- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
vhw
addikt
Kár hogy így lehalt ez a topik - vagy van más Ghost in the shell részleg ph-n?
Sokadszor nézem már végig a két sorozatot, és most a második vége felé egy újabb jelentéktelen kérdés fogalmazódott meg bennem. Hirtelen rá is kerestem neten, hátha kitárgyalták már valahol, de nem találtam róla semmit - vagy csak lehet túl bonyolult a kérdés és a google nem igazán tud ennyi kereső szóval értelmes eredményt kidobni...
De akkor bedobom ide, hátha valaki rátalál...Szóval hogy van az, hogy a sorozatban látható exopancéloktól mindenki maga alá csinál, nagy ritkán sikerül, kifejezetten főhősi "szupererővel" kispadra küldeni egyet-egyet. Egyébként lehet őket lőni minigunnal, rakétavetővel, gránáttal... nem tágítanak (9-esek intervenciója alatti folyosó harc).
Az állítólag kifejezetten harci célokra tervezett, az Arise mini sorozatban elhangzó utalás szerint a 9-esek egyéb igényeit is figyelembe véve átalakított/kifejlesztett Tachikomák (pl. hátul kabin - amivel az előd Logicomak még nem rendelkeztek) szóval ezeket miért lehet akármilyen random nagy kaliberű gépágyú rövid sorozatával pillanatok alatt használhatatlan rommá lőni?
-
ígyvanferi
addikt
És tényleg...
No, akkor mindjárt meg is nézem a felújított GitS első részét, aztán beszámolok róla, hogy tetszett (vagy hogy nem tetszett
). Jó ez a sorozat, igazából a DragonBall tv-ben leadott részein kívül nem néztem még animét, de ennek a filmnek a jelentősége meggyőzött, hogy érdemes lenne egy próbát tenni.
-
Vistaboy
veterán
válasz
TheDragon007 #33 üzenetére
Én a régit már elég régen láttam - megvan valamelyik DVD-n biztos, de most nem keresem elő, mert csak DivX-es, de akkor még ez is jó volt -, szóval nekem az új, HD-sen biztosan jobban fog tetszeni, CG ide vagy oda.
A második részt pedig még egyáltalán nem láttam, így az teljesen új lesz. Kíváncsi vagyok rá.
ígyvanferi: Az AA-n van felirat mindkét mozihoz is.
-
TheDragon007
senior tag
-
pilsner
aktív tag
a legnagyobb
-
BioNiCMaN
addikt
Mit látnak itt szemeim.
Egy esetleges avatar ráncfelvarrásnál a szó szoros értelmében ráncokat varratok majd magamra, és a GITS2-es Batou néz majd rátok innen a bal féltekéről.
-
ZorPrime
csendes tag
Azért az az 1995-ös év igencsak erős volt animetermés kapcsán (GITS és NGE)
-
Vistaboy
veterán
Igen, amennyiben már meglenne HD-sen a korábbi kiadás, úgy én sem szedném le. De mivel még az sehogyan sincsen meg, ezért inkább a feljavított változatot húzom le, aminek - remélem - sokkal szebb lesz a képe. Nem azért költöttem ennyi pénzt monitorra, hogy DivX-es filmeket nézzek rajta.
Ui.: A Full HD-s LCD TV még csak tervbe van véve, egyszerre nem futotta mindenre.
-
Vistaboy
veterán
Ez szintén egy alapmű minden anime-fannak.
Ráadásul most Blu-Ray minőségben le lehet szedni az eredeti mozifilmet, illetve a 2.0-ás kiadást is, ami tulajdonképpen egy technológiailag feljavított változat, kiegészítve egy pár CG jelenettel, amikről erősen megoszlanak a vélemények, egyesek szerint elrontotta az egész filmet, mások szerint nagyon jók lettek.
Én erről nem tudok (még) mit mondani, tekintve hogy még nem láttam a 2.0-ás változatot. De mivel az eredeti filmnek még csak az európai kiadását láttam, ezért most szedem le mindkét mozit 720p-ben (Az Innocence-vel együtt). Amint lent lesznek, kifejtem a véleményemet róluk.
-
Gergo88
tag
válasz
ígyvanferi #20 üzenetére
animeaddicts-on találsz párat, máshol nem tom
-
ígyvanferi
addikt
Tud valaki segíteni magyar felirat beszerzésében? Hálás lennék.
-
Dare2Live
félisten
animet jellemzően nem szeretem... de az eredeti Ghost in the Shell elött meghajlok, már már Solarisi nagyságokat érint.
-
.mf
veterán
Egyik szemem nevet, másik szemem sír:
egyrészt örülök, hogy erről is írtál; viszont az iromány színvonala hagy maga után kívánnivalókat. A GITS-nek csak a lényegét nem írtad le: a digitális kor identitás-krízise áll a középpontjában -- ember-e a kiborg? Van-e mesterséges életforma, léteznek-e a robotoknak/mesterséges intelligenciának "emberi" jogai? Mi az igazság és mi a valóság, ahol már az emlékeinknek sem hihetünk? Ezekkel a kérdésekkel foglalkozik az (egyébként akciódús) felszín alatt.
Ezután bekeverted a sorozatot, ami a két filmtől (GITS, GITS: Innocence) függetlenül megy egészen a második sorozatot lezáró Solid State Society-ig.
-
CharlieDrop
veterán
A King of my Castle klippet hamarabb láttam és nem mondom, hogy nem ezért néztem meg a filmet
-
dBLOOD
tag
GitS2 filmről néhány szót szólhattál volna (gyk: többet a puszta létezésénél)...
Az egyik legjobb anime, "laikusoknak" (mint én) mindenképpen alapmű, a második rész kissé nehezen emészthető, de mindenképpen ajánlom azoknak akik képesek voltak átérezni az első rész gondolatvilágát...
Ajánlott angol szinkronnal, vagy eredeti nyelven angol/magyar felirattal nézni, a magyar szinkronja egy kalap sz@rt sem ér... -
Breki's
tag
Szívesen szavazásra bocsátanám az utolsó nevet, de hát ugye pont az a lényeg, hogy a 7. után majd legyen egy szavazás. Még az utolsón egyébként gondolkodom, csak az a baj, hogy 1-2 név már kiesett, amikről korábban cikket írtam. Ugye, azokat már pocsékolás lenne újra belerakni. Na de majd meglátjuk mi lesz a befutó!
Asszem már meg is van! De majd meglátjátok!
-
Pukkancs
aktív tag
De vártam már, hogy ez az anime is bennelegyen a listában. Nekem eddig ez tetszett legjobban.
-
A Ghost In The Shell egy olyan horderejű anime, mint az Akira. Ez a két mű nagyban befojásolja a mostani mozifilmeket és sorozatokat.
Én azt sem hagytam volna ki a cikkből, hogy a GITS és az Akira a Matrix alapjául szolgált, amit sokan alapműnek tekintenek. -
Szirti
tag
Ez a zseniális, hogy már elég sok jó anime volt beválogatva, de amíg nem említetted, el is felejtettem, hogy mennyire vártam minden újabb részt, bár tudtam, hogy a "jók nyernek". Hellsing-ben semmi extra nincs, de Alucard karaktere olyan király, hogy elviszi az egész sorozatot. Full Metal Alchemistet várom még, nálam talán az az első holtversenyben Wolfs Rainnel.
-
Hunter2
addikt
A Yu Yu Hakuso-ról lessz cikk? Nem akkora kult anime mint a G.I.T.S de sztem elég jó kis sorozat.
-
Szirti
tag
Szeretem a Ghost in the Shellt, de a top7 ben nincsen benne. Kíváncsian várom a többit.
-
Khan13
senior tag
Pont azt szeretem az animékben (a normálisakban), hogy elgondolkodtató, van értelme, mondanivalója, nem úgy mint a sok amerikai sz@rnak (tisztelet a kivételnek). Bár sokan mondják hogy ez egy alap mű, kötelező darab, de még nem láttam. A cyberpunk nem is annyira az én műfajom, de valószínűleg majd belenézek.
-
kretenallat
senior tag
en is szivesen latnam itt a hellsinget, amugy is kivancsi vagyok mas mit irna rola. pozer
am ha mar irok, a rorouni kenshin reminiscence t viszont egyenesen bun lenne kihagyni... nem veletlenul vezeti az animenfo s top200at.
full metal panic?nem fogom tudni abbahagyni...
-
eddie17
addikt
Nem láttam még ezt, de egy anime fan ismerősöm ajánlotta. Lehet meglesem milyen.
Az biztos, hogy ahhoz képest, hogy 14 éves, nagyon jól megrajzolták. Mondjuk a japánok mindig is tudtak rajzfilmeket készíteni.
Nekem a Gotham Lovagja is tetszett, azt is japánok rajzolták. Legalább is a chapter-ek nagy részét. -
elit_hun
őstag
alap anime
Bár én még mindig azért fohászkodom, hogy a Hellsing (lehetőleg OVA) is benne legyen a versenybe
(bár szerintem hiába...nem elég hypolt ahhoz...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- EAFC 25
- Okos Otthon / Smart Home
- Motoros topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged