- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Jön a HDMI 2.2-es specifikáció
- Milyen videókártyát?
- ASUS ROG Ally
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Canon MILC: EOS R és M topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
-
makkmarce
őstag
"semmi olyan nincs a psvr2-ben, ami miatt amaz ne tudna psvr1 féle utasítást "
más a képarány, máshogy határozza meg magát a térben, az ilyen HW-nek van egy SDK-ja, ami illeszkedik HW-hez, ez hiányzik a régi játékokból, ahogy az is, hogy különböző képarányokat támogasson a játék. A konzolos játékokat fix HW-re készítik, tehát azon kipróbálják, és ha jó, akkor kiadják. Biztos lehetsz benne, hogy a SONY próbálkozott a kompatibilitás megoldásával, az is lehet, hogy mondjuk 3-6 hónap múlva sikerül is nekik, de abban biztosak, hogy az indulásra nem lesznek kész vele."szerintem fogalmad sincs róla, csak gondolom meg kellett védeni a kedves kis gigacorporation-öd"
nincs sony-s cuccom egy régi erősítőn kívül.. szóval ez nem nyert"jah, pont olyan. attól eltekintve, hogy itt a képarány igen nehezen értelmezhető és párszázalékos torzulás lenne max, amit kb sose vennél észre "
VR-nál elég baj a torzulás és egyéb vizuális hibák, ez nem 2d-s monitor kép, és ha a gyerek utána telehányja a szobát, akkor rosszabb lesz a sajtójuk, mint így."mi minden más még a szögön kívül?"
nézd meg a spec-et, kb minden is más, cserébe nem ragaszkodtak az elavult rendszerhez, hanem jobbat akartak csinálni. Így lehet fejlődni.okoskodom, tehát vagyok
-
arty
veterán
semmi olyan nincs a psvr2-ben, ami miatt amaz ne tudna psvr1 féle utasítást emulálni/küldeni a játéknak.... ha mégis valamit elcseszne a sony és rosszabb élmény lenne a psvr2-n egy régi cím (lol), akkor azt javítaná a sony szoftverfrissítéssel.
"Szerintem ez a legjobb, amit megtehettek." - szerintem fogalmad sincs róla, csak gondolom meg kellett védeni a kedves kis gigacorporation-öd
#6 adamssss
tehát ha a psvr2-n játszhatnám a psvr1 játékokat, akkor minden ÚJ játék psvr1 játékként jönne ki? vagy mi ez a zagyvaság?#7 makkmarce
jah, pont olyan. attól eltekintve, hogy itt a képarány igen nehezen értelmezhető és párszázalékos torzulás lenne max, amit kb sose vennél észre"Más a szög, más minden. Az inkább kérdés, hogy megengedik e majd a fejlesztőiknek, hogy kiadjanak egy update-et a régihez, vagy sem. Az, hogy nem engedik rá a régit az újra, az teljesen érthető."
mi minden más még a szögön kívül? (ami mint írtam, kb 0 probléma)
teljesen érthető a sony szemszögéből, de játékosként miért vagy saját magad ellensége?[ Szerkesztve ]
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
GreatL
őstag
válasz Baltazár123 #8 üzenetére
Okés de ezzel nagyjából egyedül fogsz maradni. Nem olyan nagy cucc egy PS4-et is a polcon tartani meg hozzá a fejrevalót.
Intel Core Ultra 7 265K Arctic LF3 420 víz | MSI Tomahawk | 2x8 GB Kingston Fury 6000 Mhz CL30 RGB KIT | 48" LG C1 TV | Samsung(.hu) Galaxy S22+ 256 Vodával | Pocketbook Inkpad 3 Pro | Canon R8
-
Baltazár123
senior tag
Ez azért így cinkes lesz, nálunk a gyerekek szeretik a VR-t tolni és rendszeresen veszek rá valamilyen játékot. Igaz az is, hogy a legtöbb VR játék ilyen egyszer kitolom és utána soha többet elő nem veszem kategória, de van pár olyan játék, ami nagyon kéne nekik. Az meg durva egy opció lenne, hogy akkor tartsuk meg a VR-t, lehetőség szerint a ps4-t is hozzá.
Vannak hírek, hogy jön majd 2024-ben külső lemezegységes PS5 és akkor tervezek venni vagy megvárom a ps5 pro-t, de én vr2-t is terveztem venni hozzá, viszont jobb lenne a teljes kompatibilitás, megkönnyíteni a döntést. Nincs minden veszve, meg kell várni a játékkínálatot.
A sanyi óvatosabban is kezelhetné ezt a kompatibilitás témát, az xbox one-n gyakorlatilag ezért bukott meg a kinect, mert alig volt rá értelmes játék amikor indult (mondjuk utána se nagyon) és nem volt visszafele kompatibilis sehogyan sem. Azután meg nem is fejlesztettek, mert nem volt igény. Miközben igény lett volna a játékosok részéről, sőt érdekes módon még ma is keresik sokan használtan, bár tudnám minek, de maga a kinect megbukott teljesen. Egyértelműen a kompatibilitás hiánya miatt, mert ha induláskor rendelkezésre állt volna a teljes x360-as kinect programkínálat, akkor a játékosok részéről igény is lett volna a kinectre. tojás meg a tyúk esete nagyjából. Nincs játék, nincs igény, de igény akkor lesz, ha van játék.
A sanyi VR-el eddig elégedettek a srácok, korábban VR studiókba jártunk, de az horror áron volt, ha minden hétvégén elmentünk volna. A PS VR ugyan nem a legjobb minőségű VR, de elfogadható és talán a legolcsóbb VR lehetőség. Ha így marad a kompatibilitás a VR2 esetében, akkor viszont kivárunk a vásárlással és ha már látható, hogy elég számú program gyűlt össze, csak akkor vesszük meg. -
makkmarce
őstag
"Hivatalosan a Sony nem is engedi majd elindítani a PlayStation VR-re kiadott játékokat a PlayStation VR2-n"
persze hogy nem, mert kb olyan lenne, mintha egy 4:3-ra készült régi PC-s játékot rádobnál egy 16:9-es screenre.
Más a szög, más minden. Az inkább kérdés, hogy megengedik e majd a fejlesztőiknek, hogy kiadjanak egy update-et a régihez, vagy sem. Az, hogy nem engedik rá a régit az újra, az teljesen érthető.okoskodom, tehát vagyok
-
Szerintem ez egy nagyon jó hír. Nem a régi fos alkotásokat kell toldozni foltozni hanem így a fejlesztők új termékekre lesznek kényszerítve. Jó lenne már minden fronton kinőni ebből a "remaster" őrületből.
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
GreatL
őstag
Nincs gond. A régi címek játszhatók a régi készlettel.
Intel Core Ultra 7 265K Arctic LF3 420 víz | MSI Tomahawk | 2x8 GB Kingston Fury 6000 Mhz CL30 RGB KIT | 48" LG C1 TV | Samsung(.hu) Galaxy S22+ 256 Vodával | Pocketbook Inkpad 3 Pro | Canon R8
-
makkmarce
őstag
jó eséllyel olyan megoldás van a régiben, amit az újban máshogy közelítettek meg, nincs itt semmi gond, frissítik a programokat hozzá, és kész.
Más a szög, más a képarány, más a tracking, ezeket pedig csak a játék készítője tudja rendesen beállítani. Ezek fix HW-re készültek, fix felbontásra, szögre és képarányra. Közben a HW fejlődött. Mennyivel lenne jobb, ha ráküldenék az újra, és rosszabb élmény lenne, mint a régivel? akkor meg amiatt menne a reklamálás.Szerintem ez a legjobb, amit megtehettek.
összehasonlítás itt[ Szerkesztve ]
okoskodom, tehát vagyok
-
icp1970
senior tag
Ez azért elégé ciki.
-
BusinessGuy
őstag
A Sony ebben a genben már nagyon kifordult magából rohadtul nem tett jót hogy az előző gent nagy fölénnyel nyerték, kezdték a nevetséges játékáremeléssel fizetős upgradekkel, egyéb árameléssekkel, alapvető funkciók fizetős szolgáltatásba kapcsolásával majd jött a szintén indokolatlan gépáremelés és most megint kedveskednek a rajongóikkal egy kis finomsággal mintha akkora kunszt lenne megoldani hogy bármilyen VR játék fusson az új fejesen...Majd árulják a VR2 patchet pénzért... Lassan jöhetne a fizetős HDR ha már van szánalmas fizetős nextgen upgrade. Jelen pillanatban a Sony tipikusan az a cég aki ha a pc iparban tevékenykedne pénzt kérne a grafikai beállításokért...
Fordöpléjörsz....
Új hozzászólás Aktív témák
- Starfield
- Durrogtass
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Napelem
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Új Lenovo ThinkPad P16s Workstation Érintős LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6850U 32/1TB 680M 4GB FHD+
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- MSI RTX 3060 Ti VENTUS 2X OCV1 LHR
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
- Hibátlan állapotú & Garanciális Samsung Galaxy Z Fold 4 (512/12GB) + Gyári S-pen tok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest