Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
troviko
senior tag
Tök "jó", hogy ilyen szarokat kell venni, miután a legtöbb PC házon már nincs elől drive bay...
https://www.oldtech.hu/
-
Novver
senior tag
válasz Cyberboy42 #1 üzenetére
Akkor máris szimpatikus lenne számomra. Mondjuk így is az
Life is a game... The game is my life!
-
menpee
aktív tag
Kérdezted a méretet, megadtam a becslésem és írtam mellé egy viszonyítást.
Még csak le sem álltam ekézni a cuccot. Nekem az nem világos, hogy neked mi a nem világos. Tőlem szekrény méretű microSD olvasó is lehetne, nem én vagyok a célközönség, mert túl drága, innentől pedig nem nagyon gondoltam tovább a dolgot.,,Piracy is almost always a service problem and not a pricing problem." - Gabe Newell
-
Healbacsi
őstag
Koszi.
De a ket eszkoznek mi koze egymashoz?.. Az asztali gepem mindennel egyutt kb 25 kilo (egy HAF32-es hazban van minden). Egy laptop ami hasonlo teljesitmenyre kepes kijon akar max 3 kilobol.
A Vodafone kabelmodemem kb 50x170x230 .. Es csak arra kepes, hogy a hazba behozott kabelrol kabeles net ill. tv elerest, telefont es wifi-t biztosit. Az se szamitogep, es nagyobb mint az alatalad emlitett Mini.
Szerk: A Mini gep kulso tapforrasrol mukodik, meg ha az meg ha csak egy egyszeru adapter is, annak meretet szamoljatok hozza a kulso mereteihez, mert anelkul nem kepes mukodni.A kabelmodemet nevezhetjuk kompakt megoldasnak, mivel viszonylag kicsi es tudja azt mit tudnia kell. A Mini gep is kompakt, mert kicsi es tudja azt ami tudnia kell. A cikkben emlitett eszkoz szinten.
Akkor mi is a gond?
Meg mindig nem vilagos szamomra.
Eddig meg mindig csak Macika volt kepes a helyen kezelni a cikkben foglaltakat.
[ Szerkesztve ]
-
menpee
aktív tag
A tápkábel csatlakozójából visszafejtve (22mm) ~106x150x160-170mm-nek mérem egy gyors photoshop után. Ami kb. 2,5-2,7 liter térfogat. Nagyjából kétszer akkora, mint az új Minisforum HM80, ami egy komplett gép.
[ Szerkesztve ]
,,Piracy is almost always a service problem and not a pricing problem." - Gabe Newell
-
Healbacsi
őstag
válasz Cyberboy42 #1 üzenetére
Miert is kellene egy belso pcie csatlakozasi lehetoseg egy ilyen eszkozhoz?
Kulso ssd/hdd usb-n keresztul kommunikal - pipa
Telefon/kamera/fenykepezokep memoriakartya csatlakozasi lehetoseg - pipaEgy belso ssd-nek csak a csatlakozo merete, illetve a feluleti merete szabvany, vertikalisan akarmekkora lehet, lasd a hutobordaval ellatott peldanyok (ezek sulya igen nagy). Az keszulekbebe oldalrol (elolrol) lehet behelyezni az eszkozoket, igy egy altalad kifogasolt ssd logna a levegoben, vagy eppen a tetejere is tegyenek egy csatlakozot mint a hdd dokkoloknal?
Szerk: Most nezem, hogy lehet kapni pcie - usb atalakitot, szoval "1 modullal" (ami nem tartozeka az eszkoznek) megis csatlakoztathato.
Ahogy Macika is irja, ezen eszkoz lenyege, hogy az adathordozo eszkozoknek ad egy kompakt format.
A sok sok memoria kartyakhoz persze lehet kapni pici usb atalakitokat, amiket siman el is hagyhat vki a merete okan. Ez egy kompakt megoldas, a display port gondolom arra kellhet, hogy a tarolt media anyagba bele lehessen tekinteni.
Egy picit tenyleg draganak tunik, de igenyes kialakitas, siman lesz piaca.
[ Szerkesztve ]
-
.mf
veterán
Az AIO kártyaolvasókban ált. csak a legelterjedtebb SD, CF van, az egzotikusabb CFe, XQD, RED CineMag nem.
Én annyiban lennék célközönség, hogy a fő gépem XQD / CFe B kártyás, de hülye lennék egy teljes dokkolót venni csilliárdokért, amikor csak a kártyaolvasó kell (vagy annyi se: wifin vagy kábelen is fel tudom másolni a gépre a képeket, kártyaolvasót csak akkor nem tudom megkerülni, ha fw-t kéne frissíteni a gépen). Ha lenne benne egy SSD és egy gombnyomásra instant-backupolná a kártya tartalmát szgép nélkül is, annak még látnám értelmét, de ennek így nem.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
moleculez
veterán
És akkor ez most miért jobb mint egy igényesebb AIO TB3 kártyaolvasó <40€-ért Ja, hogy vegyem meg egyenként meg modulonként, lassan a könyvet meg fejezetenként
#1 kapna egy pcie slotot aztán azt dugsz rá amit akarsz, de nem...
[ Szerkesztve ]
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
M@cika
őstag
Ennek sem vagyok a célközönsége, miután kártyán semmit nem hurcolászok. Ha bármit mégis fizikailag viszek ( a telefonon kívül), akkor az pendrive, a többi meg a felhőből elérhető, ha van net.
Nasit a kis fehér medvének!
-
Cyberboy42
senior tag
Akkor már lehetne rajta egy rés ahova modjuk egy sima ssd-t is be lehetne pattintani, vagy akár egy nvme ssd-t.
...A teknős ezután pszichoanalitikusként kezeli az identitászavaros krokodilt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest