- HDD probléma (nem adatmentés)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Fujifilm X
- Milyen monitort vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoli0726
aktív tag
"i7től szerintem a valós használatban sohasem lesz gyorsabb a Kaveri APUk bármelyike."
A személyes stílus erre vonatkozott.
A kaveri apu nagyobb számítási teljesítménnyel rendelkezik mint a leggyorsabb i7, ezt a programozó vagy kihasználja vagy nem, de ez már az ő sara.
Pont ez a hozzáállás ment anno a munkahelyemen. Sokrészecskés szimulációnál egy lépés tette ki a futási idő 95%-át. Futott is vagy 3 napig corei7 extreme-en. Én meg gondoltam egyet, és megírtam a függvényt opencl-ben, és a kis laptopomon elindítottam, láss csodát, 3 óra alatt megcsinálta. Ekkor mondta mindenki azt, hogy hoppá! Mégiscsak megérné kiszakadni a 10 éves programozási módszerek alól és valami újat tanulni.
Ezért érdemes akkor dobálózni az ilyesmivel, ha már kipróbálta valaki.
Nyilván mint minden, ez sem mindig jön be. Egyrészt vannak olyan esetek, amikor nem érdemes vele foglalkozni, pl word, total commander, nagyjából mindegy min fut, nem kell várakozni. Sok számolást igénylő dolgoknál viszont már fontosak ezek a dolgok, persze előfordul, hogy nem lehet párhuzamosításhoz nyúlni, de ilyenkor a készítők ezt már jól átgondolják, illetve a játék, ahol kritikus, hogy a képkocka időben a képernyőre kerüljön. Azért az is túlzás, hogy egyedül a bf használ ki négy magotOtt Dirt3 stb, vagy grid2, far cry, cryengine, tomb raider, asassins creed, metro. Az meg hogy van egy skyrim aminek őskori motorja van felcicomázva, vagy egy cod, ami őskori grafikát vonultat fel crysis3 gépigénnyel már nem az apu hibája.
Új hozzászólás Aktív témák
- KAMATMENTES , BANKMENTES részletfizetés ASUS ROG Strix G814JIR-N6012W Notebook
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P71 - i7-7820HQ I 64GB I 512SSD I FHD I Nvidia 6GB I W11 I Cam I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest