- Micro Four Thirds
- Fujifilm X
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Home server / házi szerver építése
- Vezetékes FEJhallgatók
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- OLED TV topic
- Hobby elektronika
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
nálam már csak laptop van, németországban melózva időnként hazautazva, ahol olyan pici a lakás hogy nincs asztalom, nemigen lehet másom
de amugy sem szeretem az asztalikat, főleg mert a mély ütésű billeken mindig megfájdult az ujjam valamiért , drága notim van ,de ez legalább cserébe bővíthető illetve cserélhető alkatrészekkel, asztali proci + mxm vidikari, és remek darab időnként hurcolom, és csak így lehetek mobil, hiába tudnám itt elhelyezni az asztalit, sosem kedveltem, még amikor volt sem,és a kisebb teljesítmény dumában sem hiszek.amikor össezszámoltam mennyibe lenne egy jó monitorral együtt ez a konfig( ugyanez a kofig mert ugye asztali a proci, a vidikarit is tuningal használom ott sincs elmaradás ), úgy hogy itt építtetek egy asztalit...többre jött ki....szóval el kell fogadni ha valakinek igenis volna rá oka, hogy notit vegyen, a helytakarékosságról nem is beszélve mert még kocsim sincs, de egy asztalit még azzal sem lehet tapasztalatom szerint vinni mert vmi mindig szétrázódott a régebbi asztaliainkban is.. (a konfig az adatlapomon van)
Szerintem -
Auratech
őstag
Van nálunk a családban 4 pc és egy lapi....Az összesen 18 mag, (3.5-4 GHz 22 szál) 72 GB Ram, kb 10 Tb winyó.. Négy elég jó vga (1060-1070-570-7870). A készülő házunkba telepítendő gigás switchet beüzemelve egész jó kis gridet csináltam, amivel megtáltosítottuk az after effectet, meg az én waves gridemet..videokonvertálást... A ruterre van téve egy nagy pendrive, amin elfér pár cucc, film képek, afféle botcsinálta instant on mediaserver..
A ház szigetelését figyelembe véve a gépek tulajdonképpen konkrétan fűtéskiegészítésre is alkalmasak a kisebb szobákban. A nagyobb fiúnak, aki egy kicsit hardcore gamer, van ps4, xbox one is. Mégis nagygépen lakik leginkább. Ott van egy gépen belül, ts, Játékok, chat, face, youtube.. -
Dr. Akula
félisten
"a tartalomszoláltató nem ad tovább semmilyen felhőszolgáltatást"
Mennyire vagy biztos benne?"A tartalomszolgáltató tartalmat állít elő, és azt a vásárolt felhőben megjeleníti."
Magyarul: továbbadja. Mint az autógyártó a beszállítók által előállított váltót, motorblokkot, szélvédőt. Nem magának veszi, saját használatra, hanem kiszámlázza neked a fenntartását, a termék árába beépítve."A végfelhasználónak meg fin..a sincs, hogy a kapott tartalom felhőből, vagy saját szerverről érkezik."
Ez igazából mindegy is, a júzer szempontjából minden felhő ami nem nála van helyileg. A különbség éppen ezért a fizikailag nála levő (DVD/Bluray/Pendrive) és a csak neten elérhető (felhő) között van. Előbbit akkor használod ha kedved tartja, senki meg nem gátol a használatában. Utóbbit pedig csakis akkor ha a szolgáltatónak is olyan kedve van. Bármikor leállíthatja a szervert, és akkor ugrott a megvásárolt tulajdonod (jelen esetben a tulajdoni jog a használatra vonatkozik, de ha nincs mit használni, akkor ugye tulajdonod sincs). -
Dr. Akula
félisten
Az előfizetők nyilván már döntöttek, a választás a még nem előfizetők kezében van. Aztán a kiadó majd összesít hogy elég-e neki ennyi bevétel, vagy több kellett volna. De ez nem hiszem hogy nagy újdonság lenne, az egész kapitalizmus így működik. A DeLorean pl. miért nem lett sikerautó? Mert nem vették meg (elegen). A gyártón nem múlt, ők legyártották, ajánlgatták, ahogy kellett...
-
válasz
Dr. Akula #500 üzenetére
Most már ugyanarról beszélünk. Szóval a tartalomszoláltató nem ad tovább semmilyen felhőszolgáltatást. A tartalomszolgáltató tartalmat állít elő, és azt a vásárolt felhőben megjeleníti. A végfelhasználónak meg fin..a sincs, hogy a kapott tartalom felhőből, vagy saját szerverről érkezik.
-
sketchifun
senior tag
Csak notebookot használok.
Én élvezem a szabadságot. Otthon a konyhaasztalnál, ha olyanom van. Van, hogy a fotelban, van hogy kanapén. Néha ágyban is. Egy darab olcsó vezetéknélküli egerem van, hogy ha esetleg PS-hoz kell nyúlni.
Játszani nem játszom, max telefonon, filmet hálózatról TV-n.
Megőrülnék, ha csak az asztalnál ülve használhatnám.
-
Rodi 4.80
senior tag
Ezt a PC vs. konzol témát kár feszegetni, a PS4 Pro egy lóf.sz egy normális pc-hez képest. Az exclusive játékaik meg nagyjából annyiból állnak, hogy "gimme a boost", there must be another way", vagy szénné nehezített sötétben kardozás, menekülés, filmekbe való belenyomkodás (mondjuk az Until Dawn nekem nagyon bejön).
Mindez egy szegényes látványvilágban. Az Uncharted csőpályás játékok - vérprofin vannak kivitelezve - kb a Crysis és Far Cry "hűha" érzését hozzák. Jó tíz évvel később.
A töltési időkről meg inkább ne is beszéljünk. A konzol mellett szerintem csak a tisztességesebb online játék lehetősége szól, én is azért nem adom el a Pro-t egyelőre.
-
Dr. Akula
félisten
A tartalomszolgáltatók nem maguknak veszik a felhőt, hanem hogy továbbpasszolják nekünk vásárlóknak, szolgáltatásként. Ha nem vesszük meg, majd leszoknak róla. Ők lehet hogy imádnák, ha dobozos (vagy torrentes) örök darabok helyett csak egy időben korlátozott, saját kényük-kedvük szerint elérhető szolgáltatásra dobnánk ki a pénzünket, de mi meg nem. Szerintem nem bonyolult.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
laposonly11 #472 üzenetére
"A konzolok soha nem próbálkoztak kiváltani a PC-t"
Kérdezd meg az sg-s "pc-s játékoknak leáldozott" topik lakóit!"De ha a kényelmet nézzük, hogy csak be kell tenni a játék lemezét és már játszol is, driver és hardver csere-bere, szenvedés nélkül"
Ha a kényelmet nézzük, akkor nem kell semmilyen lassú korongot beraknod sehova, hanem csak duplaklik és játszol. Természetesen csakis pc-n."Csak nem mindenkinek kell a teljesítmény, ilyenkor vesznek az emberek laptopot, vagy tabletet"
Akkor a Suzuki is jobb a Ferrarinál?"Ha megnézel egy pl. playstation 4 PRO-t, az közel csúcs PC"
Persze, a Trabant meg közel Ferrari..."Nem tudsz mondani olyan címet ami ne lenne konzolon"
Válogass! -
válasz
laposonly11 #489 üzenetére
EVE Online, World of Warcraft meg csillió másik MMO (havonta sok tízmillió előfizetővel), rendes szimulátorok, mint az iRacing, Assetto Corsa, X-Plane, Flight Simulator, Kerbal Space Program, ehhez még csak hasonlók sem léteznek konzolra. Ennyike, a konzol halott. (
)
-
kondás
tag
válasz
Tudtommal az én kedvenceim közül egy sincs konzolra.
Digital combat simulator
IL-2 Sturmovik széria
Silent hunter 3
Red orchestra 1-2
régi Battlefield / Forgotten Hope 2Steel Beasts pro (bár ezzel még csak "szemezek")
Ez a kettő tán van , de utálnám kontrollerrel játszani:
Space engineers
Elite dangerous -
laposonly11
senior tag
válasz
AxBattler #486 üzenetére
Igen, ezekről megfeledkeztem: Total War széria, ARMA sorozat, Counter Strike, csomó pont n click RPG és kalandjáték, Dawn of War-ok, stb. stb.
Ennyike, a PC halott.1. Nekem nincs konzolom nem is kell.
2. Valahol a laptop-kontra asztalin csúsztuk el én a laptopra szavaztam.
2. Nem én írtam hogy a PC halott, más írt hülyeséget hogy a konzol akarta a PC-t kiszorítani, na itt kezdődött el egy kissé zavaros vita.
3. Mindenki tisztában van vele hogy rts-rpg fronton a konzol szegényes
így igen, ezért is jó a PC (azon belül laptopra szavazok, csak hogy a fórumtémánál maradjunk).(#483) atike
- Kösz a linket. Mondjuk ezek közül a fele fps, amikkel tele van a konzol piac is, át szokták ezeket portolni előbb-utóbb, egyedül az ilyen Homeworld, Syberia 3. Mount & Blade, Cossacks, Arma és egyéb rts-rpg-k amik említhetők kizárólag PC-re.
(#485) dabadab
Egyébként EUIV-ből kb másfélmilliót eladtak.
- Akkor nem szóltam.
-
SentryGun
aktív tag
Nálunk már nem nagyon. Még van egy iMac, de már szerintem nem sokáig.
Cégnél egy Win asztali munkaállomást használok (kötelezően), de a privát 2016-os MBP13-on (+otthon monitor) élem az életemet. Feleségem egy MacBook12+monitor kombón szintén. Fontos kiemelnem, hogy csak dolgozunk+multimédia megy a gépeken (Office, net, email, fotók, videók), nincs nagyon olyan, ami miatt több kellene. Kb. 3-5 évente cserélünk gépeket, viszont arra az osx a megbízhatósága miatt bevált (bő 10 éve), plusz a gépek összeszerelési minősége és beltartalma is hozza, amit elvárunk. Természetesen van Win-es lehetőség is, de árban ugyanott vagyok a minőségivel, mint a fenti konfiggal, amit megelégedéssel használunk.
Játszani nem játszunk, konzol sincs. -
Piftuka
veterán
Én asztali számítógépet használok itthon, és amíg csak elérhető a technológia ebben a formában, ez így is marad a jövőben is!
Szeretem saját magam összeállítani az alkatrészeket, és jó dolognak tartom azt a "mobilitást", fejleszthetőséget, amit egy asztali számítógép nyújt.
Nem beszélve arról, hogy adott teljesítményű konfiguráció esetében (ha eltekintünk egy-két méregdrága, asztali "brand" géptől) az alkatrészekből összeállított számítógép jelentősen olcsóbb, mint a notebook megfelelője.
A munkahelyemen viszont notebook-ot használok. Céges tulajdon, és természetesen az ottani munkához a mobilitása miatt egyértelműen az egyetlen jó választás.
Mindazonáltal soha nem tudtam megkedvelni. Nem az én világom a kis képernyőt bámulni, és a sűrű, lapos billentyűzeten gépelni. (Nem véletlenül használom az asztalomnál dokkolón, külső perifériákkal, monitorral.)
-
válasz
laposonly11 #481 üzenetére
Mondjuk úgy, hogy ízlés kérdése... a PC only viszont nem.
(#482) MK VII
Ja, a srácnak sikerült kikerülni a számára gázos részeket. Majdnem bejött.(#483) atike
Köszi a linket, jó kis lista!Igen, ezekről megfeledkeztem: Total War széria, ARMA sorozat, Counter Strike, csomó pont n click RPG és kalandjáték, Dawn of War-ok, stb. stb.
Ennyike, a PC halott.
-
dabadab
titán
válasz
Egyébként EUIV-ből kb másfélmilliót eladtak, Stellaris is félmillió fölött járt pillanatok alatt, szóval annyira azért nem szűk réteg veszi ezeket.
-
válasz
Én sajnos nem tudok ilyet összedobni 3 délután alatt. Több kutatómunka van benne, mint az egész xbox one-ban összesen.
-
atike
nagyúr
válasz
Én csak linkelek...
-
MK VII
veterán
válasz
Ne haragudj, de nem trollkodnak, hanem a kijelentésedre, miszerint: "Nem tudsz mondani olyan címet ami ne lenne konzolon, viszont konzolon egy csomó exkluzív van, ami soha sem fog megjelenni PC-n.", válaszoltak.
Pont a végén.. Az, hogy Te elmentél C meg Z kategória felé ezekkel a játékokkal kapcsolatban az a Te bajod, nem az ő trollkodásuk.
Maradjunk a tényeknél... Van olyan cím ami megjelent PC-re és konzolra nem? VAN!..
Azt hiszem ennyi a történet akármennyire is bele akarsz menni a trollkodós hsz-ekbe. -
laposonly11
senior tag
válasz
AxBattler #477 üzenetére
Az Europa Universalis nem csak egy szűkebb rétegnek szól, akik ilyen történelmi stratégiával szeretnek játszani, de a kivitelezése attól még minden téren C sőt Z kategória, amit sufniban raktak össze 3 délután alatt. Az ilyen traktor meg vonatszimulátorokat, meg kár volt említeni, ezek amolyan félkész demo akármik, amikhez kellett 5 délután. Szóval nagyon vicces, trollkodjatok még!
(#478) schawo
Hát ezaz. A jó játékok legtöbbje C kategóriában indulnak, azok meg sehol sincsenek konzolon, csak a vacak A, AA, AAA ááááá. Lassan már azt se tudjuk, hány A betűt rakjunk hogy kifejezzük, hogy milyen szar egy adott játék.- Az igaz, de teljesen más lapra tartozik hogy egy AAA cím, ma kizárólag látványos Call fo Duty-t takar, meg a társait. Ez a jó játék C kategória hülyén hangzik, mert ha tartalmat akarsz akkor menj könyvtárba és ne Europa Universalisszal játsz, ami köszönő viszonyban sincs a könyvek tartalmával.
Legutóbb a Total War Attila akasztott ki ilyen téren. Akkor már inkább Stronghold HD, vagy Knights of Honor, ezek kifejezetten szép 2D-s alkotások, kivitelezésük is inkább A kategória.
-
dabadab
titán
válasz
laposonly11 #476 üzenetére
"És kinek érné meg C kategóriás játékokat konzolra átírni mint az Europa Universalis, Cities in Motion.
"
Ez trollkodásnak elég gyenge volt.
"Civilization 6 viszont van"
Nincs.
-
válasz
Hát ezaz. A jó játékok legtöbbje C kategóriában indulnak, azok meg sehol sincsenek konzolon, csak a vacak A, AA, AAA ááááá. Lassan már azt se tudjuk, hány A betűt rakjunk hogy kifejezzük, hogy milyen szar egy adott játék.
-
válasz
Az említett 2 játék nem "C" kategóriás, csak egy szűkebb rétegnek szólnak, mint a manapság divatos, agyonhájpolt húzócímek.
Emellett persze könnyen lehet, hogy veszteséges lenne a portjuk, konzolosok nem halnak meg ezért a stílusért.(#478) schawo
Na ja. Az utóbbi 1-2 évben nem is tudom, melyik AAA cím hozott lázba (és nem rombolta ezt le a megjelenésig)... -
laposonly11
senior tag
És kinek érné meg C kategóriás játékokat konzolra átírni mint az Europa Universalis, Cities in Motion.
Civilization 6 viszont van: https://www.youtube.com/watch?v=maIvhvVOsXE(#474) AxBattler
- Az első starcraft megjelent N64-re. Viszont tényleg nem sok stratégia van konzolon.
DOTA/LOL/HotS, WoW,
- Ezek primitív konzol klónok, amiket még a Playstation 2 kezdték gyártani, nem is léteznének PC-n, ha japánok nem gyártottak volna ezekből kismilliót. Tulajdonképpen csak a név változik az ilyen MMO-knál, de ugyanarra az egy kaptafára épül mindegyik.
Star Citizen...
- Lehet hogy lesz, lehet hogy nem.
-
válasz
Nem tudsz mondani olyan címet ami ne lenne konzolon
csak egy milliót -
válasz
Nem tudsz mondani olyan címet ami ne lenne konzolon
Starcraft, DOTA/LOL/HotS, WoW, Star Citizen...
-
dabadab
titán
válasz
"Nem tudsz mondani olyan címet ami ne lenne konzolon"
Europa Universalis sorozat, Cities in Motion, Civilizationök, csak így hirtelen.
-
laposonly11
senior tag
válasz
Dr. Akula #464 üzenetére
Volt már pár dolog ami ki akarta váltani a pc-t, pl. a konzol már évtizedek óta próbálkozik
- A konzolok soha nem próbálkoztak kiváltani a PC-t láttál már pl. word, excelt, 3D maxot konzolon?
De ha a kényelmet nézzük, hogy csak be kell tenni a játék lemezét és már játszol is, driver és hardver csere-bere, szenvedés nélkül, akkor ilyen téren mindig is jobb volt a konzol a PC-nél. Ezért is veszik rengetegen azt, aki csak játszani akar, de nem ért a PC-hez.
Meg a fizika törvényeinek megváltoztathatatlansága miatt. 30 literbe mindig is több teljesítmény (+hűtés) fog beleférni mint 2-be...
- Csak nem mindenkinek kell a teljesítmény, ilyenkor vesznek az emberek laptopot, vagy tabletet.
A konzol elvitte az egyszerűbb játékok piacát, de a csúcsot nem tudta, mert akkor neki is pont akkora teljesítménnyel kéne rendelkeznie, és akkor ugyancsak egy pc lenne.
- Ha megnézel egy pl. playstation 4 PRO-t, az közel csúcs PC, de a sima verzióra is kiadták szinte az összes PC-re is megjelenő csúcsjátékot, gyakran előbb mint PC-re. Nem tudsz mondani olyan címet ami ne lenne konzolon, viszont konzolon egy csomó exkluzív van, ami soha sem fog megjelenni PC-n.
-
KraX
őstag
Otthon:
- Desktop PC (mini itx, viszonylag kis teljesitmeny i3 4170 + gtx 1050ti, 8GB RAM) 34 colos uw monitor.
- ipad
- okos telefon
- PS4, jatekra + 50 colos uhd tv.
- apple tv filmekhez + synology NASMunkahely:
- Desktop PC. 6700 i7. 16GB RAM. (C++ kod forditashoz nem art a 8 szal)Nalam nem szukseges a mobilitas igy egyertelmu a desktop szamomra. Amihez kell azzal megbirkozik az ipad es a telefon. Jatszani mar inkabb csak konzolon de meg a kis pc is egeszen jol helytall illetve minimalis PS, kodolas megy, zokkeno mentesen.
-
Frawly
veterán
Maximálisan egyetértek. A laptopot vásárló emberek 90%-a csak divatból vesz laptopot. Azzal indokolják, hogy kevés a hely, de valójában az asztali gép betehető asztal alá, szekrénybe, stb., meg a kábelrengeteg is elrejthető mögé. Megveszik ehelyett a laptopot, amely évekig el sem hagyja nem hogy a lakást, de gyakran az asztalt sem (ilyenkor sokszor egér és billentyűzet is rá van csatolva), vagy ha legjobb esetben el is hagyja, akkor is csak 1-2 olyan esetben, amikor egy táblagép is kiválthatta volna. Tényleg kevés ember van, aki sokat hurcolja a gépet, utazik vele mindenhova, és közben érdemben dolgozik rajta, az a gyakoribb eset, hogy leülnek vele kanapéra, használják ágyban, de a többség egyáltalán nem mozgatja, ágyban, kanapén inkább táblagépet meg telefont használnak. Ezért felesleges drágán notit venni, nehezen javítható, bővíthető, hűthető, kényelmetlen, erősen kompromisszumos.
-
válasz
Dr. Akula #464 üzenetére
A felhő a 2010-es évek buzzwordje, olyan mint a netpc vagy a tablet.
A különbség, hogy erről nem a fogyasztók, hanem a tartalomszolgáltatók döntenek, hogy meddig marad buzzword. A konzumér felhő csak egy icipici szeletkéje a tortának. A tartalomszolgáltatók imádják, úgyhogy marad egy jó darabig.
-
Dr. Akula
félisten
A felhő a 2010-es évek buzzwordje, olyan mint a netpc vagy a tablet. Majd elmúlik. Felhőre a postaládába bedobált szórólapok adatait bíznám maximum, nem a sajátjaimat. Csak az a biztos ami nálam van, aminek a biztonságát én garantálom, nem valami holnap felszívódó kft éppen aktuális széljárása.
Volt már pár dolog ami ki akarta váltani a pc-t, pl. a konzol már évtizedek óta próbálkozik, de azon kívül hogy egy szeletet kihasított magának, mást nem nagyon ért el. Sőt, a mobiltelefon hamarabb fogja kiszorítani a konzolt, mint az a pc-t. Egyszerűen nem találtak ki nála jobbat.
"a teljesítmény és ár miatt húzza, semmi másért"
Meg a fizika törvényeinek megváltoztathatatlansága miatt. 30 literbe mindig is több teljesítmény (+hűtés) fog beleférni mint 2-be. Amikor a notebook utoléri egy mai csúcspc teljesítményét, akkor az aktuális csúcspc megint ugyanannyival fog előrébb járni. Nem tudod kiváltani, csak szeleteket kihasítani belőle. A konzol elvitte az egyszerűbb játékok piacát, de a csúcsot nem tudta, mert akkor neki is pont akkora teljesítménnyel kéne rendelkeznie, és akkor ugyancsak egy pc lenne. A noti/telefon/tablet elhúdítja azokat akiknél a videokártya amúgy is csak unatkozott a gépben, de akinél nem, azt nem tudja. Lehet hogy most már egy notiba is bele lehet préselni egy GTX1060-1070-et, ami nemrég még komolynak számított, de azóta bejött a 4K, és oda már az 1080 SLI is épp csak beugrószint, notiba bele se fér. Ha cipőkanállal mégis, akkor meg leolvad magától 10 perc alatt. A fizika az fizika, ha ezt a teljesítményt pc-ben lehűteni mondjuk 2 kiló réz borda kell, akkor notiban se elég egy 3 centis venti a 2 centi vékony házban. -
Flagstaff
tag
Megeshet. Eddigi referenciáim a saját illetve ismerősi körben lévő business és konzumer gépek, meg szórakozásból meg szoktam nyomogni a bevásárlóközpontos gépeket meg hajtogatom a fedelet, nézegetem a zsanérokat. Elég hülye szórakozás, de valamivel el kell ütni az időt nemdebár ? :-)
Sajna M7710-et még nem volt alkalmam megnyomkodni se zbook 17-et. Most néztem azok is szigetesek. Azok is borzalmasak lennének? M6600-6800 nekem tökéletesen megfelel. -
Flagstaff
tag
válasz
TomMusic #454 üzenetére
A sebességérzetnek egy még HDD-s notinál nagyon-nagyon-NAGYON jót tesz egy SSD. Főleg ha valami nyomorult 5400RPM-es valami van benne. Acconynak vettem tavaly egy 2760p-t, alapból HDD-vel. Nem akartam SSD-re költeni, de azzal a sebességgel amit a lapos úgy tudott inkább nem kínoztam. SSD-vel a saját gépem után se kínszenvedés használni. Igaz abban is i5 van, 2x4G RAM társaságában.
#456 laposonly
Minek a helyét foglalja a lapos az asztalon? Például a billentyűzetét? :-) Nem minden laposnak van tisztességes billentyűzete. Ha meg billt-egeret kötnél rá akkor már kell a hely. Ez a rész teljesen érthető.
Olcsó laposokban nincs dokkolási lehetőség,érthető ha valakinek nem az minden vágya hogy naponta legalább 1x csatlakoztasson billt, egeret, egyéb perifériát, monitort, hálókábelt, töltőkábelt a gépéhez. Mikor az asztalihoz csak odaül és bekapcsolja. Aztán meló végén kikapcsolja oszt csá. Lapost meg húzgáld szét, vidd haza ha hurcolós gép. Ha nem, végülis azt is ott lehet hagyni. De akkor meg miért kapott volna lapost asztali helyett? -
laposonly11
senior tag
válasz
TomMusic #454 üzenetére
"A sebességgel annyira nincs bajom (bár lehetne nyilván gyorsabb). Hanem hogy foglalja a helyet az asztalon, és saját kijelzője meg nem állítható úgy, mint a rendes monitornak."
1. Mi elől foglalja a helyet az asztalon, mert egy 15" laptop nem sokkal nagyobb egy billentyűzetnél?!
2. Ha esetleg van ott azon az asztalon monitor, akkor 2 fillérért veszel kábelt, rákötöd és nem lesznek képernyő gondjaid. -
TomMusic
őstag
válasz
Flagstaff #453 üzenetére
Ezzel kb. egyetértek.
Az adatlapomon ott van az itthoni asztali gépem configja. Mai szemmel már nem egy erőmű, de azért kergeti a biteket rendesen.
A munkahelyen kb. szinte csak MS Office meg hasonlókra használom a laptopot (valami i3 proci, meg 4GB RAM). Lassan kap egy SSD-t, mert szégyen szemre még csak HDD van benne. A sebességgel annyira nincs bajom (bár lehetne nyilván gyorsabb). Hanem hogy foglalja a helyet az asztalon, és saját kijelzője meg nem állítható úgy, mint a rendes monitornak.
Én valahogy elég allergiás vagyok arra, ha nem megfelelően áll a kijelző/monitor, amit nézek. Ezért (is) felejtős nálam a laptop. -
Flagstaff
tag
válasz
TomMusic #408 üzenetére
Desktop és desktop, laptop és laptop között is van különbség. Az hogy neked a munkahelyi laptopod lassú, az otthoni géped meg gyorsabb, még nem jelenti azt hogy az otthoni gépednél nem létezik gyorsabb laptop. Sok magyar otthoni gépnél (nyilván nem a PH! törzsközönségét értem ezalatt) gyorsabb és erősebb notim van. Ugyan nem részletezted a saját PC-d és a céges noti kiépítését, de egy i7 4800MQ (4T8C) 2x8G RAM (1600MHz CL9) 2xSSD, azért azt hiszem keveseknek lenne "lassú", akinek meg igen ott teljesen érthető ha asztalija van és mondjuk a napi 8-10-12 óra ülő munka után még van kedve odahaza is ülni a gép előtt (esetleg tud ülni...).
-
válasz
laposonly11 #450 üzenetére
2 db Xeon 2660v3.
-
válasz
laposonly11 #438 üzenetére
Az asztali gépem monitorral együtt 200 wattot fogyaszt normál használat mellett, ezt fel lehet hajszolni kb. 400 wattig (még egyszer - monitorral). 20 CPU mag, 32" 4K kijelző, 3 külön háttértár, GTX 1080 Ti. Játék alatt 3xx wattot eszik, mert az egyik proci meg se moccan.
-
laposonly11
senior tag
válasz
tordaitibi #445 üzenetére
Nálunk a cégnél ilyen minimál laptopok vannak "11,6'' Pentium N3710" meg hasonlók. Ezek a procik ilyen 6-7,5W-kat fogyasztanak, kevés helyet is foglalnak, talán így jobb befektetés, hely és energiatakarékosság szempontjából mint egy asztali, főleg ha több tucat gépről van szó. Persze itt az alkatrészcsere, meg hasonló dolgok már beleszólhatnak.
A 300 ezres gépbe miket raktál neki?!
Remélem azért figyelmeztetted, hogy passziánszal nem fogja tudni a szobát télen felfűteni! -
válasz
laposonly11 #442 üzenetére
De nagyonis van, vagyis lenne értelme,
egy komolyabb irodaházba, önkormányzatokba hány 10-100.000 ilyen szörnyeteg ketyeg még?
Pörgetve a villanyórákat, keverve a port?
A nejem munkahelyén, egy mezei általános iskolába konkrétan több ilyen gép van, minimál feladatokkal, egy Intel 386 is elvégezné, pl. az ebédelésnél egy vonalkódolvasóval a gyerekeknél levő kártya leolvasása, és kiírja hogy a gyerek a-b-c menüs, be van-e fizetve, és nem akar ma másodszor is ebédelni, azaz csalni
És minderre a fél asztalt elfoglaló csörgő-zörgő csapágyas ventis P4 gép.
stb.Az otthoni felhasználók 60-70%-ának bőven megfelelne egy ilyen Intel Z8300 mini pc.
Van egy ütődött barátom, én raktam neki össze fél éve 300 ezerért gépet, és semmire nem használja, netezik meg a fiával Skypézik, ja meg a pasziánsz...
de neki ez KELL. Marhaság.
-
dabadab
titán
válasz
laposonly11 #442 üzenetére
A laptopom (Thinkpad X230, ennél kisebb nem nagyon lehetne) lényegesen több helyet foglal, mint a desktop gépem (mivel az simán áll az asztal alatt, a laptop meg az asztalon van és a lapján fekszik), teljesítményben meg ez utóbbi simán ver kb. minden hordozható gépet.
Konkrétan GTX 750 Ti (simán lehetne 1050Ti is, az is ugyanannyit fogyaszt) + valami Pentium G.
-
laposonly11
senior tag
válasz
erer1000 #439 üzenetére
Igen, csak tudod nem látom értelmét az asztali minimum konfigoknak, pont hogy ezek helyett vesz az ember inkább laptopot, mert ugyanazt tudja, csak nem 50x50cm 10kg-al, hanem mindössze 15"-on, 1,5kg-al és a táskában is elfér.
Hasonló a helyzet a min PC-kel, amikben pl. intel atom proci van, semmilyen perifériával nem adják, miközben egy ugyanilyen hardverrel szerelt tablet, ami érintőképernyővel, aksival már egy teljesértékű hordozható készülék. -
dabadab
titán
válasz
"ellenben az asztali min. 300-400W-al szemben."
Az asztali gépem egy 150 wattos külső kockáról kapja az áramot, a tipikus fogyasztása meg harmic watt alatt van.
-
cpt_sanya
tag
válasz
Igények. Nekem perpill asztali van , otthon használok gépet, munkahelyen van minden noti + gép. Még fősulira jártam volt egy MSI notim 17" akkor jó alkatrészekkel jó teljesítmény / ár értékben imádtam . Vigyáztam rá . Aztán két év mulva elkezdet törni a zsanér, a felszáló apach helikopter semmi volt melette. néztem csere alkatrészeket 12 e ft zsanér használt, 13 a venti használt / nincs gari és elszomorodtam, utána még használtam monitorra kötve , hűtő paddal az alap keregőt kikötve. Most PC mint előtte , könyebb karbantartani , + alkatrészek cserélye megoldottabb. De akinek kell a mobilitás , meg hogy be vigye az ágyba, annak Notit ajánlok mondjuk ezek álltalában mind női érdeklődök.
A másik az én gépemnek sincs hangja pedig szitokszó a proci benne FX4.... de artic hűtés megoldja nincs hang ha húzok rajta 3,8 ról 4 GHz akkor melekszik 55 fokig játék alatt.
-
erer1000
őstag
válasz
asztalit is össze tudsz rakni ami 100W alatt megáll, és ugyan úgy viszi.
csak asztali gép alatt mindenki 220W FX + 300W GPU szörnyekre asszociál.
-
laposonly11
senior tag
válasz
TomMusic #437 üzenetére
Pontosan, kényelem, hordózhatóság, fogyasztás.
Nekem is csak ott porosodik vga nélkül egy desktop és nem látom értelmét bővíteni.
Én asztalon külső egér, bill., monitorrla, is laptopot használok, munkára, netezésre, filmre, bőven elég, sőt, ha játszani akarok, egyszerűen lejjebb veszem a beállításokat, nem kell nekem full HD elég a 768p, élsimítások és egyéb hülyeségek nélkül és már játszhatok is alig 100W-on, ami a villanyszámlán is meglátszik, ellenben az asztali min. 300-400W-al szemben.Itt fent egyesek azt írják hogy hangos a laptop, hát eddig én csak asztalit láttam dübörögni, egy középkategóriás vga ha rázendít, az messze hangosabb, mint egy jól összerakott gamer laptop kifejezetten halk hűtése, persze ahhoz a laptopot is az asztal alá kell rakni, és úgy hallgatni, csak így ér összehasonlítani a zajt!
-
TomMusic
őstag
Na, közben rájöttem, miért vesznek az emberek könnyebben laptopot, mint asztalit. Hát mert egyszerűbb! Az asztalihoz kell monitor, egér, bill. Aztán kábelek összevissza.. stb. Ez nekik macerás. Míg a laptopban "benne van minden". (Most az átlagember fejével "gondolkodok"
).
Legalábbis ez az egyik fő ok szerintem. -
Nalam is tartja magat az asztali pc.
Csak a negyed kobmeteresvasdoboz helyett cigisdoboz meretu van a monitor hatuljara tapasztva, mivel nem jatszok, altalanos tartalomfogyasztasra tokeletes.
Nembeszelve a 100-300w kontra 20w fogyasztas kulonbsegrol, es teljes csend es nemasag van.
Valamint 100% porcicamentes. -
petymeg
addikt
Ennek a hsz-nek szerinted van értelme
A kilenc venti indokolt az otthoni gépemben, nem mazochizmusból van benne annyi. 1-2 óra online fps fel bírja fűteni.
Továbbá a noti hangja nem nagyon hallható tekintve, hogy nem süketszobában dolgozok, a környezeti zaj magasabb, mint amit kibocsájt magából.
Tehát a körülményekhez, meg a viszonyítási alapokhoz képest nem hangos a Probook. -
Pgraph
aktív tag
Értelek...
A számítógép nem csak játék, móka, kacagás... A legtöbb munkahelyen, nem kell pörögni, mint a búgócsiga, egy helyben ülsz, dolgozol. Ennyi. Otthon is ülsz és matatsz a gépeden. Nem ugrálsz ötpercenként szobáról-szobára... A felhő téma ezeken túl sokat nem változtat...
Ettől függetlenül mint írtam fentebb is, ha a feladat megkívánja, persze, kell a mobil számítógép.
De a legtöbb esetben divat, marketing bullshit-re felülés ez a noti-mánia... -
Ijk
nagyúr
De hogy nézed a kisker eladást? Hány összerakott gép fogy?
20 év alatt kétszer raktam össze magamnak komplett gépet, mindig alkatrészt cserélgettem.Alaplap-processzor eladásokat kell nézni, azok reprezentatívabbak abból lehet következtetni. Másik dolog hogy 5 éve nem érzem azt hogy le kellene cserélni a 3570k-t, pedig nem csak Office-t használok. Sokaknál van 10 éves asztali, ellenben nem sok alsó kategóriás működő laptopot láttam ami 5 évnél idősebb.
Tehát maga az elavulási idő is más, notik életciklusa rövidebb. -
Chaser
legenda
válasz
Dr. Akula #417 üzenetére
az nem lesz olyan, mintha ott van rajtad, + másik szobában nem feltétlen van monitor
ettől független lehet hozzá monitor, lehet 55"-os oled és bármilyen médiás történet, de ezek nélkül is működika teljesítmény és ár miatt húzza, semmi másért
felhő alapú számítás lesz ami felszá molja, nem a notebookkal versenyez már régenIjk egyszerűen, kisker nagyker eladásokat nézve, nagykereket nem tudom, 1-2 kiskeres cimborám van, desktopból nem sok fogy náluk, én magam sem foglalkozom desktop eladással évek óta, pedig anno...
Pgraph kételkedj, évek óta már itt is sok cikk jelent meg, h lecsökkent a desktop eladás globálisan, notebook, telefon, tablet, desktop már a végén
szereti a kicsi ha nyomkodom, ha beperel leöntöm kólával, attól édesebb lesz ( : -
Pgraph
aktív tag
Hogy dinó lenne a desktop?... Meg szűk réteg?...Kétlem.
Feladatok, problémák, vágyak vannak, amik megoldásához választunk informatikai megoldásokat.
Ha ehhez a desktop a legjobb, azt, ha a laptop/mobil eszköz, azt.
Szerintem...
Amúgy ebben a szexuális zaklatásos mai világban én hallgatnék arról, hogy ágyba akarom vinni a számítógépemet... -
Ijk
nagyúr
Mondjuk ezt a desktop gép eladásokat nem tudom hogy lehet pontosan mérni, főleg hogy a nagy rész még mindig összeépített konfig. Nekem 5 éves a jelenlegi pc-m, VGA-t viszont háromszor cseréltem benne.
Irodai alkalmazásokhoz bőven jó egy notebook, de ergonómiában sehol nincs az asztalihoz. Persze lehet dokkolót venni, meg értelmes méretű monitort, mert nem tudom ki szeret 15"-os kijelző előtt gubbasztani egész nap amikor 40-ért már 24"-os monitort kapsz. Csak akkor meg dupláját kifizetted egy asztali gépnek.
Hordozhatóságról is annyit hogy már annyira elterjedtek a felhő szolgátlatások hogy ha épp a munkahely és az otthon között ingázol vele, akkor feltolod felhőbe és mindkét helyről eléred, komolyabb cégeknek meg amúgy is van szervere.
Laptopnak egyetlen előnye van, hogy bárhol előveheted mint teljes értékű gépet, nos erre a laptoposok igen csekély része használja. Egyetlen oka van az elterjedésének, a divat. Mert ne mondja nekem senki hogy amikor az életciklusa alatt nem hagyja el az asztalt akkor egy ergonómiai rémálom, asztalihoz viszonyított 1,5-2x árú laptop volt az optimális választás.Másik dolog pedig hogy ha már szükséges számításigényesebb feladathoz akkor tovább nő a szenvedés vele. Melegszik, hangos vagy épp kevés a teljesítménye.
-
sonar
addikt
Olyan opció miért nincsen, hogy mindenhol minden?
otthon laptop+pc, melóhelyen szintén laptop meg pc -
Dr. Akula
félisten
"dekstop egyre kevesebb embernek kell, nem lehet ágyba vinni"
Miért nem? Elég csak a wireless bill + egér, a monitort (ha elég nagy, márpedig ez olyan) látom onnan is. És UHD filmre jobb is a 32" mint a 15". Az meg nem valószínű hogy valaki 32"-es notebookkal akarna rohangálni a táskájában."dekstop egyre kevesebb embernek kell"
Az egy dolog, de ők sose használtáák ki a pc képességeit, csak egy részét. Sok embernek mobiltelefon se kell, úgyis mindig az asztalon hagyja, nem viszi magával, nekik egy telefonfülke is pont elég lenne."a desktop már kb egy dinó ami még húzza"
És miért húzza? Azért mert azt a teljesítményt amit egy méteres házban el lehet helyezni, azt egy notebookba nem lehet belegyömöszölni. Mire odáig jut a technika hogy igen, addigra az asztali gépbe mégtöbbet lehet, és akkor már az fog kelleni, nem a 10 évvel azelőtti szint. Ferrari se kell mindenkinek, elvan a nép a Szuszkával is, de nem véletlenül nem halt még éhen a Ferrari gyár. Erre mindig lesz igény, csak nem mindenkinek. Meg aztán a konstans válság országában azért pénzbeli korlátai is vannak hogy az ember rendelkezik-e azzal amire igénye van, vagy nem. -
erer1000
őstag
Otthon asztali gép.
Laptopra nem nagyon van szerencsére szükségem. Sajnos én is úgy látom hogy "drága de lassú" .
Egyetemen kb akkor kellett eddig laptop amikor ott csináljuk csoport társakkal a beadandót gépen.
Pl holnap is.Erre teljesen elég egy Toshiba Satellite 300CDS.
Persze raktam bele SSD-t , és így másfél óra akku idő megvan word-el, ami teljesen elég, (pláne hogy van konnektor)
Kedvencem az hogy a dinamika, és még pár tárgyhoz a beadandó DOS-os programba van
Látom hogy mindenki dosbox-al szórakozik, valaki benazik vele, valakinek flottul megy, másnak furán csúszik el a beadandós program. Én meg win 98 alatt minden gond nélkül nyitom megWord+excel, és pipa
Ha más dolgom nincs, Heroes 3 CD a táskában. ( de ilyenre nincs idő) -
hemaka
nagyúr
Tartja, de ios safari alol nincs submit button. QQ
-
Chaser
legenda
válasz
Dr. Akula #412 üzenetére
oké, desktop brand gép, legális win, legális játékok, hivatalos nv driver, miután felraktam a legújabbat egyik játék konkrétan összefoschta magát, de előtte is szenvedtem velük bőven, akár nv, akár amd topikban napi téma éppen melyik játékra melyik driver a jó, kösz nem, ha desktop 1-2 játék, aztán ha havi 1x kapcsolom be akkor nem többször, nem túlzottan érdekel
hazai szokásokra is kérdezhetnek, pörög a notebook piac, dekstop egyre kevesebb embernek kell, nem lehet ágyba vinni ( : és ez csak az egyik baja, amikor 3 évesek is lassan mobillal rohangásznak nem meglepő, a desktop már kb egy dinó ami még húzza, és egy szűk rétegnek valóban szüksége is lesz rá, egészen addig amíg át nem térünk valamikor a felhő alpú számításokra, idő kérdése, mint az aktatáskányi mobilból átváltozó mai telefonok, magára a mobilra is azt gondolták nem is olyan régen hogy scifi, és elég sok mindenra ami ma már alap még ilyen kicsiny szegény országban is -
Dr. Akula
félisten
"aki okosan vesz notebookot driverekkel nem sok baja lesz"
Aki nem a Radeon drivert telepíti az Nvidia kártyához, annak asztali géppel sincs több problémája.Viccet félretéve: ugyanazt a VGA (hangkártya, chipset, stb) drivert telepíted notebookra is mint asztali gépre. Sok notihoz (fúleg a homeuser kategóriában) még oprendszer se jár (de a FreeDOS-szal, Linuxxal sincs előrébb), ugyanúgy 0-ról indul a játékos mint egy épített asztali géppel.
"és nem kicsiny országunkból kell kiindulni, ahol a 100e-s tesco gazdaságos gép a standard, máshol az epöl' a standard"
De hát egy olyan felmérés topikjában vagyunk, ahol a hazai szokásokra kérdeznek rá."legtöbb ismerős már telefonnal elintézi a napi dolgokat, nemhogy desktop, de notebook se kell nekik"
Ők pont az a neten pötyögős kategória, akiket az 1. hsz-emben említettem. -
Chaser
legenda
válasz
Dr. Akula #410 üzenetére
röviden:
gamereket említettem, nekik nem elég egy notebook, bár erre is vannak kivételek, pénz kérdése
akadnak olyan gépek amikhez nem kell külön víz hűtés, drágák, nehezek, de még mindig beférnek egy táskába, desktop kacatjaival nem, akkor se ha itx
kompromisszum mentes játéknál asztalinál is zsebbe kell nyúlni rendesen, ahhoz viszont mindenképp kell egy monitor is, ami megint nem lesz olcsódriveres rész lehet kétértelmű, itt a játékra értettem, többek között én is ezért untam meg, és ezért sem kell nagy 3d-s teljesítmény, és sokan vannak ezzel így, és váltottak notebokra
aki okosan vesz notebookot driverekkel nem sok baja leszés nem kicsiny országunkból kell kiindulni, ahol a 100e-s tesco gazdaságos gép a standard, máshol az epöl' a standard, ez az ország semmi it piac szempontból, mondjuk másból sem
ha itthonról indulunk ki, legtöbb ismerős már telefonnal elintézi a napi dolgokat, nemhogy desktop, de notebook se kell nekik - sok még telefonnal se boldogul ( : -, de ismerősi körben 10% alatt van azok száma már akiknek kell desktop, pl munkára, játékra, hobbiból mert megszokta, ez mellett viszont mindnek van notebook is
legtöbb emberkének bőven elég egy böngésző, filmek, zene, a notebookok az utóbbi időben meg sokat fejlődtek hw-esen, nincs szükség 4/6/8 magra és erős vga-ra a nagy többségnek, ezért is szorult globálisan is háttérbe a desktopaz új notebook és használt notebook piac is nagyon pörög itthon és az új nyilván máshol is
-
Dr. Akula
félisten
"az ugye megvan, hogy már kapni 4 magos i5-öket mobil verzióban is? asztalihoz közeli vga tudással, 1050/60/70/80?"
És az is megvan hogy egy komolyabb Alienware, vagy hasonszőrű DTR cucc lehűtéséhez még egy bűröndnyi vízhűtőt hozzá kell csatolni a géphez hogy ne olvadjon el az öledben? Az se mobilabb egy asztali gépnél. Ami valamennyire megfelelő hűtéssel rendelkezik, annak meg a teljestménye olyan alsó-középkategória. Persze le lehet úgy butítani a grafikát hogy elinduljon rajta, de ez inkább csak a megerőszakolása a dolgoknak, nem a cél. Az extVGA-hoz monitor is kell, ami megint csak asztali. Vagyis az asztali gépek közül csak az alsó-középkategóriát tudod kiváltani mobillal, ami e felett van, azt nem. Most hogy jön a 4K, amihez asztali csúcsvideokártyából se elég 1 db (GTA5-höz pl. biztos nem), az biztos nem megy mobillal. FullHD-ig mondjuk megoldható (sok pénzből, mert a mobil felár vastagon fog), ez kb. a GTX1070 szintje, de ma már ez csak a belépőszintre elég, PH tesztekben is ez az alja. Van akinek elég, van akinek nem. Van akinek a mobilos játék is megteszi, vagy egyáltalán nem játszik. Nyilván ez a réteg jóval nagyobb mint a csúcskategória, a pasziánsz is népszerűbb a Call of Dutynál, de attól még igaz hogy teljes, kompromisszummentes megoldásra nem elég a notebook, csak ha leszállítod az igényeidet. Nekem is van notebookom, de csak másodlagos gépnek."a többség megunta az állandó sw-es/driveres szívást, nem is csodálom"
Az notebookkal se van beljebb, mert szinte biztos hogy homeuser kategóriát vásárol, nem business classt, nincs TVSU / Dell Update / Fujitsu DeskUpdate, ugyanúgy kézzel vadászgathatja a drivereket, telepíti mint asztalin. -
TomMusic
őstag
válasz
Flagstaff #406 üzenetére
Na most egy elfogult hozzászólás részemről:
Csak az asztali PC!
Egyébként melóhelyen laptopot használok billentyűzet + egér + monitorral. Szóval ott a laptop, de így több helyet foglal, mint egy asztali PC. De legalább cserébe gyengébb is.
Itthon természetesen asztali van, amihez PH-s segítséggel (segítségetekkel) válogattam össze az alkatrészeket.
Én a laptopot max. terepi munkavégzésre használnám (esetleg még ide tartoznak pl. a meetingen prezentációk, stb..). -
Flagstaff
tag
M6600-M6800 az átlag netezéskor meleg nyári napokat kivéve az ideje 80-90%-át passzívan tölti (Optimus-Enduro ON). Játékoknál már van hangja, ez viszont nem izgat mert füles van rajtam abban nem hallom. :-)
Asszony 2760p-je folyamatosan működteti a ventit, ezt nagyon közelre hajolva lehet hallani. A csendre háklis vagyok, a PC-mnél míg volt hűtésre elég sokat költöttem, de az eddigi notijaim (8540W-M6600-M6800) nem zavartak. -
Flagstaff
tag
AZ összehasonlítás akkor állná meg a helyét, ha hozzáteszel egy jobb monitort is (nem brutál jót,csak elég jót) legyen az ára 100k, meg egy jó billentyűt+egeret (600k-s notiban már kimondott jó minőségű beviteli cuccok vannak) ez mondjuk legyen 40k. És ott is vagyunk hogy 500k-s PC vagy 600k-s laptop. Mindjárt nem 40%.
OK,most épp nem cserélted a monitorod (tervezed), billentyűd-egered (utóbbi notihoz is kellhet) de azt hiszem így mégis korrektebb összevetni a két eszközt. Mivel közelebbről nézel egy notit, egy 17-es kijelző simán hozza azt amit asztalinál a 24-27". Nem rábeszélni akarlak én a notira, csak a matekot árnyalni. :-) -
reds.hu
csendes tag
Ahany haz, annyi szokas. Nalam az asztali a befuto majd mindenre. Netezgetni meg telon szoktam ha uton vagyok.
-
Francia91
veterán
Ez írtam én is, a T500-asom ment 24 órában, aludni tudtam tőle 2 m-re, 1.900 rpm az egyes fokozat, de csak közvetlen a nyílás mellé hajolva hallható
De este torrent mellett meg szinte végig passzívan ment éjszaka, párszor log-oltam is a ventifordulatot, 1-2 alkalommal kapcsolt be 1-es fokozatra 30-40 másodperc erejéig a venti, ezt leszámítva végig passzívan megy terhelés nélkül. De ha 1-es fokozaton is pörög, sz@rt sem hallassz belőle, ha nincs a füled a nyílásnál
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az asztali gépek piaca globálisan folyamatosan csökken. Kíváncsiak vagyunk, hogy olvasóinknál mi a helyzet!
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
- MacBook Air M1 8GB/256ssd/Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4239
- Utolsó darab - 1M helyett - MacBook Pro Retina 14 M4 - 10C CPU / 10C GPU / 24 GB RAM / 1 TB - MAGYAR
- Eladó XD Design Bobby Hero Spring, Yellow laptoptáska
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i7, 32/512GB, touchbar - garancia ( 901)
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7500F 16GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB InWin 301 Erazer CM 650W
- iKing.Hu - Apple Retina Macbook Pro 16 - 2019 - Használt, megkímélt
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest