Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Gaming notebook topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple asztali gépek
- Milyen TV-t vegyek?
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
Megvan az a hátsó gondolatom, hogy a CF/SD/XD/stb kártyák+pendriveok általánosságban kevesebbszer írhatók a merevlemeznek szánt SSD-knél. Sajna nincs CF kéznél (ha lenne, sem biztos, hogy egy 16gigás CF-karit rögtön ki akarnék nyírni pagefile-lal), meglátjuk majd a teszteket.
Én 5év élettartammal már megelégednék, annyi idő alatt úgyis elértéktelenedik. (=annyi értéke lenne, mint ma 1db 40 gigás wincsinek, azaz levélnehezéknek nagy, rendeltetésszetinti használathoz kevés) Ha adnak 5év garit rájuk, akkor okés.
ITT pl 3-5év garival (és persze csilivili specifikációkkal) árulják az Mtron cuccokat. sztem ha tudnák, hogy 3évnyi pagefile-os gyilkolás után meghalnak, akkor kevesebb garival árulnák őket... Ja, és az áruk is kezd lassan csökkenni. (a 16 gigás alapverzió 400$)
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
liksoft
nagyúr
válasz t72killer #19 üzenetére
Nagyon jó lenne, ha már a 2:1 arányt elérték volna. [link] De egy próbát megérne. Van hozzá átalakító (szerk), és egy jó CF kártyával megnézhetnéd, hátha tudnád cáfolni az élettartamra vonatkozó becslésem.
[ Szerkesztve ]
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
t72killer
titán
válasz Dr. Akula #17 üzenetére
A HDD-t is véges alkalommal lehet újraírni, csak ez a véges szám a mostani HDD-k és SSD-k esetén a HDD-k javára szól, legalább 100-1000xes szorzóval, ami azt jelenti, hogy olyan HDD-t gyakorlatilag nem látunk, ami a média meghibásodása miatt halt meg, szinte mindig a mechanika/elektronika a ludas. (az viszont sajna elég gyakran).
Sztem ha a HDD-k mechanikai hibáit összehasonlítjuk az SSD-k hibáival, akkor most kb
2:1hez lehet az átlag élettartam, de pár év múlva simán megfordulhat a verseny.30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
marcee
addikt
válasz Dr. Akula #17 üzenetére
Mintha ez a HDD-kkel és éppen így lenne, nem? Nekem legalábbis van néhány kelllemetlen tapasztalatom, amikor egyik pillantról a másikra is képes volt meghalni egy vinyó. Értem amúgy, hogy mire gondolsz, de azt hiszem mire elterjed, addigra jelentősen megnövelik a flashmemórák élettartamát és gondolom kapnak valami elektronikát ami a figyeli a cellák állapotát. (olya ugye már most is tud, hogy kb azonosan terheli az egyes blokkkokat)
\m/
-
t72killer
titán
Kíváncsi vagyok, mikor jönnek az 500gigás mobilwinyók. Tavaly ilyenkor 160GB-nál tartottunk, (nem pont 1 éve, hanem 16 hónapja), ill a 100GB-osat 2004 végén (=3éve) jelentették be. Ebből arra következtetek, hogy évente kb másfélszereződik a kapacitás, azaz jövő karira sacc/kb lesz 500-as vinyó . reméljük
-
polip
addikt
válasz janpotocki #12 üzenetére
ne haragudj, nem gondolnám ,hogy bármi hátrányotok származna ebből
de az olvasóknak mindenképp hasznos, ha több forrásból tájékozódnak, kiegészítve az információkat...
de elnézést, ámbátor amit belinkeltem, nem láttam nálatok
ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus - JellyBean
-
zpita
csendes tag
Na szal mindenki maradjon a HDD-nél amíg nem jön ki egy olyan SSD aminek optimális az élettartama.
Két informatikus beszélget: Megismertem egy jó csajt! Tényleg? ja. Felvittem a lakásomra..Tényleg és mi volt? Leültettem a laptopom mellé. Tényleg vettél laptopot? Milyen processzor van benne?
-
t72killer
titán
Nem semmi. Mindezt az itt bejelentett (szintén samu) sebességgel ötvözve kiírtják a hagyományos winyókat. Persze csak akkor, ha a fajlagos áruk is lecsökken a HDD-k árának max 1.5-2xeresére, amire sajna várnunk kell még
[ Szerkesztve ]
-
polip
addikt
felraktam én is hírnek tegnap a laptopkalauzra...bár hírértéke sok nincs..
ennek annál inkább: [link]
[ Szerkesztve ]
ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus - JellyBean
-
t72killer
titán
Igen, az új, nagy 5400rpm-es notiwinyók simán hozzák a régi 7200-asok sebességét, az új 7200-asoknak meg nincs szégyellnivalójuk az asztaliakkal szemben sem.
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
ezzel együtt gondolom majd megjelennek a 160gigás 1tányéros notivinyók amik jóval gyorsabbak lesznek mint egy 80giga/tányéros
nekem a notiban WD 80gigás van 1tányérral és már ez is elég gyors
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
zpita
csendes tag
Üdv. Igaz hogy az SSD gyorsabb mint a HDD de viszont rövidebb az élettartama.
Nem azt mondom hogy mindegyik hamar elcsesződik mert gyártótól is függ, hanem azt hogy az élettartama sokkal rövidebb. De ha mégis leváltja az SSD a HDD-t akkor meglátjuk.Két informatikus beszélget: Megismertem egy jó csajt! Tényleg? ja. Felvittem a lakásomra..Tényleg és mi volt? Leültettem a laptopom mellé. Tényleg vettél laptopot? Milyen processzor van benne?
-
t72killer
titán
Örvendetes, bár mobilszegmensben sztem nagyon hamar ki fogják szorítani az SSD-k a HDD-ket. Sacc/kb a következő másfél év még a HDD-ké lesz, de sztem utána már a gyors+1re nagyobb SSD-ké lesz a piac.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Politika
- Háztartási gépek
- Sakk topic
- Gaming notebook topik
- PlayStation 5
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 99.000.-
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Sandisk Extreme Pro microSDXC kártya 256GB
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest