Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laja333
őstag
Olyan szagú, mint a hardveres/szoftveres G-sync. Működik mind a kettő, csak a hardveres jobb.
-
Arra gondolsz, hogy nem elég ha az NV és Intel is támogatják a technológiát, mert finomhangolni is kell? Mert egyébként ha jól értettem ez így vagy úgy csak szoftveres támogatás. Ami attól azért még jó. Itt azért nehézkes a dolog mert AMD házon belül megtudja oldani... Viszont a különböző cégeknek ez hosszabb időt fog igénybe venni, bár a cikk pont ezt is cáfolja. A gond inkább csak a régebbi alaplapokkal lesz.
G-sync szerinted miben jobb mint a Freesync? Csak mert én úgy gondolom kb. ugyanaz.Visca el Barcelona!
-
Danex
addikt
válasz
CsigaGyilkos #2 üzenetére
Ahol gsync van ott az működik és nincs talán, vagy csak kicsit(villódzás, szűk tartomány etc)...
-
Busterftw
veterán
Hat a PCIE szabvany Resizable BAR-t eleg nehez lenne az AMD-nek levedetni, max a marketing nevet amit adtak neki.
"An AMD employee commented on a Phoronix thread saying that SAM is just resizable BAR."
-
bitblueduck
senior tag
válasz
CsigaGyilkos #2 üzenetére
g-sync/freesync-ről nemrég néztem ezt: [link] . kb 02:48-ig. nekem se g se free sync nem volt még, ezért nemtudom mennyi az igaz.
An open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded.
-
Ezek a G-sync nél is fennállhatnak! Vagyis még az elején olvastam ilyen jellegű hibákról.
Ezeket hol lehet tapasztalni? Lehet én játszom keveset, de én ilyet még nem vettem észre. Illetve ha nem is működne 100% tökéletességgel a Freesync az mindenképp kijelenthető, hogy a Vsync nél minden jobb és köröket ver rá! (akár G-sync, vagy Freesync)Visca el Barcelona!
-
janos666
nagyúr
Nálam a Pillars of Eternity (első rész, legutolsó kiadott verzió) alapértelmezett "teljes képernyős ablak" módban (-opengl kapcsoló nélkül másképp nem megy d3d9-el nincs FSE módban) nem akar G-Sync módban működni. (OpenGL módban pedig nagy frametime tüske van szinte minden kattintásnál, amitől kicsit villan az OLED-en a sötétszürke, és ez egy sötét játék...)
Bár nem emiatt hagytam félbe egy órán belül a játékot.
(Ablak módra is engedélyezve van a G-Sync, és mondjuk csak Compatible az LG TV.)[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Samott
addikt
Fura ez a cikk meg cim. Linusek 6800/XT videojaban azt mondjak hogy ez igazabol egy microsoft altal tolt feature. Akkor megis mit enged meg az AMD?
[ Szerkesztve ]
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
AMD 5xx chipsethez és 5xxx CPu hoz kötötte a bejelentéskor most meg Nvidia a múlt héten történt bejelentése után mégis támogatják más CPU val is és más deszkával is...
Az hogy jobb e vagy nem majd kiderül. nvidia azt nyilatkozta hasonló eredményeket értek el a saját tesztjeikben laborban mint az AMD mérései.
Mindenképpen jó így a végeredmény hogy nem kell hozzá drága lap és CPU bárhogyan is[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Resizable BAR igen, de a SAM nem csak annyi. Persze, ha valaki csak annyit akar, akkor megteheti, de abból sok előnye nem lesz. Ellenben BIOS frissítésére a Resizable BAR-hoz is szükség van.
Ezt valójában össze kell hangolni, mert magától nem nagyon fog működni, a gyártóknak együtt kell reagálni rá, egymáshoz tervezett frissítésekkel.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
janos666
nagyúr
Ha nagyon akarta volna az AMD és(/vagy) meg volt(/lett volna) a jogi rés, akkor talán megpróbálhatták volna levédetni, mint valami szabadalom. Valahogy úgy, mint annak idején ---- ha jól rémlik most ez az anekdóta, de csak elméleti példának hozom --- Az Apple levédette a telefon sarkainak lekerekítését, és perelte a Samsung-ot, hogy ő is le akarta kerekíteni (vagy ilyesmi, ... mondom, csak példa, hogy bármi hülyeséget meg lehet próbálni levédetni, mint szabadalom, akkor is ha triviális/banális dolog).
Ráadásul itt úgy néz ki, hogy van a bárki számára elérhető funkciók közt valódi hozzátett szellemi érték is, hogy pontosan miként használják fel ezeket, és lehet, hogy az nV szinte copy-paste másolja ezt az elképzelést koncepció szinten.[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Samott
addikt
En ugy ertelmeztem hogy a SAM csak egy fajta megvalositasa a microsoft altal szorgalmazott R-BAR-nak, de Abu szerint ez ennel tobb. Hogy a microsoft meg az nvidia/intel ugyanezt hogy gondolja, azt nem tudom. A lenyeg az hogy ki az eredeti szerzo az AMD vagy a microsoft?
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
janos666
nagyúr
Amikor az AMD által adott nevén hívod ezt az egész megvalósítást, amit az AMD csinált akkor az AMD. A többi pedig valószínűleg nyílt szabványok, amikre épül (resizable bar és hasonlók).
Ezt nekünk szerintem nehéz kideríteni, hogy kitől jött az ötlet, hogy használják ezt végre, ha már adott hozzá a funkcionalitás. Főleg, hogy a játékkonzolok miatt is együtt dolgozik az MS az AMD-vel. De mivel az nV most "másol", így gyanús, hogy az AMD volt (vagy az MS szólt mindenkinek, csak addig nem érdekelte az nV-t, míg az AMD meg nem csinálta...).
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem jogi tényező ez. Annyi a lényeg, hogy az AMD a resizable BAR funkcionalitását mikrokódból biztosítja, tehát már az OS eleve úgy bootol be, hogy az OS-nek ezt nem kell aktiválni. A boot pillanatától aktív, átkonfigurálás nélkül.
Nyilván ezt gyártók keverése mellett nem lehet megcsinálni, tehát a funkcionalitás biztosításához muszáj lesz az OS-en belül megcsinálni az átkonfigurálást. Ennyi a fő különbség. Azt az NVIDIA nem fogja tudni megcsinálni, hogy az AMD-től már eleve olyan mikrokódot kér, ami észleli a hardverüket, az AMD-nek nem adják oda a forráskódját a saját firmware-üknek, azt AMD-t pedig eleve nem érdekelné. De a resizable BAR funkcionalitásához szükséges BIOS-t tudják biztosítani, így az OS-en belüli átkonfigurálást az NV is elérheti. Nyilván ez is igényel finomhangolást tehát dolgozni kell rá BIOS és driver szintjén. Erre ismerte el az AMD a hajlandóságot.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Busterftw
veterán
válasz
Alogonomus #16 üzenetére
Ennek semmi köze ahhoz, hogy milyen egyszerű vagy bonyolult megoldás.
Egy cikkben azt is bontogatták már, hogy az Intel Phi is támogatta ezt már, szóval tényleg nem újdonság.
Csak amíg ez elég egyértelmű és könnyen utánanézhető dolog a neten ahol a SAM-ről írnak, addig itt valahogy a cikkben/ph-n nem az.Ja és egy folyamatosan AI tréningelt cucc szerintem nem csak egy egyszerű felskálázás.
[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
Így van, konkrétan 2008 óta a PCI-E szabvány része, az AMD 12 év után elkezdi használni és kitaláltak neki egy jól csengő marketing nevet (SAM). Annyit mindenképp tudni kell, hogy a mellett, hogy az AMD ezt a 12 éves PCI-E feature-t kizárólag a legújabb generációs hardverükön teszi elérhetővé (üzlet), mindenképp UEFI Boot-ra van szükség, azaz az öreg Legacy MBR (CSM) módban nem működik.
[ Szerkesztve ]
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
Busterftw
veterán
válasz
huskydog17 #20 üzenetére
Talan majd errol is lesz cikk PH-n.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A vállalat egy interjúban elmondta, hogy az Intel és az NVIDIA előtt is szabada a pálya, de nem egyszerű a jó sebességű implementáció megvalósítása.
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- iPhone topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Bloodborne (PS4)
- 3D nyomtatás
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Jövedelem
- Kerüli az AI szót az Apple, de fejest ugrott a technológiába
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Servergarden Kft