- DUNE médialejátszók topicja
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Száguldozásra hangol az új AMD Software
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsmester89
őstag
"A hardveren viszont nem változtatnak, ami arra utal, hogy a komolyabb grafikájú játékok zökkenőmentes futtatása 2018-ban is csak álom marad. "
Állítólag a Sony-nak kicsit jobb a mozgásmegjelenítése, de az lg válaszideje a legjobb a piacon, így játékra leginkább az való. (Ezért céloztam meg én is azt)Ambilightot meg frankóbbat lehet építeni, mint a Philips gyárija (igaz csak pc-ről megy, de én pl. nem is használok mást, 7 éve nem nézek - nincs is bekötve - tv műsort)
Ez a mostani épített ambilightom lg 55"-on:
Kezdetben - Végső kivitelben -
Ren Hoek
veterán
A fasor alatt mit értesz?
Tesztek szerint kvázi alig lehet megkülönböztetni a mozgásmegjelenítést.
Mintha a Philips fejlesztett volna valamit, amúgy semmi különbség szerintem.Ha van is valami észrevehetetlen... és most ne a Sony féle BFI-t vegyük, egy 120 Hz-be rakja be a fekete képkockákat. Első amit kikapcsol mindenki, mert nézhetetlenül vibrál. Lehet szimulálni LG 120 Hz FHD-vel...
Ehhez sokkal de sokkal gyorsabb panel és elektronika kéne, ami nem lehetetlen... de nem is egyszerű megcsinálni. Nagyobb fényerő kéne, és szerintem legalább 240 Hz, de inkább 600... vagy impulzusos OLED vezérlés, de azt meg nem nyelnék be sokan.
Interpoláción és BFI-n (vibráláson) kívül nincs olyan ismert és hatékony technológia ami javítana azon ha kevés a képkocka.
A panel veszett gyors, kirakja a képeket egymás után. Ennyi. A többi már a retinád becsapása. -
Piftuka
veterán
Mert nem feltétlenül az LG hozza ki a legtöbbet a panelből.
Más gyártók más elektronikát használnak, és abban biztos lehetsz, hogy mozgásmegjelenítésben az LG (amíg az interpolációt preferálja) a fasorban sincsen a Panasonic és SONY modelljeitől.
A legtöbb gyártó eltérő operációs rendszerrel, eltérő funkciókkal szereli fel a saját OLED megoldását, eltérő szabványokat támogatnak, ráadásul még a dizájn is más és más, így aztán valóban van értelme körülnézni a piacon, mielőtt OLED tévé vásárlásra adja valaki a fejét.
-
Partz
senior tag
válasz
hiddenroth #5 üzenetére
Jövőre még biztos nem lesz, marad az 55", 65", 77"-es méret. 2019-re tervezik a megújult paneltechnológia bevezetését. 2020 környékén esedékes a 40"-49"-es panelek gyártása.
*Közben látom megelőztek, itt Ph-n is volt már róla szó.
-
törölt tag
Nem olyan biztos, hogy nem lesz a kisebb. Meglátjuk, január elején a CES után már lesz talán hivatalos információ is.
-
Lacok
őstag
válasz
hiddenroth #5 üzenetére
A legkissebb kapható méret már évek óta az 55" és sanszos, hogy ez nem is fog változni.
-
hiddenroth
csendes tag
Jövőre szeretnék egy OLED tévét venni, leghamarabb az év közepén vagy a végén. A legolcsóbb jelenleg az árukeresőn amit találtam 364.000 forint és számomra hatalmas 140 cm-es a képátlója. Egy nagyszobába kellene, tehát szerintem ez oda elég nagy lenne. Várhatóak kisebb méretben is ezek a tévék vagy nem fognak olyat úgysem gyártani? Remélem lesznek 200.xxx ezer árral is hamarosan.
-
kokobe
őstag
Igen érdem mert pl az lg panelből a Panasonic hozza ki a legjobb képinőséget plusz a mozgàsmegjelenìtése is nekik de a legjobb a philips meg ad pluszba ambilightot.Ìgy mindenki azt a gyàrtót veszi amelyiket akarja személy szerint én Panàt fogok venni.
-
klepto
addikt
Már elnézést, de ha az összes ma kapható OLED TV LG panellel készül, akkor mi értelme van más gyártótól vásárolni, mint az LG-től?
Másabb a szoftver, jobban kihajtják a panelt, vagy csak a dizájnt adják hozzá a márkák? Netán olcsóbbak a termékek, mint a panelgyártó márkájával eladott tv-k?
Bocsi, hogy ezzel az offal nyitok, de ez komolyan foglalkoztat, mint válaszra váró kérdés
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A WiFi Alliance adatbázisa szerint hét készülékre bővül a kínálat 2018-ra!
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB CM CMP 510 Corsair 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest