Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dr. Akula

félisten

válasz Chaser #424 üzenetére

A felhő a 2010-es évek buzzwordje, olyan mint a netpc vagy a tablet. Majd elmúlik. Felhőre a postaládába bedobált szórólapok adatait bíznám maximum, nem a sajátjaimat. Csak az a biztos ami nálam van, aminek a biztonságát én garantálom, nem valami holnap felszívódó kft éppen aktuális széljárása.

Volt már pár dolog ami ki akarta váltani a pc-t, pl. a konzol már évtizedek óta próbálkozik, de azon kívül hogy egy szeletet kihasított magának, mást nem nagyon ért el. Sőt, a mobiltelefon hamarabb fogja kiszorítani a konzolt, mint az a pc-t. Egyszerűen nem találtak ki nála jobbat.

"a teljesítmény és ár miatt húzza, semmi másért"
    Meg a fizika törvényeinek megváltoztathatatlansága miatt. 30 literbe mindig is több teljesítmény (+hűtés) fog beleférni mint 2-be. Amikor a notebook utoléri egy mai csúcspc teljesítményét, akkor az aktuális csúcspc megint ugyanannyival fog előrébb járni. Nem tudod kiváltani, csak szeleteket kihasítani belőle. A konzol elvitte az egyszerűbb játékok piacát, de a csúcsot nem tudta, mert akkor neki is pont akkora teljesítménnyel kéne rendelkeznie, és akkor ugyancsak egy pc lenne. A noti/telefon/tablet elhúdítja azokat akiknél a videokártya amúgy is csak unatkozott a gépben, de akinél nem, azt nem tudja. Lehet hogy most már egy notiba is bele lehet préselni egy GTX1060-1070-et, ami nemrég még komolynak számított, de azóta bejött a 4K, és oda már az 1080 SLI is épp csak beugrószint, notiba bele se fér. Ha cipőkanállal mégis, akkor meg leolvad magától 10 perc alatt. A fizika az fizika, ha ezt a teljesítményt pc-ben lehűteni mondjuk 2 kiló réz borda kell, akkor notiban se elég egy 3 centis venti a 2 centi vékony házban.

• Pgraph

aktív tag

Értelek...
    A számítógép nem csak játék, móka, kacagás... A legtöbb munkahelyen, nem kell pörögni, mint a búgócsiga, egy helyben ülsz, dolgozol. Ennyi. Otthon is ülsz és matatsz a gépeden. Nem ugrálsz ötpercenként szobáról-szobára... A felhő téma ezeken túl sokat nem változtat...
    Ettől függetlenül mint írtam fentebb is, ha a feladat megkívánja, persze, kell a mobil számítógép.
    De a legtöbb esetben divat, marketing bullshit-re felülés ez a noti-mánia...

• Ijk

nagyúr

De hogy nézed a kisker eladást? Hány összerakott gép fogy?
    20 év alatt kétszer raktam össze magamnak komplett gépet, mindig alkatrészt cserélgettem.

Alaplap-processzor eladásokat kell nézni, azok reprezentatívabbak abból lehet következtetni. Másik dolog hogy 5 éve nem érzem azt hogy le kellene cserélni a 3570k-t, pedig nem csak Office-t használok. Sokaknál van 10 éves asztali, ellenben nem sok alsó kategóriás működő laptopot láttam ami 5 évnél idősebb.
    Tehát maga az elavulási idő is más, notik életciklusa rövidebb.

Új hozzászólás Aktív témák