- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple MacBook
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Minden a maxon: Asztalunkon a ROG Strix Scar 18 notebook
- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy tudtok-e összefüggéstől a legújabb Win10 (10.0.14393.187)és a Latitude E6420-as SD-kártyaolvasó eltűnése között? Nem tudom, hogy a gép hibásodott-e meg, vagy tényleg az új Windows nem tudja/engedi használni.
Előre is köszönöm a választ! -
Esoleso
csendes tag
Hello !
Az alabbi laptoprol szeretnem kikerni a velemenyeteket:
High end laptop E6530 3rd gen i7 processor frsh install of windows 7 and running on 240gb SSd so very fast. Specs are
15.6" screen
8gb ram
240gb SSD
Intel i7 3520m @2.9ghz processor
1Gb DDR5 Nvidia NVS5200M
Hdmi,Wifi,DVD,Webcam,Bluetooth
Battery lasts 2hr approx
Windows 7, Antivirus,Microsoft Office installednote:There are a few scuff marks on the lid but nothing major, rest of the laptop in great
condition.
Ara: 300 EuroErdemes vele foglalkozni, vagy sem?
Koszonom a valaszt.
Azert irtam be ide is, mert a masik topik eleg halott. -
kisapa
senior tag
Sziasztok! Elnézést ha már volt említve de a kereső nem adott találatot. Van egy Dell Latitude E6500 tipusú laptopom benne egy 5530 -as wwan kártya. Minden drivert felraktam de nem találom hova kellene bele tenni a sim kártyát.A dell oldaláról letöltöttem a dokumentumokat de nem találtam erre vonatkozóan semmit. Valaki tudna ebben segíteni?
-
Magnum_
nagyúr
Vett az 5250-hez valaki 51wh-s akksit? Ha igen hol es mennyiert?
-
ChD
tag
Sziasztok!
Vásárlás előtt állok és ketten versenyeznek: Egy HP EliteBook 8460p és egy Dell Latitude e5420.
Tudásra kb egy a két gép, de design-ra nagyon HP párti vagyok. Szeretnék pro-és kontra érveket ha lehet a gépek melett vagy ellen. Köszi! -
Játékos
addikt
Sziasztok!
Sajnos egymásnak ellentmondó információt találtam az interneten a kérdésről. Meg tudja nekem mondani valaki, hogy az E6420-as Latitude-be tehetek-e mSATA SSD-t? Illetve ez a QM67 chipset elvileg szereti a SATA3 eszközöket. Ki tudom az E6420-ben használni a teljes sebességét a SATA3 lemezeknek?
Előre is köszönöm a segtséget! -
Chaser
legenda
-
rudi
nagyúr
válasz
bluobluo75 #97 üzenetére
Még nem lehet tudni. Az Acer tapasztalatokat látva az alsó szegmensben csak azért lesz némi drágulás a Haswell alapú modellekhez képest, mert a dollár erősödött.
-
architect26
aktív tag
Sziasztok! Crucial mx100-as ssd-t lehet a belső HDD-val helyettesíteni??
És a gép elegendő ps-re meg esetleg Cad progikra? mondjuk cad-ben is 2d-ben rajzolnék
-
Dr. Akula
félisten
válasz
fordfairlane #95 üzenetére
A Vostro olyan mint a Travelmate az Acernél: nevében és árában üzleti, minőségében konzumer. A létezésének értelme a mai napig rejtély.
-
fordfairlane
veterán
Persze, egy HP-hoz vagy Lenovohoz képest még mindig spátai és primitíven egyszerű a Dell modellsorozatainak rétegződése
Igen. A notebook piacon az utóbbi években egyre több szegmens jelent meg, mert miközben nagyjából megmaradtak a régiek, közben felcsatlakoztak új kategóriák, Gamer- , ultra-, tablet- bookok, pl.
Egyébként a Vostronak sok értelme nem volt. A kis cégek, akiknek eredetileg ki lett találva a Vostro széria, ahol spórolni akarnak, manapság jellemzően Inspiron konzumer gépeket vesznek. Ott, ahol professzionális gépet akarnak, és van rá pénzük, azok felhasználási orientációtól függően a Latitude, XPS-t vagy valami Ultrabookot.
-
rudi
nagyúr
Sokáig elég jól tartotta magát a Dell két Latitude, egy Vsotro, talán 2 Inspiron és az XPS szériával, de most kezdenek bevadulni. OK, Vostro már nincs, de van 3 + 1 Latitude, 3 Inspiron és az XPS, meg ugye lettek a Venue tabletek. Persze, egy HP-hoz vagy Lenovohoz képest még mindig spátai és primitíven egyszerű a Dell modellsorozatainak rétegződése
-
bupemko
senior tag
válasz
fordfairlane #91 üzenetére
Ha már Latitude-szériákon belül is ekkora a különbség akkor meg pl. nem értem minek van a Vostro? Az én fejemben az volt, hogy Latitude = EliteBook, Vostro = ProBook... úgy fest mindig túlzásba viszik a marketinget ahelyett, hogy könnyen értelmezhető/beazonosítható neveket használnának...
-
bupemko
senior tag
válasz
kromatika #89 üzenetére
Nekem az e5440-ben gagyi TN paneles 1366x768-as panel van benne sajnos, csak szemből egy bizonyos szögből jó. Nincs pöcökegér, amit mondjuk annyira nem bánok, de a billentyűzet gagyi puha műanyag, eléggé hullámos kialakítású. Ha lenyomok egy gombot, akkor hullámzik az egész, egy selejt. Korábban még nem volt Dell laptopom, ezek után se lesz az biztos, azt hittem, hogy a Latitude az a Dell-nél a professzionális széria, hatalmasat csalódtam. Összehasonlításképpen eddig volt HP NC840, HP 2510p, Thinkpad T500, Asus G73Jh, Macbook Air. Talán egyedül az Asus-nak volt még ilyen katasztrofálisan rossz billentyűzete, de az mondjuk egy gamer laptop, nem ezen van a hangsúly, egy munkagépnél azért elvárná az ember, hogy lehessen rajta normálisan gépelni.
-
Gusztáv
addikt
válasz
fordfairlane #87 üzenetére
Én a 6320-ból kivágtam az írót, helyette USB 3.0-ás modul van benne, néha meg hdd caddy. Ha mégis kellene, akkor van egy Samsung külső íróm.
-
bupemko
senior tag
Nekem egy e5440-et adott a cég, Thinkpad T500 után ritka gagyi a billentyűzete sajnos. Remélem ezekbe már jobbat raktak. C2D után viszont kifejezetten üdítő volt az i5-ös proci. Az kifejezetten röhejes, hogy kispórolták belőle a DVD írót, ami pedig a munkámhoz is kellene és az is elég nevetséges dolog szerintem, hogy 2015-ben nincs benne BT rádió (főleg úgy, hogy csak 3 USB port van rajta...). Ja és a kijelző is gagyi, bár az a Thinkpad-ben is az volt.
-
MZsoltee
veterán
Én is hasonlót használok csak egy generációval régebbit és egy mérttel nagyobbat. 5540-est.
Én a konfigot amit mi kaptunk nem teljesen értem:
i7 2 mag 4 szál --> ebből elég lett volna a i5 2mag 4 szál
geforce 720GT --> minek???
500 gb HDD --> jó lett volna egy 256GB-os ssdDe ettől függetlenül (erről nem a Dell tehet) szeretem és jó vele dolgozni. Fél éve nyúzom hurcolom és nincs vele gondom.
Van egy régi D630-asom is. Használtan vettem már lassan 4 éve. Szegény elég lerúgott állapotban van, de böngészésre, hurcibálni még most is tökéletes. Egy jó barátom most költözik el a városból 2-3 hónapra. Friss win és hasít 4Gb-ram egy ssd és a régi kis T7300-as. Elviszem egy ismerőshöz újra pasztáztatni és még ellesz ezer évig.
Szóval ez a Latitude nekem eddig bejött.
-
Gusztáv
addikt
válasz
kromatika #77 üzenetére
Ezeknek a gépeknek a nagy részéért a felhasználó egy vasat nem fizet, mert céges gépként kapja. A cégek meg pont olyan konfigot kapnak, amit kérnek a Dell-től. Így lehet 2015-ben még olyan E5440-et venni, amiben csak dvd-olvasó van. Kérheted íróval is, de az plusz 10$. Egyszerűen felesleges funkciókra elvből nem adnak ki pénzt, pedig hogy egy gép 940 vagy 950$, az egy gépnél rohadt mindegy. Persze, ha mondjuk éves szinten 1000 db-ot rendelsz, akkor az már nekünk egy szép összegnek tűnik, de egy ilyen cégnek semmi. Ha az usernek extra igénye van, és kisírja a főnüknél/ITs-nál, akkor a Dell baromi rugalmas tud lenni (még ha alapból standardizált gépek vannak a szerződésben, akkor is).
-
kromatika
veterán
Nekem a forma azért nagyon be jövős.Azért mert valami még üzleti,és nem csili vili azért még lehetne szebben megcsinálni.Pl latitude e 5530 sokkal szebb .Bár ez szubjektív.De ez a forma nagyon nem jön be.És 5 ös szériába már bőven el kellene felejteni ezt a kijelző felbontást,főleg ennyiért.
-
Gusztáv
addikt
Nálunk E54xx-ből van több mint 20, 6-os szériából 50 db. Mindegyik gyárilag ssd-s. Az ssd-ből cseréltek kevesebb min 5 db-ot, alaplap csere is azért volt egy pár, mert vagy a dokkolót nem látta, vagy az usb portok rendetlenkedtek. ezen kívül volt pár megdöglött lcd háttérvilágítás. Komolyan meghalt gépre nem is nagyon emlékszem, csak egy 6220-volt, amibe beleborul egy pohár víz. Hálózatról továbbra is ment, de többet nem volt hajlandó tölteni az akkuját.
Én nagyon elégedett vagyok a Dell szerviz szolgáltatásával, pl pont tegnap jelentettem be egy E5420-at, hogy kontaktosak az usb portjai, ma 11-re már jöttek is alaplapot cserélni. -
aaa3
csendes tag
szoval akkor mondjuk ugy, h "hol volt" :)
mert eleg szep a listatok amit irtatok, 3 gyartoval, es ahhoz viszonyitva szerettem volna beloni. mert ettol nem lettem okosabb: http://www.thinkwiki.org/wiki/ThinkPad_series#ThinkPad_R_series , kb mintha csak annyit mondana, h szinte teljesen mint a t(de az sl-t mar lattam en is, h nagyon huzak le, gyakorlatilag egy ideapad, es tenyleg, kepek alapjan is eleg remiszto...)
-
aaa3
csendes tag
válasz
|DavidWoody| #19 üzenetére
"43 vs 42,67": konkretan megmondta neked, h "nem 1-2 fok" kulonbsegrol van szo. en legalabb 10nek kepzelem az alapjan amit o lefestett.
2) senki nem kerte, h egynel barmennyivel is tobb teszt keszuljon, csak annyit, h az, amelyik elkeszult, ... szoval, le legyen irva rola h h.
es mondom mindezt ugy, h egyebkent engem nem is erdekel - , csak birom az ilyen paraszt flameket, amikor az eredeti user egy teljesen professzionalis tartalmu es hangvetelu otlettel allt elo...
@ (#17) rudi; es az R szeria hol van, az E alatt?
-
rudi
nagyúr
válasz
bluobluo75 #66 üzenetére
Lifebook A555 nagy valószínűséggel lesz majd és a HP háza táján is szétnézünk, bár nekem személyesen nincsenek jó tapasztalataim a 400-asokkal, talán valami magasabb szériát nézünk meg inkább.
-
rudi
nagyúr
Na, most kaptam T450 speceket, GeForce 940M szerepel a listán! Az L450 pedig Radeon R7 M240-et kap. Még mókásabb, hogy a T450-nél 1600x900-as a nagyobb felbontású kijelzőpanel, az L450-nél pedig Full HD IPS szerepel az alap 1366x768-as mellett. Elvileg a hónap végén meg is jelennek a boltokban, mondhatni a korábbi generáció árszintjén.
-
bluobluo75
őstag
Nem ártana már a HP Probook 450 és a Fujitsu Lifebook A544 laptopokról csinálni tesztet szerintem!
-
Uzi74
senior tag
Én sem mostanában tervezném, csak akkor lenne érdekes, ha 4300M helyett valódi 4 magost akarnék bele - remélhetőleg kvesebbel növekedne a hőtermelés és a fogyasztás és talán a virtualizációt is jobban támogatják majd a broadwell-ek.
A 16GB-os RAM modulok támogatása lenne még egy dolog ami érdekes lehet a jövőben. -
rudi
nagyúr
A jelenlegi mérések szerint ennek nem sok értelme lenne, mert az IGP számszerűsítve kicsi fejlődésén kívül komolyabb előrelépés látszólag nem történt. Könnyen lehet egyébként, hogy teljes a kompatibilitás, mert ugye a Dell még típusszámot sem váltott a Broadwelles Latitude 5000-ek esetében, csak rátette a listára az 5. generációs procikat és kb. ugyanezt csinálta az Acer is.
-
Napfénysüti
nagyúr
Jó gépek ezek.
Ha új üzletiben gondolkodnék most a Dell mellett döntenék pedig eddig csak Thinkpadeket használtam (T400, T430). -
rudi
nagyúr
A T450p-ben szinte biztos, hogy lesz hely külön grafikus kártyának és kis szerencsével a majdani Broadwell-H kerül bele 35-48 W körüli TDP-vel. A HD Graphics 5500-at itt teszteltük, valamivel erősebb a HD Graphics 4400-nál, de tényleg semmi csodát nem mutatott.
-
simonzé
addikt
Novemberig egy E6520-on dolgoztam, azóta pedig egy E6440-en. A régiben ket alaplapcsere, egy hdd és egy I/O modul csere történt az első fél évben, utana mar jó volt. A mostaninál januárban volt az első alaplapcsere, azóta jó.
Kérdésem: mi a francert nem tudjak egyből jól megcsinalni? Felmillios gépekről van szó, ez nem fér bele.
A kov gepem Macbook air lesz, mert az gyárilag nem hibás.Nagy kár a hibakert, amik miatt engem elvesztettek. Pedig szeretem a Latitude-öket.
-
Gusztáv
addikt
Nálunk az értékesítők is folyamatosan hurcolják a gépeket, semmi probléma ezzel kapcsolatban nem merült eddig fel. Én a 5420-30-ál nem voltam kibékülve, ehhez képest a 5440 már sokal jobbnak tűnik. Meg a design is sokkal kedvesebb a szívemnek. Nálunk a management kapott 62xx-es gépeket, de most már ők 7240-t használnak.
Az ATG nem egy akkora szám, gyakorlatilag egy 6430 némi gumi védőkkel, egyedül a fedlap van masszívabb anyagból. Elvileg pont most tervezte újra a Dell gépet, az új modell már valóban a Rugged Extreme leszármazottja. Ha minden jól megy, márciusban kapok párat
.
-
Dr. Akula
félisten
"örülünk neki, hogy a Dell nem az olyan divatos tulajdonságokra koncentrált, mint a vékonyság"
Örülünk, Vincent. -
-
Ispy
veterán
Nem tudom, lehet, akkor én vagyok extra szerencsés, mert én is hordozom egyfolytában, mégsem akar szétesni. Mondjuk nem is várom meg azt a pillanatot, hanem ha letelt a 3 év NBD gari, akkor veszek egy új gépet (az már sanszos, hogy 6-os lesz, de majd meglátjuk mennyire lesznek elszállva az árak, azért 400k-t nem biztos, hogy ki akarok majd érte adni).
-
vicze
félisten
Munka alatt értsd azt amit Gusztáv, írt mert ezek arra vannak. Nem kíméled cipeled ide-oda megtesz X ezer km-et stb. egy 5000-el nem vallanám be, nem bíznék benne. Alkatrészek nagyrészt egyeznek a kettőben, így az összeszerelés a különbség, ha nem hordozod, akkor teljesen ok az 5000.
#17 rudi: Ezt észre se vettem, köszönöm a javítást. A helyesbítést, akkor a HP-val már nem vagyok teljesen képben, lemaradtam egy generációt.
(Azt hiszem számomra az Elitebook meghalt a 800-assal.)
-
-
rudi
nagyúr
Bár nem most, azonnal, hanem majd pár év múlva, mire a mostani lehal magam is a Broadwell és a visszakerült trackpoint gombok miatt az 50-es végű ThinkPadet néztem ki, de se a CPU se a notebook nem szólt akkorát. Nem rossz, de már távolról sem olyan evidencia számomra, hogy ThinkPadet kell vennem, mert éppen a nekem fontos fícsörökben (strapabíróság, ergonómia, bővíthetőség) vettek vissza, és ezáltal jött a nyakukra a konkurencia.
-
rudi
nagyúr
Hát, nekem úgy adták a T450-et és az L450-et, hogy mind a kettőben egy-egy memóriamodul volt. Eltartott egy kis időbe szétszedni őket (L450 manuálban be is vittek a málnásba, hogy ki kell szedni a billentyűzetet ehhez, pedig nem), hogy egyesítsem a modulokat. És természetesen abba a gépbe raktam őket elsőre, ami "nem adta ki a game teljesítményt", így rakhattam át mind a kettőt a másikba.
Egyébként, a sima T450 lényegében azonos a T440s-sel, "csak" a trackpoint és a touchpad gombjait adták vissza. Viszont most azzal, hogy szétszedtem a gépet a RAM egyesítés miatt és láttam a belét eléggé el vagyok borzadva a mindenféle merevítők hiánya láttán, amivel a T440s-nél nem szembesültem. És ez a dolog főleg úgy para, hogy épp egy nagyon erős alternatíva topicjában tárgyaluk...
-
haddent
addikt
Nekem 6000 -es széria van, jól megkérték az árát, annyiból 3x olyan erős brutális gamer laptop jött volna ki. De nem bántam meg. Nincs még egy ilyen gép, komolyan. Szó szerint ütöm vágom már 1.5 éve és semmi baja. Volt, hogy 2 métert repült (1 méter magasságban) a földre, többször, és semmi. Nem egyszer csapódott le tiszta erőből a fedél, kapott nagyott összecsukva is, volt leejtve kinyitva is. Elnyűhetetlen.
-
rudi
nagyúr
Viszont vegyél a kezedbe az 5000 után egy 3000-et vagy egy ProBook 400 után egy HP 200-at vagy a ThinkPad L után egy Edge-t és ugyanez lesz az érzésed. Ha nem finnyás a júzer és fizikai hardver strapát nem szenved a gépe (sok szállítás, mostoha körülmények), akkor szerintem a közepes vonal még vastagon jó neki, azzal is messze igényesebben összerakott és kivitelezett gépe lesz (persze drágább is) mint a legtöbb konzumer gép.
Egyébként épp most volt nálam párban a ThinkPad L450 és T450, tényleg elég ütős a "megtapogatom egymás mellett" kontraszt, bár mind a két gép az elvárásaim alatt teljesített...
-
vicze
félisten
Erre azt tudom mondani, hogy használj pár hónapig egy 6000-est és válts vissza 5000-esre és megérted.
Valahogy úgy képzeld el, hogy egy 6000-es sorozat után megfogsz egy 5000-es és valahogy a "Mi ez a szar?" üt beléd, pedig látszatra majdnem egyformák és mégis. Talán úgy tudom leírni, hogy Audiból egy Passzátba ülsz át.
Mondom a Elitebook, Probook, ThinkPad T és L is volt a kezemben több szériájuk is. -
SzaboZE
addikt
Azért a "régi kód" van rajta, mert az a neve továbbra is. E5250 és E5450, a 12 5000 azok kedvéért születhetett, akik ezt nem tudják megfejteni
Az inspiron 15R is N5110 néven futott pl és így tovább.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Baggins86 #25 üzenetére
Nekem nem különösen rossz a szemem, de mégis inkább hátránynak élném meg a nagy felbontást kis kijelzőn. Egyrészt azért a jelenlegi UI-k esetén bizony zavar, ha túl kicsik az elemek, de ami még fontosabb, hogy külső monitort használok a laptop mellett, ami 23 colos és 1920*1080-as felbontású, ami pixelsűrűségben közelebb áll a 15,6 col és 1366*768-hoz, mint a 15,6 col és 1920*1080. Full HD-s laptoppal ez kimondottan zavaró lenne, hiszen ugyanaz a kis kijelzőn jóval kisebb, mint a nagyon. Nyilván ha 4K-s monitort használnék, nem sokkal nagyobb méretben, akkor utóbbi probléma kiküszöbölhető lenne, de amíg az UI-k is inkább ilyen pixelsűrűségre tervezettek, addig nincs értelme feleslegesen kidobnom a pénzt ilyesmire.
-
Zirowe
nagyúr
Munkahelyen egy majdnem teljesen ilyen kinézetű business dell gépet kaptam a tavalyi merítésből dokkolóval (latitude e5440), és sajnos ez a készülékház kb hulladék kategória, szerintem üzleti gépekbe egyáltalán nem ilyen olcsójános ház kellene, főleg nem ilyen áron.
Hogy a scrollozó rész hiányáról a tapipadnál ne is beszéljek.Ezek se tűnnek sajnos jobbnak képek alapján.
Ja, és persze a kijelzők mind szériahibásak voltak, a cégnél lévő összes gépnél előjött, jöttek is cserélni őket.
-
Ispy
veterán
Nem tudom mi bajod az 5000-es szériával, nekem egy 5530 van, 2 év 2 hónapos, napi 8-12 órát dolgozok rajta (programozás, adatbázis kezelés), ha letörölgetem róla az ujjlenyomatokat, akkor olyan, mintha most vettem volna ki a dobozból, illetve nem igaz, mert az alján van egy matrica, amiről félig lekopott a felírat.
-
sb
veterán
Én is egy 14-es Latitude-ot használok, ez még egy Sandy i3, de van itt Ivy i5-ös M-es procival!! is.
Azt kell mondjam, hogy amilyen masszív, jól összerakott minőségi és használható gépek voltak, tényleg annyira kezd ilyen apróságokon elvérezni a történet.
Ami pozitívum:
- Szerintem akssiban nem gyengék a régiek. Az új 15W-osak sem lehetnek azok annyira.
- Cpu-ban az M-es i5 nagyon bika. De általános célra a régi i3 is jó.
- TN panelje szerintem a kategóriában nem rossz, 14"-ra nekem az 1366-tal sincs bajom. 2-3 éve meg pláne nem volt.DE! Halad az idő.
Amit felírtál a listából valóban van 1-2 visszalépés:
- Pl. a retesz a régi gépeken még megvan.
- A kurzor normális méretű.
És van rengeteg stagnálás:
- Az egyik a panel, ami 2-3 éve még elment, ma már - ennyi pénzért - tényleg lehetne jobbat villantani. FHD felesleges, de 1600x900 beleférne.
- Csati elrendezés valóban nem túl jó.
- mSATA hiánya szintén nem volt fájó évekkel ezelőtt, ma már ciki szerintem.Összességében - és fontos hozzátenni, mert ez a mérce: ilyen áron - szerintem elhaladt az idő. Volt egy jó konstrukció, de sehova nem lépnek előre évek alatt sem. Ma már ezekből az apróságokból kapni jobbat. Akár egy otthoni notebooknál is átlag kategóriában. Persze ez nem az otthoni kategória, de épp ezért különösen bosszantó. A minőség maradt (vagy az is kicsit csökkent, lásd műanyag fedlap, retesz, stb...) és közben a filléres apróságokban sincs semmi előrelépés.
Sőt, hw oldalon ehhez még hozzávenném a 15W-os U Haswellek elterjedésével a cpu oldali visszalépést is. Most a Broadwell talán jobb energiahatékonyságban hoz annyit, hogy a 15W U-s gép újra ugyanolyan bika lehet, mint a régi M-esek. És persze így jobb akkuidő is várható. Az egyetlen igazi fejlődés, de ezt sem a Dellnek köszönhetjük és ezt is egy visszalépés után sikerült hozni.
Szvsz. -
blueMerle
veterán
Szép meg minden, de a mai napig patent állapotban van az E4300-asom, egy kopás, karc, annyi nincs rajta, a bill cserélve volt az igaz, mert kifényesedett (20 USD), és kapott egy akksit is tavaly (25 USD) Napi szinten hordozom magammal, a 6930p-vel amin otthon dolgozok tökéletes párost alkotnak
Amíg a Windows aktuális verziói, és a nekem kellő programok vígan elfutnak rajta kizárt hogy lecseréljem (minek?). Persze ha nem lenne, kérdés nélkül a kettő cikkben szereplő laptop közül választanék.
-
Baggins86
aktív tag
Neked nyilván, nekem sem pálya az alacsony felbontás, de az idősebbek meg nem látják az ikonokat. Sajnos ez van.
Most osztottunk ki 10"-os tableteket vonalkód olvasóval. Természtesen speckó szoftver felülettel. A nénik akik használják, panaszkodnak, hogy minden pici és nem látják. Sima 1366-os felbontása van. Kérdezték, hogy mit lehet tenni. Javasoltam a szemüveget, de akkor meg csúnyán néztek. De hát most mit mondjon erre az ember?
-
vicze
félisten
Ha nem hordozod(vagy ritkán, szóval kell a laptop) akkor 5000, ha hordozod 6000, nálunk cipelve vannak sokat, még ha nem is "koszba", de azért kell a 6000.
Azért ha az ATG-t is megölik, az kemény
, akkor van még Rugged Extreme, csak abból meg csak 12-es van, meg gondolom csillagászati az ára, és olcsóbb cserélgetni.
-
.mf
veterán
Itt is annyi légy van a levesben, pedig ezek többnyire egyszerű dolgok lennének, amiket kis odafigyeléssel ki lehetne küszöbölni, egyre gyakrabban úgy érzem, hogy direkt rontják el, hogy ezzel tereljenek mindenkit a magasabb (és drágább) modellek felé...
- beépített akku
- kis akku-kapacitás
- fos billentyűzet-kiosztás, összesűrített kurzorok
- buta csatlakozó-elrendezés
- műanyag fedlap
- nincs mSATA / M.2
- nincs retesz a fedélhez
- végletes kijelzőpanel-kínálat (csak HD vagy fHD, nincs köztes 1600×900)
- gyenge minőségű panel
- 12.5"-esen nincs pöcök
- ár -
DanaL
tag
5420 asom van i5 ös procival és vígan fut rajta a 8.1 win, öröm vele dolgozni igazán megérte az árát .Viszont ha ennyire tartósak ki fogja megvenni a legújabb modelleket?
-
Gusztáv
addikt
Az a kérdés, te mit tekintesz munkának. Internet/Office/SAP/CRM-re a 5-ös széria is bőven megfelelő, nálunk az értékesítő kollégák pont erre használják. Régen ők is 64xx-et kaptak, de rájöttek az anyánál, hogy tök felesleges, mivel amikor cseréltük őket (4 év után) gyakorlatilag újszerű állapotban volt mindegyik. Most lassan a 5420-ak kerülnek lecserélésre, és azoknak sincs kutya baja. A szervizes kollégák E64xx-et használnak, most már az ATG verziót, oda meg néha még az sem elég. Náluk szokott lenni billentyű , lcd, készülékház csere. Mondjuk ők gyárakban, raktárakban, udvaron használják, a hűtőháztól kezdve a kánikuláig minden körülmény között.
-
|DavidWoody|
tag
Tenyleg fontos dolgok ezek. En lemernem : egy lo hatan , egy szarazjeges vodor tetejen , egy uranrudon ( pakson biztos kihuznak egyet a reaktorbol , ha nehezen tudjak beszerezni a ph-s tesztelok), de egyebkent erdekes lehet az is , hogy gazrezsora rakjuk , de a billentyuzet felol ipari kompresszorral fujjuk meg , vagy alagyujtunk egy kerti grillbe , felul meg locsolhatjuk folyekony nitrogennel. Ki nem szarja le mar bocs , ha fa asztalon 43 fok , uvegen meg 42,67 ? De most komolyan , ez ennyire fontos lenne? Komolyan?
-
Uzi74
senior tag
válasz
Baggins86 #15 üzenetére
Nekem az alacsony felbontás no-go volt mikor tavaly vettem gépet, respect, hogy elérhetővé tették a FullHD opciót. (előtte is FHD volt, csak 15 zollon)
Tavaly még alig volt a piacon 14-es gép, amibe felefér 16GB RAM és FHD (kb. Dell 7000 és Thinkpad T440p - az utóbbit vittem haza). -
rudi
nagyúr
Abszolút nem így van a leosztás, mert a HP-nél pl. az 1000-es gépek vékonyak, hozzájuk a Latitude 7000 és ThinkPad X1 Carbon hozható fel alternatívának, nem a T-s és Latitude 6000 széria. A Latitude 3000 meg annyira alap gép, hogy ahhoz max a ProBook 400-at lehet felhozni, a Probook 600 már egy nagyon komoly gép, Latitude 5000 szint, ezen a szinten a ThinkPad L a legszerényebb. Az EliteBook 800, ThinkPad T és Latitude 6000 szériából az előbbi kettő már nagyon elpuhult, bár tény, hogy a p-s végű ThinkPadek azért érdekesek. Szóval így fest inkább a dolog
Latitude 3000 - ThinkPad E(dge) - ProBook 400
Latitude 5000 - ThinkPad L - Probook 600
Latitude 6000 - ThinkPad T/X - EliteBook 800
Latitude 7000 - ThinkPad X1 - EliteBook 1000
Precision - ThinkPad W - ZbookNálam a vállalati feladatra megfelelőség szintje a Latitude 5000-nél és kategóriatársainál kezdődik, a Latitude 3000-at és társait öltönybe bújtatott konzumer gépnek tartom.
-
vicze
félisten
Rudi válasza alapján egy kis megfeleltetés:
(pillanatnyi állapot.)
Latitiude 3000 - ???(ebben segítséget kérek
) - ProBook 400/600
Latitiude 5000 - ThinkPad L - Elitebook 800(grrr, hogy ez ennek nevezik...)
Latitiude 6000 - ThinkPad T - Elitebook 1000
Precision - ThinkPad W - ZBookAmúgy mindent, ami a 6000-es kategória alatt van, nem nevezném munkára valónak(úgy hogy járt a kezemben a többség az évek során), de ezt csak én vagyok.
Összességében azért kijelenthető, hogy mindegyik kategória ahogy haladunk előre, egyre silányabb lesz sajnos. -
rudi
nagyúr
Semmi újat nem mondtál ezzel, csak igazából nem tudunk mit kezdeni vele. Nem fogjuk bútorlapon, üveglapon, fémlapon, ölben, párnán külön mérni a notebookok hőmérsékletét, erőforrásunk nincs rá, ilyen mérés iránti reális igény is kérdőjeles. A notebookok mindig szinte teljesen ugyanabban a környezetben (itthon, az asztal sarkán) vannak mérve, az újonnan idetévedő olvasó valószínűleg nem arra fog gondolni, hogy mi hűtőben vagy éppen szaunában mérünk, hanem arra, hogy egy normál szobai környezetben.
-
szpal17
őstag
Szerinted egy irodában milyen hőmérséklet van? 1-2 fokos eltérés persze lehet, de ez egyáltalán nem befolyásolja a laptop hőmérsékletét olyan mértékben, hogy foglalkozni kéne vele. Gondolhatod, hogy nem a server szobában vagy kint a nulla fokban fognak tesztelni...
Majd legközelebb beleírják, hogy paplanba ne takard be, mert akkor nagyon megemelkedik a hőmérséklet.
Egyébként nagyon bírom ezeket a Dell gépeket.
-
zsolt501
nagyúr
Rudi ez tévedés, hogy csak akkor kell oda írni, mert egy újonnan idetévedt illető nem fogja tudni, hogy ti milyen környezetben teszteltek.
Amúgy hőmérséklet tesztelésnél az is befolyásolja a tesztet, hogy milyen felületen van a készülék, mivel vannak olyan felületek amik elvezetik, és vannak amik ott tartják a keletkezett hőt.
Tudom ez szőrszál hasogatás, de majd tegyél egy próbát egy sima bútorlappal, és egy olyan asztallal aminek üveg vagy fém a felülete, mérhető a különbség, és nem 1-2 fokról van szó, főleg ha a készülék huzamosabb ideig egy helyben van és terhelést is kap.
Volt szerencsém pár gépet így tesztelni, és bizony nem mindegy hogy a készülék alatt lévő hő hogyan tud eltávozni, mert nem mindegy hogy az a hő eltávozik e vagy megreked az alatta lévő felületben.Ne vedd szőrszál hasogatásnak, vagy piszkálásnak amit írtam, de bizony ezek jelentősen befolyásolnak egy tesztet, főleg akkor ha hőmérsékletről van szó.
-
btudos
nagyúr
Dellnél miért hagyják le a subnotebookokról a trackpointot? Baromi jó gépek lehetnének, de a touchpad only kivitel miatt nálam minden ébredő gondolat a vásárlásról elhal ezen a ponton.
-
Gusztáv
addikt
Na igen, de gondolom a kompatibilitást a régi dokkolóval fontosabbnak érezték, mint a kinézetet. Mondjuk z fura, hogy nincs egy olyan dokkolójuk, ami már az új modelleknek megfelelően van tervezve (és nincs is tervben). Különben jó kis gépek ezek, nálunk még a 5440-es széria van, a design is sokkal jobb, mint a 30-asok béna kerekded formája.
-
rudi
nagyúr
Rosszul gondoltad. A Latitude a ThinkPadhez hasonlóan több szintes, korábban kettő volt mint a ThinkPadek (L és T), most már három (és fél) szintjük van: Latitude 3000, 5000 és 6000 (a fél meg a vékony 7000), ahogyan a HP-nél ProBook, 400, 600, Elitebook 800, 1000. A Vostro viszont kihalt, lényegében az volt a legalsó vállalati széria, aminek a helyét a Latitude 3000 vette át.
-
Baggins86
aktív tag
Kívülről meg nem mondanám, hogy 5X40 vagy 5X50-es széria
Szerintem nagyon jól tette a Dell, hogy hagyta az 1366*768-as felbontást. Rengeteg olyat látok nap, mint nap, hogy Mancikának ott az 1366-os felbontású 5440 vagy 5540, kisír magának mellé egy P2414H-t, majd beüzemeléskor közli, hogy jaaaj én nem látom ez oolyan pici. És hiába húzom fel neki 125 vagy 150%-ra, mert úgyis van olyan program, ami nem kezeli le jól. Pl. az SAP tojt rá, így mehetett rá az 1366-os felbontás. De tudok olyat is mesélni, hogy szintén 5440, 4-en ülnek a szobában és a csóka csak azért kért 1600-as panelre upgradet, mert amúgy mindenkinek akkora van a szobában és a kollégái basztatták vele, hogy az 1333-asnak milyen ronda a képe. Aztán ment a szemüveggel 5cm-ről nézi a monitort...
-
JoeYi
őstag
mindkettőnek jól kitolták a hátsó részhez a dokkoló csatlakozót, ezek is olyan szépen lefognak lógni a dokkolóról mint az e7440 széria
-
Köszi a tesztet!
Nem is tudtam, hogy az 5-ös szériából is kihozott a DELL 12,5"-os gépet. Nagyon bejövős a kicsike, sima TN panellel, HD Graphics 5500-zal, és egy nagyobb akkuval álmaim subnotija lenne (gondolom lehet hozzá venni nagyobb aksit).
A WWAN kártya helyére meg alapból M.2-es SSD-t pattintanék, stick-ről mehet a 3G, ha annyira fontos. Csak azt sajnálom, hogy az expresscard foglalat lemaradt róla...
-
szabage
tag
"ajálott"
-
zsolt501
nagyúr
Ezeknél a teszteknél sajnos sokszor kimarad az a rész, mikor hőmérsékletet tesztelnek a helyiség hőmérséklete, mivel nagyban befolyásolja a laptop hőmérsékletét hogy azt milyen környezeti hőmérsékleten használják.
Tessék már megszokni azt hogy ez nem maradhat ki egy tesztből.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Nálunk járt egy 12,5 és egy 14 hüvelykes, 5000-es szériájú, főleg irodai használatra tervezett laptop.
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple MacBook
- E-roller topik
- BestBuy ruhás topik
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- KIVÉTELES áron eladó HP ZBOOK STUDIO 15 G7 WORKSTATION! 7-10850H/32GB/256 SSD/NVIDIA T2000 4GB/GARI
- Üzletből, gyártói garanciával, bontatlan dobozában, Macbook Pro Retina 14" 2022, M2 Space gray
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- OH Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Lenovo IdeaPad 5 15-IIL05 i3-1005G1 10.Gen,8GB DDR4-3200MHZ,FullHD IPS,
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Már 25 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés.Gamer szék noblechairs EPIC Mercedes-AMG Petronas
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z590-E Gaming Wifi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Asus X670E-F R9 7950X 32GB DDR5 2TB SSD RTX 4080 16GB GDDR6X Asus ROG Strix GX601 1000W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest