Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Vezetékes FÜLhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Androidos tablet topic
- Házimozi haladó szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
mazsi70
senior tag
-
djculture
félisten
Ilyeneket én a szolnoki lengyel piacon vettem 2500-ért hozzá meg a biem zaiks műsoros kazettákat Leila K - Open Sesame, laser dance és egyéb jóságokkal. Annak idején még hivatalosan külföldi kazettákat nem is árultak csak pult alatt a centrum áruházban vagy a lengyelen.
Különben ezekbe a unisef walkmanakbe egy volt a jó nagyon keveset ettek és bóvli elemekkel is órákat szóltak gond nélkül. Volt rajta egy piros led ha merülni kezdett azon lehetett látni egyböl na meg ugye a hangmagasság is megváltozott -
hugi0
őstag
"két zenekar közötti átállásnál meg rózsazajt szoktam betenni, nehogy visszahűljenek a hangszórók"
Ilyet olvasni a legnagyobb orom szamomra.
- egyedi hangszorok keszitesevel bibelodom, szabadidomben.Es igen ! - nekem UNISEF Z-10 walkmanom is volt.
-
szab.tam
nagyúr
sírva könyörgöm, csak nehogy itt is elkezdjétek már a bitrátákat, db-eket, amkármiket agyoncsócsálni, mint szoktátok.
most kivételesen a nagy szakértés flémek nélül is el tudunk szentimentális retro-merengeni... -
törölt tag
(Tényleg, nemár, pont a dinamikát felhozni a kazettánál?... Biztosan tudod, hogy mi az?
)
Fogalmam sincs, mindig expander+compressor-al állítom be a LR-on a kellő hangosság érzetet, két zenekar közötti átállásnál meg rózsazajt szoktam betenni, nehogy visszahűljenek a hangszórók -
dabadab
titán
válasz
#16939776 #120 üzenetére
"ami analóghoz közeli hanggal és dinamikával bír."
Ne haragudj, de már a megfogalmazáson látszik, hogy igazán nem tudom, hogy miről beszélsz.
Nincs olyan, hogy "analóg hang". Analóg a Kossuth-beszédes viaszhenger meg a 1/4"-es, 30"/s stúdiószalag is, aztán a kettő hangjának semmi köze egymáshoz.Viszont az teljesen biztos, hogy húszezer forintért képtelenség olyan CD lejátszót venni, ami olyan gyenge dinamikát, nyávogást meg cross-talkot produkálna, mint amit a kazetták
(Tényleg, nemár, pont a dinamikát felhozni a kazettánál?... Biztosan tudod, hogy mi az?)
-
djculture
félisten
válasz
Polarstar #122 üzenetére
Nekem aiwába volt ilyen, fél évente vittem gariba mert elkoptak a fogaskerekek meg a nyomógörgő ,, Még a photo holl-ban vettem a szolnoki buszpályán már azóta nem is létezik
Pedig annak idején egy nagy cég volt sok nyugati cuccot csak ott lehetett megvenni.
Azért annak idején ezeknek a csodájára járt mindenki. Számkeresős volt az ember megnyomta a távvezérlőt csippant egyet odatekert az adott számhoz és elindult a zene. Persze később jött a cdwalkman nekem is az volt technics
-
-
törölt tag
Kérlek ajánlj nekem ~20K huf-ból egy jó minőségű futóművet/spdif forrást+AD konvertert ami analóghoz közeli hanggal és dinamikával bír.
Valóban szubjektív, élő zenét is hallgatva van összehasonlítási alapom, hogy milyen hangszínnel és dinamikával szólalnak meg egyes hangszerek.(#112) Goose-T: Nem fogod elhinni, de még vannak lemezbemutató koncertek, ahol valódi 12cm-es lemezen lévő anyagot próbálnak reprezentálni élőben, mivel van hogy megtisztelnek egy két példánnyal így "kénytelen vagyok" a PC mellett CD-t is forrásnak használni.
-
rii
nagyúr
be'linkelték azt .-)
-
Horbal
őstag
Az én kazis emlékeim ehhez kötődnek főleg:
Hatalmas királyság volt akkoriban amikor mindenki műanyag "vackokkal" mászkált.És a hiba amivel kimúlt szegény jópár év után:
[link]Deck nem volt akkoriban otthon csak egy Videoton gettó-blaszter
Szép volt de jó, hogy elmúlt
-
törölt tag
Floppy is sokáig haldoklott, úgy néz ki a kazetta sem akar távozni. Pedig vihetné magával a cd -t és dvd -t is.
-
Goose-T
veterán
válasz
#16939776 #108 üzenetére
A CD-k többezer forintos árában sem a nyersanyag és a sokszorosítás a drága, hanem a kiadók költségei (+ egyéb sarcok). A nyersanyag nyomással, tokkal-vonóval együtt megvan 200-300 forintból.
A fentebb leírtaknak lenne is értelme, ha a kilencvenes években beszélgetnénk erről, de atyaég, ki használ már ma CD-t vagy kazettát egyáltalán?
-
bambano
titán
a cd-n is van lyuk, amibe bele lehet dugni egy signettát és lehet forgatni.
nem értem, mi bajod a cd-velengem jobban érdekelne, hogy azt olvasom ki egy-két hsz-ből, hogy a ddd-s cd-ket is analóg szalagokon masterelik egyesek szerint. persze lehet, hogy én nem értem, amit írtak.
-
dabadab
titán
válasz
#16939776 #108 üzenetére
"Azon az állásponton vagyok, hogy ugyan az a lemezanyag MC-n -a felhasználónak- jelentősen kisebb költségek mellett lesz tényleg élvezhetően hallgatható, mint CD-n kiadva, visszajátszva."
Ezzel az állásponttal mondjuk az a baj, hogy nem egyezik a tényekkel
(Persze, az "élvezhető" az kellőképpen szubjektív fogalom, ha akarom, akkor az élvezet része a kazetta tekergetése is, na, az tényleg nincs meg a CD-nél (ami azért szintén múlt századi cucc)) -
Brett001
aktív tag
Nekem is sok kazim van még, ott sorakoznak szépen a szekrényben. 2 kazettás deckem is meg van még: AKAI HX2 (86-ban vettem) meg egy Technics RS-B765 háromfejes cucc. (1991) Ezt utóbbit időnként még használom is. Még javában dúlt a kazettás korszak amikor én léptem egyet a hangminőség terén. 1994-ben vettem egy Panasonic HD100 Hi-Fi Stereo videomagnót. Nagyságrendekkel szebben szólt, mint a kazetta, teljesen zajmentesen. Rengeteg zene elfért egy 180-as videokazettán főleg ha LP-ben vettem fel. ugye dupla annyi idő. Hangminőségben nem különbözött az SP és az LP üzemmód hangzása. Akkoriban sok maszek cd-s boltban volt lehetőség kölcsönözni cd-t, ha nem akartad megvenni az albumot. Még jobb is volt átmásolva hangzásilag, kapott a hifi stereo videón szuper analógos ízt. Rohadt jól szóltak a felvételek.
Más kérdés, hogy elég nehéz volt egy kedvenc számot megtalálni így a videokazettán
de minden szám elé lehetett marker jelet rögziteni. Aztán a távirányitón meg lehetett adni hány markerrel akarsz előre vagy hátra keresni.
-
törölt tag
válasz
<Adamsky> #69 üzenetére
Digitalizáltam kazit, WAV-ban, studió minőségű AD-val. Nem tömöríteném le-csak hogy kisebb helyet foglaljon- semmi pénzért.
Komolyabb stúdiókban -igény esetén- 4 és 8 sávos 1/2 colos szalagon átküldve masteringelik a digitálisan szabott-vart anyagot.Azon az állásponton vagyok, hogy ugyan az a lemezanyag MC-n -a felhasználónak- jelentősen kisebb költségek mellett lesz tényleg élvezhetően hallgatható, mint CD-n kiadva, visszajátszva.
1000Ft/darab áron verhetetlen ár érték arányt képviselhet, ami talán meghozza a kedvet, az igényesebb zenehallgatásra. -
qwertly
addikt
Sziasztok!
Tudom egy kicsit nem idevágó kérdés de van 120db kicsomagolatlan kazetta múltkor találtam a padláson ellehet még adni,ha igen milyen áron vagy mehet a kukába. -
Bogyó bá'
nagyúr
Egy ilyet én is őrzök itthon, de a kazettákat már évekkel ezelőtt ki kellett dobnom mindet: vertfalú, szigeteletlen parasztházban szépen megpenészedtek a szalagok...
-
-
mazsi70
senior tag
-
Goose-T
veterán
-
mazsi70
senior tag
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
scarabaeus #99 üzenetére
Nna ez mondjuk jó kérdés :]
Feltételezem persze a kódolatlan adatrögzítést, nem a kódoltat, mint ahogy korábban említették.
Viszont van még mindig aki esküszik a CD-re, vagy rosszul gondolom? Persze, tudom, van WAV, FLAC, amivel ugyan ott vagyunk.
Mind1, fizikailag jobb fogása volt, mint bármelyik memóriakártyának. Szerintem
-
scarabaeus
őstag
válasz
-=RelakS=- #98 üzenetére
A nem hétköznapi embernél pedig milyen szempontból?
-
zeix
senior tag
válasz
-=RelakS=- #95 üzenetére
Bizony ám! Karcálló volt a kicsike. A mostani memória kártyás cuccokkal nem tudna versenyezni, de a Discman-ek korszakában vitte a pálmát minden tekintetben.
-
djculture
félisten
Siemens erősítős receiver rs 555. Betyár egy cucc.
Tuning range: FM, MW, LW, SWPower output: 60 watts per channel into 8Ω (stereo)
Dimensions: 460 x 135 x 345mm
Weight: 14.6kg
Year: 1975
Emelgetni nem nagyon érdemes ebben még volt cucc, de cserébe úgy szól hogy egy kisebb csarnokot simán belehet vele zenélni
-
zeix
senior tag
Én a Minidisc-et sajnálom, hogy a feledésbe merült.
Szerintem sokkal jobb volt, mint a mostani CD lemezek. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
-=RelakS=- #52 üzenetére
-
Kékes525
félisten
Ez nagyon jó hír, de hol lehet kazetta lejátszót kapni? Tegnap voltam a Media Marktban (na nem ezért), de nem volt.
-
djculture
félisten
válasz
Silentfrog #83 üzenetére
Inkább vigyél be neki kazettát amire a reszelő hangját felveszed..
-
tome.jr
addikt
válasz
Silentfrog #79 üzenetére
A cellából írok
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Silentfrog #79 üzenetére
jajj, de izé vagyol.
ő ezt csak úgy tudja. -
tome.jr
addikt
Bíróságokon még a mai napig szalagos kazettára mondják fel a bírók a tárgyalási jegyzőkönyvet.
-
wortz
tag
Bakker, utánagondoltam. Utoljára 2002-ben volt kazetta a kezemben...
-
embe
nagyúr
válasz
LamerGyuri #59 üzenetére
Na nekem meg vagy 300. Vagy 4 éve adtam el a Yamaha deckemet. Évek óta nem használtam. Most meg sajnálom kicsit.
-
djculture
félisten
válasz
Polarstar #74 üzenetére
dbx zajszűrő volt az igazi metaloxidos kazettával.. De ugye az alap volt ezeknél a dolby-s és más zajszűrős használatnál hogy eleve igy kellett rögziteni különben semmit se ért.
Én mondjuk 2000-ig még két onkyo deckkel csináltam a discokat is. Számkeresős volt meg volt egy aiwám amibe több kazettát lehetett tenni programozva és egy sín mozgott az tette be a helyére.
-
Shreky
tag
Sony TC-C5 = Imperial Star Class Destroyer
-
kacsento1
senior tag
Azért ne felejtsük el, hogy a kazetta analóg technológia, ami mentes mindenféle digitális színezéstől, és a mai napig minden jó minőségű digitális adathordozóra felvett zenét egy bizony mesterszalagról vesznek fel. Azért egy tisztességes rendszerbe integrált, kellően kiszolgált Nakamichi Dragont szívesen hallgatnék. Maga a technika mint kazettal lehet haldoklik, de maga a technológia szerintem sose fog. Ugyanúgy mint az lp.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
<Adamsky> #69 üzenetére
nemrég volt valamelyik ilyen hír után valami hasonlóról valami idióta, többszáz hsz-on tartó, flémelésbe és trollkodásba hajló, rendkívül értelmes vita.
én csak röhögve visszajártam olvasi a szerencsétleneket.
kettőjükön kívül senkit nem érdekelt a nyomoruk...***
jajj, viszont találtam egy képet.
1979-81(?) tájéka.
bátyám 1. magnója.
ez egy unitra erősítő + deck kombó.
érdekessége, hogy alsó-alsó-középkategória, erősítő ugye, de már felvételi szintszabályozos.
viszont ikerpotis.
bátyám kivágott még egy csíkot, és így külön lehetett a 2 csatornát vezérelni.
(nem emlékszem, hogy párhuzamosra tette, vagy egy balace potival. de úgy dereng, hogy egy függő kivágás volt a piros poti mellett.valami hs-9 szerű hangalpár volt rádugva. emlékszem, hogy valami 4 vs 8 ohm probléma is fennált.
de az első zene, amit berakott, a kraftwerk man machine volt.
még most is borsódzik a hátam.
hatalmas élmény volt.ez volt a készülék, csak hát ugye megmoddolva a + potival:
-
szab.tam
nagyúr
válasz
-=RelakS=- #51 üzenetére
voltak olyan kazettáim, mint a bal felső a képen.
talán azok voltak az egyetlenek, amit nem szedtem szét operációra.asszem, valami "u" betű volt a márkanévben, nem túl elterjedt. és nem ugrik be.
megüt a guta....
(spandau ballet volt rajta, lehet, hogy azért asszociálok az "u"-ra.)****
egyébként a legjobb felvételt egy trükkel lehetett csinálni.
fecr kazetta,
felvétel: fe + dolby c
lejátszás fe + dolby b.
intenzív volt a zajszűrés, de megmaradtak a magas hangok és a dinamika.***
mire leírtam, pont beugrott az orsós kazetta márkája
asszem quelle volt. -
Multibit
nagyúr
válasz
Polarstar #64 üzenetére
Pl a Lemezbörze helyett.
Az bizony! Szerettem Göczey tanárnő műsorát. Néha kifejezett ritkaságok szólaltak meg nála. Igen, végig leadta az albumokat.
Egy Akai HX2-es magnóval nyomultam, jó minőségű TDK SA-X és Maxell XL-II S kazikkal. Természetesen csakis 60-as és 45-ös jöhetett szóba! -
Angel1981
veterán
Ez már tényleg csak a nosztalgiából, és a retro szeretetéből él - ami persze dicséretes.
-
LamerGyuri
senior tag
Micsoda retro topic alakult itt
Van egy óriás Tesco-szatyor audio kazettám pár éve a szekrényben, cirka 120db körül; kell valakinek? Sajnáltam kidobni. Tábla Milka, de eljössz érte, nem viszem sehova -
Szatyor95
senior tag
(#34) elefant: Valóban az.
Mindig kapok legalább egy fura nézést, hogy mi az a nagy kék doboz, amiből jön ki egy kábel, és miért forog benne két valami. Pár napja egy óvodás kissrác életében először látott ilyet általam.
(#38) mazsi70: Azért nekem nincs ennyim, bár egy hónapig simán tudok válogatni.
-
Ispy
veterán
Tegye fel a kezét, aki ragasztott meg elszakadt szalagot ilyen spéci ragasztóval. Apámnak megvolt a Doors összes albuma rádióból felvéve (igen voltak még olyan műsorok, ahol végig adtak minden számot az elejétől a végéig belepofázás/beleszignálozás nélkül), de az a rohadék lejátszó szép lassan begyűrte az összeset .
CD/DVD ezzel a leggyorsabb tekerni, ceruza sem kell hozzá
-
g@bo
nagyúr
nézzétek meg mennyi egy metal tdk /bontatlan/ a vaterán.... 8-10k.
amúgy én most veszek egy jó sony deck-et, el lehet vele bohózkodni ha az mp3 le is veri.
-
törölt tag
"elérhetővé teszi lemezét ezen a tradicionális adathordozón"
Esetleg az "albumát"
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
-=RelakS=- #51 üzenetére
-
-=RelakS=-
veterán
Mouarf
Amúgy nem ajánlom a JVC együttes kazettáját megvételre. Teljesen üres volt a szalag.
Mennyire örültünk azért, mikor a nyavalyás lejátszó begyűrte a szalagot...
Meg amikor visszakaptam a Prince kazettámat, de a genyák beletöröltek az első számbaFarsangi felvonuláson használtam, Batman rulz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Többek között egy magyar zenekar, a Gustave Tiger is elérhetővé teszi lemezét ezen a tradicionális adathordozón.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One mobilszolgáltatások
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Suzuki topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- PlayStation 5
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i7-10850H I 32GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! GIGABYTE Z370P i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest