- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Androidos tablet topic
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Azonnali fotós kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Romano
veterán
Nem fenyeget az a veszély hogy valaha is ki akarnám cserélni a vga-t az én Mac Prómban.
-
Integra
titán
nemtom hova van értelme és mire 2 firepro-t cserélni, főleg, ha maga az apple amúgy is a mac pro frissítésekor kiadja a következő, még gyorsabb kártyákkal a saját gyártója soráról. mert kifogja
-
dabadab
titán
"De mit értesz az alatt, hogy kicsinálták az FCP-t? Ott van az FCPX. Azzal mi a baj?"
Amikor kijott az FCPX, akkor sokkal kozelebb allt a iMovie-hoz, mint az FCP 7-hez, olyannyira, hogy az FCP7-es projekteket meg sem tudja nyitani - es hogy teljesen sulyossa tegyek a helyzetet, mindezzel egyidoben leallitottak az FCP 7 forgalmazasat.
Es persze az se segitett, hogy ezzel parhuzamosan a Mac Prot elfelejtettek update-elni (az Xserve-t meg meg is szuntettek), vagyis nagyon ugy tunt, hogy az Apple el akarja hagyni a professzionalis piacot. -
Én azt tapasztalom, hogy az ilyen gépek elé csücsülő "művészek" mind MAC pártiak, és jobban szeretnek Mac-en dolgozni.
De mit értesz az alatt, hogy kicsinálták az FCP-t? Ott van az FCPX. Azzal mi a baj?
Ismerősöm még a régi munkahelyemen dolgozik és most akarnak beszerezni egy rakás gépet FCPX-szel.
Az XSAN is elég népszerű, mint MAC-hez, OSX-hez köthető cucc.
Amikor utoljára ilyen helyen dolgoztam, akkor még az AVID, vagy BlackMagicDesign hardverei sokkal jobban működtek Mac-en. Nem beszélve arról, hogy az Autodesk linuxos gépeivel is jobban együttműködtek - nem dobott sosem képkockát capture közben, mint Windows-on.
Az utóbbi 2-3 évben nem tudom, hogy mennyit változott a dolog. -
Egyszeruen nem latok ervet arra, hogy mondjuk egy HP Z820 helyett miert valasztana valaki Mac Prot. (A Z820 egy hangtalan gep, talan 16 memoriaslottal, max 512 GB memoriaval, hasonlo arban.) Az OSX-en kivul, persze.
-
törölt tag
válasz
kleinguru #33 üzenetére
Értsd jól!
#29 Abu85: van ahol nem éri meg váltani, így globálisan nem jelenthetjük ki, hogy tényleg midnenki piactól esik el- pláne, ha sok esetben a szoftver nem piaci termék, hanem adott egyetem-cég, akármi magának írta.
Hogy az Apple nyomására mekkora lenne a piacvesztés elég nehezen ´valaszolható meg, amennyire tudom a Mac Pro folyamatosan veszít részesedést a WS piacon, így esetlegesen önmagában nem feltétlem érzem az ö nyomásukat annyira erösnek. Az AMD jó alternatívája már megéri, de az apple nélkül jött, jön, nem az Apple nyomására. -
MCGaiwer
addikt
közel se néz ki olyan jól, hogy ezért nyugodt szívvel adnám fel a komponensválasztási szabadságot... ha vmi normális oka lenne, hogy miért nem lehet majd cserélni akkor OK, de egy közepesen szar design nem ilyen.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#06658560 #28 üzenetére
Aki nem fejleszt OpenCL-re, az piactól esik el. Ez egy öngerjesztő folyamat. Az Apple elindította és a fejlesztők vagy felveszik a lépést, vagy nézik ahogy egy konkurens szoftver kitör.
Ez tök egyértelmű helyzet az Apple számára kényelmetlen a CUDA, és lassan mindenkinek az. Eddig nem volt annyira érdekes, mert a Fermi jobb volt, de a GCN architektúra ezekben a feladatokban több nagyságrenddel gyorsabb annál, amit az NV ma kínál. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#06658560 #25 üzenetére
Ha sikerül kivégezni a professzionális szoftverek piacán a CUDA-t, akkor az Apple számára ez bőven vállalható alternatíva. Nyilván csinálhatnák úgy is, hogy új Mac OS frissítés és akkor többet no CUDA, de az túl agresszív lenne. A szoftverfejlesztők esetében kell ezt a rendszert megfordítani. Ha OpenCL-re is fejlesztenek, akkor a CUDA támogatása lényegében leáll, mert feleslegessé válik kétszer megírni ugyanazt.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az OpenCL nem problémás, csak az NVIDIA szabotálja a támogatását és korlátozzák az OpenCL driverük sebességét/tudását. Az Apple-nek szerintem ez nem tetszik. Ha a programok áttérnek OpenCL-re, márpedig áttérnek, akkor az NV-nek sem lesz más választása mint teljes mellszélességgel támogatni azt.
-
banhammer
veterán
Cudar dolog ez a CUDA.
-
dabadab
titán
válasz
MCBASSTION #15 üzenetére
Viszont az van, hogy a gyakorlatban a CUDA mukodik, az openCL meg problemas.
-
törölt tag
Amennyiben legózás alatt azt érted, hogy alkatrészenként válogatják össze az összes gépet, úgy valóban nem legóznak, ellenben bármikor elöjöhet az igény egy újabb alkatrészre, akár proci, akár VGA vonalon, olyankor viszont nem mindegy, hogy komplett gép csere, vagy doboz felpattint, alkatrész kiszed, új a helyére, doboz zár és boot. Na meg ha megfekszik egy alkatrés,z akkr is jól jön a cserélhetöség.
Amúgy a koncepció alapján ez sejthetö volt, s az Apple oldaláról érthetö is- a felhasználó oldaláról kevésbé- de ez az ellentét szinte midnig fennáll.
-
Zoltn
senior tag
Hiddel, hogy legóznak!
És az AVID? Az pl nem támogatja az AMD-s csodákat, csak CUDA-ra irják! Azért a Final Cut mégsem standard a tv-zésben, filmgyártásban! :S
Ezzel elvesztettek lehet egy nagy piacot!5 percen belüli hozzászólás helyett használd a szerkesztés lehetőségét!
[ Módosította: radi8tor ]
-
-
satz18
őstag
Egy ilyen bivaly erős gépet fejleszteni elég furcsa igény szerény véleményem szerint.
-
siti
őstag
régen is volt ilyen, (power mac g5) hogy nem lehetett benne procit cserélni és nem volt jó bele a szabvány pc-s vga sem. Az inteles pro-kat nem ismerem, de tennék rá egy húszast, hogy abba se jó a sima bolti PC-s VGA. Szóval semmi új és akkor a minit, iMac, All in one PC-ket elő se vettük... biztos az is konzol, mert nem lehet benne cserélni mindent...
Az hogy elég erős a proci és nem kell cserélni, háát, én is ezt hittem amikor megvettem annak idején a p200mmx-et...
-
Hokoyumi
tag
tuti lesz bele vmi nvidia termék, már csak presztizsből is sztem
de dícséretes lépés a cuda kiírtásaam konzolos így picit, de bár lenne osx ps4-re
-
XuChi
addikt
Méregdrága gép ami nem fejleszthető. Apple Konzol
-
Éljen végre, már nagyon vártam, hogy elfelejtsük a csudába
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az Apple új asztali masinája speciális kialakítású grafikus kártyákat igényel.
- Automata kávégépek
- Politika
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Xbox Series X|S
- Androidos tablet topic
- Villanyszerelés
- Spórolós topik
- Interactive Brokers társalgó
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- HDD probléma (nem adatmentés)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest