Új hozzászólás Aktív témák
-
csuha
tag
Én már inkább egy 7990-re lennék kiváncsi....
-
ggg666
őstag
Hát most én is erősen gondolkozom, hogy lecseréljem a GIGABYTE ATi Radeon HD6950 2Gb-es kártyámat egy jobbra, de hátha jönnek hamarosan a hd7990-es kártyák és lenyomnák a többinek az árát kicsit.
-
7600 GS
addikt
Jó cikk, de én ennyit nem adnék egy kártyáért. Nekem bőven elég az 1 mag is.
Apropó, az Asus DCII szériája a Ligthning-hez képest mennyire komoly tuningkártya? (Mint DCII tulaj kérdem)
Marci
-
Oliverda
titán
válasz
--HARDCORE-- #134 üzenetére
4 DisplayPort?
-
--HARDCORE--
senior tag
"a Lightning kártyák minden hájjal megkent VGA-knak számítanak, azaz a gyártó oldaláról szó sincs spórolásról"
Singe Link DVI ?
-
blackydan
senior tag
Jó karikat csinál a VTX, ennyiért igencsak megéri
-
aram01
nagyúr
igaz én is csak addig látom amíg be nem rakom,csak nem ébreszt vágyat az emberben külsőre hogy ez kell
-
XharX
aktív tag
válasz
WongFeiHong #126 üzenetére
Én nem arra értettem, persze olyan szempontból tényleg nem nagy a difi, főleg úgy, hogy gyári hűtős tuningnál ugyan azt az órajelet hozták is.
(#125) aram01: Hát kinézetre szerintem se valami biztató, de hát nem ez az elsődleges szempont. Főleg, nálam mivel a házam oldalán lévő kis plexin keresztül csak a nyák látszana.
-
aram01
nagyúr
válasz
WongFeiHong #122 üzenetére
Igy már más a leányzó fekvése
XharX,Apone33: kinézetre elég gagyinak tűnik(számomra) persze azért jó lenne
-
aram01
nagyúr
VTX csak nekem tűnik halványnak hűtés szempontjából? vagy csak a misi nyomja el?
-
Oliverda
titán
Srácok!
Javaslom, hogy zárjuk le a nem szorosan ide kapcsolódó témákat, és beszélgessünk a két tesztelt kártyáról!
Köszi!
-
kromatika
veterán
nagyon komoly kártya,köszi a tesztet.
-
raziel01
veterán
Én már csak röhögök ezeken a kártyákon. Fél milliót elkölt az ember gépre aztán nincs is mivel jásztani rajta.
-
Lezli25
tag
Mennyibe fog kerülni a 7970 Lighting?
-
Lezli25
tag
válasz
WongFeiHong #101 üzenetére
Na kiírtam hogy "dicsekedjek" vele
-
Lezli25
tag
válasz
WongFeiHong #101 üzenetére
Nem akarok én dicsekedni vele! Nekem elég az hogy megvan, és nincs akadály előtte!!
-
WongFeiHong
senior tag
válasz
Ł-IceRocK-Ł #86 üzenetére
Volt vtx 6870x2-m és most ez a 7970. Egyik karival se volt gondom soha hűtés vagy bármi téren. Olcsók!
-
Logen88
aktív tag
A Lightning gyönyörű.
Nagyon durva kártyák ezek ezek.
(Na és persze megfizethetetlen is számomra.
)
Köszi a tesztet. -
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Sokan szidják a VTX-et, szerintem nem olyan rosszak azért.
-
XharX
aktív tag
Oké, hogy eddig nem tudunk kb semmit, és a tendenciát nézve se várható valami hű de nagy, de amíg nincs kint semmi se, addig kérlek szépen hagy már fel a HD8xxx-el való ész osztásról. No meg mások igényeit nem is ismered...
A VTX megoldása ilyen ár mellett eléggé tetszetős.
-
Devid_81
félisten
Gpu Reactor, Military...hamarosan ontudatra ebrednek ezek
De amugy remek cucc, csak megfizethetetlen. -
kiszi07
senior tag
Brutál kari, jó teszt
-
Diablo18
senior tag
válasz
ViiiiktorOC #81 üzenetére
hát az tény elég pöpec
megoldották a hűtést rendesen
-
ViiiiktorOC
senior tag
Ez az MSI nagyon össze van rakva!
