- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- ASUS ROG Ally
- Milyen TV-t vegyek?
- Micro Four Thirds
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Hobby elektronika
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
excalibur36
senior tag
Szervusztok!
segyítséget kérek!
Vettem egy synology DS409 slim NAS.-t.
Nem igazán tudom bekonfigolni.
Esetleg tudna nekem segíteni valki?
Akár itt, akár úgy, hogy el jön hozzám és nálam beállít mindent.(Bp. XV. ker.)Előre is köszönöm!
-
joysefke
veterán
Hali!
Hát csak a RAID5-t RAID1-t és talán RAID1+0-t láttam megemlítve, ezért. De most majd megnézem újra.
Igen, a link aggregation elvárható egy ilyen cucctól (ez a minimum), de úgy emlékszem, hogy azt olvastam, hogy csak 2x GE interface van a cuccon, ez azt jelenti, hogy ha bekapcsolod a link aggregationt, akkor nem tudsz szeparált management interfacet használni, tehát a NAS és a management forgalom ugyanazokon a GE interfészeken fog menni. Ez pedig nem optimális bár valszeg javít a helyzeten, hogy csak ritkán van management forgalom és valszeg az sem jelentős. Mindenesetre nekem jobban tetszene a cucc, ha lenne rajta egy FE port, management célokra.
Én összeraktam egy storage appliance-t egy régi IBM X346-os szerverből, IBM ServeRAID 7k RAID adapter van benne + 6db HDD (SCSI 15K) illetve 8 db (!!!) GE interface. Egy szerver még mindíg jóval nagyobb flexibilitást engedélyez, csak sajnos az ára is nagyobb, illetve több a munka vele.
üdv
J. -
joysefke
veterán
Kössz a választ!
Sejtettem, de fórumon nem szívesen teszek fel szimpla eldöntendő kérdést. Egyszerű hülyeséget felelni rá
Ha a vSphere 4-et támogatja (a legújabb) akkor az azt jelenti, hogy támogatnia kell az NFS V3 protokollt TCP fölött. Az NFS semmiképpen nem számít extrának, de jó tudni, hogy tesztelték vSphere-el.
Mindenképpen érdekes kérdés, hogy támogatja-e a cucc a 802.3ad-t (NIC teaming). Ha nem, akkor nem lehet redundánsá tenni a hálózati interfészét, ha igen, akkor pedig a 2 GE port lessz kevés rajta, hiszen nem ártana a management interfészt különválasztani a NAS forgalomtól...
Egy szó mint száz, egy ilyen NAS-on vSphere könyezetben csupán ISO imageket, templateket érdemes tárolni, minden máshoz nagyon karcsú.
Másik kérdés, hogy ha már RAID5-t tud, akkor RAID6-t miért nem? RAID5 egyidejűleg max 1 db HDD kiesését engedi meg. Ha az kiesett, izgulhatsz, hogy mig megérkezik a csere ne essen ki mégegy HDD.
J.
-
joysefke
veterán
"...támogatja a VMware softwaret..."
ez így eléggé pongyolán van fogalmazva. Mit is akar ez jelenteni?
J. -
Isee
senior tag
A seagate-nek a black armorja 400dodóért nem is annyira rossz, többre számítottam
-
L3zl13
nagyúr
Tippre egy a Seagate egy rakás sz@r.
A vinyó és hélózati eszköz gyártók RAID5 NAS-ai eddig rendre azok voltak. (WD, Dlink, Cisco, korábbi Seagate-ek) Egyedül talán a Netgear van mint hálózati eszköz gyártó, aki normális RAID5/6 NAS-okat gyárt (aranyáron).A Synologyra kíváncsi lennék, milyen proci és mennyi RAM van benne, de egyébként biztos jó. A DS410j-n kívül mostanában nem adtak ki sz@rt. (Az se sz@r, csak nem valami gyors.)
RAID 5/6 NAS-ból, jelenleg Synology, Qnap, Netgear, Thecus ami elég jó sebességre képes. (Bár náluk is vannak kakukktojások.) A többiek messze lemaradva kullognak.
-
Krix
őstag
Ez a Synology egesz jo sebesseget tud, gondolom az ara is ehhez mert lesz. Vajon a Seagate milyen sebessegre kepes Raid5-ben?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Seagate Black armor sorozatú négyfiókos modelljét, a Synology pedig új RackStation és DiskStation modelljeit mutatta be.
- Lenovo Thinkpad L13 Yoga Gen4 X360 Érintős! Ryzen 7 Pro 7730U 16GB RAM / 256GB SSD Magyar
- Asus ROG Strix XG27ACDNG - Újszerű
- Intel Core i9-10900 processzort keresek megvételre MA
- HP Z840 workstation 1450W 2db XEON 2697 v4 36MAG,256GB DDR4, Quadro P6000 24GB/M6000 24GB/P5000 16GB
- Fujifilm GFX50S II Garis + GF 50mm F3.5 R LM WR + 3db akkumláltor + Urth Core nyakpánt
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- ShieldUp Fóliavágógép tartozékaival
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest