Hirdetés
- Azonnali fotós kérdések órája
- RAM topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Projektor topic
- Milyen egeret válasszak?
- A Switch 2 helyett a Steam Deckre fókuszál a Borderlands 4
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Micro Four Thirds
- Hobby elektronika
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollyon
Korrektor
Lassan 3 hónapja használok MX-et.
Bloat vagy nem bloat... nos nekem félig az, mivel előtte 4 évig i3-wm-et használtam archon és debianon.
De ha mondjuk egy windows10-hez hasonlítjuk, akkor az MX super lightweight.Szerintem jó kis rendszer, igaz egerészni kell az xfce miatt, de minden 1-2 kattintásra elérhető, out-of-the-box működik csomó minden.
A legjobban az tetszett benne, hogy mivel sajnos használnom kell a viber nevű csodacset appot, MX-re könnyedén fel tudtam tenni a viber.deb-et, anélkül, hogy bármivel mókolnom kellett volna.
Debianra sajnos vadászni kell ezer éve (helyesen) kidobott régi csomagokat, hogy működésre lehessen bírni a lila borzalmat.
Xfce amúgy klassz, jól néz ki, nem olyan lassú azért. Persze a hardcore keménymagnak nyilván az, meg hogy egerészni kell és csomó minden nem megy csak úgy billzetről egér nélkül, de kellemes csalódás számomra akkor is.
MX linux meg aztán pláne. Jól össze van rakva, viszonylag friss minden csomag, de mégsem őrül meg az ember a frissítések gyakoriságától.
Sajnos a debian amilyen irányba halad nálam eléggé dealbreaker, így marad a jövőben is az MX. Pláne, hogy valahogy fel lehet rá hekkelni az i3-wm-et is, amit meg is teszek majd ha kitalálom melyik a legjobb terminálos wifi manager ami nem bugos.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali fotós kérdések órája
- RAM topik
- Xiaomi Mi 10T Pro - a házon belüli ellenfél
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Tőzsde és gazdaság
- Projektor topic
- Alaposan helyretette az AI ellenzőit az NVIDIA vezetője
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Eladó airpods 2 pro !
- Apple Watch ULTRA 49mm titán gyönyörű állapot! Fulldoboz! Akku 86% 2026 május 30-ig Apple garancia!
- Thinkpad X1 Carbon 9th 27% 14" FHD+ IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe ujjolv gar
- Érintős Dell Latitude E3410 (i5 10 th gen, 8 GB, 250 GB SSD, FHD-touch) AkciÓ
- Sennheiser HD 560S vezetékes hifi fejhallgató
- Új könyv: Harrari: Sapiens Rajzolt történelem
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
- LG 39GX90SA - 39" Ívelt Smart OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Samsung Galaxy A35 5G / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- iPhone 17 Pro 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök - Számlás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs