Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoli0726
aktív tag
"i7től szerintem a valós használatban sohasem lesz gyorsabb a Kaveri APUk bármelyike."
A személyes stílus erre vonatkozott.
A kaveri apu nagyobb számítási teljesítménnyel rendelkezik mint a leggyorsabb i7, ezt a programozó vagy kihasználja vagy nem, de ez már az ő sara.
Pont ez a hozzáállás ment anno a munkahelyemen. Sokrészecskés szimulációnál egy lépés tette ki a futási idő 95%-át. Futott is vagy 3 napig corei7 extreme-en. Én meg gondoltam egyet, és megírtam a függvényt opencl-ben, és a kis laptopomon elindítottam, láss csodát, 3 óra alatt megcsinálta. Ekkor mondta mindenki azt, hogy hoppá! Mégiscsak megérné kiszakadni a 10 éves programozási módszerek alól és valami újat tanulni.
Ezért érdemes akkor dobálózni az ilyesmivel, ha már kipróbálta valaki.
Nyilván mint minden, ez sem mindig jön be. Egyrészt vannak olyan esetek, amikor nem érdemes vele foglalkozni, pl word, total commander, nagyjából mindegy min fut, nem kell várakozni. Sok számolást igénylő dolgoknál viszont már fontosak ezek a dolgok, persze előfordul, hogy nem lehet párhuzamosításhoz nyúlni, de ilyenkor a készítők ezt már jól átgondolják, illetve a játék, ahol kritikus, hogy a képkocka időben a képernyőre kerüljön. Azért az is túlzás, hogy egyedül a bf használ ki négy magotOtt Dirt3 stb, vagy grid2, far cry, cryengine, tomb raider, asassins creed, metro. Az meg hogy van egy skyrim aminek őskori motorja van felcicomázva, vagy egy cod, ami őskori grafikát vonultat fel crysis3 gépigénnyel már nem az apu hibája.
Új hozzászólás Aktív témák
- Villanyszerelés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- TCL LCD és LED TV-k
- Futás, futópályák
- Autós topik
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Milyen légkondit a lakásba?
- Poco F7
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 7600x - 2026.02.01 GARI - Dobozos
- AMD Ryzen 7 5700X BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Athlon 3000G processzor AM4 socket
- Intel Core i9-12900K 16-Core 3.2GHz LGA1700 (30M Cache, up to 5.20 GHz) Processzor!
- Intel Core i7-12700KF 12-Core 2.7GHz LGA1700 Box (25M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor
- HIBÁTLAN Apple Watch Ultra 2 Natural Titanium 49mm -1 ÉV GARANCIA - 100% Akkumulátor, MS3219
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 512GB 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3263, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- 145 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest