Hirdetés
- Petabájtos SSD-ről ábrándozik a SanDisk
- Apple asztali gépek
- Apple MacBook
- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
Megvan az a hátsó gondolatom, hogy a CF/SD/XD/stb kártyák+pendriveok általánosságban kevesebbszer írhatók a merevlemeznek szánt SSD-knél. Sajna nincs CF kéznél (ha lenne, sem biztos, hogy egy 16gigás CF-karit rögtön ki akarnék nyírni pagefile-lal
), meglátjuk majd a teszteket.
Én 5év élettartammal már megelégednék, annyi idő alatt úgyis elértéktelenedik. (=annyi értéke lenne, mint ma 1db 40 gigás wincsinek, azaz levélnehezéknek nagy, rendeltetésszetinti használathoz kevés) Ha adnak 5év garit rájuk, akkor okés.
ITT pl 3-5év garival (és persze csilivili specifikációkkal) árulják az Mtron cuccokat. sztem ha tudnák, hogy 3évnyi pagefile-os gyilkolás után meghalnak, akkor kevesebb garival árulnák őket... Ja, és az áruk is kezd lassan csökkenni. (a 16 gigás alapverzió 400$)
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz
Dr. Akula #17 üzenetére
A HDD-t is véges alkalommal lehet újraírni, csak ez a véges szám a mostani HDD-k és SSD-k esetén a HDD-k javára szól, legalább 100-1000xes szorzóval, ami azt jelenti, hogy olyan HDD-t gyakorlatilag nem látunk, ami a média meghibásodása miatt halt meg, szinte mindig a mechanika/elektronika a ludas. (az viszont sajna elég gyakran).
Sztem ha a HDD-k mechanikai hibáit összehasonlítjuk az SSD-k hibáival, akkor most kb
2:1hez lehet az átlag élettartam, de pár év múlva simán megfordulhat a verseny. -
marcee
addikt
válasz
Dr. Akula #17 üzenetére
Mintha ez a HDD-kkel és éppen így lenne, nem? Nekem legalábbis van néhány kelllemetlen tapasztalatom, amikor egyik pillantról a másikra is képes volt meghalni egy vinyó. Értem amúgy, hogy mire gondolsz, de azt hiszem mire elterjed, addigra jelentősen megnövelik a flashmemórák élettartamát és gondolom kapnak valami elektronikát ami a figyeli a cellák állapotát. (olya ugye már most is tud, hogy kb azonosan terheli az egyes blokkkokat)
-
t72killer
titán
Kíváncsi vagyok, mikor jönnek az 500gigás mobilwinyók. Tavaly ilyenkor 160GB-nál tartottunk, (nem pont 1 éve, hanem 16 hónapja), ill a 100GB-osat 2004 végén (=3éve) jelentették be. Ebből arra következtetek, hogy évente kb másfélszereződik a kapacitás, azaz jövő karira sacc/kb lesz 500-as vinyó
. reméljük
-
polip
addikt
válasz
janpotocki #12 üzenetére
ne haragudj, nem gondolnám ,hogy bármi hátrányotok származna ebből
de az olvasóknak mindenképp hasznos, ha több forrásból tájékozódnak, kiegészítve az információkat...
de elnézést, ámbátor amit belinkeltem, nem láttam nálatok
-
zpita
csendes tag
Na szal mindenki maradjon a HDD-nél amíg nem jön ki egy olyan SSD aminek optimális az élettartama.
-
t72killer
titán
Nem semmi. Mindezt az itt bejelentett (szintén samu) sebességgel ötvözve kiírtják a hagyományos winyókat. Persze csak akkor, ha a fajlagos áruk is lecsökken a HDD-k árának max 1.5-2xeresére, amire sajna várnunk kell még
[ Szerkesztve ]
-
polip
addikt
felraktam én is hírnek tegnap a laptopkalauzra...bár hírértéke sok nincs..
ennek annál inkább: [link]
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Igen, az új, nagy 5400rpm-es notiwinyók simán hozzák a régi 7200-asok sebességét, az új 7200-asoknak meg nincs szégyellnivalójuk az asztaliakkal szemben sem.
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
ezzel együtt gondolom majd megjelennek a 160gigás 1tányéros notivinyók amik jóval gyorsabbak lesznek mint egy 80giga/tányéros
nekem a notiban WD 80gigás van 1tányérral és már ez is elég gyors
-
zpita
csendes tag
Üdv. Igaz hogy az SSD gyorsabb mint a HDD de viszont rövidebb az élettartama.
Nem azt mondom hogy mindegyik hamar elcsesződik mert gyártótól is függ, hanem azt hogy az élettartama sokkal rövidebb. De ha mégis leváltja az SSD a HDD-t akkor meglátjuk. -
t72killer
titán
Örvendetes, bár mobilszegmensben sztem nagyon hamar ki fogják szorítani az SSD-k a HDD-ket. Sacc/kb a következő másfél év még a HDD-ké lesz, de sztem utána már a gyors+1re nagyobb SSD-ké lesz a piac.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A Toshiba után a Western Digital is piacra dobja rekorder 2,5 colos winchesterét.
- Petabájtos SSD-ről ábrándozik a SanDisk
- Nők, nőügyek (18+)
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Windows 10
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Minden ami hőszivattyú
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...