-
MZperX75
addikt
Ennyivel erősebb lenne szinte azonos órajelen a GTX-nél 7970 lihting,??
Az szép(persze van ott terhelve némi fogyasztástöbblet is,) ;)
Persze ebben a kategóriában nem nagyon látom értelmét fogyasztáson lovagolni,de azért megemlítésre méltatom.
Jó cikk,jó kártya kipróbálnék egyett,csak sajna Benq 24" 1080p monitoron nem nagyon tudnám megakasztani,ide elég 7850-7870-es is.(mellékesen egy HD7770-en gondolkozom ,tetszik az idle fogyasztása,főleg kikapcsolt monitornál.
-
mghltm
addikt
termeszetesen en sem arra gondoltam, hogy adjunk neki 2 voltot es ami a csovon kifer lesz ami lesz. inkabb biztonsagos korlatok kozott gondoltam a dolgot, ahol meg a szakik szerint sem lehet kart tenni a kartyaban, mert belefer a tureshatarba. ( elvegre ez a celja ennek a kiemelkedo kartya megalkotasanak ) mar egy onkentes akadna is
-
buherton
őstag
válasz
atti_2010 #68 üzenetére
Ha egy átlagos kártyán nincs normálisan megcsinálva a táp szűrés, akkor ott ette meg a fene. Ha csak azért nincs megcsinálva jól, mert hogy itt ezt pluszként hozzák ki, akkor az szemétség. De még nagyobb szemétség, ha a kondik össz kapacitása változatlan, ezeket pedig csak átcsoportosították máshonnan. Utolsó a leggerinctelenebb, és én erre tippelek.
(#69) radi8tor1: 0402-es SMD-t is be lehet forrasztani, ami 1,6 mm hosszú és 0,8 mm széles. Sőt ezt is be tudom, ha a NYÁK alatta jó minőségű.
(#75) radi8tor1: a kondi azért egy picit összetettebb, mint ahogy felvázolod. Mert áramstabilitást csak közvetve végez, ami a feszültség stabilizálásból adódik (felharmonikusok DC-vé alakítja, röviden és tömören).
-
albert8
veterán
Szép nagy darabok. Azt megkérdezhetem mi van az MSI feliratos kis takaró alatt? az a kis lapocska?
-
Lezli25
tag
Nincsen tesztem természetesen,de marhára egyszerű a dolog csak visszakell nézni 1000 tesztet az 5-ös, 6os 7-es száriákból és ellehet dönteni hogy mit mire éri meg leváltani.
Azért mert 1 kártya 15W-al kevesebbet fogyaszt és 3 FPS el többet tud nem nagyon éri meg cserélni szerintem. -
buherton
őstag
"A gyártó állítása szerint a GPU mögött meghúzódó kis kiegészítő tovább csökkenti az áramellátással járó zajt, és növeli a tuning melletti stabilitást."
Így kell kétszer eladni valamit. Ugyanis azok sima 470 uF-os tantál kondik semmi mást. Kondi meg alalpból van.
-
Macka
veterán
Ezeknek a kártyáknak a fényében érthetetlen,hogy miért kellett kiadni a Ghz Editiont???
-
atti_2010
nagyúr
Elköveted azt a hibát amit közülünk már sokan elkövettek, saját igényeidet másokra szabod, az elkövetkező generációról nagyjából igazat mondasz de mivel nem ismerjük a paramétereit érhetnek meglepik és egy jó pár embernek megérheti cserélni 7xxx -ről 8xxx -re, volt már ilyenre példa a 3xxx-4xxx VGA-k esetében.
-
Dagidög
senior tag
Köszönjük a jó tanácsot. Esetleg mutatnál pár tesztet a 8xxx szériáról? Érdekelnének azok a minimális különbségek. Persze a tendencia igazol, de - van egy olyan érzésem, hogy - ez merő feltételezés.
Hírhez: Nekem az tűnt fel, hogy az új generációs kártyák (Nvidia oldalon is) mekkorát ugrottak memóriasebesség terén. Ez új memóriavezérlőnek + minőségibb chipeknek tudható be?
(#62) WongFeiHong: Szerintem éppen ezt akarja hirdetni.
-
Lezli25
tag
Sorry,csak nagyon bele éltem magam...
Amúgy le a kalappal az AMD videókártyái előtt mert nagyon komolyak,minden téren. -
Lezli25
tag
A másik pedig hogy aki megvesz 1 hd 7970x2 öt annak nem kell cserélnie majd 1 pár évig mert mindent fullon kifog hajtani. Vagy cf be köt 2-őt majd. Úgyhogy a 8as széria nem nagyon fog menni annak aki a 79xx be tervez most.
-
aram01
nagyúr
MSI nagyon kitett magáért
-
Angel1981
veterán
MSI Lightning rulez!
A hűtése hangján viszont meg vagyok lepve, a 6970 Lightning hűtése az egyik, ha nem a leghalkabb volt mind közül. -
Lezli25
tag
Figyi srácok!
Aki megvesz egy 7970 Lightingot vagy egy 7970x2-öt feleslegesen vesz majd 8xxx szériás kártyát,mert nem lesz számottevő különbség.
Én még csak most váltottam a 2db 5870 es cf ről gtx 690-re mert itt érződik, az hogy megérte lecserélni. 6-os szériás Atit nem is vettem soha mert értelme nem lett volna.
Butaság ugrálni szériánként, mert ha komolyan aláveti magát az ember az összevetéseknek rájön, hogy kevés plusz teljesítményt kap és sokat kell réfizetni.Pl egy db hd5870et nem adtam volna egy hd6970ért sem mert jelentősen nagy különbség nem lett volna.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Az lehet nem is fog. De PowerColor már csinált 7970x2-t.
-
imibogyo
veterán
Ha valaki azon töri a fejét, hogy mit vegyen nekem karácsonyra, az ne tegye. Én egy VTX 7970-el nagyon boldog leszek. Problem solved...
-
Jó cikk,kösz.
Gyönyörű ez a kari!!!
Nem is rossz ez a lájtos hűtés.Bár az tény,hogy oda vannak az ajándék lemezek/játékok. -
törölt tag
Már nem azért, de vicc, hogy nincs rajta HDMI csatlakozó. Nekem egy drága HDMI kábel csatlakozik a plazmámra és kizárt hogy átalakítót használjak vagy kábelt cseréljek. Mivel nem az én árkategóriám, így csak megjegyeztem, nem panaszkodom.
A cikk viszont jó.
-
echterion
nagyúr
Az MSI-nek brutál feszültségszabályzója van.
Vajon a gyakrorlatban is jelent annyit, mint amit elméletben tud?
-
04ahgy
nagyúr
válasz
LackoMester #29 üzenetére
Szerintem úgy értette, hogy a GTX 680 jobban teljesített (ott ahol neki ez fontos) a HD 7970 ellenében, és ezért, minek aprózzuk el a dolgokat alapon vett egy GTX 690-t.
HGyu
-
Lezli25
tag
Jó teszt lett Oliverda! Én is megfogdosnám szívesen a Lightingot
De hála Istennek jól döntöttem a GTX 690 mellett,mert a legtöbb helyen jobb FPS számot adott a GTX680. -
_csocso_
senior tag
Nekem is tetszik a VTX, főleg az ára miatt.
-
LackoMester
addikt
válasz
WongFeiHong #22 üzenetére
Elhiszem, h. halk meg minden, használd egészséggel,
de ha választanom kéne egyértelmű, Lightning.
-
WongFeiHong
senior tag
válasz
LackoMester #20 üzenetére
A vtx 7970 tényleg halk és jól hűtenek a ventik. Tesztekben meg majdnem beéri a 680-at is már. Nem bántam meg hogy őt választottam.
-
Agyzuzo
addikt
Nem azzal van bajom, hogy nem adnak, hanem hogy baromira logikáltan, hogyha az emberek 90%-a HDMI-n használja a kártyáját, miért nem lehet rárakni egyet alapból? Miért kell átalakítóra kényszeríteni a felhasználót? +1 hibalehetőség... Az 560-asomból is kilóg egy 7 centis mini-HDMI-HDMI átalakító, egy légy rászáll és kb. kitörik az egész a foglalatból.
-
LackoMester
addikt
Bturtális kártya lett a 7970 Lightning, befogadnám.
köszi a tesztet
szerk. 1 betű lemaradt -
Apone33
őstag
Az msi fasza lett, de a vtx3d annyira nem tetszik. (hűtése)
-
afterwhite09
tag
A megfizethető áru, 7850/7870 ről lesz valamikor rittyentve valami tesztecske ?
-
Diablo18
senior tag
vtx3d egyre jobb
-
04ahgy
nagyúr
A teszt nagyon frankó, azonban egy kis apróság: A CHL8228 összesen 8 fázist kezel, a kártya hátoldaláról készített fényképen jól kivehető, hogy összesen 7 driver IC található, valamint a tekercsek áramérzékelése is kettesével történik (összesen hét párban). Az bizony jobb helyeken nem több, mint 7 fázis, nem mintha ez a kártya értékéből levonna, mert bőven elegendő az is. A referencián a GPU csak öt fázist kapott. Később egyébként írjátok is, hogy a VTX kártyája 7 fázisos (6 GPU - 1 RAM), és ugyanúgy a CHL8228 kezeli.
A maradék két fázis meg a VRAM áramát adja, a referencia egy fázisával szemben, habár nem vagyok biztos benne, hogy az két külön fázis, de előlegezzük meg a bizalmat. (Nem volt még alkalmam szétszedni HD 7970 Lightninget.)
(#2) Agyzuzo: Adnak (elvileg) hozzá mini-DP ---> HDMI átalakítót, ha jól tudom, a referenciához nekem adtak. A cikk a VTX esetén írja is, de az MSI esetén nem, amit furcsállok.
Közben megnéztem: DVI ---> HDMI átalakítót adnak hozzá: [link], ha lejjebb görgetsz, láthatod.HGyu
-
csucsbicep
nagyúr
Bejövős ez a VTX.
-
mghltm
addikt
a lightning-nak bun volt nem adni egy kis vizet/nitrogent, mert nelkule csak annyit mutat magabol, mint amennyit a mezei vtx3d is tud ( es ez inkabb az amd erdeme, nem a gyartoke ). erdekessegnek jo a teszt, de nekem hianyerzetem van az extrem tuning nelkul. a vtx3d jo vetelnek tunik: halk, huvos, jol tuningolhato es "olcso"
-
Hmmm reggeli finomság
-
Madn!ght
addikt
Alapból lehet lehagyják, de pl vannak "edition" verziók a karikból, melyhez kifejezetten a reklámozott játékot mellékelik. (pl GTX 570 Battlefield 3 Edition, pirosaknál pl: 6950 BF3 edition)
-
lujó55
addikt
szép ez a piros hűtőkeret a VTX-en
-
gekkoXT
senior tag
Ismét látom, hogy elmúlt az a világ, amikor a kártyákhoz ajándék szoftvert adnak.
Én annó a középkategóriás Sapphire hd2600 xt ultimate kártyámhoz Half Life 2 Black Box edition, Portal 1, Team Fortress 2, és Day of Defeat: Source pakkot kaptam Steam-ről.
Már nem ilyen gálánsak a gyártók, vagy miért van ez a fukarság?
-
Madn!ght
addikt
Nem semmi kártyák. Azért a lightning hűtése egész korrekt, ha 2000 rpm körül 65 fok alatt tudja a karit tartani.
-
Agyzuzo
addikt
Brutál kártya. De nem értem, miért kell lespórolni a rendes HDMI csatit ezekről. Már az is idegesítő, hogy az 560Ti-men is csak egy mini-HDMI van és nem lehet megúszni az átalakítót. Szinte 90% hogy az átlag user úgyis vmi HDMI-s kijelzőt bök rá, akkor miért kell hogy kilógjon a VGA-m seggéből egy nagy bumszli átalakító? Hogy legyen minek letörnie?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Házimozi haladó szinten
- Milyen notebookot vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Fúziós energiát vásárol a Google
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- Mini-ITX
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Megújult a PROHARDVER!
- További aktív témák...
- ASUS RTX 3070 8GB GDDR6 ROG STRIX Eladó!
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- Inno3D GeForce iChill X4 RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- EVGA RTX 2070 XC GAMING 8GB GDDR6 Videokártya!
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 Ti OC 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest