- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Gyári tuningot kínál az Intel az egyes Core Ultra 200S CPU-khoz
- Értékesítené a nemrég felvásárolt ZT Systems gyárát az AMD?
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- 5K-s monitor a ViewSonic portfóliójából, akár Mac-ekhez is
- Autós kamerák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autóhifi
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen processzort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
rudi
nagyúr
válasz
bluobluo75 #97 üzenetére
Még nem lehet tudni. Az Acer tapasztalatokat látva az alsó szegmensben csak azért lesz némi drágulás a Haswell alapú modellekhez képest, mert a dollár erősödött.
-
rudi
nagyúr
Sokáig elég jól tartotta magát a Dell két Latitude, egy Vsotro, talán 2 Inspiron és az XPS szériával, de most kezdenek bevadulni. OK, Vostro már nincs, de van 3 + 1 Latitude, 3 Inspiron és az XPS, meg ugye lettek a Venue tabletek. Persze, egy HP-hoz vagy Lenovohoz képest még mindig spátai és primitíven egyszerű a Dell modellsorozatainak rétegződése
-
rudi
nagyúr
válasz
bluobluo75 #66 üzenetére
Lifebook A555 nagy valószínűséggel lesz majd és a HP háza táján is szétnézünk, bár nekem személyesen nincsenek jó tapasztalataim a 400-asokkal, talán valami magasabb szériát nézünk meg inkább.
-
rudi
nagyúr
Na, most kaptam T450 speceket, GeForce 940M szerepel a listán! Az L450 pedig Radeon R7 M240-et kap. Még mókásabb, hogy a T450-nél 1600x900-as a nagyobb felbontású kijelzőpanel, az L450-nél pedig Full HD IPS szerepel az alap 1366x768-as mellett. Elvileg a hónap végén meg is jelennek a boltokban, mondhatni a korábbi generáció árszintjén.
-
rudi
nagyúr
A jelenlegi mérések szerint ennek nem sok értelme lenne, mert az IGP számszerűsítve kicsi fejlődésén kívül komolyabb előrelépés látszólag nem történt. Könnyen lehet egyébként, hogy teljes a kompatibilitás, mert ugye a Dell még típusszámot sem váltott a Broadwelles Latitude 5000-ek esetében, csak rátette a listára az 5. generációs procikat és kb. ugyanezt csinálta az Acer is.
-
rudi
nagyúr
A T450p-ben szinte biztos, hogy lesz hely külön grafikus kártyának és kis szerencsével a majdani Broadwell-H kerül bele 35-48 W körüli TDP-vel. A HD Graphics 5500-at itt teszteltük, valamivel erősebb a HD Graphics 4400-nál, de tényleg semmi csodát nem mutatott.
-
rudi
nagyúr
Bár nem most, azonnal, hanem majd pár év múlva, mire a mostani lehal magam is a Broadwell és a visszakerült trackpoint gombok miatt az 50-es végű ThinkPadet néztem ki, de se a CPU se a notebook nem szólt akkorát. Nem rossz, de már távolról sem olyan evidencia számomra, hogy ThinkPadet kell vennem, mert éppen a nekem fontos fícsörökben (strapabíróság, ergonómia, bővíthetőség) vettek vissza, és ezáltal jött a nyakukra a konkurencia.
-
rudi
nagyúr
Hát, nekem úgy adták a T450-et és az L450-et, hogy mind a kettőben egy-egy memóriamodul volt. Eltartott egy kis időbe szétszedni őket (L450 manuálban be is vittek a málnásba, hogy ki kell szedni a billentyűzetet ehhez, pedig nem), hogy egyesítsem a modulokat. És természetesen abba a gépbe raktam őket elsőre, ami "nem adta ki a game teljesítményt", így rakhattam át mind a kettőt a másikba.
Egyébként, a sima T450 lényegében azonos a T440s-sel, "csak" a trackpoint és a touchpad gombjait adták vissza. Viszont most azzal, hogy szétszedtem a gépet a RAM egyesítés miatt és láttam a belét eléggé el vagyok borzadva a mindenféle merevítők hiánya láttán, amivel a T440s-nél nem szembesültem. És ez a dolog főleg úgy para, hogy épp egy nagyon erős alternatíva topicjában tárgyaluk...
-
rudi
nagyúr
Viszont vegyél a kezedbe az 5000 után egy 3000-et vagy egy ProBook 400 után egy HP 200-at vagy a ThinkPad L után egy Edge-t és ugyanez lesz az érzésed. Ha nem finnyás a júzer és fizikai hardver strapát nem szenved a gépe (sok szállítás, mostoha körülmények), akkor szerintem a közepes vonal még vastagon jó neki, azzal is messze igényesebben összerakott és kivitelezett gépe lesz (persze drágább is) mint a legtöbb konzumer gép.
Egyébként épp most volt nálam párban a ThinkPad L450 és T450, tényleg elég ütős a "megtapogatom egymás mellett" kontraszt, bár mind a két gép az elvárásaim alatt teljesített...
-
rudi
nagyúr
Abszolút nem így van a leosztás, mert a HP-nél pl. az 1000-es gépek vékonyak, hozzájuk a Latitude 7000 és ThinkPad X1 Carbon hozható fel alternatívának, nem a T-s és Latitude 6000 széria. A Latitude 3000 meg annyira alap gép, hogy ahhoz max a ProBook 400-at lehet felhozni, a Probook 600 már egy nagyon komoly gép, Latitude 5000 szint, ezen a szinten a ThinkPad L a legszerényebb. Az EliteBook 800, ThinkPad T és Latitude 6000 szériából az előbbi kettő már nagyon elpuhult, bár tény, hogy a p-s végű ThinkPadek azért érdekesek. Szóval így fest inkább a dolog
Latitude 3000 - ThinkPad E(dge) - ProBook 400
Latitude 5000 - ThinkPad L - Probook 600
Latitude 6000 - ThinkPad T/X - EliteBook 800
Latitude 7000 - ThinkPad X1 - EliteBook 1000
Precision - ThinkPad W - ZbookNálam a vállalati feladatra megfelelőség szintje a Latitude 5000-nél és kategóriatársainál kezdődik, a Latitude 3000-at és társait öltönybe bújtatott konzumer gépnek tartom.
-
rudi
nagyúr
Semmi újat nem mondtál ezzel, csak igazából nem tudunk mit kezdeni vele. Nem fogjuk bútorlapon, üveglapon, fémlapon, ölben, párnán külön mérni a notebookok hőmérsékletét, erőforrásunk nincs rá, ilyen mérés iránti reális igény is kérdőjeles. A notebookok mindig szinte teljesen ugyanabban a környezetben (itthon, az asztal sarkán) vannak mérve, az újonnan idetévedő olvasó valószínűleg nem arra fog gondolni, hogy mi hűtőben vagy éppen szaunában mérünk, hanem arra, hogy egy normál szobai környezetben.
-
rudi
nagyúr
Rosszul gondoltad. A Latitude a ThinkPadhez hasonlóan több szintes, korábban kettő volt mint a ThinkPadek (L és T), most már három (és fél) szintjük van: Latitude 3000, 5000 és 6000 (a fél meg a vékony 7000), ahogyan a HP-nél ProBook, 400, 600, Elitebook 800, 1000. A Vostro viszont kihalt, lényegében az volt a legalsó vállalati széria, aminek a helyét a Latitude 3000 vette át.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Nálunk járt egy 12,5 és egy 14 hüvelykes, 5000-es szériájú, főleg irodai használatra tervezett laptop.
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Autós kamerák
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- War Thunder - MMO Combat Game
- iPhone topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- HP Pavilion 2 in 1 Laptop GARANCIÁLIS 2026.07.20-ig
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Air 13,6 M4 10CPU/10GPU 16GB/512GB SSD TOUCH ID - Magyar Azonnal Deák tér
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 48GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Szinte új állapotú Lenovo Thinkpad L13- G2 - I3- 1115G4 (11. gen) 8 GB Ram -- 256GB SSD - HD Kijelző
- 2db processor !
- DELL Latitude 7400 - I7-8665U / 16GB / 256GB SSD / 14" FHD Kiválló állapotú, jó aksival eladó
- APPLE MACBOOK PRO 15" A1707 MID 2017 SILVER (EMC 3162) HASZNÁLT LAPTOP
- Jó állapotú Dell Latitude 5300 I5-8350U 16GB 256GB NVME FHD eladó
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A05s 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" M3 2024 24GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Sennheiser Momentum True Wireless 3 (2222132) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest