- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ASUS ROG Ally
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- DUNE médialejátszók topicja
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
-
King Unique
titán
válasz
pusihusi #383 üzenetére
Reméljük. Illetve addigra már ki tudja mi lesz, milyen OS, milyen eszközök...
Illetve másik topikban is elmélkedtünk róla, vsz arról lehet szó, hogy a jövőbeli nagy "frissítések=akár új Windowsnak megfelelő" fizetősek lehetnek rá és aki azokra nem upgrade-el, az csak 2025-ig kap supportot, javítást a mostanihoz. -
King Unique
titán
válasz
pusihusi #380 üzenetére
Sokra mennek azzal a 20%-al, meg a pólóval...én inkább a csajt kérném bónusznak.
Az az 5 ok se annyira meggyőző, illetve abból csak kb. 3 db igazán.
Viszont ezt a 10 éves, 2025-ig tartó terméktámogatást nagyon nem értem...ha ez lesz az utolsó Windows, akkor elvileg nem folyamatosan kéne támogatni, amíg lesz WindowsVagy netán később mégis kijönnek más főverziók és pl. 2035-ig csak az újabb lesz támogatva, vagy hogy van ez??
-
King Unique
titán
válasz
pusihusi #355 üzenetére
Azért téged sem kell félteni, olvasva a hsz-eket... a többiek adtak kellő mennyiségű infót, még screenshotot is dobtak. Az meg nem feltétlen várható el egy szakmai fórumon, hogy mindenkinek mindent szájbarágósan leírjanak. Arra ott a google és egyéb források, mert talán pár percet rászánni és keresni mki tud.
-
King Unique
titán
válasz
Dilikutya #215 üzenetére
"És rengeteg olyan szoftver van, aminek nincs linuxos portja, sőt alternatívája sem. Ezek sokszázezres, milliós szoftverek, ott már nem számít a Windows filléres ára úgy sem. Rengeteg tervező, modellező program, térképészeti szoftverek. Ezeket nem fogod Wine-ból futtatni, hiába indul el, betöltesz egy tervrajzot vagy térképet, és natívan is felizzanak az elektronok."
Bizony, ezt pedzegettem én is, ilyen téren nagyon jó és nagyon erős a Windows támogatottsága. Illetve egy része elérhető OS X-re is, de azt meg nem mindenhol és nem mindenki engedheti meg magának.
-
King Unique
titán
Van abban igazság, hogy ha jobban szankcionálnák, akkor többen néznének más alternatíva iránt és ez a gyártónak se jó. DE itt nem csak erről van szó, hanem a fentebb részletezett, "nem éri meg" felvetésen is. Valamint a Windows mellett többek között pont a támogatottsága szól, mind hardveres, mind szoftveres oldalon. Linux esetében azért korántsem olyan acélos ez, mint a Windowsnál. Még home szinten sem felel meg mindenkinek, nem csak azért azért, mert nem ismerik, vagy Windowshoz vannak szokva. Vállalati szinten meg pláne, ha Windowsra írt programokat szeretnének használni, illetve műszaki területen sok géphez is MS platform az alapértelmezett. Ott nem fognak virtuális OS és Wine, meg hasonló megoldásokkal tökölni, ha van olyan rendszer, amin natívan fut minden...
Pl. akár az MS Office, amit a fórumtárs is mondott.
-
King Unique
titán
Engem még ez se zavart különösebben. Ott az Alt+Tab, Alt+D, alulról előhúzható tálca, képernyő bal felső aktív széle, amire húzva az egeret, oda-vissza mutatja az adott felületen megnyitott alkalmazást.
Amúgy se nézek egyszerre 4-5 ablakot, vagy, ha igen, akkor általában desktop módban, desktop programokkal. De oda meg a virtuális asztal és az összes megnyitott alkalmazás megjelentése jön jól, ami már bekerült a 10-esbe. Mondjuk ez a funkció az előző Windows verziókba se ártott volna.
Illetve csak alapszintű, mert pl. Linux alatt jobban és látványosabban van megoldva, elég csak Kwin és Compiz lehetőségekre gondolni. -
King Unique
titán
Én általában ki szoktam állni az MS mellett itt a fórumon, ha vki indokolatlanul, vagy csak puszta megszokásból, ellenszenvből nekiállja őket szapulni, de most nagyon nincs igazad...
Mikor lesz elérhető a Windows 10?
A Windows 10 2015. július 29-én jelenik meg.
Szerinted ezt a potenciális felhasználók, egyszerű userek többsége, akik nem 0-24-ben a Windowsos hírportálokat bújják, vagy akár itteni PH!-s közösség nagy része, vajon hogyan értelmezi??? Hol van odaírva, hogy csak Insider tesztelőknek és hogy megjelenés nem egyenlő mindenkinek a tényleges elérhetőséggel??? SEHOL...
Ez a marketingkampány és tájékoztatás, hiányos, mindig utólag foltozgatott, javítgatott, kimagyarázott, netes cikkek állandóan utófrissített mivolta, egyszerűen kész röhej...
egyik fórumtárs jól példázta a másik topikban [link].
(#119) droid16: akkor ne vegyél, használj ingyen OS-t, vagy warezolj tovább, ahogy eddig is tetted V.I. # 2.
"és csökkented a vírus elterjedését.Megnézném egy 4 éves windowson mennyi kémprogram figyel."
Ekkora szamárságot is rég olvastam már...nem a gyakori újratelepítés, hanem a megfelelő védelem és tudatos internethasználat függvénye a dolog. Aki utóbbi kettőre nem figyel oda, az 1 hónap alatt bőven telerakja vírussal. Akkor, mit csinálsz, majd havonta újrarakod...?(#142) pakesz: "A Microsoft-ot érdekli, csak tenni nem tud ellene. De attól még boldogabbak lennének, ha csak legális Windows futna.
tudna tenni"
Ezt komolyan gondolod? A törést készítők mindig előbbre járnak, így rendszerszinten akármit csinálnak, úgyis lesz hozzá "okosító". Valamint egyszerű home userekre küldjenek rá egy BSA szintű szervet, mindenkit büntessenek sz@rrá? Sokan ki sem tudnák fizetni azt a bírságot = gyártó nem nagyon lát belőle pénzt egyhamar, menjen mki közmunkára, vagy a hűvösre?
Az MS és a többi szoftvergyártó is tudja, hogy ennek nincs értelme. -
King Unique
titán
válasz
#30581504 #35 üzenetére
Azért Linux terén egy Windowsos átlag user szerinten ne akarjon Gnome3, vagy Unity féle vadhajtásokkal szenvedni...
Egyértelműen egy Cinnamon, KDE, Mate, Xfce, ami leginkább kézreállhat a Win után.
Windows előnye nem csak a játék, nem értem mért mki csak ezt hozza fel? Hanem a jóval szélesebb körű hardveres és szoftveres támogatottság, ami bizony jól tud jönni. Mert hiába van bizonyos előnye egyik-másik platformos OS-nek, hányszor látni, hogy nem csak játék, de xy program miatt is virtuálisan, vagy akár élesben, dual-boot megoldással kénytelenek Windowst is futtatni, mert pl. csak arra elérhető az adott program.
-
King Unique
titán
Vajon mért nem lepődök meg már ezen...
"A frissítéssel kapcsolatban a legfontosabb azt tudni, hogy az említett napon csak a Windows Insider program résztvevőinek biztos az átállás, és nagyon fontos lesz a következő lépés megtétele előtt a visszajelzésük. Ha ugyanis az pozitív, akkor a Microsoft elkezdi a Windows Insider programban nem résztvevő felhasználóknak is megnyitni az utat a frissítés felé."
Ez is micsoda beetetés, hogy nesze paraszt, július 29-én tuti megkapod a Win10-et, aztán kiderül, hogy mégsem...ha ez a build se lesz jó, akkor mégis meddig várjanak, mikor jön a "végleges", október 29-én??
Netán kiadják előbb a nagy GA buildet, aztán majd mégse jó, mert kifelejtettek belőle ezt-azt, vagy épp bugos lesz, akkor majd mki aktiválja a gépházban a build frissítést, jön majd még rá 2-3-4 db új, vagy lépjen be az Insider programba.(#30) Duck663: "akkor jobban figyelnének a felhasználói igényekre" - mért, most nem ezt teszik az Insider program keretében? Vagy maradjon minden a régiben, csináljanak belőle Win7 # 2.-t?
Jó, hogy változtatnak rajta itt-ott, mert én már a 7-esnek a kinézetét unom nagyon...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Microsoft szakaszos váltást tervez, így első körben csak a Windows Insider program résztvevőinek biztos a frissítés lehetősége.
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Futás, futópályák
- Formula-1
- Spórolós topik
- Diablo IV
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Razer Blade 18 QHD+ 300Hz mini-LED i9-14900HX 32GB DDR5 RTX 4090 2TB SSD (ELKELT)
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest