- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- Apple asztali gépek
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen széket vegyek?
- OLED monitor topik
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
F34R
nagyúr
Jujj egy ugy fejlesztesu jatek engine nem profital a tobb gpu-bol? Lesznek meg itt fujjolgasok a kozeljovoben.
-
Jack@l
veterán
Konzolra biztos nem lesznek 4 gigára megírva, mert eleve 5 giga ram van bennük amit nem csak grafikára, hanem os-re, hátérben futó progikra, driverekre meg a játék ram-ban tárolt cuccaira is kell használnia
Mantle "Összes engine fel lesz szerelve, 150 cég támogatja", meg a többi arannyköpés, naja... Ébredj fel ember az estimeséből. -
Crytek
nagyúr
"az eddigi DX -ek a látványvilágra mentek jórészt" Aha akkor csak a fejlesztőknek felejtettek el szólni.
Ethan Carter ott volt látvány és csak dx9 nem mellesleg pingpong ütő nyelén is elfutott. Igaz a fizika teljes hiánya sokat nyomott erre de egalább nem kellett hozzá a NASA-t a MIR-el SLI-be kötni hogy fusson."és itt nem lesz mellédumálás" Aha ahogy eddig sem soha minden flott volt és minden mint kés a vajon úgy futott.
Epekedve várom az első dx12-es fércmunkát én leszek az első aki a porba tiporja.
-
7time
senior tag
Nem igazan értelek, az eddigi DX -ek a látványvilágra mentek jórészt de a dx12 kimondottan az alacsony szintű elérésű API-ra és itt nem lesz mellédumálás , aki nem csinálja meg rendesen a kódot annak 50% fog futni azonos hardveren egy bizonyos játék, csak nézd meg hogy megszívta az Ubisoft 2 játékkal is az idén mert lusták voltak rakni alá egy rendes enginet de most nem is erről volt szó hanem a 4GB kihasználásáról ami nagyon is valós mivel a konzolra irt játékok 4GB lesznek megírva és a franc sem fogja lebutítani 3GB a PC kedvéért meg ha 10 szmájlit teszel is a mondat végére.
-
Crytek
nagyúr
" problémai amik majd a DX12 fognak jelentkezni" Bárcsak annyi eurom lenne mint ahányszor ezeket hallom folyamatosan a dx7 óta azta a föld leggazdagabb embere lehetnék.
Hányok már a dx12 ajnározástól de istenigazából.Sok sok millió ft-ba merek fogadni hogy az égvilágon semmi nem fog változni és továbbra is ömleni fognak a Unity, Dájing lájt és mindenféle optimalizálatlan szenny.
Csak az akkori kamu szövegre leszek majd kiváncsi, hogy akkor mire fogják mert ugye akkor a dx11-es "kamu" joker kártya kilöve. Akkor biztos szimplán kevés lesz a pc power
-
7time
senior tag
A Mantle 100% hogy többet fogyaszt mert mértem és a DX hasonló elven működik sőt részletek is lettek átemelve úgy hogy nekem gyanús a dolog, elviekben arról van szó hogy a CPU-t tehermentesíti és a VGA kap több feladatot ami szerintem nagyobb memória használattal jár. Minden esetre én azért nem vettem 2GB R9-285 mert nem akarom hogy jövőre cserélni kelljen, ha lesz az új kártyákból is 4-6GB veszek.
-
Jack@l
veterán
Pedig eddig pont azt hangoztatták, hogy milyen szuper lesz a low level, hogy mostmár engedi a játékoknak menet közben is felszabadítani a már nem használt memóriát.
Egy esetben használhat többet, ha rendereléskor trükköznek és valamelyik részfeladatot eltároltatják a gpu memóriában újraszámolás helyett. -
7time
senior tag
-
Crytek
nagyúr
Sok céget nem értek egyébként. (Nem látok bele ,hogy az UE4-re mennyivel nehezebb game-et csinálni,de mivel az UE3-al a dunát lehetett rekeszteni gondolom ezzel nem nehezebb)
Ennek ellenére sokak a saját "okádékukkal" csinálnak játékokat ami nagyon sok esetben szörnyű legyen az AAA game vagy indie game. -
ViZion
félisten
Hmmm... szal. a több százezres SLI/CF vason akkor lesz értelmes sebesség, ha tabletes grafikára kapcsolunk! Vééégre... Nem kell tabletet venni, már PC-n is elérhető... Köszönjük, ez tényleg Unreal lehet...
-
Ghard
őstag
válasz
-=RelakS=- #21 üzenetére
Tudom, hogy készül, de mégis milyen tempóban? Amit eddig mutattak, az még a 3. részhez se nagyon ér fel, pedig az sem volt nagy szám sajnos.
-
-=RelakS=-
veterán
-
A multi-GPU kijelentéssel egyetértek, de a dedikált GPU-ra vázolt 5 év szerintem picit szűk. Ez még ezen a területen is "egyik napról a másikra egy csapással" sebesség lenne. Lazán eltenghet még 5 évet a jelenlegi játékkonzol generáció, ami ha bár elég szorosan integrált, de lényegében még mindig inkább egy CPU+GPU felállás, mintsem valami HyperPU, valamint még majd' egy év van a DirectX 12-ig, így <=4 évet élhete, aminek fényében ha nem is lehetetlennek, de azért valószínűbbnek tűnik, hogy az MS egyáltalán belevágott volna így.
-
M@trixfan
addikt
Ezen sokat gondolkodtam már, hogy mennyire lenne jó többkártyás rendszerben gondolkodni. Én most rövid távon a downsampling miatt gondolkodom nagyon erős rendszerben. Egyszerűen az a legjobb és tökéletes formája az élsimításnak. Nem keni el a képet. Nagyobb tévén, projektoron rengeteget számít. Ezzel ugyanott van az ember mintha 4K megjelenítője lenne. Hosszabb távon pedig a VR lesz az ami egyértelműen profitálni fog a két GPU-ból és ott elvileg nem is kell AFR-ezni: mindkét szemnek külön jelenet kerül renderelésre.
-
berVi
senior tag
Tehat legyen inkabb megbizhatatlan 4k, mint stabil 1080p? Hmm...
A gyartok, meg kb. az egesz ipar mar jo ideje kinyilvanitotta, hogy a dual-vganak befellegzett. De mar elotte is bugos, felemas vacak volt. Sot, igazabol a diszkret vga-nak ugy zusammen befellegzett, 2 eve doglodik ez a piac, es az egvilagon semmi kilatas nincs arra, hogy ez valtozzon. 5 ev mulva nem is lesz kaphato dVGA, csak a Quadro meg a Firepro - rendereleshez. Tessek tudomasul venni es tovabblepni rajta.
-
Ghard
őstag
válasz
AxBattler #16 üzenetére
Unreal Tournament IV? Vagy erre sincs igény?
Ja persze, ládákat nyitogatni sokkal menőbb manapság, mint játszani. -
"...a fejlesztésért felelős Epic Games elsődlegesen az ultramobil piacra, illetve a független PC-s fejlesztők igényeire koncentrál, mivel a motorfejlesztéssel kapcsolatos iparági nézetek megváltozása következtében a nagy PC-s kiadóknak már nem tudják eladni a rendszert. Ennek megfelelően a több GPU-s technológiák kihasználására jelenleg nem fókuszálnak, mert a potenciális licencelők nem készítenek az Unreal Engine 4-gyel extrém technikai képességekkel megáldott játékokat, amelyekhez esetleg több GPU-ra lenne szükség."
A Jóistenke áldja meg őket ezért!
-
7time
senior tag
válasz
laposonly11 #14 üzenetére
Egyetlen régi VGA-n sem megy jobban semmi, most az Nvidia egy kicsit melléfogott de attól a kártyák jól teljesítenek, a monitor ügyre meg kinek a pap kinek a paplan.
-
laposonly11
senior tag
Miért van az hogy még mindig jobban futnak a játékok régebbi VGA kon mint a mai szarokon, ahol ugyan megemelték a stream procik mennyiségét, azonban memoria sávot, ROP és texturázó egységek számát gyakran felezik! Az hogy a fogyasztás egyre kisebb, mert a lapkák csíkszélessége kisebb, nemhogy fejlődés lenne, hanem egy elvárható minimum! 4K kenjék a hajukba, CRT monitoron még mindig 99% a színhűség, a legújabb LED eken viszont még mindig kifolyik a piros szín, és a leggyakrabban pirossal kevert sárgákkal barnákkal is komoly gondok vannak!
-
Crytek
nagyúr
De mekkora királyság volna ha pc- re jönne egy über UE4-es Gears of War HD Reamastered
-
For357y
aktív tag
"Ez sokszor igen nagy, több száz megabájtos adathalmaz, amit mindig másolgatni kellene a grafikus vezérlők memóriái között."
És ha a két GPU ugyanazon a NYÁK-on van? A fedélzeti memória gondolom nemGPU-nként van kiosztva, vagy rosszul tudom? Mert ebben az esetben akkor működhetne. -
7time
senior tag
-
jedis
senior tag
Hát a 4K "őrület" miatt ( egyenlőre ) van létjogosultsága !
-
7time
senior tag
Szerintem több GPU-s rendszert manapság nem érdemes építeni, egyre bikább 1 GPU kártyák jönnek.
-
Dr. Akula
félisten
Magyarul szarabb grafikával gyorsabb lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az SLI és a Crossfire támogatás megléte az adott program által használt technikáktól függ.
- Autós topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Óra topik
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Gaming notebook topik
- Apple asztali gépek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Plus / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy S24 128GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest