Hirdetés
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nyomtató topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen TV-t vegyek?
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonyk
veterán
Nem semmi ez a twonky
. Majd 8 óra! alatt végigzongorázott ~2500 képet, ami kb. 5.2GB. Erre megnézem a cachet, hogy mit termelt össze ez a szutyok. Thumbnailekből csinált vagy 5-10 féle felbontást 4.8GB méretben
Asszem ebből a twonkyból kikapcs lesz, az FFP-s legalább valószínűleg konfigurálható.
-
mano42
aktív tag
Egy véleményt szeretnék, ha a nasba 3tb winchit teszek, az xp látja mind a 3tb-t samban keresztül?
Az xp alapból (ntfs-re formázva) csak 2 tb-t lát, és a megfelelő driverrel a többit mint külön partíció kezeli, ha nasban van a 3tb mi a helyzet? -
Tonyk
veterán
Akinek 320-as és a 4.60-as fw- használja, nézze már meg (top parancs terminalban), hogy a python process nem pörög neki nagyon?! Nálam állandóan olyan 18-20%-on hajtja a procit.
A twonky is nagyon hajtja (ki is kapcsoltam a fenébe, ment vagy egy órát 100%-on (minidlna 3 perc alatt lerendezte az indexelést) utána is valami jpeg-es process futott 40-50%-on. Kikapcsolva azonnal megszűnt.
-
jandraman
csendes tag
vinyó nélkül csak 1 fehér weboldalt kapok és kész
beirom az ip cimet és fehér weboldal slussz
nekem a reset két hoszu és két szakaszos rövid
szar a nas? -
spiky03
veterán
Nekem is van TM a programcsomagban.
De nem rakom fel, jó az az első megoldás, nem szeretném ha bekavarna valamit is
-
jandraman
csendes tag
ja bocsi nem gyárilag volt a winyó 1 3TB van benne
-
jandraman
csendes tag
sziasztok
szoval megint proba de a webes fájl böngészöre klikk akkor
kérjük várjon felirat jelenik meg (hát és várok)
a lényeg semmi se történik mi lehet a gond???
köszönöm -
gahor72
aktív tag
Hello!
A NAS-ról törölt file-okat vissza tudom vmilyen adat visszaállító programmal szerezni?
Esetleg van szemetes,mint a win-ben,amit át lehetne túrni utánuk?
köszönöm,üdv -
jandraman
csendes tag
hi
na megérkezett a 325
de sajna nem akar sikerálni a dolog pedig beüzemeltem már pár nast
adminisztrációra rányomok és egy üres oldalt kapok -
mano42
aktív tag
Elnézést, de már nem tudom szerkeszteni, az admin/moderátor nyugodtan törölheti, összevonhatja az elöbbieket.
Úgy néz ki ezek a fájlok mind ua (hardlink?), ha az egyiket szerkesztem, a többi is szerkesztve van. A felhasználóhoz beírtam egy usert, a jelszónál alapból egy hosszú kolbász van, kapcsos zárójellel kezdve, töröltem mindet, és a "" között beírtam egy új jelszót, de ha elmentem, kilépek és vissza, megint a kolbász van. A remote gui meg nem kér se felhasználót, se jelszót, megy mint eddig.
A transmissiont letíltottam ez időre a nas interfészből, ez lelövi a démont is?
-
shteer
titán
Tökéletesen működik a Transmission remote guival, windowsból, ubuntuból, androidról, egy dolog hányzik csak, nem tudom hol tudnám a hozzáférést jelszó védetté tenni
1. Állítsd le a transmission daemont
2. a settings.json-ban az rpc-password után " "-ek közé írd be a kívánt jelszót
3. mentsd el a fájlt
4. indítsd el a transmission daemont. -
Tonyk
veterán
"Amugy valaki tudja mit tartalmaz a 4.60 a 4.51 hez képest?"
The Dropbox feature doesnt work with the new accounts of Dropbox.
IE10 compliance
Support Magnet link
The version of API used in Dropbox feature is migrated to version 1, due to old version doesn't work with the new accounts of Dropbox
Increase the number of processes from 5 to 10 which are shown to indicate the CPU usage.
Adjust the position of link of FW Upgrade/Package management page.
Upgrade Twonky to 7.0.13
Compress/Decompress support ZIP
Upgrade mdadm to support recovering RAID volume larger than 2TB
The package and online firmware management pages are merged.
Link Capture supports Magnet linkJoshi, kösz. A gombot még tudom hol van
. 4-én este kerestem utoljára ott, akkor még nem volt, ezért eszembe sem jutott ott keresni.
szerk: mano42 , neked is. Elég vicces, hogy a magyar oldalon meg az angol oldalon eltérő fw. van van hozzá.
-
mano42
aktív tag
válasz
mobilizmo #3461 üzenetére
Átkerült a : Rendszer beállítások (az első menü) - firmware/csomagok, Programcsomag (második fül).
A 4.51ben is volt már transmission (külön letőlthető, csak máshol volt a "programok" menü). Tökéletesen működik a Transmission remote guival, windowsból, ubuntuból, androidról, egy dolog hányzik csak, nem tudom hol tudnám a hozzáférést jelszó védetté tenni. Az n65u router padawan firmwere is tartalmazza, ott viszont a ruter bejelentkező adatait használja a transmission levédésére is, ami jobban tetszett, mert így az ip/port páros ismeretével bárki hozzáférhet a transmissionhoz.
Amugy valaki tudja mit tartalmaz a 4.60 a 4.51 hez képest?
-
Tonyk
veterán
213.155.132.240. Ez már Frankfurt...
-
Tonyk
veterán
Felesleges Digi-n is ez van. Biztos vagyok benne, hogy ott (n*ore) a hiba.
De adj ki egy tracert n*ore.cc paracsot és nézd meg merre megy. Állítólag akkor van gond, ha Frankfurton (vagy Németország valamely pontján) keresztül akar odaérni a csomag.
A diginél biztosan arra megy, ezt tegnap már néztem.Most közhálóból néztem, innen nem arra megy, hanem Szlovákia-Ausztria-Csehország-Franciaország a csomag útja.
Diginél ez az út Budapest-Frankfurt-Franciaország -
FefeeX
veterán
Áhh, pirosodik a rohadék... A MAG-on nincs véletlen valaki folyamatosan képben, hogy hogy áll a téma?
Akinek még problémája van, mindenki UPC-s? Lehet csinálok egy modem resetet... ha hazaértem és nem felejtem el -
FefeeX
veterán
Én frissítettem most, és ott van
De mondjuk 76-os van fenn, így nem nagyon érzem a szükségét, hogy 77-re updateljek... Bár ha azzal megszűnne a piros hiba, nem lenne kérdés...
lekopogom, 5 perce leállítottam az összes pirosat, majd újraindítottam, eddig nem pirult be, de sajnos még nem telt el 24 óra
-
Tonyk
veterán
Igen, használható, és igen újra be kell állítani. Amit viszont csak klienssel tudsz megtenni vagy ssh-n keresztül a settings.json -ban kézzel.
Bár mondjuk ffp-vel megy az ssh is, vele meg az mc, stb amik ugye jó dologok. Akkor meg már tök mindegy hogy honnét fut a TM, mert mindkét verzió u.a.
-
R3plica70
aktív tag
válasz
Balinov #3427 üzenetére
Üdv
Nekem is NSA325 van és a 4.50 FW-n is megjelent a packagek között a TM.
Mivel nekem pendrive-on futott az ffp ezért NAS-t leállítottam, kihúztam a pendrive-ot NAS-t visszaindítottam majd feltelepítettem TM-et és most gyönyörűen fut. 2.77-es TM-et telepíti amúgy.A telepítés után mellette oda teszi az elérési linket ami a szokásos NASIP:9091, és GUI is megy vele ugyanúgy mint ffp-vel. Eddig 15 torrentet pakoltam bele vissza, tehát nincs a 10-es korlát benne mint gyári leöltőben. A GUI-ban az Options/Remote settings-ben át lehet állítani szerencsére a letöltés helyét is, mert alapból az admin/download/Transmission mappába dolgozik és ffp-s beállítás nekem máshova szólt. Részemről nem is kell már ffp, mivel én csak TM miatt tettem fel
-
stomi76
tag
Szisztok!
Mi a legutolsó plex verzió nsa 310hez?
-
Tonyk
veterán
Nekem ez a "német error" azért gyanús, mert másfél hete ez van. Nem hinném, hogy a németek ennyi ideig a töküket vakargatják. Ez még itthon sem tart ennyi ideig.
Mondom, kérdeztem a helpdestől, hogy OK, hogy német hiba, de akkor utorrent meg más kliensek miért mennek? Erre volt az a válasz, hogy : "Lezárva." -
Tonyk
veterán
Hogy nagyon messzire ne menjünk a tegnapi diskurzus róla:
http://prohardver.hu/tema/re_nassoljunk_nsa-310_es_az_ffp/hsz_3401-3411.html(#3429) krealon
ezzel annyi a gond, hogy gyári klienssel, mikrotorrenttel a gépekről minden fasza, csak a TM szarakodik.
-
krealon
veterán
-
FefeeX
veterán
használja valaki a MAG-ot mint letöltőszállást?
Csak mert ma nekem pirosodnak a címek ilyen indokokkal: "Tracker returned an error: Tracker gave HTTP response code 0 (No Response)"
A netemmel lehet a gond vagy a trekkerrel? -
Tonyk
veterán
válasz
Balinov #3424 üzenetére
Hivatalos TM a 325-ben?
Ki kéne belőle termelni valahogy. Szerk: Most olvasom a changelist-et, de én látom benne a TM-et.
"nem erem el a webes feluletet, vegigprobaltam minden jelszot, sikertelenul."
1. Állítsd le a transmission daemont
2. a settings.json-ban az rpc-password után " "-ek közé írd be a kívánt jelszót
3. mentsd el a fájlt
4. indítsd el a transmission daemont.(A 2. lépésben lévő sima jelszó le fog cserélődni a hash-ével, szóval nyugi, nem marad plaintext)
(#3425) jandraman
Előtted írja Balinov, hogy neki ilyen van.
-
Balinov
titán
válasz
jandraman #3418 üzenetére
jelen.
jo kis cucc, hangja sem veszes, 2x1TB WD van raid0-ban benne. Kicsit mondjuk szopoagon vagyok a torrent klienssel, amit par napja irtam 10000+ inaktiv torrent az most eltunt, helyette lett 12k+ error, halistennek a szam nem nagyon valtozik.
viszont 2-3 napja nem birok semmit letolteni a gyari torrent letoltovel, 4.60-as fw-vel hivatalos TM jott ki hozza, annal meg nem erem el a webes feluletet, vegigprobaltam minden jelszot, sikertelenul.
szerk: ja egy LG LM640T smarttv a dlna lejatszo
-
Joshi
titán
válasz
morad666 #3417 üzenetére
A lényeg hogy ha egy NAS-t akarsz közvetlenül a TV-re kötni akkor a TV-én kell lennie egy Ethernet csatlakozónak és tudnia kell vagy a DLNA-t vagy pedig CIFS és hasonlókat különben nem fogod tudni elérni a média anyagokat. Arról nem is beszélve hogy a TV-be kell lennie Média lejátszónak is különben nem tudod lejátszani a filmeket és zenéket.
Azt nem tudom hogy mit értesz MediaBox-on, de ha Média Playerre gondoltál mint pl aMEDE8ER 600X3D akkor elég egy mezei TV amin van HDMI bemenet. Ennyi.ui.: általában a középkategóriás TV-ben a media lejátszó kompromisszumos sokkal jobb egy MediaPlayert beszerezni mint pl a fent említett típust mert sokkal nagyobb képességekkel bírnak.
-
jandraman
csendes tag
sziasztok
senkinek sincs 325 cumó a birtokába?
vagy vélemény
köszi
-
morad666
csendes tag
Új vagyok ebben a NAS, MB, SMART TV körökben és azért kérdezek ilyen "butaságokat", hogy átlássam, mi mivel kommunikál.
Tegnap voltam egy neves elektronikai üzletlánc egyik boltjába és ott azt a választ kaptam, hogy CSAK a SMART TV tud kommunikálni a hálózatba kötött NAS-al. Nos, nektek köszönhetően most már tudom, hogy nem kaptam tökéletes választ a boltban....Nem szükséges ehhez a mutatványhoz SMART TV. Ez azért fontos, mert most TV-t szeretnék venni, és szeretném tudni, hogy hosszú távon milyen eszközökre van szükségem.Köszönöm!
-
morad666
csendes tag
válasz
tigrici #3414 üzenetére
Akkor ha jól értem:
Azaz ha a TV- tudja a DLNA-t LAN-on keresztül, akkor a NAS mehet LAN-ra és a MB meg vagy nem kell, vagy mondjuk HDMI-vel kötöm össze a TV-vel. Ha a TV nem tudja a DLNA-t, akkor a MB-ot IS a hálóra kell tennem.
Jól értelmeztem tigrici válaszát?
Köszönöm!
-
tigrici
tag
válasz
morad666 #3412 üzenetére
Mint mondott adott a hálon a nas, kell hozzá 1 médialejátszó de akár több is lehet.A lejátszó akár Tv,Bluray,Mediabox lehet Hálózati csatival vagy wifis..az a lényeg tudjon csatlakozni a nashoz "médiahivatkozás,DLNA,CIFS"Rendszerrel.Azaz ha a Smart Tv tudjavalamelyiket, akkor nem szükséges lejátszó.
-
betyarr
veterán
nem szóltam...
-
morad666
csendes tag
válasz
epszilon #766 üzenetére
Szia(sztok)!
Szeretném ha valaki lerántaná a leplet a szememről....
Szóval adott egy NAS a hálón. Egy MediaBox rákötve a TVre. Hogy tudom a NAS-on lévő filmet lejátszani a TV-n? (persze mindenféle egyéb számítógép bekapcsolása nélkül)
A MediaBox-ot hova iktatom be? Van olyan aminek van LAN portja, az csatlakozik LAN-on keresztül a NAS-hoz, a TV-hez meg összekötöm HDMI-vel? Ahhoz hogy egy ilyen rendszert összekössek (hálózati NAS-ról játszok le filmet a TV-n), ahhoz szükséges SMART TV, vagy egyéb módon is összeköthető a TV, NAS, MediaBox triumvirátus?Köszönöm!
-
Tonyk
veterán
válasz
spiky03 #3410 üzenetére
A napokban vettem észre (kb 1 hete). Volt olyan torrent (mert nem foglalkoztam vele), amivel 3 nap után 1x perc seedidő volt elszámolva, pedig a nas ment 3*24 órája.
Majd ha jó lesz, szóljatok és visszarakom a TM-et, addig marad a gyári.
Egyébként a net teli van a TM ezen bugjával/featurejével
-
Tonyk
veterán
Az az érdekes, hogy töröltem a fenébe a transmissiont és beizzítottam a gyári klienst. Azzal meg kapásból megy visszafelé semmi hiba órák óta.
-
-
Tonyk
veterán
válasz
Avicularia #3403 üzenetére
Rákérdeztem a magon. Állítólag globális probléma van a szolgáltatóknál. (Nem értem, akkor miért nem érinti pl utorrentet, miért jó a microbittel). Amikor ezt leírtam, a szokásos "lezárva" c. bőbeszédű történettel álltak elő. Egyre lejjebb-lejjebb... Mondjuk mindig is arrogánsak voltak arrafelé.
-
Tonyk
veterán
válasz
Avicularia #3403 üzenetére
Napok óta ez van. Egyetlen egy torrenttel is de többel is. Néha oka, de akkor meg a seedidő nincs elszámolva.
Az az érdekes, hogy melóhelyről és otthonról több gépről is minden frankó, csak a transmission csinálja ezt a NAS-on.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3055
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3054, 96% Akkumulátor
- felújított karcmentes Iphone 13 mini 256 GB, kártyafüggetlen zöld
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3052, 96% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 1TB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3051
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest