Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Klaymen
tag
Sziasztok!
Nálam egy PT7137 fordult meg, szép szívás volt, hogy a wifi nem igazán akart menni olyan 10 méteres távolságról, rálátással.
A kicserélte kamera szintén ezt produkálta. Amikor jobban megnéztem az antennacsatlakozóját, akkor kiderült, hogy nem lehet rendesen rácsavarni az antennát, mert rövid a csatlakozón a menet. Kénytelen voltam leesztergálni az antenna hollanderéből, így már ment rendesen.
A rossz kapcsolat miatt igen gyatra volt a hang, vagy nem is volt, a kép meg minden mozgásra szétesett.Az antenna javítása után ezek a gondok gyakorlatilag teljesen megszűntek.Hátha valakinek segítettem.
-
Crammond
csendes tag
Ja, és majdnem elfelejtettem két dolgot:
1, A betörők nagy többsége nem lát a sötétben, vagyis valamiféle világítást neki is kell használnia. Azonban ne adja a mindenható, de mégis a házat egy olyan találná meg, aki deneevérfülű, akkor is léteznek infrával felszerelt kamerák, vagy mozgásérzékelővel ellátott kamera modellek. Esetlegesen a Vivotek kamera családjában számos kamera mozgás érzékelés esetén önmaga is képes szabályozni a világítást, riasztót, zárakat, stb.2, A cikkben bemutatott kamerák mindegyikéből már komplett rendszerek üzemelnek, amiket hozzáértő, szakemberek telepítettek. Hibátlanul működnek, és az eddig felmerülő telepítői kérdések mindegyikét sikerrel oldotta meg a Vivotek.
Konklúzió: senkit sem szeretnék megbántani, de ezekből a kamerákból sokkal többet sikerült nekünk is kihozni, mint amennyi a cikkben szerepelt...
Ha valaki nem hiszi... járjon utána. Megtekinthető az annyira lehúrrogott PZ6122 kamera a www.trigger.hu oldalon, vagy látogassatok el a www.visionet.hu címre, ahol két PT7135 kamera üzemel.
Valamint a napokban ismét a helyére kerül a komplett Vivotek kiállítófal, amit megtekinthettek a Kelly-Tech Kft. telephelyén. (www.kellytech.hu).
Az élet igazságos. Aki vak, az jobban hall... Aki süket, az jobban lát... És akinek az egyik lába rövidebb, annak hosszabb a másik.
-
Crammond
csendes tag
Sziasztok!
Szerencsémre elég közel ülök a "tűzhöz", vagyis minden kérdésetekre igyekszem válaszolni, persze, ha tudok.
A jó hírem az, hogy akik szeretnének saját szoftvert írni hozzá, azoknak ingyenesen adjuk, illetve letölthetik a Vivotek teljes SDK fejlesztő környezetet. Azonban ennek alkalmazásával is nagy feladat, de nem lehetetlen összehangolni 250 db kamera képét. Hiszen ha belegondolunk, hogy hány gépen/szerveren szeretnénk futtatni/megjeleníteni/rögzíteni a képeket, elképzelhető, hogy máris lecsökken a munkaállomásonkénti kamerák száma.Egyébként kedves Antenna sajnos a VLC-re továbbra sincsen ötletem, hiszen ezek a kamerák MPEG4-es kódolásúak, és ha jól tudom, nektek MPEG1 vagy MPEG2 tömörítés lenne ideális.
További kérdéseitekre is szivesen válaszolok.
Üdv:
CrammondAz élet igazságos. Aki vak, az jobban hall... Aki süket, az jobban lát... És akinek az egyik lába rövidebb, annak hosszabb a másik.
-
antenna
csendes tag
Sziasztok!
Nekem az lenne a kérdésem hogy próbálta-e valaki a saját szoftverétől függetlenül használni? Értem én itt az URL parancsal lekérni a videó jelet. A pillanatnyi kép nem téma, mert az megy. Ez azért lenne fontos mert a szoftver 16 kamerát tud kezeleni és nekem 250 kéne
Szal gondoltam majd vlc-vel jól ki streamelem, de nem kapok jelet.ÜDv
AntennaAntenna a kábelbarát
-
shtml
őstag
válasz janpotocki #5 üzenetére
Nem tudom, milyen alaposan lehet a boltban a tervezett felhasználási körülményeket (főleg a megvilágításra gondolok) létrehozni, de gyanítom, hogy alig. Másfelől ha a kamerák ennyire érzékenyek a körülmények változására, akkor gyakorlatilag semmi hasznuk nincs. Gondolok pl. arra, hogy egy betörő első dolga lehet a világítást kikapcsolni; ha a kamera a csökkent megvilágításban nem tud használható képet adni, akkor az egész az ablakon kidobott pénz és túl drága a biztonság illúziója. Olcsó (annyira nem is) húsnak híg a leve, mint rendszerint.
A szakember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki mindenre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)
-
janpotocki
senior tag
az IP7138-nál elég rosszak lettek a képek, a PZ6124-nél pedig sok szétesett, ahogy illusztráltuk is (amelyik nem, az viszont minőségre az első volt a négy közül). a másik kettőnél nem volt különösebb gond. azért nem akartam feltenni a képeket, mert messzemenő következtetést nem lehet belőlük levonni, túl sok az egyéni igényektől függő tényező: hány méterig kell látni, milyen erős megvilágításnál, állandó vagy változó fénynél, vannak-e mozgó tárgyak stb. ráadásul eltér a valós idejű videofolyam és a belőle kiragadott állókép, az utóbbi gyengébb. szerintem ez tipikusan olyan terület, ahol muszáj kipróbálni vásárlás előtt a terméket...
-
grandtour2
tag
egész jó kis ketyerék lennének, ha nem lennének ilyen drágák, reméljük szépen lemegy az ára karácsonyig.
Bár nálam most volt aktuális a költözés miatt, és hasonló rendszert, de 4db drótos kamerával, hdd rögzitéssel, LAN-on motion JPEG-el 59-ért ki lehet hozni (+vinyó, de az mindig akad otthon pár kallódó darab) -
Geli
senior tag
"...ezért a készült fotókat nem tekintjük mindenki számára mérvadónak, így nem is tesszük közzé"
ennyire szarok lettek? -
Rover623
félisten
Ifjú csapat, új (és viszonylag belterjes, zárt) szakterület, nem túl szerencsés gyártóválasztás...borsos ár...
Hogy ebből mi leszen...?primus inter pares
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest