Palit 1070ekhez.
A note fájlban ez van írva:
VBIOS Update
(2016/Oct)
1. Update BIOS to the latest
86.04.50.00.xx
version
2. Improv
ing
over
-
clocking stability
for
Micron memory
when using end
-
user OC
application
3. Modifying Fan curPalit GTX 1070 Super Jetsream (micron) telepítettem pár perce a friss BIOS-t.
A BIOS sikeresen települt.Bár első alkalommal befagyott a telepítő.
Újra indítottam ugyanúgy futtattam a telepítőt.Második alkalommal simán felment.
+250Mhz-t hozott tuningban.
Mind a Gainward mind a Palit Bios elérhető a gyártó honlapján.
-
Dyingsoul
veterán
válasz
Dancs Ákos #176 üzenetére
Gainward Phoenix 1070-em van, az alap verzió (nem GS, nem GLH) és ezen Samsung Memória van.
-
törölt tag
Ezt egyébként én se értem, ha alapon se jó akkor visszaviszik gariba és cserélik, ha csak húzva nem jó azzal senki nem tud csinálni semmit, meg köze sincs hozzá senkinek, mindenki alapórajeles példányokért fizetett és azt is kapott.
Abba meg ne is menjünk bele, nehogy már az a +100-200MHz memória órajel emelés kelljen a jelenleg második (harmadik) leggyorsabb VGA kártyának ahhoz hogy játszani tudjanak rajta, ugyan.... -
Peak
addikt
Loctus, mond hogy gigabyte, akkor ledobja az agyuk a láncot!
-
Locutus
veterán
válasz
Dancs Ákos #176 üzenetére
Nincs a rendeltetés szerű működést akadályozó hiba.
Akinél alapórajelen jelentkezik, azt a pár darabot úgyis cserélik/cserélték garban.
A tuning meg nem garantált.
Tehát valójában semmi okuk a kapkodásra. -
Dancs Ákos
csendes tag
Srácok!
Arról van bármi információ,hogy a gyártók mikor akarnak előrukkolni a megfelelő BIOS frissítéssel a kártyákhoz?? (PALIT,Gainward,ASUS,GIGABYTE)
Az MSI-t tudjuk 2hét,1 hónap míg megérkezik az új BIOS.
Mi tart náluk ennyi ideig???Az EVGA napokon belül tudott új BIOS-t kiadni.
A többi gyártó mit csinál???A heréit vakargatja???
150.000forintos kártyákról beszélünk.
Ilyen értéknél a supportnak kutya kötelessége lenne napokon belül elhárítani a hibát......
-
danny73
csendes tag
Jól van igazatok van... Meglátjuk mit hoz a biosfrissítés. Ha jobb lesz annak örülni fogok, ha mégsem akkor a gyártó beka....ja, amiért variálgatja a ramokat! Van 3 év gari oszt ennyi...
Gondolom az a +200 mhz memclock amúgy sem sokat jelentene!?
-
Praston
tag
A manuális OC nem része az árnak, remélem ezzel tisztában vagy.
Micronos sem fizetett kevesebbett mint a samsung ramos, és ugyan annyin is jár mint a samsung ramos. Nem igazán értem így a problémád.
Nagyon kevés felhasználónak gondja van a gyári beállítással (micron), amit bios-ból korrigálnak. Igen, kicsit zavaró, de ettől még nem kuka a kártyád. -
zimi1991
aktív tag
És akkor én még nem is panaszkodtam
Hol lehet utána nézni, hogy kaptam-e már új biost a kártyámhoz? -
Peak
addikt
Mégegyszer.
Úgy látom nem sikerült megérteni.
Van egy specifikáció.
X MHz a gyártó által megadott működési frekvencia.
Ezt TUDJA a Micron is, a Samsung is.
Ezt vállalja a gyártó, ezek szerepelnek a whitebookokban, ezek szerepelnek a BIOSokban, stb.Te pedig azért hőzöngsz, hogy a túlhajtás és a specifikációkon felül mit kapsz a pénzedért?
Az ajándék. Az olyan plusz, amiért nem blamálod az ajándékozót, ahogy a mondás is tartja, nem nézed a fogát az ajándék lónak. -
törölt tag
Ha tuning mellett hibázik azon nagyon nem kell meglepődni....
A frissítéssel lehet hogy picit jobban húzható lesz majd, de lehet semmivel se lesz másabb. Nálad nem az a hiba van, ami miatt a cikk is született (alapórajelen is csinálja), mert neked tuning alatt csinálja, kicsit visszavéve meg nem. -
duvi
nagyúr
MSI 1070 tulajoknak - hivatalos válasz alapján - kb. 2 hét / 1 hónap múlva várható a micronos bios frissítés.
-
danny73
csendes tag
Mikorra várható a gigabyte-hoz bios frissítés, van info erről?
-
buherton
őstag
Ez igy ebben formaban nagyon manipulativ es csusztatott kijelentes. A Micron a memoria melle ad egy specifikaciot amivel a vevonek szamolnia kell. Ha ezt a specifikaciot a Micron nem teljesiti akkor az nvidia kotbereztethet. Ha teljesiti akkor az nvidia hw-s es sw-s csapatan lehet elverni a port. Teljesen lenyegtelen hogy ez a memoria jobb vagy rosszabb mint a Samsunge.
-
törölt tag
Nem szeretem az értelmetlen vitákat, főleg nem egy teljesen más topicban. Talán valótlant állítottam, és nem veri agyon a 470 a 1050Ti-t? Ez nem reklám részemről, miért reklámozzam én 1070 tulajdonosként a 470-et??? Én csak tényeket közöltem, és sajnálom, hogy ez sérti egyes elvakult Nvidia-fanok lelkivilágát. Jó kártyáik vannak mindkét oldalnak, de semmi több. Én nem tudok szeretve csodálni egy videokártyát, mint itt egyesek. Semmivel sem különb egyik gyártó sem a másiknál.
Nekem Gigabyte G1 Gaming változatom van 1070-ből, és mint kiderült, ezt is szerelték Samsung RAM-mal is, meg Micron RAM-mal is. Erre írtam, hogy akkor ezek szerint senki sincs biztonságban gyártótól és típustól függetlenül, mivel vegyesen használták a Samsung és a Micron memóriákat egy típuson belül is. Szövegértelmezés nem megy, ugye?
A hazudozásoknak pedig véget kéne vetned, mivel én soha nem állítottam, hogy a rendszermemóriából használna a 1070, én csak kérdeztem. Ez óriási különbség! Olvass vissza, látni fogod, hogy nekem van igazam.
De tessék itt az idézet:
"Engem egyre inkább érdekelne, hogy miért csak 4 GB-osnak látják a programok ezt a videokártyát?
Mi van, ha ténylegesen csak 4 GB-os, viszont összesen 8 GB-ot tud megcímezni, de a +4 GB-ot már a rendszermemóriából veszi el?"
Hogy miért vetődik föl ilyen az emberben? Hát tudod ez a gyártó nem éppen a tisztességes húzásairól híres. De legalább jó a támogatottságuk a játékok terén (pénz kérdése, megtehetik), és bizonyos szint fölött nincs konkurenciájuk (ezért van 1070-em is). -
Ezen nincs mit lovagolni , nézd meg az 1060 topikban végzett munkámat hozzászólásaimat és ajánlásaimat és rájössz, hogy én is pontosan így teszek. Nem ez volt annak a hozzászólásnak a központi eleme gondolom ezt érzed.. Azon pedig nincs mit vitatkozni, ha egy GPU keveset fogyaszt és kisebb TDP kerettel működik könnyebb lehűteni azonos sebesség mellett, illetve tuning hatására sem kell helikopterként üzemelnie ha éppen egy gyártó ugyan azt a hűtést használja több fajta kártyán.
-
Gyuri27
félisten
A szakmaiság hiánya. Nekem amúgy semmi. Csak felhívtam a figyelmed, hogy ha nem ref vga-ról beszélünk elég sok minden múlik a gyártón. Nem véletlen, hogy az okosok ( nem én) mikor vga-t ajánlanak. Bizonyos gyártók, bizonyos termékeit ajánlják (a lentebb írtak miatt), míg más terméket kerülendőnek titulálnak.
-
Gyuri27
félisten
Hűvös? Várj egy picit. Ha a referencia kártyákat nem nézzük. Akkor nem a gyártó sara, hogy hüvős egy kártya vagy sem?
A fogyasztás is érdekes lehet ha arra gondoltál. De sokszor ott is eltérnek a gyártók a gyáritól (lásd 460 esetében a tápcsati vagy más vga-nál maga a nyák más, vagy a vrm-k milyensége, hűtöttsége stb-stb). Szóval miről beszélünk? -
válasz
#24845312 #151 üzenetére
Én nem dicsőitem az NV-t, csak szerettem a jó hűvös és gyors kártyáit.Tegnap jelent még a hír a vágott 470 rol az 1050 Ti vel szemben,gondolom AMD rájött hogy nagy szakadék van ott a 460-470 között,Te már meg is jelentél ,a 470 agyonveri reklámmal a topikban.
Az itt felbukkanó ámokfutásodat meg már ne is említsük az "ezek szerint senki nincs biztonságban gyártótól függetlenül" + a a rendszer memóriámból használ az 1070 azért 8 Gigas dolgokkal. Ha van 1070 kártya a kezedben,akkor szedd ki belőle azt a pár csavart nézz rá hány modult látsz és akkor nem terjesztesz ilyen hülyeséget egy szakmai jellegű fórumon.Számomra evidens lenne,hogy ha ott a kartya a gépemben,akkor csak ránézek,mielott egy ekkora dolgot,gyanusítást leirok,mert ez nem kis feszültség jelzés.
Számomra ez 2 dolgot jelent vagy nincs kártya a kezedben vagy pedig vagy annyira ....,hogy képes vagy ezt terjeszteni .Ezek szerint nálad az utóbbi áll fent.Ugye a másik topikban még azt is hozzáteszed,hogy az NV től minden kitelik,te nem csodálkozol semmin.Erre nekünk Nv tulajoknak hevesen bólogatnunk kellene és tapsolni. -
törölt tag
kolopele és b.:
Ha szerintetek AMD-fan vagyok, akkor vajon miért használok a Geforce 2 MX óta folyamatosan Nvidia kártyát is?
Vagy szerintetek mindenki AMD-fan, aki nem hajlandó dicsőíteni az Nvidiát?A jéghegy csúcsa pedig az, miszerint b. hazugsággal vádol egy másik topicban, mert szerinte nincs is GTX 1070-em. Mivel a két állítás egymásnak ellent mond, így az biztos, hogy egyikünk itt hazudik, és ezáltal a becsülete semmit sem ér, én pedig privát üzenetben bárkinek bármilyen szögből lefényképezve el tudom küldeni a 1070-em képét. Erről ennyit.
-
kolopele
nagyúr
válasz
MeszesKPT #146 üzenetére
De, komolyan gondolja, mivel vérbeli amd fan, már többször bizonyította. Szeretnek elrugaszkodni a tényektől. Szerintem ez az egész Micron csak egy felfújt hisztéria, nem több. A 970 - el sem volt senkinek semmi baja, amíg meg nem írták a lapok, hogy csak 3,5 giga a teljes sebességen futó értéke. Itt meg nem is erről van szó. Egyébként meg ha az ember csúcsminőséget szeretne, akkor nem közép felső 1070 - et kell venni, hanem 1080 - at, és akkor nem kell húzogatni
-
-
WhiteEagle77
csendes tag
válasz
VoltanIgor #142 üzenetére
En nem lattam, hogy lenne.
-
VoltanIgor
aktív tag
MSI Gaming X-hez van már új BIOS?
-
VoltanIgor
aktív tag
Na francba, nekem is Micron...
Igaz, még nem vettem észre hibát, bár nincs is húzva a kártya. -
Jack@l
veterán
válasz
NandoXXL #138 üzenetére
Az a baj, hogy 100-ból 99 embernél nem fordul elő. Elég sok durva oc-s kártya van kint a szériából és nem nagyon volt vinnyogás a topicjában. Most akkor a felhasználók sumákolnak, vagy mi?
Fel lehet fujni adolgot, de konkrétan egy emberről tudok asus kártyával akinek baja volt. nabumm. (szarazasus) -
törölt tag
válasz
Dyingsoul #95 üzenetére
Szerintem ez nem piros oldal vs zöld oldal kérdése, hanem arról van szó, hogy egy 150-160ezer Ft-os videokártya esetében ne legyenek már ilyen problémák. Ez már nem az a kategória, ahol ez elfogadható lenne. Javítás ide vagy oda, akkor sem.
Az enyém épp Samsung memóriás, de nagyon nem örülnék neki, ha Micron-os lenne, és csak egy BIOS frissítés után (lassabb időzítésre állítva a RAM-okat) tudna ugyanúgy hibátlanul működni, mint a Samsung memóriás modellek. -
NandoXXL
senior tag
Erről beszélek, hogy rákérdezel 'Kinek vannak ilyen hibái? Kérlek mutasd meg...'
Nem mindegy? Akit érint annak elég nagy probléma. Nem nekem kell bizonyítani, az értetlen emberek kedvéért leírom amit a cikk is ír: A gyártó által el lett ismerve a hiba, javítják.
Bizonyítsd be hogy a hiba nem létezik, és valótlant állít a gyártó. Várom a bizonyítékaid, ha megalapozott az információd és a tények igazolnak a prohardver is megírhatja hírként, vagy fanatikus vagy és direkt próbálod nem létező dolognak beállítani azt amit mindenki elismer? Esetleg csalódott AMD user vagy, és bebizonyítod itt nincsenek hibák? Eleget olvastam a release notes-kat NV-AMD oldalon, van elég hiba mindenhol és lesz is. AMD re is írták már eme hírhez hogy nem tapasztaltak még hibát, releváns a termék minta részetekről mind mennyiségileg, de most már kétségeim vannak azzal kapcsolatban észre venne e itt sok ember kicsi kép hibát, vagy a játékra fogná
-
törölt tag
válasz
#24845312 #116 üzenetére
A kicsivel lassabb és a minél lassabb nem ugyan az. Nem sokat lazíthattak rajta, mert nem volt túlzottan instabil, max 1-2CL-t állítottak. Ami az amúgy 20-30CL-es videomemóriánál olyan mindegy, főleg hogy nem is annyira érzékeny rá, és ellensúlyozza a magas órajel. Összességében még így is gyorsabbak elérési időben, mint a proci melletti ramok.
-
RudiSZT3
csendes tag
válasz
#24845312 #134 üzenetére
Így van, ahogy mondod.
Azt én sem tudom, hogy egyes programok miért 4GB-nak írják. De miután a Deus Exben 1080p-n ultra textúrákkal jellemzően 5GB felett volt a vram használat, néha közel 7GB, és egy darab akadást sem észleltem, megnyugodtam, hogy nyilván nem a rendszermemóriából teszi hozzá a többit. -
törölt tag
válasz
RudiSZT3 #133 üzenetére
Oké, akkor viszont van remény, hogy nem így lesz, mint amit írtam.
A Megosztott rendszermemória hozzáadódik a Kijelölt videomemóriához és a kettő összege adja az Összes rendelkezésre álló grafikus memóriát. Itt akkor csak erről van szó, bár hogy a többi program miért csak 4 GB-osnak látja, az még mindig kérdéses. -
törölt tag
-
RudiSZT3
csendes tag
válasz
#24845312 #128 üzenetére
Azt nem hinném. Ez szerintem egy szakavatott tesztelő kezében azonnal kiderült volna, és azzal lenne tele a sajtó, hogy az nvidia milyen durván át**szta a vásárlókat. Ez konkrétan akár bűncselekményi kategória lenne. Ha már átvernek, akkor szerintem ennél kifinomultabban teszik.
-
RudiSZT3
csendes tag
Némelyik játék érdekes tud lenni. A Deus Ex Mankind Divided-ban most megnéztem, egyes helyeken közel 7 gigát evett a vram-ból 1080p-n. Amúgy nálam a Micron memória stock órajeleken nem okoz semmi gondot, +300-ig tudom húzni, meg +75-ig a core clockot. Afelett bejönnek a driver crash-ek. Viszont lehet, hogy ha egy új bios javítana a helyzeten, akkor a memória tovább menne, és esetleg a core clock is (hallottam már érdekes összefüggéseket a memória és a magórajel tuningolhatóságáról).
De az is lehet, hogy csak simán egy olyan példányt fogtam ki a 1070-ek közül, ami nem nagyon tuning barát. -
törölt tag
Vagy csak "csípett" a meglévő 4 GB mellé 2,5 GB-ot a rendszermemóriából?
(Reméljük nem.)
Engem egyre inkább érdekelne, hogy miért csak 4 GB-osnak látják a programok ezt a videokártyát?
Mi van, ha ténylegesen csak 4 GB-os, viszont összesen 8 GB-ot tud megcímezni, de a +4 GB-ot már a rendszermemóriából veszi el? -
TechnicR
tag
Belehúztam én is.
Mikor húztam a memóriát, jöttek is a gondok, azt hittem az "normális" tuning instabilitás, ezért visszavettem normál órajelre. Amit még észrevettem, az az, hogy néha villódzik tőle a monitor teteje. Erről nincs videóm, de ha ismét csinálja, majd felveszem.
MSI oldalán én se találtam BIOS frissítést. A VGA nyilván még garanciális, igaz németből...
-
RudiSZT3
csendes tag
válasz
#24845312 #123 üzenetére
Köszi a válaszokat!
Akkor ezek szerint nincs probléma... mert én már kezdtem attól tartani, hogy esetleg a Micron memóriás 1070-em esetében nagyobb gondok vannak. Ezek szerint csak paranoiáztam.
Ettől függetlenül az még mindig érdekelne, hogy vajon hol lehet megtalálni az újabb vbios-t a vga-mra, mert a gyártó oldalán sehol sem találom. Meg persze hogy a garancia él-e arra az esetre, ha a gyártó által kiadott új vbios felpakolása galibákat okozna... Okozhat egyébként? -
törölt tag
válasz
RudiSZT3 #121 üzenetére
Érdekes dolgok ezek...
Ha megnyugtat (gondolom nem fog), mindenkinél ugyanúgy 4 GB-osnak mutatják a programok a 8 GB-os GTX 1070-et. Az oka mondjuk engem is érdekelne.
A GPGPU résznél nálam azt írja a Total Memory-ra hogy 4095 MB. Meg az összes többi - általad linkelt/említett - programnál is.
-
RudiSZT3
csendes tag
Köszönöm, eddig rendben van. De ha az eredményt az MSI afterburneren megnézem, hogy mennyi vram-ot zabált a játék, akkor az biztosan azt fogja megmutatni, hogy "fizikailag" a vram-ból mennyi volt használatban? Nem játszhat bele, hogy esetleg a ram-ból mennyit használt a rendszer virtuális videómemóriaként?
-
tomas51
senior tag
Nagyon egyszerü letesztelni, dsr-el állíts be 8k-t és tesztelj egy két játékot oda fog kelleni a vram.
-
törölt tag
válasz
#90933760 #110 üzenetére
Első hallásra eléggé hihetetlenül hangzik, hogy a minél lassabb elérési idejű videomemória a jobb.
De ha ez valóban így van, akkor viszont alapból miért nem így jöttek már ki a gyártók az összes 1070-es kártyával?Rendszermemória esetében egyébként elég jelentős különbség van CL10 és CL9 között is, ha az ember leméri az Aida64 memóriasebességet mérő részénél.
-
kolopele
nagyúr
válasz
koxminator #112 üzenetére
A 970 tulajok is csak akkor vették észre a problémát, amikor megírták a lapok
Azért remélem, az 1080 - nál nem találnak valami hibát -
koxminator
senior tag
Nekem is MSI Gaming X 8Gb GTX 1070 van Micron memóriával, mégsincs problémám, igaz, nem is húzom. De most hogy leírják, biztosan észre fogom venni! Ja, nem...
-
Dancs Ákos
csendes tag
Bizonyos gyártók már publikálták a szükséges VBIOS-t, gondolva itt az EVGA-ra, a Gainwardra és a Palitra
Egyik gyártó oldalán sem található BIOS frissíttés.
Reggel még a Gainward és a Palit oldalán is volt fent egy BIOS frissítés de azóta mind a 2 gyártó oldaláról eltűntek a BIOS updatek. -
törölt tag
válasz
#24845312 #91 üzenetére
Ketlem, egyrészt a gpuk annyira se érzékenyen ra mint egy proci, mareszt alapból is magas nekik.
Viszont aki tuningol a magasabb orajellel meg akar előrébb is lesz vele, mint hátrébb, sot.
Aki alapon használja annal meg semmi nem lesz, ezek tizede százalékban merhetoek max. Eleve mar az nagyobb különbséget ad hogy tel van vagy nyár es a boost meddig megy fel a hőmérséklet miatt. -
tomas51
senior tag
Az MSI Gamingen samsung van, megnyugodtam.
Akkor nem adom el 80k ért. -
actival63
aktív tag
Az Nvidia hívja vissza az összes kártyát és semmisítse meg.
/Bontatlan Samsung Note 7 dupla áron eladó
/
-
Buky87
tag
válasz
Acélfarkas #49 üzenetére
Havernál ez landolt micron memóriával: [link] és giga.
-
WhiteEagle77
csendes tag
válasz
WhiteEagle77 #102 üzenetére
https://tech4gamers.com/msi-geforce-gtx-1070-quality-problem-in-china-100-rma-return-rate/
Ez alapjan ugy tunik, hogy csak a kinai piacra szant MSI kartyakat erintette a dolog (?) -
shteer
titán
válasz
WhiteEagle77 #102 üzenetére
GPUZ melyik memóriagyártót írja?
-
WhiteEagle77
csendes tag
MSI GeForce GTX 1070 GAMING X 8G kártyám van, ami persze még bőven garanciális. Elvileg (google-ben rákeresve) ez érintett a hibában. Viszont eddig nem láttam képhibát, igaz én nem húzom túl a krátyát. Hasznos lenne, ha a cikk, vagy valaki leírná hogy pontosan milyen képhibáról is van szó? Pixelhibák, villogás, csíkok, alacsony FPS, színproblémák vagy mi? Ezen kívül több fórumban olvastam hogy az MSI állítólag indított visszahívási akciót, de erről semmilyen hivatalos infot nem találok...
-
v.gyuri
csendes tag
válasz
Acélfarkas #49 üzenetére
Hehe.
Nekem a Gigabyte GTX1070 mini itx OC - mikronos memóriákkal van szerelve - szóval van a gigabyte-ban is mikronos 1070-es.
S amikor OC módban van a kártya, és nem veszem le ECO - módra a beállításait (vagyis hagyom a kártyát automatán órajelet emelni), abban az esetben tényleg történhet valami memóriaprobléma, mert már erre a hibára hivatkozva kétszer kaptam blue screen-t.---- i5 6500_giga z170n-wifi mini itx_geil gold dragon ddr4 3000mhz_giga gtx 1070 mini itx oc_fsp aurum 450W gold táp.
Egyébként az esetek 99%-ában minden stabil, csak jópár órás WOT-ozás közben léptetett ki kétszer.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Mesterséges intelligencia topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ford topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Óvodások homokozója
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest