Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Apollyon

Korrektor

válasz zoltanz #112 üzenetére

$ systemd-analyze
    System has not been booted with systemd as init system (PID 1). Can't operate.
    Failed to create bus connection: Host is down

:DDD
    Ez volt az a pillanat, amikor még felraktam tavaly, hogy nini, itt nincs aktív pötteringány kód. Na jó, félig van, mert púzaudió.

• Apollyon

Korrektor

válasz Frawly #94 üzenetére

Nem igazán érzem, hogy visszalépés lett volna.
    Arch + i3wm után Debian + i3wm volt 3 évig. Aztán utóbbiról váltottam "MXfce"-re.
    A negatívum, hogy egerésznem kell, meg jobb kedvelem a terminálos kinézetet, amúgy meg minden másban jobb az xfce.
    Persze nem marad ez, mert agyfrászt kapok néha tőle, ha az ember egyszer ráérez a tiling wm-re, már egy DE se lesz elég jó.

Jah, terminátoros wifikből a wicd-curses-t használtam, mert az állt legjobban kézre, meg nézett ki a legjobban. Azonban elég bugos volt, pl. eldobta néha a kapcsolatot, amire egyébként is elég nehezen csatlakozott fel. Ja meg a max sebesség se nagyon volt meg, csak ilyen 2-3 MB/s, hiába volt 100-as a net. Meg az sem számított hogy mind előre konfigolt cucc volt, sebaj.

Valszeg az lesz, hogy visszarakom az i3wm-et és felrakom mellé ezt a gnome-os networkmanager appletet, ami most itt xfce-n is van, ez kiválóan működik.

(#95) zoltanz
    "Használsz backports-ot is vagy csak a stock Debian? (esetleg más tárolókat?"

Egyedül a signal messenger tárolóját adtam hozzá, a többi maradt a default.
    így néz ki e:

Itt kicsit másképp van, mint debianon, többféle repo van egyszerre, így gyakorlatilag több csomag áll rendelkezésre alapból. Bár itt is nagyrészt mindenből terminálos megoldásokat használok, szóval tök mindegy. :DDD

• Apollyon

Korrektor

Lassan 3 hónapja használok MX-et.

Bloat vagy nem bloat... nos nekem félig az, mivel előtte 4 évig i3-wm-et használtam archon és debianon.
    De ha mondjuk egy windows10-hez hasonlítjuk, akkor az MX super lightweight.

Szerintem jó kis rendszer, igaz egerészni kell az xfce miatt, de minden 1-2 kattintásra elérhető, out-of-the-box működik csomó minden.

A legjobban az tetszett benne, hogy mivel sajnos használnom kell a viber nevű csodacset appot, MX-re könnyedén fel tudtam tenni a viber.deb-et, anélkül, hogy bármivel mókolnom kellett volna.

Debianra sajnos vadászni kell ezer éve (helyesen) kidobott régi csomagokat, hogy működésre lehessen bírni a lila borzalmat.

Xfce amúgy klassz, jól néz ki, nem olyan lassú azért. Persze a hardcore keménymagnak nyilván az, meg hogy egerészni kell és csomó minden nem megy csak úgy billzetről egér nélkül, de kellemes csalódás számomra akkor is.

MX linux meg aztán pláne. Jól össze van rakva, viszonylag friss minden csomag, de mégsem őrül meg az ember a frissítések gyakoriságától.
    Sajnos a debian amilyen irányba halad nálam eléggé dealbreaker, így marad a jövőben is az MX. Pláne, hogy valahogy fel lehet rá hekkelni az i3-wm-et is, amit meg is teszek majd ha kitalálom melyik a legjobb terminálos wifi manager ami nem bugos.

Új hozzászólás Aktív témák